Putin predviđa ”revolucionarne” promjene

Putin
36 komentara

Bliži se nova epoha svjetske istorije i samo “istinski suverene” države moći će uspjeti u promijenjenom okruženju, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin.

Govoreći na poslovnom forumu, Putin je ustvrdio da će “zaista revolucionarne” “ogromne” promjene dovesti do stvaranja novog, “harmoničnog, pravednijeg i više usmjerenog na zajednicu i sigurnijeg” svjetskog poretka. U ovoj novoj epohi, “samo istinski suverene države mogu osigurati visoku dinamiku rasta”, rekao je.

Pod pojmom „suverenitet“ ruski predsjednik podrazumijeva „slobodu nacionalnog razvoja, a time i svake osobe pojedinačno“, kao i „tehnološku, kulturnu, intelektualnu, obrazovnu održivost države“ i „odgovornog, aktivnog i nacionalno orijentisanog civilnog društva.”

Takva država će, rekao je predsjednik, služiti kao primjer drugima kada su u pitanju “standardi i kvalitet života ljudi, zaštita tradicionalnih vrijednosti i visokih humanističkih ideala”.

Ovakav svijet je u oštroj suprotnosti sa unipolarnim svjetskim poretkom kojim dominira Zapad, koji, po Putinovom mišljenju, „postaje kočnica razvoja naše civilizacije. ”

Optužio je Zapad da je “rasistički i neokolonijalan”, rekavši da njegova ideologija “postaje sve više nalik totalitarizmu”.

Predsjednik je ustvrdio da su, uprkos pokušajima zapadnih elita da očuvaju postojeći svjetski poredak, promjene “nepovratne”.

Putin već duže vrijeme raspravlja o kraju „unipolarnog“ svijeta. U svom čuvenom govoru na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji 2007. godine, ruski predsjednik je rekao da „unipolarni svijet koji je predložen nakon Hladnog rata nije nastupio“. Objasnio je da je svijet “jedan gospodar, jedan suveren” destruktivan ne samo za sve unutar sistema već i za samog suverena. On je optužio SAD da zanemaruju “osnovne principe međunarodnog prava” i naglasio da “jednostrane i često nelegitimne akcije” nikada nisu riješile nijedan problem.

U maju je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izrazio nadu da će vojna ofanziva njegove zemlje na Ukrajinu, kada bude završena, prisiliti zapadne nacije „da prestanu promovirati takozvani unipolarni svijet pod dominacijom Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.”

O ideji novog “multipolarnog” svijeta raspravljao je i na Zapadu, a posljednji put je govorio njemački kancelar Olaf Scholz.

Međutim, nakon ofanzive Moskve na Ukrajinu, Zapad je objavio svoju namjeru da “izoluje” Rusiju i uveo joj oštre sankcije. Rusija na ove akcije gleda kao na još jednu manifestaciju pokušaja Zapada da je „obuzda“ i održi postojeći svjetski poredak.

multipolarni svijetPutinrusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BTK
1 godina prije

Ovakav svijet je u oštroj suprotnosti sa unipolarnim svjetskim poretkom kojim dominira Zapad, koji, po Putinovom mišljenju, „postaje kočnica razvoja naše civilizacije. ”
Kočnica je na mnogo načina. Jedan od tih načina je kada neki znanstvenik, istraživač ili inovator, (ili neki tim takvih, npr. neki institut) stvori nesto, dođe ekipa u odijelima, pojave se tko zna kako, ispitaju stvar i prospu novce na stol, a patent ide u ladicu.

giovani
1 godina prije

Tko ovo ne razumije, nek i dalje kmeči i bleji, od ovog ljigavokorumpiranog zapada mi se povrača.

Yenk
1 godina prije

Sto god Putin vise udara po Nato-kabali, zapadna medija ga vise demoniziraju a obicnibicnom puku Putin postaje drazi.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Što će reći da države kojima vladaju anemično dezerteri nestaju. Zato narode pod hitno odstraniti iz političkog života i vlasti sve anemično i sve dezertere.

LZN
1 godina prije

Došao je tiho i ušao u legendu……..slijedi obračun kod Urala….
Interesantno je da su baš Putin i Rusija stali na zadnji bedem za obranu “zapadnih vrijednosti”……(onih (mrtvo slovo) na papiru)
Ko bi reko čuda da se dese…….

eks
1 godina prije

Šta pušiš ?

Sanyar
1 godina prije

Živi bili pa vidjeli…

Probuđeni
1 godina prije

Da li je Bjelorusija istinski suverena?

Red Dog
1 godina prije

Govori kao Bog. Godi mojim usima. Iz njegovih usta u Allahove usi 🙂
Drug je u pravu. To se desava. Zato histerija zapada. Ovo je mnogo vece od Ukrajine.

1 godina prije

Iz uvijene i demokratski upakovane retorike , kreće ova direktna.. Sasvim logično..

Max
1 godina prije

Nastaje multipolarni svijet.

nepoželjni
1 godina prije

Kako sam već rekao Putin je na čelu 150mil. robova i nadgleda najveći mononacionalni teritorij, izuzetno bogat prirodnim bogatstvima i kao takav je u velikoj milosti i zaštiti gospodara planeta (zato neka Ukrajina odmah zaboravi da može uspjeti protiv njega)… a ON je svjestan svega toga i zato je on tako miran i samouvjeren i “velikodušno” prihvaća ulogu glumca, trola i glasnogovornika zločinačke vrhuške i svojih (planetarnih) gospodara i bez kompleksa i ustručavanja ili grižnje savjesti, daje svoj doprinos aktualnoj zločinačkoj agendi koja će u zapadnom svijetu uništiti veliki dio robovske populacije. Naravno, ovo što govori je “voda na njegov mlin”, jer zna da ga Bogovi trebaju, da je odabran i dozvoljavaju mu da učini sve, da roblje na njegovom teritoriju ostane poslušno radišno i posvećeno planovima i ciljevima vladara svijeta a da pri tome bude ponosno što pripada zajednici kojoj je ON na čelu. Da pojasnim, nemam ništa protiv… Čitaj više »

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
Dragica Gravora
1 godina prije

Veliki demokrata,Putin!

goran
1 godina prije

propada zapadni svijet diže se istok

ad astra
1 godina prije

Definitivno će doći do revolucionarnih promjena. Jedna od tih promjena je nestanak Rusije kao bitnog međunarodnog faktora. Svim kritičarima odmah dajem do znanja da je naglasak na bitan međunarodni faktor. Rusija će ekonomski i politički jako oslabiti. Sankcije će potrajati i bit će vrlo destruktivne za rusko društvo. Zemlje koje Rusiji pušu za vrat dobit će jak poticaj da je smaknu s njezinog trona. Velika sramota je da Rusija žica Iran nekakve dronove. Zaključak bi bio da je Rusija u vrlo teškoj situaciji i da će se iz nje izvlačiti dugo i bolno.

Antisionista
1 godina prije

Europski političari, promičući antiruske sankcije, vode Zapad u smrt, piše bankar Philippe Willen u članku za francuski Le Figaro. Financijer je ogorčen što šefovi država, uvodeći "sankcije bez presedana protiv najvažnije zemlje dobavljača, a to je Rusija", nisu razgovarali o ovom pitanju sa svojim biračima i poslovnim predstavnicima. Konkretno, piše bankar, cijene energije već su skočile , što dovodi do eksplozivnog povećanja troškova grijanja, troškova prijevoza kućanstava i njihovog osiromašenja. Poduzeća nastavljaju bilježiti naglo povećanje troškova. Cijena energije u Europi dosljedno će biti puno viša nego bilo gdje drugdje. Istodobno, dužnosnici Europske središnje banke "lažu, zamišljajući da je inflacija u EU uzrokovana pregrijavanjem zbog nedovoljno stroge monetarne i proračunske politike", navodi se u publikaciji. Willen se nada da će šok dohotka u EU otvoriti političku raspravu u kojoj građani i poduzeća mogu osporiti našu politiku slijepih "eurokrata". “Uostalom, oni su ti koji nas (Zapad – prim. ur.) svojim drskim lažima vode u smrt”, rezimira… Čitaj više »

Mali Boro
1 godina prije

Jadan si ti koji nemaš svoju državu – rasprodali je ta par eura.

Davko
1 godina prije

Običan si Trol

Praetorian
1 godina prije

Znaci mi smo gotovi, Hrvatska je osudjena na propast

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI