Rusija ima oružja kakva SAD nemaju, spremni smo razgovarati o njima u sklopu razgovora o START-u

Putin Rusko oruzje SAD
28 komentara

Predmetni ugovor potpisan je 2010. godine i ima za cilj prepoloviti broj strateških raketnih lansera, koje posjeduju Rusija i SAD te uspostaviti nove inspekcijske režime za provjeru tih procesa. Očekuje se da će ugovor isteći u veljači 2021.

Rusija posjeduje novo oružje koje SAD nemaju u svom arsenalu, ali je unatoč tome voljna o tom pitanju razgovarati s Washingtonom, rekao je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin obraćajući se stalnim članicama ruskog Vijeća sigurnosti.

Predsjednik je također predložio produljenje Novog ugovora o START-u na godinu dana, bez ikakvih preduvjeta i raspravu o svim parametrima kontrole naoružanja tijekom te godine.

Prema ruskom predsjedniku, konačni preostali ugovor o naoružanju između SAD-a i Rusije bez odlaganja je ispunio svoju svrhu, napominjući da bi njegov istek, bez postizanja alternativnog sporazuma bila velika šteta.

Putin je također zatražio od ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova formuliranje ruskog stajališta o ugovoru, predstavljanje istog Sjedinjenim Državama, nakon čega bi Lavrov od SAD-a trebao što prije dobiti odgovor. Lavrov je obećao da će to učiniti “što prije”.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova prethodno je izjavilo da bi dvije od pet novih vrsta oružja mogle biti obuhvaćene Novim START-om, bez navođenja vrste oružja koje će biti uključeno u ugovor.

Novi START, potpisan 2010. godine, jedini je trenutno važeći rusko-američki sporazum o smanjenju naoružanja. Ugovor istječe 2021. godine, a Sjedinjene Države još uvijek nisu odlučile hoće li ga produžiti ili ne, dok je Rusija više puta naglasila kako je spremna za dijalog.

INFNew STARTPutin
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
3 godine prije

Emir Kusturica veliki…”Da nam je u džepu bila jedna atomska bomba ovo nam se ne bi desilo.”.

roki
3 godine prije

Naravno Rusi znaju kakvo oružje ima SAD , sad kad su ekonomski propali i u dogledno vreme nafta i gas neće poskupeti sad su postali veliki mirotvorci a što se Ruskog oružja tiče na terenu se pokazalo da je najobičnije smeće !!!

Novak
3 godine prije

Putine, gubis vrijeme razgovarati s njima. Oni ti zelu uci u kucu u Rusiju i vas porobiti, od vas napraviti drugi Mexico. Citam u studiji Rand Corporation, njihove sugestije da treba koristiti Brain Drain, da ga treba povecati, tako da sposobni ljudi iz Rusije odu u bogate zemlje da bi Rusija kao nacija bila slabija. *** Enhance Russian Brain Drain If the United States wished to extend Russia in the realm of human capital, it could take a number of steps. One measure would be to institute immigration programs to attract Russian entrepreneurs, scientists, and university graduates. Immigrants in general have been shown to contribute to innovation and technological change in the United States. 131 Other countries have benefited by immigration of Russian scientists, engineers, and students: The most powerful illustration of that is the track record of Israel, which attracted more than 810,000 people with Russian Jewish roots in… Čitaj više »

Davor drugi
3 godine prije

Za ne povjerovati je da će USA pristati na bilo kakav dogovor sve dok je situacija takva da “oni imaju, a mi nemamo”. Ukoliko se takva prognoza ostvari, utrka opet iznova otpočinje, USA je za Rusijom po pitanju strateškog naoružanja jedan korak u zaostatku, koji želi pod svaku cijenu nadoknaditi, dok će Rusi nastojati uvijek biti ti koji će to odstojanje održavati. Ponuda od strane Rusije i V. Putina je više nego fer i poštena. Ukoliko bi USA na takav dogovor ipak pristala ovo bi moga biti također jedan indirektan ali jasan poziv i Kini za njihovo uključenje u dogovor, bez čijeg uključenja USA možda s pravom ne želi ući u bili kakav sporazum o ograničenju SN. Poruka je jasna, ne moramo biti svi u jednoj liniji sa SN da bi se tek tada dogovarali o njegovom ograničenju, Kina jeste u zaostatku za USA i RF, ali ipak s ovim… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Novak
3 godine prije

U toj istoj studiji, ima poglavlja kako treba …Sprijeciti izvoz naftnih proizvoda iz Rusije …Smanjiti iz Rusije izvoz plina i sprijeciti izgradnju plinovoda iz Rusije za Europu. …Uvoditi neprekidno nove sankcije …Snabdjeti Ukrajinu s oruzjem koje ce se koristiti protiv Rusije za americke ciljeve …Povecati pomoc teroristima u Siriji, da bi se Izrael prosirio… …Promicati promjenu vlasti u Bjelorusiji …Iskoristiti tenzije na Kavkazu, izazvati sukobe i ratove i nek narod gine za americke interese da bi se oslabila Rusija…itd Ima toga mnogo, uglavnom sve se treba koristiti u vojne svrhe, kao internet, kreditna karta, wikipedia, novine, lijekovi, hrana, sve vrste propagande, akademija, biznisi pa i video igre… da bi se zadao konacni udarac Rusiji i da Rusija prestane postojati. Hinder Petroleum Exports from Russia Reduce Natural Gas Exports and Hinder Pipeline Expansions Impose Sanctions.. Provide Lethal Aid to Ukraine Increase Support to the Syrian Rebels Promote Regime Change in Belarus… Čitaj više »

Novak
3 godine prije

2019 godine Rand Corporation pise studiju
u kojoj ima poglavlje
Kako promicati promjenu rezima u Bjelorusiji, dakle kako zamjeniti ovaj rezim s pro-americkim rezimom.

Measure 3: Promote Regime Change in Belarus

Belarus is Russia’s most important ally. It provides a buffer between Russia
and major NATO countries and is the initial link in Russia’s ground
lines of communication between the mainland and Kaliningrad—
the Russian enclave entirely encircled by Lithuania and Poland. Already
host to Russian forces, Belarus features prominently in many notional
conflicts among the United States, NATO, and Russia…………………..itd

Ringo10a
3 godine prije

Rand corporation – posljednja i najljepsa stavka

….. Od Amerike napraviti radioaktivnu pustinju

ad astra
3 godine prije

Vrlo interesantna izjava predsjednika Putina. Kad imaš premoć u nečem onda nisi ti taj koji nudi pregovore. I drugo, otkud ti znaš što druga strana ima. Ovakva izjava implicira da je Rusija u krizi i da nastoji zaustaviti trku u naoružanju. Trka je vrlo skupa, a posebno u vrijeme krize. Ni međunarodni odnosi ne idu Rusiji na ruku. Otvorila je “front” u Siriji, a ratu se ne vidi kraj. Vrlo skup izlet. Sada pak Armenija. Moraš nešto napravit, a ne možeš. Ostaje i dalje Venecuela koja je daleko i samim tim vrlo skup projekt. Da ne spominjem Ukrajinu, Crnomore, Baltik. Rusija se jako disperzirala, a to je skupo. S druge strane ima najjaču ekonomiju na svijetu, zapadnu. U startu si osuđen na propast. Rusija bi se trebala okrenuti sebi. Nije više moćna kako je nekad bila. Surova stvarnost. Jačati ekonomiju i surađivati sa zapadom.

Amazon
3 godine prije

Molim ovim putem Ruse Kineze Irance Venecuelance Sj.Korejce i Sirijce Libijce te Iračane da kupe na Kubi ogromna zemljišta i sve aerodrome i luke prema Anerici i pretvore ih prenamjene u vojno obrambene komplekse i vježbaju lagano hiperaktivno po 500, 1.000, 2.000, 3.000km na Americi. Dajte kupite svi zajedno pola Kube i dignite Kubancima standard i obranu Kubanaca i pokažite kaubojima kako to indijanci rade… Šta se čeka?

Max
3 godine prije

Ispravan Ruski stav. Vidite Putin ima napredna oružja ali ne prijeti ratom nudi dijalog svjestan njegove potrebitosti i moguće pogibljii za čitav svijet a Amerikanci nemaju to oružje a maštaju kako b njime gađali Moskvu. Sve Jasno.

pantagana
3 godine prije
3 godine prije zadnji put uredio pantagana
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI