Putin pokreće pitanje legitimiteta Zelenskog

Mogucnost sastanka Putina i Zelenskog
120 komentara

Mandat ukrajinskog predsjednika trebao bi završiti 20. svibnja; međutim, Kijev je suspendirao izbore zbog izvanrednog stanja

Legitimitet Vladimira Zelenskog kao predsjednika Ukrajine važno je pitanje ne samo za njegovu zemlju, već i za Moskvu, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin. Objasnio je da će status Zelenskog imati utjecaja na svaki potencijalni sporazum između dviju zaraćenih zemalja.

Petogodišnji mandat Zelenskog na dužnosti istječe 20. svibnja. Ukrajinci su 31. ožujka trebali izaći na birališta kako bi izabrali novog čelnika; međutim, u prosincu 2023. objavio je da se neće održati predsjednički ni parlamentarni izbori sve dok je na snazi izvanredno stanje. Nametnut je nakon početka sukoba s Rusijom u veljači 2022., a od tada ga je više puta produžio ukrajinski parlament. Prošle srijede zastupnici su produljili izvanredno stanje za još tri mjeseca.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji tijekom državnog posjeta Kini u petak, predsjednik Putin je rekao da je pitanje legitimiteta Zelenskog nešto čime se “vlastiti politički i pravni sustav Ukrajine” mora pozabaviti, “prije svega Ustavni sud”. Napomenuo je da Ustav zemlje predviđa “različite varijante”.

“Ali za nas je to bitno jer ako dođe do potpisivanja bilo kakvih dokumenata, svakako bismo trebali potpisati dokumente u tako važnom području s legitimnim vlastima”, objasnio je Putin. Dodao je da je Kremlj redovito bio u kontaktu s predsjednikom Zelenskim prije izbijanja neprijateljstava.

Ukrajinski ustav izričito zabranjuje održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora u vrijeme rata. U ožujku je visoki dužnosnik ukrajinskog središnjeg izbornog povjerenstva pojasnio medijima da će mandat Zelenskog biti automatski produljen dok se ne steknu uvjeti za održavanje izbora. Ovog mjeseca ministar pravosuđa Denis Maliuska potvrdio je to za BBC.

Krajem travnja, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će “uskoro doći trenutak kada će mnogi ljudi, uključujući one unutar Ukrajine, dovesti u pitanje legitimitet [predsjednika Zelenskog].”

Anketa koju je početkom ožujka provela ukrajinska anketa SOCIS pokazala je da bi sadašnji predsjednik izgubio od bivšeg najvišeg ukrajinskog zapovjednika, generala Valerija Zalužnog, da su se obojica kandidirali. Sljedećeg mjeseca, njemačke novine Tagesspiegel izvijestile su da je javna podrška “autoritarnom” Zelenskom “pala na 61 posto”.

U ožujku je Ukrainskaya Pravda ustvrdila, citirajući zastupnike, da je Zelenski praktički lišio parlament njegovih ovlasti i uspostavio de facto osobnu vlast. Otprilike u isto vrijeme, zastupnik iz predsjednikove stranke otvoreno je sugerirao da je Ukrajini potrebna diktatura kako bi preživjela sukob s Rusijom.

IzboriPutinukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
120 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jure
2 mjeseci prije

Zelenasu je istekao mandat

po rodovima njihovim poznat cete ih
2 mjeseci prije

Ukratko: I Zelenski i Putin su marionete gospodara novca iz redova “izabranih” masonskih Židova, koji su obojci “predsjednika” dali legitimitet da uništavaju Slavene. Čhabad židovska sekta upravlja i jednom i drugom “stranom”. Sve ostalo je gluma.

trolling queen
2 mjeseci prije

DA!! Konačno dolazimo na najvažnije pitanje za one koji još kao vjeruju u “vladavinu prava” – isto pitanje koje se postavlja za Zelenskog, možemo pitati i za Netanyahua i tzv Izrael…možemo nastaviti i na Bidena i njegovu krimi-oligarhiju. Ima puno tih pitanja – vezanih uz “vladavinu prava”. Mislim kako se više hvata za glavu Larry Fink od BlackRocka kome je Zelenski založio pola Ukrajine za pozajmnicu koju sada nikako nema odakle vratiti. Kakva veličanstvena igrica za sljedbenike “vladavine prava”, zar ne?? P.S. Znate li kako je trebao 07.05. biti izvršen atentat na Zelenskog? SBU je uhapsio – za početak – dvojicu visoko rangiranih likova ukrajinske vojske….Naravno, SBU je odmah optužio proklete ruske orke za pokušaj udara — no, zapadni MSM se nije naširoko raspisao o ovom događaju – pa odmah nekako – pitam se, pitam??… P.S. Evo i jedna slikica za ljepši vikend — tko nije vidio najnoviji portret britanskog… Čitaj više »

MladenSt
2 mjeseci prije

Ukrajina je umjetna tvorevina poklonjena od CCCP a Ukrajinci lažna i nepostojeća nacija ,jednom priča Putin ,a sad se postavlja pitanje legimiteta Zelenskog ,po ovoj konstataciji znači svaki predsjednik Ukrajine je lažni .Znači pregovori s Zelenskim otpadaju jer mu je istekla “ registracija” 😃

držnedaj
2 mjeseci prije

e moj Putko rano si se sjetio. nakon više od milion mladih nedužnih žrtava na obadvje strane ! sad se dosjetio pitanje legitimiteta zelenog guśtera – kojeg je tako i tako postavila global kabala. da nakon kurona obavi program piramide i Novog Svjetskog Poretka.. Ukraine je globalistima jako bitna po mišljenju slobodnih zapadni eksperta : padne li Ukraine pada i cijeli sistem globalista – il padne li Rusija sva su im vrata otvorena

Adriana
2 mjeseci prije

A.P. je uspostavio osobnu vlast i bez uvođenja vanrednog stanja. Talent je presudan.

tihobl
2 mjeseci prije

Ustav je jasan – nakon isteka mandata predsjednika mijenja privremeno troclano tijelo koje ce provesti izbore. To je namjerno ugradjeno u ustav zajedno sa rokovima u kom troclano tijelo mora provesti izbore kako nebi doslo do uvodjenja diktature putem vanrednog stanja i slicnih fazona.

Za dva dana Zelenski postaje legalan i legitiman koliko i Tihanovska. Rusi po budimpestanskom sporazumu su duzni da zbace uzurpatora i provedu izbore u Ukrajini.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Pa nije samo Zeleni već i cjela Rada !

JoeP
2 mjeseci prije

Boli Putina neka stvar za legalitet i legitimitet koji je Ukrajina izgubila još 2014 godine. Putin samo legalizira i legitimira do sad odrađenu denacifikaciju i demilitarizaciju ka i eventualnu koja će bit odrađena u budućnosti.
Putin govori samo to kako se sve već dogodilo, a sad svi to gledaju.
Ko je shvatija, shvatija je, ko nije i neće.

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Baba, je l’ važnije da nam Ukrajina bude prijatelj ili da nam Rusija ne bude neprijatelj…
Aj pogodi !

Jadranka S.
2 mjeseci prije

Bivstvo se prema svima odnosi jednako. Sunce neizlazi samo za bogate niti je puni mjesec na nebu samo radi svjetskih predsjednika i premijera. Kad zapuše vjetar i sa sobom donese miris, njega nije briga jeste li slavna osoba ili nitko i ništa.
Bivstvo se jednako odnosi prema svakome. Nema razlike između sveca i grešnika. Voda neće reći grešniku: “Nesmiješ utažiti žeđ jer si grešnik. Ja sam ovdje samo za svece.” Naučite nešto od bivstva, jer ono je jedini sveti zapis. Neznam ni za jedan drugi zapis koji je svet – samo je priroda nevina, čista i sveta. Da su ljudi slušali prirodu, čovjek bi bio sastavni dio te jednakosti: poštivanja svega, poštivanja života. No čovjek je zaboravio na prirodu, postao je potpuno neprirodan. Njegova bijeda je nusproizvod neprirodnosti.

tihobl
2 mjeseci prije

Зеленски је најавио неколико таласа офанзиве руских оружаних снага код Харкова

Зеленски је рекао да је у области Харков, где су руске оружане снаге кренуле у офанзиву почетком маја, био први талас. Он је ситуацију тамо назвао контролисаном, али не стабилизованом
.
Он је такође признао да украјинске оружане снаге имају проблема са моралом и недостатком оружја и војника.

Ukratko: popusili smo.

Nenad Erak
2 mjeseci prije

A i ti Vladimire svašta zboriš … pa kako “čovjek” nema legitimitet ?! CCCCC … ima “čovjek” veći legitimitet i od tebe jer je njega u Dnjepropetrovsku imenovao HABAD a ko je tebe imenovao?! HAZARSKA MAFIJA SIGURNO NIJE … ZATO SE POKRI UŠIMA I ŠUTI 🤣

tihobl
2 mjeseci prije

Ukropima objasnjeno za sta se bore:

Холандска амбасада је свечано подигла дугину содомитску заставу изнад своје зграде у Кијеву.

„Ово је неопходно како би се заштитила права ЛГБТ+ војног особља и приближила Украјину ЕУ“, рекао је холандски амбасадор у Украјини де Мол.

На „свечаној” манифестацији су били и борбени педери из појединих јединица Укровермахта.

tihobl
2 mjeseci prije

Оружане снаге Русије пронашле су начин контроле над украјинским поморским беспилотним летелицама – пише Велт

tihobl
2 mjeseci prije

У Харковској области елиминисана је плаћеница из Хрватске Анастасија Федорец.

Ziv je Geza
2 mjeseci prije

Zeleni jos uvijek nije dovoljno ukrajinaca ubio i osakatio,tek kad ispuni kvotu koju su mu odredili ursula, bajden,makron,stoltenberg,boris jonson…..etc….. tek tada ce se pojaviti na kijevskoj azov tv i kazati da je on svoju dionicu odradio.

Max
2 mjeseci prije

Zelenski je klaun.

Bond cigarete Bond
2 mjeseci prije

Nikakav problem. Neka Putin zaustavi rat i biće izbora.
Sve je do Putina.

Josip
2 mjeseci prije

Putine deri Ukrajinu dok se ne opameti i ne smakne ili ukloni ovog americkog pajaca koji je ubio vise Ukrajinaca nego li Hitler.

Josip78
2 mjeseci prije

Molim Kolegice i Kolege iz Srb. ili BiH -vise Latinice uz manje Cirilskog.

Kako bi bilo da mi i Hrv. pisemo Glagoljicom Glagolskom il Iracani Klinastim pismom il Kinezi se prave da su pali Bogom s Dlana pa na staro Kineskom.

Veliko hvala.

Zanima me sto pisete.
😇🙏

Lenko zelenko
2 mjeseci prije

Slusajte me ljudi…grmit ce.
Italiju ce pripolivit na pola a vatra ce palit sve redom.
Iman info iz prve ruke.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Gospodo. Nenadovi ne gube vrijeme. 1) počela je priča na Indexu kako je eto Netanyahu iz Poljske, pa nije Židov i tako to. “Samo “Samaritanci” (?! ma koji su to, DANAS) i Palestinci su Semiti 🙃” 1) PROMIJENJEN pasus na wiki o genetici Židova, točnije, MAKNUTA su dva istraživanja koja sam ovdje stavljala i citirala o genetici Židova. I zamijenjena sa ovim: “The Middle Eastern Jewish populations have a connection to the Jewish communities of Europe and North Africa in their paternal gene pool, suggesting a common Middle Eastern origin between them. …, the Jews of Iraq, Iran and Kurdistan form a cluster with the Mountain Jews and Georgian Jews of the Caucasus and the Bukharian Jews of Central Asia. When examined at a more detailed level, the groups can be separated from each other.This cluster plots between Levantine and Northern West Asian populations.Syrian and North African Jews are separate… Čitaj više »

FELIX
2 mjeseci prije

MOZDA RADE ZAJEDNO ZA INTERESE TRECIH

Jure
2 mjeseci prije

Zelenski je na ruskoj potjrnici,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI