fbpx

Putin tvrdi da Trumpovi protivnici, koji koriste Rusiju kako bi naštetili SAD-u, zapravo rade u korist Rusije

Putin i Trump - Russiagate

Ruski predsjednik Vladimir Putin potkrijepio je ono što su pametni promatrači sve vrijeme govorili: pokušaji poniženja njegovog američkog kolege i optužbe za njegove navodne veze s Rusijom samo jačaju međunarodni ugled Rusije.

Gledano iz Moskve, jedna od zanimljivih stvari u vezi s predsjedništvom Trumpa bio je način na koji su ga njegovi politički i medijski neprijatelji neprestano pokušavali ocrniti kao “Putinovu marionetu” ili “agenta Kremlja”, u domaćem američkom diskursu. Ali ovo samo nadograđuje status Rusije, zbog čega ona izgleda daleko moćnija i utjecajnija nego što zapravo jest.

“Kad netko pokušava poniziti ili uvrijediti sadašnjeg šefa države, svejedno podiže vas i mene i time govore o našem nevjerojatnom utjecaju i moći”, rekao je Putin u srijedu na televiziji Rossija-1. “Do određene nam mjere sve ovo ide na ruku”.

Predsjednik je nadalje izjavio da se ruska vlada ne miješa u predizbornu kampanju u SAD-u, a na biračima je da odluče o kandidatima. Dodao je kako je Rusija spremna poslovati s bilo kojim američkim predsjednikom kojeg izabere njihovo biračko tijelo.

“Birači, u ovom slučaju američki građani, trebali bi biti ti koji će najbolje procijeniti pozicije kandidata koji se kandidiraju za poziciju predsjednika SAD-a”, komentirao je. “Mi nismo uključeni promatrači. Ne miješamo se. Bit ćemo spremni surađivati s bilo kojim budućim američkim predsjednikom, s osobom kojoj će američki narod dati svoje povjerenje”.

Putin je istaknuo da je tijekom bilateralnog odnosa s Donaldom Trumpom, Trump napravio puno toga dobroga i lošeg. Dobre strane, što je Putin posebno pohvalio, odnose se na povećani obujam izvoza trgovine i stabilizacija na energetskim tržištima, dok se među negativne stranemogu navesti sankcije i povlačenje SAD-a iz Ugovora o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Čini se da je Putin također sugerirao da bi Kremlj mogao biti zadovoljniji pobjedom Joea Bidena nego drugim mandatom sadašnjeg predsjednika, pozivajući se na spremnost demokratskog kandidata na raspravu o sporazumima o kontroli naoružanja. “Biden je javno rekao da je spreman produžiti novi START [Ugovor o smanjenju strateškog naoružanja] ili potpisati novi ugovor o ograničavanju strateškog ofenzivnog oružja”, napomenuo je ruski čelnik. “To je već ključni element naše moguće suradnje u budućnosti”.

4.8 12
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
12 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
tihobl
Gost
tihobl
11 dana prije

U pravu je.
I sa prijetnjama sankcijama svakome ko pocne razmisljati o S-400 rade nevidjenu reklamu za taj sistem iako nikad nije isproban u ratu.

Debeli Đuro
Gost
Debeli Đuro
11 dana prije

A zašto S-400 ,a postoji i S-500 ,a testira se S-600 ,a osim toga,da se vratimo na temu,Vlado je u ovom času jedini,uz Anđelku Merkel,jedini “ozbiljni” državnik i političar,s najdužim stažem i s najtežim putem,lako je bilo Anđelko doći na čelo Njemačke koja leži na brdu novca i najjačom industrijom i infrastrukturom na svijetu,a Vlado došao na spaljenu zemlju,opći raspašoj i katastrofu,redove od 50-100 metara za kilu kruha,a zapad se veselio i špekulirao hoće li Rusija bankrotirati za 3-6 mjeseci ili do godinu dana ?!!!??? Ali svakako je ponižavajuće za USA kada tvrde da je Trump “.Putinov potrčko “,mislim kada to oni SAMI TO TVRDE,AMERIKANCI !!!!

tihobl
Gost
tihobl
11 dana prije

Zato sto S-500 nece biti na prodaju.
A S-600 vjerovatno se nece proizvoditi. Neke rakete sa S-500 idu u S-300 i S-400, a nove rakete sto su u razvoju za buduce verzije (Zirinovski je pominjao da se radi na S-600 i S-700) idu u S-400 i S-500.
S-600 ako se i napravi nece imati rakete.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
10 dana prije

Sranje-400 – ajde da se i ja složim s tobom ponekad. Prijete sankcijama Turskoj zbog kupovine tih gluposti, ali sankcije uredno budu isporučene Rusiji.
A sada kada Erdo i Muslimanska braća ojačaju poziciju u Azerbajdžanu potiskivanjem Armenije vidjet će se za koju godinu na Kavkazu posljedice svega – kada u Čečeniji i Dagestanu bude došla “demokratska oporba” iz Sirije širiti demon-kraciju.

tihobl
Gost
tihobl
10 dana prije

Bili su i ne svidja im se klima. Kazu da je u njemackoj prijatnije.Eno ih 11.000 oko Bihaca zaglavilo na putu prema Njemackoj. A ti se brines za Dagestan.

Blut und Ehre
Gost
Blut und Ehre
11 dana prije

Znaju demokrate da je Rusija nemoćna izabrati američkog predsjednika, jer tamo Rusi nemaju velikog utjecaja. Jeste Trump surađivao s ruskom oligarhijom, ali oni samo koriste kao sredstvo da klevetaju Trumpa. BTW Trumpu pomaže Izrael i radikalni židovski lobiji kao i na prošlim izborima. Nije Trump slučajno priznao Golansku visoravan i Jeruzalem kao teritorij i glavni grad Izraela. Nije Trump slučajno ubio Sulejmanija, ekonomski i politički izolirao Iran.

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 dana prije

V. Putin apsolutno u pravu, u konačnici to zaista tako i izgleda, moćni toliko da su u stanju postaviti predsjednika SAD po njihovoj mjeri i ukusu.
A kao jedan ravnopravan politički konkurent, odnosno jednako dobar u državničkom poslu koji obavlja kao sto je V. Putin dobar, to će za Donalda biti samo jedan neostvareni san.
Ovoga momenta u svijetu, V. Putin s odstojanjem državnik br.1

Debeli Đuro
Gost
Debeli Đuro
10 dana prije

Ali kako.uspoteđivati Trumpa i USA te Putina i Rusija,to je nepojmljivo i totalno neusporedivo!!!!!Rusija totalno uništena 1.,2. svjetskim ratom i oktobarskom revolucijom,neizmjerno uništenje i ogromne ljudske žrtve,a USA stotinama godina bez rata,uhodana industrija i ekonomsko-vojna hegemonija nad čitavim svijetom!!!!! I sada Trump se lako majmunima kada sjedi na brdu novca koji im automatizmom pada s neba,imaju 15 -20 puta veći vojni proračun,a što je Putin napravio iz pepela i zgarišta Rusija prvu raketnu silu svijeta,najvećeg izvoznika žitarica na svijetu,a ponavljam od Jeljcina je naslijedio redove za kruh i katastrofu sudnjega dana doslovno !!!!To treba znati i moći,a s parama u đepu svaka je budala lijepa,dobra,pametna i uspješna !!!!

Max
Member
Famed Member
Max
11 dana prije

Dobro očitana lekcija.

gigi pinna
Gost
gigi pinna
10 dana prije

Ugled samo takav – pa poljska kukavelj tuži Gazprom za 7,6 milijardi USD za NS2 u kojem niti ne sudjeluje, i koji niti prolazi poljskim teritorijem.
Erdo lijepo stišće Armeniju, moćni Vladimir mudro šuti…

R1A1
Gost
R1A1
10 dana prije

Tebi i da se crta, teško da bi bilo šta ukapirao!
Poljska je sluđena zemlja već vekovima. Pošto su nesposobni za samostalno vođenje sopstvene države, uvek su morali da budu pod kontrolom drugih. Nekada Rusi pa Nemci a sada kauboji. Oni ne štite svoje interese, štite američke interese jer žele da dokažu da su oni najbolje podguzne muve!
Po pitanju rata u Nagorno Karabahu, opet su u pitanju američki interesi. SAD odavno želi da zapali Kavkaz i uz krize u Ukrajini i potencijalno u Belorusiji (još nisu uspeli da je potpuno rasplamsaju), misle da će gomilom problema na granicama Rusije uspeti da zapale i Rusiju. Uvereni su da će na taj način uspeti da bace Rusiju na kolena kao nekad SSSR.
Zaboravljaju jedno. Ovo je velika geopolitička partija šaha a Rusi su vrhunski šahisti!
Jermenija je počela davno da talasa kao i Azerbejdžan. Naravno, tu se umešala i Turska i sve se baš zakomlikovalo. Neposredno se nalazi i Gruzija (za upućene, jasno je o čemu se radi).
U ovoj situaciji, kada se u SAD vodi bespoštedna kampanja oko predsedničkih izbora, SAD-u najmanje odgovara ovaj konflikt a on baš sada buknuo? Sada procenite kome je to u interesu i ko tu može intervenisati (čija je vojska na 5 minuta od žarišta) i zašto još ne interveniše?
Da li, možda, Rusija u jednom potezu želi ceo region da stavi pod svoju neprisnokovenu kontrolu, sve sa Gruzijom (dovoljno je u cilju deeskalacije sukoba u regionu da razmesti svoje trupe kao garant mira)?

P.S. Ne zaboravite da je danas Rusija možda i najjača vojna sila na planeti i da srazmerno svojoj sili i veličini počinje da vodi i politiku u sklopu sopstvenih interesa bez obaveze da bilo kome šta objašnjava! Posebna je priča mentalitet i način kako to rade oni a kako kauboji. Rusi ne vole markentiški nastup na međunarodnoj sceni. Znači, znaćete šta smeraju onda kada ih vidite u svom dvorištu!

R1A1
Gost
R1A1
10 dana prije

Molim autora gornjeg teksta da nas uputi na izvore iz kojih je crpeo ove informacije!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
12
0
()
x