Putin odgovara na Bidenovu prijetnju

Putin i Biden
36 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak se osvrnuo na prijedlog da ga “skloni” američki predsjednik Joe Biden, sugerirajući da osmogodišnji američki političar još ima mnogo toga da nauči.

“Živiš, učiš. Mora se učiti, a onda neće biti želje da se bilo koga ‘skloni’, jer to dovodi do problema. Treba naučiti poštovati druge i tražiti kompromis”, rekao je Putin u Pekingu, gdje prisustvuje međunarodnom forumu Pojas i put.

Ruski lider je odgovarao novinaru koji je zatražio komentar na Bidenove izjave, izrečene u intervjuu ’60 minuta’ koji je u nedjelju emitovala američka mreža CBS.

„Zamislite šta će se desiti ako mi, u stvari, ujedinimo celu Evropu i Putin konačno bude spušten tamo gde ne može da izazove nevolje koje izaziva“, rekao je Biden intervjueru Skotu Peliju u jednom trenutku, tvrdeći da SAD imaju „ ogromne mogućnosti da ga učinimo boljim svijetom.”

Putinov odgovor bio je više diplomatski nego reakcija njegovog prethodnika Dmitrija Medvedeva, koji trenutno predsedava ruskim savetom bezbednosti. Komentarišući Bajdenove riječi u ponedjeljak, Medvedev je zahvalio američkom predsjedniku što je razjasnio svoju misiju, ali je napomenuo da se “ništa od ovoga neće dogoditi”, jer je Biden”već zaboravio šta je rekao”.

“Demencija je korisna stvar”, dodao je Medvedev.

Biden (81) je najstariji američki predsjednik koji je položio zakletvu. Prate ga uporne glasine o njegovom pogoršanju fizičkog i mentalnog zdravlja, vođene istorijom pogrešnog govora u javnosti.

U anketi CBS-a prošlog mjeseca , samo 26% ispitanika reklo je da je fizički i kognitivno sposoban za taj posao, a samo 34% vjeruje da će dogurati do kraja svog drugog mandata, ako bude ponovo izabran 2024. godine.

Na predizbornoj kampanji u Pensilvaniji početkom septembra, Biden je ustvrdio da su njegove poodmakle godine zapravo prednost, jer “jedina stvar koja dolazi s godinama je malo mudrosti”.

BidenPutinrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Petar
6 mjeseci prije

Biden je koristio rijec PUT DOWN koja ima mnogo znacenja a jedno od tih je ubiti zivotinju. Biden ili prosle americke administrative su cesto pravili pokusaj da ubiju druge drzavnike a to spada u drzavni terorizam. Putin moze putovati kontintalno ali ne preko oceana, ako pokusa americka vlada ce ga ubiti i bit ce nekaznjena. U svom pokusaju da Amerika zavlada svijetom donit ce nama svima sirom svijeta veliku nesrecu.

Amater
6 mjeseci prije

On je prava slika Amerike …

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Djed Biden i njegovi misle da su cijepljeni od metka i … Slično … Budu se razočarali 😁 … Silno 😎 …

Trajko
6 mjeseci prije

Osim mudrosti može se vremenom uloviti i senilnost, i zadržati glupost….

borjana
6 mjeseci prije

„ Zamislite šta će se desiti ako mi, u stvari, ujedinimo celu Evropu“

Nije mi ovo jasno, a koji još dio europe nije “ujedinjen” i stavljen pod američku ingenrenciju i pretvoren u njen protektorat?!?
Biće da je senilni đo opet nešto zaboravio.
Ali bi bilo zaista interesantno za čuti od samog đoa, šta be se zbilja u tom slučaju desilo?!? Možda da đo zapovjedi “ujedinjenoj cijeloj europi” izravan i hitan napad na Rusiju sa ciljem svrgavanja njihovog legitimno izabranog predsjednika i da im europska “vojna sila” nametne njihova namjesnika?!?
Bilo bi još bolje zamisliti, da li se ova, očigledno dementna osoba, još uvijek odaziva na ime đo?!?

nepoželjni
6 mjeseci prije

“jedina stvar koja dolazi s godinama je malo mudrosti”.

Ah bidan biden, zaboravio je čak i to da jedina sigurna stvar koja dolazi sa godinama je – starost

eks
6 mjeseci prije

Izrael sve radi uz blagoslov Amerike. Ne znam koliko puta sam ponovio i opet ću : Amerika je imperija zla. Amerikom vladaju pohlepne psihopate i ludaci . Svojim postupcima oni potvrdjuju to što govorim.

Nekoime
6 mjeseci prije

Whisky je tim bolji što je stariji. Glupost isto.

Josip
6 mjeseci prije

Putin je pre kulturan naspram ove olinjale konjine Bidena, umjesto da ga stjera u tri PM i odere po Americi samo neka isporuče još jedan kontejner na tlo EU..

Bruno
6 mjeseci prije

Kakvi su Amerikanci glupani, ako su mogli ovog retarda birati za predsjednika?

Karlovac
6 mjeseci prije

Putin je previse gentlemen za ove zapadnjake-predatote

Nena
6 mjeseci prije

Ono da preti Putinu?!?
😂🤣🤣

Faboo
6 mjeseci prije

Putin blag a Đo laje ko pašće! Stara izreka kaže; Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe!

Dux
6 mjeseci prije

Živio Putin!!! Slava Rusiji!!!

Max
6 mjeseci prije

Putin pristojniji , Medvedev žešći.

boro
6 mjeseci prije

hahahahhaah a je mudar….kupuje po dva dolara a prodaje za jedan dolar….hahhaahhaha

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI