Putin potpisao zakon o zabrani izdavanja dozvola stranim korisnicima mineralnih sirovina

Vladimir Putin
44 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje izdavanje dozvola za upotrebu mineralnih sirovina stranim kompanijama. Dokument je objavljen na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Prema zakonu, korisnici nacionalnih mineralnih resursa mogu biti samo pravna lica osnovana u skladu sa zakonom Ruske Federacije, kao i individualni preduzetnici koji su državljani Rusije. Da bi nastavile sa radom u Rusiji, strane kompanije će morati da osnuju pravna lica u Ruskoj Federaciji i na njih prenesu prava korišćenja podzemnih parcela. Važeće dozvole za pravo korišćenja podzemlja koje poseduju stranci biće prenete na ruske entitete ili vraćene u fond za podzemlje.

Zakon navodi da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu, strana pravna lica moraju biti obaviještena o potrebi prenosa prava korištenja zemljišne parcele na rusko pravno lice. Nakon toga, u roku od 90 dana, strani korisnici podzemlja dužni su da stvore pravno lice u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije kako bi nastavili svoju djelatnost.

Zakonom je također predviđeno da kompanija Ruske željeznice dobija pravo korištenja lokalnih podzemnih parcela za vađenje minerala za izgradnju Bajkalsko-Amurske i Transsibirske željeznice bez aukcije.

MineraliPutinSankcijeZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vedran
1 godina prije

Joj Klingtone!!!

1 godina prije

Tako je!
Zaštiti treba bogastvo Rusije!
Ne smije se više desiti slučaj Hodrkovskog, koji je dobio na upravljanje Yukos i zatim tu korporaciju, koja je dostigla več vlastništvo 20% ruskih naftnih zaliha, htio prodati amerikancima!
I živjeti u raskošju do kraja života!

1 godina prije

da skratimo pricu..da li rusija,kao izvor energenata i kina,kao izvor ulaganja,postaju novo carstvo za sljedecih par stoljeca..ako je tome tako,zasho kina unistava shanghai sa prevarom plandemije..i,ako moze pojasnjenje,zasho propast USA carstva PRATI plansko unistavanje kineske ekonomije od strane komunisticke partije kine..ako moze odgovor,bez uvreda i vulgarnosti.hvala lijepo.

Legendarni Grk
1 godina prije

Odličan tekst opasne Rudanice:

“Jesam li ja kriva za vrijeme u kome živite? Promijenite ga. Udavite šefa, izborite se za plaću veću od 500 eura, zapalite banke koje vas deru, ne serite protiv hrvatskih tajkuna i političara preko društvenih mreža. UČINITE NEŠTO!
Jebite se, dječice. Svijet se mijenja na gore iz dana u dan. Promijenite tijek povijesti.”

Lucija, prva
1 godina prije

Sada je sasvim jasno da se Rusi nekih gadova još iz Jeljcinovog vremena nisu mogli riješiti bez rata.

I šta je sa ruskim aluminijem?
Neda mi se i tome…oligarh zbrisao i prodao firmu na Zapadu. Točnije dionice. Nezna se koliko.

Гавран
1 godina prije

Sirovine su potrošene na američki san. Sada su u situaciji u kojoj je bio Hitler. Nema resursa za vođenje rata. Moraju Rusima uzeti Sibir da bi ratovali sa Rusima.

London
1 godina prije

da skratimo pricu..da li rusija,kao izvor energenata i kina,kao izvor ulaganja,postaju novo carstvo za sljedecih par stoljeca..ako je tome istina,…….To nije istina a dalje gradis narativ na pogresnoj izjavi, tako rade americki novinari.

tihobl
1 godina prije

Sta je tu problem, umu rusko drzavljanstvo i nastave raditi. Tio Tinto i ostali preregistuju se u ruske kompanije i nastave raditi.

adio pameti
1 godina prije

RUSKI predsjednik Vladimir Putin ne bi napao Ukrajinu da je žena, tvrdi Boris Johnson. Britanski premijer rekao je da je ova luda, mačo invazija na Ukrajinu savršen primjer toksične muškosti i pozvao na više žena na pozicijama moći.

Eto, one Pussy Riot bi bile perfektne.

zdrlje
1 godina prije

Bejo vas onaj ko finansira ovakve ravnozemljaške novinare i njihove mentore.Vi ste stara davno guzico otrana novina.FUJ

Lucija, prva
1 godina prije

Izjava Borisa Johnsona: Primjer toksične muškosti: 😊 “”Da je Putin žena, što očito nije, ali da jest, stvarno mislim da se ne bi upustio u ludi, mačo rat invazije na Ukrajinu i nasilja na način na koji je to učinio”. Komentari: “Jedna žena, premijerka UK, je prije 40 godina poslala vojsku u rat na drugi kraj svijeta jer joj se nije sviđalo postupanje jedne države (Argentine) prema području pod britanskim suverenitetom. Što bi tek bilo da je M. Thatcher bila muško ?” “…Da je na Putinovom mjestu Marija Zaharova, već bi bombe padale po Berlinu, Parizu i Londonu” “Seksizam! Kaj BoJo misli da su žene slabije? E pa Ruskinje su emancipiranije od ostalih, a Putin bi poveo Rusiju kao kraljica Ekaterina sve do Berlina.” “Zato su na čelnim pozicijama većine EU zemalja same pi*** (bez obzira na spol).” Da, evo žene na čelu Finske i Švedske pogazile 70 godina neutralnosti… Čitaj više »

Ahmat sila
1 godina prije

Kraj zapadne krađe ruskih resursa. Sad čete zapadnjaci lepo kupovati i čekati u redu, kao sav ostali pošteni svet.
Putin če vas preodgojiti, ne brinite.

Ahmat sila
1 godina prije

Jedva čekam na komentar Zaharove… Opet če Johnsonu predložiti posjetu frizera i psihiatra.

Max
1 godina prije

Očekivano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI