Putin odbio u ustav Rusije uvesti pojmove “roditelj 1” i “roditelj 2”

Vladimir Putin - LGBT

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin odbio je uvesti pojmove “roditelj 1” i “roditelj 2” umjesto “tata” i “mama”. Izjavio je to na sastanku radne grupe za pripremu amandmana na Ustav Ruske Federacije, prenosi TASS.

Kako u vezi s ovom izjavom javljaju ruski mediji, ovakve formulacije primjenjuju se u nekim zapadnim zemljama. Vlasti ovih zemalja potrebu za novom terminologijom objašnjavaju sve većim brojem istospolnih obitelji.

Ruski čelnik već se bavio tom temom u studenom prošle godine, na sastanku Vijeća o međuetničkim odnosima objavio je kako se nada da koncept „majke“ nikada neće biti zamijenjen u Rusiji.

„Rekli ste da se riječ “majka” ne može zamijeniti. Možda se ispostavi  da je moguće“, rekao je Putin komentirajući govor jednog od članova Vijeća o međuetničkim odnosima, kada je podsjetio da je u nekim zemljama donesena odluka o takvoj zamjeni.

“Nadam se da se to kod nas nikad neće dogoditi”, rekao je tada ruski predsjednik.

Sličnu praksu, uobičajenu u brojnim zapadnim zemljama, ranije su kritizirali i drugi predstavnici ruske vlade, posebno Valentina Matvijenko, predsjednica Vijeća Federacije.

Izrazi “roditelj 1” i “roditelj 2” koriste se, na primjer, u službenim dokumentima u Sjedinjenih Država od 2011. godine. Slična je praksa u Francuskoj, gdje su “otac” i “majka” zamijenjeni istim pojmovima u školskoj praksi. Vlasti ovih zemalja obrazložile su potrebu za tim promjenama zbog sve većeg broja istospolnih obitelji.

U 2018. je ruski predstavnik u Ujedinjenim narodima, Boris Černjenko, kritizirao zamjenu pojmova “majka” i “otac” pojmovima “roditelj 1” i “roditelj 2, napominjući da to “nanosi nepopravljivu štetu djeci”.

Valentina Matvijenko: Kako će dijete izgovoriti svoje prve riječi?

Valentina Matvijenko, predsjednica Vijeća Federacije, pitala je kako je uopće moguće zamisliti situaciju da ti pojmovi budu prve riječi koje će dijete izgovoriti?

Kada je State Department 2011. rekao je da će se u službenim dokumentima  umjesto riječi “majka” i “otac” navoditi “roditelj 1” i “roditelj 2”, američki odjel je napomenuo da je ta odluka donesena kako bi se tim riječima dala rodno neutralna boja roditeljima i priznale „različite vrste obitelji“.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

88
Ostavite komentar

avatar
10000
 
30 Grupirani komentari
58 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
87 Komentatori
ANTINWO.HRSlavonacSlavonacSlavonacDragan Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
kogaBoliK
Gost
kogaBoliK

Pa naravno, jedan je jedini otac i majka … ostalo je podvala očuha i mačeha pod roditelje ..

Kajzer Soze
Gost
Kajzer Soze

Ostalo je podvala pedera pod roditelje a ne oćuha i maćeha !

nessy
Gost
nessy

Zamisli klinca, da prve rijeci mu nisu mama ili tata, nego rodititelj. E, kad to budu prve rijeci koje djete izgovori, odmah ih treba uvrstiti u ustav.

Zorule
Gost
Zorule

U dalmaciji ima izreka koju sam cuo od jednog starog dalmatinca: nije mater ona koja te rodila vec ona koja te othranila. Njega je maceha othranila.

nessy
Gost
nessy

Zorule
Ima jedna vrlo slicna, i potpuno tocna, ” ‘ko te kruvon ‘rani, cacon ga zovi”

Zvrk
Gost
Zvrk

Zvuči generički, bezlično, bešćutno….kao da se odgaja robot.

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo

Dobro moze li meni netko objasniti tko je roditelj 1 a tko roditelj 2?????

Sir Oliver
Gost
Sir Oliver

roditelj 1 -davalac , roditelj 2-primalac

Mölltaler
Gost
Mölltaler

Znači ubuduće kad hoćeš uvrijediti nekoga kažeš mu j.. em ti roditelja 2.

shumadinac
Gost
shumadinac

Kako se usuđujete na takvu diskrinimaciju – da li vi to pokušavate da oduzmete pravo roditelju 2 da se izjašnjava kao roditelj 1?!? Ako bi to postala praksa onda bi populacija otišla u 3 p. m. (ups – kako ovo da kažem rodno neutralno?) 🙂

CAN
Gost
CAN

Prekoputa u dvorištu živi klinac(5 g.) ima 4 . roditelja 2…luda kuća brate

Sparkling
Gost
Sparkling

A ako se za.ebeš, proglase te pederom.Ha,ha

Amigo
Gost
Amigo

Hahaha! Dobar!

x@y
Gost
x@y

roditelj 1 može bit biseksualac ,a roditelj 2 transvestit…ili obrnuto… Nastrano,kako god..

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

A šta ako je roditelj 2 ovca?

x@y
Gost
x@y

ha kako je krenulo može i to bit! U ovom slučaju apsolutno se slažem sa Putinom.

x@y
Gost
x@y

nemoj se izrugivati s time. U redu je ako su oba roditelja homoseksualci, sve drugo je pretjerivanje.

x@y
Gost
x@y

OPET JE NETKO SADA UKRAO MOJ NICK , JER OVAJ KOMENTAR POD “IZRUGIVATI …..”NISAM JA NAPISAO!

IVO smiri svoje nastranosti !!!!

EU dismr
Gost
EU dismr

x1@y2, nick 3 i NICK 4 .. 🙂 čisti suzofrc .. 🙂

Math
Gost
Math

a kaj je pedofil – roditelj 1 ili roditelj 2?

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Sve to na psihijatriju.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Hajdemo sada razmisliti o pravima. Zašto bi netko imao pravo npr. muškarac izabrati muškarca a ja nemam pravo izabrati ovcu ili kobilu? Gdje je tu ravnopravnost i pravo na izbor?

pera lozac
Gost
pera lozac

Pa kad u cemerici imaju pravo da se zene lutkama, sto nebi mogao i ti.

Brave new world
Gost
Brave new world

Ona dva geja što hoće udomiti dijete oboje žele biti tate tj. roditelj 1! E kako mogu biti kad je znano da u vezi jedan gej oponaša roditelja 1 a drugi roditelja 2. Potonjeg dio populacije naziva još i ćuliguz.

No name
Gost
No name

To se narodnim jezikom kaže, topdžija i furundžija.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton

🙂 🙂

CAN
Gost
CAN

Hehe

Perun
Gost
Perun

Otac i Mater ….sve ostalo djeluje bezvezno i idiotski….Samo je jedan Otac I jedna Mater ….A tko hoce da se klonira neka ide u reinkarnaciju(citaj u tri pi…de materine) i tamo glumi amebe i stafilokoke…..

nessy
Gost
nessy

x@y

Ivo
Gost
Ivo

nessy

Ora
Gost
Ora

Meni ne smeta da imam jedno 20 majki i 5-6 očeva, velika zdrava obitelj i jedno desetak spolova, ovisno o potrebi trenutka.

EU dismr
Gost
EU dismr

Ora, ako ništa drugo, može i ekstazi pa i WC osvježivači, ovisno o potrebi trenutka .. 🙂 🙂

Amigo
Gost
Amigo

Tako je!

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Triba počet učit ruski. Bit će to jedna od zadnjih normalnih zemalja za 10 godina. A i falit će im radne snage

imalijosnade
Gost
imalijosnade

i to što kažeš!

Amigo
Gost
Amigo

Почему “надо начать учит” русский язык? А я уже всё понымаю😂😂😂😂.
Bravo za Putina! A ova zapadna pederčad nek sami prave decu. Ako im žene ne trebaju nek ih daju meni.. A puna su im usta postovanja žena, njihovih prava.. a sa dru Pleme im se utrlo, da Bog da! Pogano seme Satansko!

Slavonac
Gost
Slavonac

Majk,jasam prije 60g ucijo Ruski i jeo Americko mljeko u prahu.Cudno,niko ne seli puno u Rusiju.Samo naprjed navijacki.

Slavonac
Gost
Slavonac

Bravo Putin,dok je tebe i Trumpa nece civilizacijski svjet potonut.Soros i njegove udruge pokusavaju svjet stvorit ,bez Obitelji,Vjere i Nacije.Kad bi Logicno malo vise pisalo o masonima i njihovim lozama,koji upravljaju ekonomojom i biranjem politicare.Jucer urednika i dva novinara policija uhiti radi reportaze o masonima.Sto samse iznenadijo,samo par portala objavilo slike i tekstove,a drustvo novinara se nejavlja.To je taj liberalno komunisticki fasizam.

diogenes
Gost
diogenes

Slavonac ne lupetaj gluposti nikakve veze komunizam i fašizam nemaju sa ovim današnjim liberalnim idiotizmom.

Slavonac
Gost
Slavonac

Oprosti,jasam mislijo na ove podrucje gdje imamo samo dvje vrste .Oni kojima je vjera bila Bog,i onima kojima je vjera bila partija.

mladen3x
Gost
mladen3x

Ajde svi vi koji komentirate razliku između fašizma i komunizma,objasnite koja je to zapravo razlika između ta dva režima?Objasnite mi razliku u čemu ste to vi osobno kao fašist ili komunist stekli prednost u društvu ili ste se utopili u masi tog društva.Ajde molim vas dva konkretna primjera da mi fino objasnite,na osobi A(fašist) i na osobi B(komunist).I nakraju stavite svoje mišljenje ili zaključak.I jel vam na kraju glavnost države koja podupire bilo koji od ta dva režima upravo ono na čemu se temelje ti režimi?Pričate i blatite jedni druge a zapravo i neznate o čemu pričate….

Grampian
Gost
Grampian

E, sto se tice mansona, ITV Granada je htjela objaviti o toj organizaciji, ali su vlasti zabranile. To su htjeli objaviti jos davne 1965.
https://youtu.be/4NGXBTcOgCw

Idi na 26:15
To ti je dokumentarac kako je nastala TV Granada.

Max
Gost
Max

Kolega Slavonac Koje novinare? Kojeg portala?

eks
Gost
eks

Pusti ga , njake pa maže glavu .

EU dismr
Gost
EU dismr

eks 🙂 jes’ ga krenulo, jeftinije a bolje nego gel .. 😉 😉

nonwo
Gost
nonwo

Max@Dnevno portal.

eks
Gost
eks

Opet ti izjednačavaš fašizam i komunizam. Ti nisi normalan . Ti si psihopata, koji je opsednut potrebom da zagadi ovaj portal.

Slavonac
Gost
Slavonac

eks,izgleda dasu se i tvoji dobro omrsili u partiji.Tebe nikakve ER ne zanimaju.Caca ti kupijo diplomu i radno mjesto,pa vices drzi lopove fasiste.

Ivo
Gost
Ivo

slavonac, nisi ti ni tako glup. Još da naučiš razliku između komunizma i fašizma moglo bi te se uzeti za ozbiljno. Ovako ne vrijedi, drži se brlje i pomalo.

Stjepan Vujec
Gost
Stjepan Vujec

Mislim da ipak slavonac preferira drogu.

Slavonac
Gost
Slavonac

Mene su ti tvoji poslali kod fasista,na privremeni rad.Hvala pono tom totalitarnom rezima,jer nisam zavrsili na Golom Otoku.Ilustracija i prirodna inteligencija Ivo,BI i tebe prosvjetlila.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Valentina Matvijenko, kao majka, što muškima nije palo na pamet, logično se zapitala, a koje bi bile prve riječi djeteta koje izgovori, ako bi se uveli ti pojmovi?

x@y
Gost
x@y

Totalno objektiviziranje svakog roditelja i istovremeno demoralizacija istih, a time i krajnje dekadentno tumačenje značenja riječi roditelja.
Dijete će samim tim biti uskraćeno stvaranje kako rodnih tako i spolnih razlika i točno se zna što se krije iza takvih opscenih ideja.
Naime, rod označava razlikovne osobine koje su uvjetovane društvenom okolinom i odgojem, pa tako i one spolne koje se koriste za sve razlikovne osobine, koje su biološki i nasljedno uvjetovane.
Ljudi se rađaju kao muško i žensko i sukladno tome dječaci se uče da postaju muškarci, a djevojčice da postaju žene.
Upravo to naučeno ponašanje čini rodni identitet i uvjetuje te rodne uloge.

Ovim izrazima roditelj 1 i roditelj 2 se totalno odbacuju upravo te rodne i spolne razlike što nema veze sa zdravim umom.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan

Putin nije spasio samo svoju Rusiju vec je spasio i cijeli svijet…Najbolje to znaju oni narodi i drzave koje su postradale od americkih,engleskih,germanskih…zapadnih zlocinaca.Nisam neki vjernik…ali ponekada mislim da je to Bozija volja.

DJ Krmak
Gost
DJ Krmak

Pa zar Gospa nije rekla: molite za majku Rusiju, u njoj je spas.

x@y
Gost
x@y

Definitivno se slažem u ovom slučaju. Svaka čast da se je tako postavio!
U protivnom bi na jedan krajnje suptilan i perfidan način, legalizirali u roditeljskim odnosima krajnje nastranosti.
To što se neki rađaju sa poremećenim biološkim i genetskim osobinama, ne daje za pravo da ih se na tom nivou plasira ravnopravnim, jer u tom pogledu nisu i ne mogu biti ravnopravni, koliko god to njima zvučalo nehumano.

komentator
Gost
komentator

Definitivno se ne slažem ovaj put s tobom! Svi mi imamo ista prava i ravnopravni smo. Ja nisam poremećen ako imam svoje seksualne sklonosti od rođenja, to što ti govoriš je čista mržnja prema drugačijima! Ja tebe ne pitam s kim si u vezi, nemaš ti meni šta govoriti da sam možda poremećen ako imam drugačiji izbor nego ga većina ima. Malo pripazi što govoriš.

x@y
Gost
x@y

haha .. ok, to nije mržnja, barem ne po mojem mišljenju. Slažem se da nitko nikom ne može i nema pravo reći sa kime će biti intiman, kako po spolu tako i po rodu, ali izjednačavat njihovu važnost na razini roditelja, to se ne mogu složit. Nagledao sam se takvih kako se drže za ručice i šetaju i ljubakaju javno i još da ti isti podižu dijete, krajnje nastrano, kao i onih od 70god kad ožene curu od 23 god. a može joj, ako ne otac sigurno bit djed.
Ako nije biološko i genetski poremećaj, onda je definitvno nekakav poput Edipovog kompleksa ili onog drugog Elektrinog kompleksa, a po meni je to sve krajnje nastrano!
Uostalom ni u toj njihovoj Jugi se to nije smatralo normalnim, a ovdje ima pojedinaca koji zagovaraju opet Socijalizam, ako ne Komunizam a podliježu tim kompleksima ekstremno. U to sam itekako siguran.

Arkaj
Gost
Arkaj

Cijela ova histerija je s stanovišta običnog čovjeka i građana, samo bačena kost. Koliko uopće ima takvih istospolnih obitelji? 0,2% ili još manje? Umjesto da se natežemo oko alternativnih naziva za oca i mater nije li pametnije da se okupimo i borimo protiv sistema koji sve više vlasništvo i moć koncentrira u rukama nekolicine a nas pretvara u kmetove? Jer ako nam kapitalisti nametnu novo ropstvo bit će mam posve svejedno oće li nas djeca zvat ocem i materom ili roditeljem 1 ili 2 kad će naslijeđivat naš kmetski položaj u društvu…..

rijecanin
Gost
rijecanin

I zato će odlukom ustavnog suda dijete pripasti dvojici gayeva pored desetaka normalnih obitelji koje bi to željele.

DJ Krmak
Gost
DJ Krmak

Jedina normalna zemlja, dođe mi da se pokupim i pravac Rusij.

imalijosnade
Gost
imalijosnade

i meni dj krmak- da sam mlađi nebi se dvoumio! već bi sada sa kozacima vodku pio, kolo kozačko igrao, konje po stepama jahao i rumene cure lj…

Davor drugi
Gost
Davor drugi

Sad ja stvarno ne razumijem, ok politika se mijenja i nastoji izaći u susret istospolnim parovima,ali… Kako se oni privatno i kod kuće oslovljavaju??? -“Hej roditelj 1, mogu li večeras u kino”, “nemam pojma, jesi upitao roditelja 2, ako te pusti, nemam ništa protiv”.
– “Roditelj 2, mogu li u kino?”
– “Ne, prvo ispraviš ocjene, pa tek onda kino”.
– Dijete zove frenda, “ na žalost bez mene, roditelj1 nema ništa protiv, ali roditelj2 malo sere”.
I naravno frendovi i u školi, svi to jako dobro razumiju i nema nikakve zahebancije na tu temu, i svi se vladaju strogo onako kako to politika nalaže.

JTM
Gost
JTM

U hrvatskom jeziku postolji više riječi koje točno označavaju stanje, npr:
roditelj; riječ dolazi od roda/poroda i može biti samo biološki. U mojim starim dokumentima (a i novijima) piše – otac ili majka.
obitelj; obitelj može biti više toga i dolazi od obitavati, stanovati, biti/živjeti na određenom mjestu. U obitelj možete uvrstiti i domaće životinje koje držite u kući jer sa vama obitavaju. Zato ja uvijek kažem: ja i moja porodica, moja mama ili moj tata, moj sin ili moja kćer i na taj način dajem do znanja krvnu vezu iako to netko može i drugačije protumačiti i reči da je njegov sin/kći netko koga je posvojio. To je humano i po mojem shvaćanju tako mogu napraviti samo muško/ženski parovi. Zato ako netko napiše roditelj 1 ili roditelj 2 sa hrvatskog jezičnog aspekta nema smisla tako pisati jer se zna da su roditelji otac i majka. I dalja rasprava je suvišna. i da, o ovom će sigurno i jezični znalci moći polemizirati, ali je to tako uvijek bilo kroz ljudsku povijest sve do danas kada smo postali toliko pametni da se kao zapadna civilizacija raspadamo, polako ali sigurno. I taj zamašnjak se sve brže okreće, ali na kraju će u budućnosti ponovno u nekoj Bibliji pisati o nekoj Sodomi i Gomori i njenom uništenju.

Zvrk
Gost
Zvrk

Uh, krivo. Pa to o čemu veliš nije obitelj nego kućanstvo ili domaćinstvo.
Obitelj je skup krvno povezanih osoba koje žive zajedno. Kod nas porodica predstavlja širu zajednicu u koju su uključene bake i djedovi skupa sa rodbinom iz prvog koljena.

Lucija
Gost
Lucija

Zvrk
Obitelj se definira kao biološka, ekonomska i socijalna zajednica.

imalijosnade
Gost
imalijosnade

Nedaju se lako ujarmiti Slaveni (Jest da su načeti, al će se oduprjeti) , a pogotovo Rusi. Slavnaya… Teško će proći čipiranje, individue brisanje i ostale NoWOtarije…

Marius
Gost
Marius

Pravo pitanje je kako je nekom u ruskoj administraciji uopšte palo na pamet da tako nešto uopšte spomene i predloži? To implicira da je ruski državni aparat prepun gej lobista i zapadnih agenata. Ako predsednik treba da stopira takve gadosti, to znači da je sve ispod njega trulo i puno antidržanih elemenata. U tom slučaju Rusiji je odzvonilo pre ili kasnije…

Derim
Gost
Derim

Da, to je pravo pitanje. Srećom tu je Putin, ali šta poslije Putina?

Brainstorm
Gost
Brainstorm

moze jedino biti kum 1, kum 2, zasto ne i kum 3. zasto takvu zajednicu definirati kao brak? rijeci ima a najprikladnija je copor. zasto tradicionalna 2 clana (hej, homo, klisej vam je tradicionalni)?
roditelj je valjda onaj koji rodi. vrata predefiniranju otvorena su onda kad se heteroseksualnim posvojiteljma dalo pravo da se upisu kao mama i tata.
nasoj kulturi i svim kulturama kroz povijest spol je izgleda bio jako vazan. stvari su muske i zenske, imenice su muske i zenske, ne samo ljudi.
kako paralela sa crkvom? crkva X preuzme u svoje sirotiste djete rodjeno od vjernika crkve Y.
djeca vec odrastaju u homoseksualnim zajednicama. to je slucaj lezbijki. muski homo ne mogu na taj nacin dodji do djeteta pa gledaju uzeti neko iz drzavnog sirotista ali nama je problem da ce ga odgajati u duhu “religije” X a djete bi normalno pripadalo “religiji” Y (svjetovnoj). mozda da probaju trampu sa lezbijkama a izjasne se kao kumovi.
ubacivati se tolikom silom u terminologiju za nesto sto se moze jednostavno ostvariti kumstvom pokazuje da je prava motivacija homoseksualna propaganda. dakle, homo hoce da razori tradicionalno poimanje braka a ne da ostvari brak za sebe.

Ante
Gost
Ante

Uskoro će djeca zvati roditelji broj jedan dođi vidjeti što sam napravio. Nisam tebe zvao roditelju broj dva.

Samo Pitam
Gost
Samo Pitam

Koji bi bio prevod za “materinji jezik”?

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice

Genetka je u zadnjih 30 godina, zahvaljujući (i) ogromnom ubrzanju procesora, jako brzo napredovala.
Puno brže nego se to očekivalo. Ljudski DNK su počeli dekodirati 1997 i onda su rekli da bi posao mogao biti završen 2020. Ljudski DNK kod ima oko 3 milijarde i 400 miliona redova.
Završili su ga već 2001.
Danas je i teoretski i praktično moguće, genetskom manipulacijom, da majka rodi samu sebe. Ili bilo kog drugog.
Eugenika.
Tu lezi odgovor na umjetno guranje paradigme elite, roditelj 1 i 2. Riječ majka u bliskoj budućnosti, bi trebala biti samo žena rodilja, roditelj 2, koja bi bila plaćena da radi taj posao, radja izabranu i labolatorijski genetski napravljenu djecu.
Takva laboratorija koja tako može manipulirati gene, danas košta oko $100M. Elita to lako može platiti.

Sve se odvija po planu.
U toku je depopulacija korona virusom, kojom smo svjedoci.

Nakon (još jedne) depopulacije, elita će pronaći razlog i progurati nove zakone, klonirati samo sebe, svoju djecu, i važne rođake i one umrle iz familije kojima decenijama zaleđene čuvaju DNK. Od siromašnih, ostali bi samo fizički najjači koji bi bili robovi, kao sto r. klasa na zapadu manje vise već i jest.
Potpuna kontrola, NWO u najgorem mogućem smislu. Uništenje obitelji, familije

Ovo je crni scenarij, možda vam zvuci nemoguć i smiješan, ali da je neko mom tati i mojoj mami, kad sam bio mali, rekao da će doći do označavanja njih kao rod1i 2, onda, nebi mu vjerovali. I bilo bi im smiješno.

Ako Rusija i Kina i ljudi koji razumiju ne zaustave ovo ZLO koje se kao sto vidimo sprema, BUDUCNOST po nas i našu djecu na ovom svijetu, u kojem elita I KRUPNI kapital, pišu i povijest i danasnjost i (hoće) budućnost, ta ista neće biti izvjesna.
Svako tko i malo ima razuma i humanosti i mozga
trebao bi se glasno suprotstaviti oznakama roditelj 1 i roditelj 2.
Nestankom tate i mame, istina, sada samo na papiru ali sa mogućim crnim scenarijem, sigurno nam se ne piše ništa dobro.

nonwo
Gost
nonwo

Dečko s ulice@točno…A kad nestane generacija koje poznaju”normalan” život,nitko se više neće buniti,jer će njima novo”normalno” biti usađeno …

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice

Tako je. Ja sam ovdje napisao jedan jako crni scenario, nekad bi bio čisti sf, danas više nažalost nije, koji naravno, ne bi želio da se desi.
Ali da nam je netko prije 6 mj rekao da će se pojaviti ovaj virus, smijali bi se i rekli, ne pričaj crnjake.
Klinci su busy igranjem igara, stariji pukim preživljavanjem, malo ljudi gleda unaprijed i koje su stvarne namjere elita.
Jer misle da sami ne mogu napraviti a ni promijeniti ništa.

LNT_Iluvatar
Gost
LNT_Iluvatar

Evo zašto poštujem Putina.

Iz istog razloga ga neoliberalne elite demoniziraju.

Putin nudi drukčiji model i to ih plaši.
Napravio je odličan spoj klasičnih desnih i klasičnih lijevih ideja.

Inače ovo je apostrofirao u svojoj predsjedničkoj poslanici gdje je naglasio da je obitelj temelj Rusije a temelj obitelji je ljubav između muškarca i žene. Jasno da jasnije ne može biti.

rijecanin
Gost
rijecanin

Kao i Trump uostalom. Samo što Putin ima više snage u Rusiji nego Trump u Americi.

Ivi.tz
Gost
Ivi.tz

Mijenjam eu pasos za RUSKI…

Tbilisi
Gost
Tbilisi

Moj pas Džeki osjeća se kao janjac. Prodajem janjetinu!

X60
Gost
X60

Možda je ovo pravi trenutak da pod ovom temom upitam naše naporno-uporne branitelje zapadnih kvazidemokratskih vrijednosti; shvaćate li napokon da je zapadna kultura/civilizacija teško bolesna?

Mozart
Gost
Mozart

Putina treba klonirati i implementirati kao sefa u sve zemlje svijeta. Neoliberalna ebola-corona kuga siri ludilo i unistava sve vrijednosti na ovom jadnom svijetu. Uvjeravam vas da ce za 10 tak godina biti normalno stupiti u brak sa psom,mackom,kozom jer ce se podignuti pravo na eto i takvu ljubav. Pa ce koza naslijediti vasu kucu sa bazenom,pseto,svinja….

Sonja
Gost
Sonja

Dijete 2. u skoli, dijete 3. u vrticu a dijete 1 i 4 su kod roditelja 2 na rucku taman dobro dok obidjem roditelja 1 u bolnici.

Rus
Gost
Rus

Kakava glupost. Ako su problem istospolni brakovi, neka koriste izraz majka1 i 2 ili otac 1 i 2

Karma
Gost
Karma

Putine izdrzi !!!!

X60
Gost
X60

Mislim da nije problem kako će dijete oslovljavati “roditelje” koji su ih posvojili. Nema nikakve potrebe da ih oslovljavaju roditeljima (1 ili 2) jer im to nisu, niti mogu biti, nema smisla niti da ih oslovljavaju mamom ili tatom jer niti to nisu niti mogu biti. Oni su tek USVOJITELJI, nikakvi roditelji.
Malena djeca koja tek progovaraju trebaju tu nomenklaturu (mama, tata). Ovi će usvajati djecu koja su odraslija i ona će ih vjerojatno oslovljavati njihovim imenima.

Problem je puno dublji i značajniji od nomenklature usvojitelja, ili roditelja (kako se forsira).

Niko
Gost
Niko

Bog stvori Adama I Evu,a ne Adama I Stevu.

Dragan
Gost
Dragan

Može li mi netko objasniti šta ili ko je roditelj 1 ili roditelj 2 jer koliko znam stari me napravija a mater rodila a kod ovih pod brojevima ili istospolnih kako već ništa se ne zna ni ko koga guzi niti ko je nagužen ili su postali amebe, virusi ili o duhu svetom ili su ih donile tete rode😜

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Tako i treba !Živio Putin,živjela Rusija .Nema feminizma,nema pederluka .Gadovi zapadnjački evo vam k.marvo bolesna

POVEZANE VIJESTI

Izbornik