Putin tvrdi da Rusija razvija visokotehnološko nuklearno i lasersko oružje, uz upozorenja da će svaki pokušaj provokacije biti teško kažnjen.

Putin-Peresvet oruzje
59 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će velika većina atomskih zaliha iz sovjetskog doba uskoro biti zamijenjena modernim oružjem, upozorivši da se time Moskva namjerava obraniti od agresije s treće strane.

Govoreći u sklopu svog godišnjeg obraćanja Saveznoj skupštini u Moskvi u srijedu, Putin je rekao da njegova vlada “želi imati pozitivne odnose sa svima na međunarodnoj sceni, uključujući one s kojima su odnosi nedavno prekinuti. Zaista ne želimo rušiti mostove.”

Međutim, istodobno je upozorio da “oni koji ovaj stav budu smatrali slabošću moraju znati da će odgovor Rusije na bilo kakvu agresiju biti asimetričan, brz i oštar.” Oni koji planiraju provokacije”, rekao je, “zažalit će zbog svojih djela na način na koji već dugo nisu požalili.”

U sklopu planova poboljšavanja obrane, rekao je, da su trenutno u tijeku preuređivanja ruskih zaliha strateškog oružja, točnije da je u tijeku ažuriranje starije opreme iz sovjetskog doba u korist tehnologije sljedećeg naraštaja, poput “hipersoničnog i laserskog” naoružanja.

U tijeku remonta i ažuriranja, Putin je otkrio da će napredna raketa RS-28 Sarmat biti isporučena postrojbama na terenu od iduće godine. Teška interkontinentalna balistička raketa, ima do 15 nuklearnih bojevih glava, koje se mogu usmjeriti prema pojedinačnim ciljevima, od kojih svaka isporučuje 350 kilotona atomske razorne moći. Brodski projektili i drugi projektili sljedećeg naraštaja također su predviđeni za raspoređivanje u bliskoj budućnosti.

Prema predsjedniku, više od dvije trećine ruske vojne opreme bit će “moderno” u sljedeće tri godine, dok će više od 88 % nuklearnog oružja biti modernizirano i ove godine.

Putin se također osvrnuo na Peresvet, tajni laserski top za koji se tvrdi da ima potencijal rušenja neprijateljskih zrakoplova i nadolazećih raketa. Navodno je oružje već raspoređeno na postrojenja širom zemlje.

“Na našoj strani su strpljenje, samopouzdanje i pravednost”, dodao je Putin. “Nadam se da nikome neće pasti na pamet prelaziti crvenu crtu u odnosima s Rusijom. Gdje ta crta točno jest, to ćemo odrediti mi.”

SAD trenutačno navodno razvija interkontinentalni balistički raketni sustav u vrijednosti od 100 milijardi dolara, kako bi zamijenio rakete Minuteman-III, iz doba Hladnog rata. Međutim, razvoj je naišao na kritike stručnjaka.Savez američkih znanstvenika tvrdi da je program vođen industrijskim lobiranjem, a ne istinskom potrebom za lansiranjem kompleksa “u pogledu post-hladnoratovskog osiguravanja teritorija.”

atomska bombaNuklearna bombavladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
59 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10a
2 godine prije

Pa nije mnogo pricao ali ih je upozorio i prilicno je zlokobno zazvucalo.

Kinžal
2 godine prije

Rusija je do sada gledala da se ne dižu previše tenzije. Na žalost, zapad je to tumačio kao slabost Rusije.
Pošto je zapad prekršio svaku meru normalnog ophođenja, Rusija je rešila da pređe na kaznene mere! Dato je upozorenje, da ne bi posle bilo kukanja.
Sada neka istupi najhrabriji i proveri rusko upozorenje.

Alen
2 godine prije

Putin naredio povratak vojnika s ukrajinske granice do 01.05, ukrajinske snage ostaju uz svakodnevno granatiranje.

burt
2 godine prije

zato je Rusija i koncentrirala toliko vojske i tehnike oko Ukrajine jer dobro znaju da više nije 2014 kad je u ukrajinskoj vojsci vladao totalni kaos zbog korupcije, neorganiziranosti i otkazivanja poslušnosti od strane proruskih kadrova, sad je drugačija situacija i ukrajinska vojska je za razliku od 2014 na istoku Ukrajine koncentrirala raketne jedinice BM-27, BM-30, Grom-2, SS-21 i u slučaju rata između Rusije i Ukrajine na udaru ukrajinskih raketnih jedinica bi se osim Donetska i Luganska našao i teritorij Rusije i ruska vojska s druge strane granice prvi put nakon drugog svjetskog rata

2 godine prije zadnji put uredio burt
hiber
2 godine prije

Baš mu je pomoglo nuklearno i laserskom oružje protiv virusa. Rekao je on i da će moći klasificirati virus u roku 4 dana kako bi se odupro biološkom ratu. Ono što nije objasnio otkuda u Rusiji 5.000.000 evidentiranih i 100.000 mrtvih, a u Kini 90.000 evidentiranih i 4.500 mrtvih. Dakle, evidentno nas prave budalama.

Zig_Zvijeri
2 godine prije

To isto kazu Kim Jong-un i Rohani.

Max
2 godine prije

Putin je u pravu. Prednost Rusije u razvoju hipersoničnog oružja Avangard Sarmat ;;KInžal je zaista odlučujuća i SAD takivm projektilima ne može parirati . ne može ih presresti niti oboriti, Jer lete takvim takvom brzinom i na takvim visinama da su za postojeću Američku proturaketnu obranu nedostižne.

Alen
2 godine prije

Možda je ovo početak trenutka kada će Rusija krenuti da puno , puno oštrije odgovara , što je i želja dosta kolega komentatora .. Iskreno , možda je i vrijeme da se tako krene , jasno je da bankrotirana amerika želi povući sviju sa sobom dole.. Svi skupa , plakačemo kasnije , ipak tako mora..

Hrvoje
2 godine prije

Vlado gazi zlikovce imperijalističke dosta su silovali cijeli svijet: pljačkali, izazivali ratove i uništavali prirodu i čovjeka.

Zig zvjeri
2 godine prije

Tako je Valtere, da danas zapocnu ,ima u Rusiji posla za 5 nerednih generacija poslje putina, pogotovo za skolstvo i pedagoge, jer od barbara treba stvorit ljude a to nije lak posao, mnogo tezi nego li proizvodnja oruzja.

Nema Ime
2 godine prije

Koja jos munjara vjeruje u viruse, educirajte se malo citajte ,svakodnevno jedete smece pijete otrovanu vodu I disete otrovani zrak I onda kad je vrijeme ciscenja vi okrivite virus jer su vam tako rekli stricek Rockefeller I njegove pudlice.

Sparkling
2 godine prije

Dali pamtiš što su Gadafiju govorili “prijatelji” Francuzi, Talijani i ini?
Nemoj dragi Gadafi ulagati u vojsku i modernu obranu, bolje ti je da gradiš ceste i ostalu infrastrukturu, a ako nešto ostane uloži na naše burze i zaradi.
Kako su ga “mudro” savjetovali. Naravno kao i svaki zapadni demokrata koji svima želi samo najbolje.
Ostatak priče nam je svima dobro poznat.
Ps. Zato Alžirski predsjednik nije baš nešto poslušan i zna što znači imati za “prijatelje” Francuze.

2 godine prije zadnji put uredio Sparkling
MDM
2 godine prije

Dobrodosao Putine, u Kim Jong klub.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI