Putin poziva Ukrajinu na povratak pregovorima

Vladimir Putin
32 komentara

Moskva neće raspravljati o izboru republika Donbasa, Hersona i Zaporožja, rekao je predsjednik

Moskva je spremna za razgovore s Kijevom, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin na svečanosti potpisivanja ugovora o uključivanju Luganske i Donjecke Narodne Republike (LNR i DNR), kao i regija Herson i Zaporožje, koje su proglasile neovisnost od Ukrajine, u Rusiju. “Pozivamo kijevski režim da prekine sva neprijateljstva i da zaustavi rat koji je započeo 2014., da se vrati za pregovarački stol”, rekao je, dodajući međutim da Moskva neće “izdati” teritorij koji želi postati dio Rusije. “Ljudi su napravili svoj izbor. Jasno je”, rekao je Putin.

Putin je pozvao Kijev neka se prema “slobodnom izboru” naroda četiriju teritorija odnosi “s poštovanjem”.

“To je jedini put za mir”, dodao je. Predsjednik je također upozorio da će Rusija braniti svoj teritorij svim raspoloživim sredstvima i učiniti “sve kako bi osigurala sigurnost svog naroda”.

Također je obećao pomoći četiri teritorija, koji se pridružuju Rusiji u obnovi, dodajući da će njihov narod osjetiti potporu svih ruskih regija.

Ceremonija u petak označava početak formalnog procesa pridruživanja četiriju teritorija Rusiji. Nakon što Putin potpiše ugovore o pristupanju, ispitat će ih Ustavni sud i, ako budu odobreni, bit će poslani na ratifikaciju u dva doma ruskog parlamenta: državnu Dumu i Vijeće Federacije. Očekuje se da će se ruski zastupnici okupiti kako bi raspravljali o tom pitanju sljedeći tjedan. U veljači 2022. Rusija je priznala republike Donbasa kao neovisne države, optuživši Kijev za neuspjeh u provedbi sporazuma iz Minska, osmišljenih da regijama Donjeck i Lugansk daju poseban status unutar ukrajinske države. Protokoli, uz posredovanje Njemačke i Francuske, prvi put su potpisani 2014. godine.

Putin je u četvrtak također priznao neovisnost regija Herson i Zaporožje, koje su zauzele ruske snage ubrzo nakon početka sukoba između Moskve i Kijeva u veljači. Od tada su vlasti u tim regijama više puta razmišljale o ideju pridruživanja Rusiji, prije eventualnog održavanja referenduma u rujnu.

pregovoriPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Rusija je uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a, koju su predložile SAD i Albanija, kojom se osuđuje ruska nezakonita aneksija Zaporoške, Donjecke, Luganske i Hersonske oblasti. Od 15 država članica Vijeća sigurnosti, 10 njih je glasalo za rezoluciju, Kina, Gabon, Indija i Brazil su bili suzdržani dok je Rusija očekivano bila protiv.

I što će sad?
Ako genijalcima padne na pamet da izbace Rusiju iz Vijeća sigurnosti UN-a, raspada se i sam UN.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Pozivamo kijevski režim da prekine sva neprijateljstva i da zaustavi rat koji je započeo 2014., da se vrati za pregovarački stol” – ruski predsjednik Vladimir Putin, 30.9.2022.

“Nema pregovora s Rusijom dok je Putin predsjednik” – ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, 28.9.2022.
Sve mi se čini da najkasnije do sljedećeg proljeća Zelenski više ne bude ukrajinski predsjednik.

rade
1 godina prije

O cemu ce pregovarati kada su cetiri ruske pokrajine vec pripojene Rusiji?Cini mi se da Putin daje jos jednu,zadnju sansu Kokainskom da prekine rat,a ako nece onda ce ga Putin na to primorati.

hiber
1 godina prije

Čemu pregovori?. Što se promjenilo? Valjda Putler misli ako su proždrali dva, tri janca i održali vatromet i rok koncert da je sada sve u redu. Liman je i dalje u okruženju. Zlosretna ruska 503. gardijska strelačka pukovnija sastavljene od 50% rezervista, pokušava blizu Torske probiti obruč ali ne ide. Problem je potpuni gubitak manevarske sposobnosti ruske vojske. Mogući su samo uzaludni napadi na ukrainske donbaške utvrde, jer rusi ne mogu te trupe izvući i preraspodijeliti jer bi se uslijed pretrpljenog ratnog stresa trenutno raspale. Stoga, već sada moraju koristiti slabo opremljene i motivirane rezerviste. Recept za krah. A biće sve gore. Novi HIMARSI stižu, ukrainska ratna proizvidnja kreće jer gotovo da i nema novih raketnih napada. Rusko zrakoplovstvo je prepolovljeno.

So baby talk to me
1 godina prije

Ne znam kad će se ti Ukrajinci dozvati pameti i ubiti tog Zelenskog…izginuće svi, a nisu svi oni baš poremećeni nacisti već normalni, beli Sloveni

Perun
1 godina prije

Kepec, imao si priliku za pregovore. Sad ti preostaje samo mobilizacija.

Max
1 godina prije

Njihov zadatak je da ginu za NATO a ne mir.

000
1 godina prije

Kakvo je vrijeme danas u Limanu ?

Smurgl
1 godina prije

‘Oće li Abramovič biti posrednik u pregovorima kao i prvi put…?

Ili kao sad što je bio posrednik u razmjeni “kum” za Azovce…

On je najpogodniji jer zastupa interese nosonja i sa jedne i druge strane (i treće).

FIFY
1 godina prije

Vrijeme je za Sarmu RS-28

Ringo10
1 godina prije

Kakav poziv Ukrajini
On može pregovarati samo sa Amerima i Englezima jer oni sve ovo vode
Ukri su samo meso

Ringo10
1 godina prije

Rusi izgleda ne shvaćaju da je vrijeme došlo da se ide u rat
AKo oni izgube svijetom će zavladati najcrnja sotonistička banda
Oni koji smatraju da ljudski rod treba reducirati na pola milijarde ljudi
A u tih pola milijarde Slavena neće biti … nisu predviđeni je.i ga
A Rusima slijedi istrebljenje
Sotonisti smatraju da su se zajebali u devedesetima što nisu Rusiju uništili i sad neće propustiti priliku ako im se ukaže

Džudžan
1 godina prije

Kad se već bavi referendumima na područjima koje ne kontrolira mogao je organizirati još jedan tako da se narodi Narodnih republika Texas i Florida izjasne o pridruženju RF. A onda može baciti A bombu na New Mexico zbog napada na ruski teritorij iz te države. Bože kakav bolesnik!

Zoran
1 godina prije

Pizda globalističa naredila da se svi mobilisani moraju pelcovati protiv covida ili idu u pržun na duže vrime.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI