Putin u novogodišnjem obraćanju hvali ‘vojnike heroje’

10 komentara

Ruske trupe koje se bore na frontu u sukobu s Ukrajinom su heroji, rekao je predsjednik Vladimir Putin u svom godišnjem novogodišnjem obraćanju u nedjelju. Napomenuo je da je nacija u protekloj godini postigla mnogo, dodajući da je posebno jaka u odbrani svojih interesa i vrijednosti.

Ruske trupe branile su se od naglašene ukrajinske kontraofanzive u drugoj polovini 2023. Guranje, koje je trajalo oko šest mjeseci, završilo se kao veliki neuspjeh za Kijev, s jedva ikakvim promjenama koje su zabilježene duž linija fronta. To je također dovelo do velikih gubitaka Ukrajine u ljudstvu i opremi, uključujući teški oklop i oružje zapadne proizvodnje, prema procjenama Moskve.

Efikasnost taktike ruske vojske prepoznali su podržavaoci Kijeva, uključujući SAD, koje su priznale da nijedno oružje zapadne proizvodnje samo po sebi ne može promijeniti igru ​​u sukobu.

„Vi ste naši heroji“, rekao je Putin u nedelju obraćajući se oružanim snagama, dodajući da je nacija ponosna na svoje trupe, koje treba da budu ujverene u „iskrenu podršku miliona ruskih građana, cijele nacije“.

Putin je naveo  “solidarnost, saosećanje i otpornost” kao  “ključne karakteristike” ruskog naroda. Zemlja je bila “uporna u odbrani naših nacionalnih interesa, naše slobode i sigurnosti, naših vrijednosti koje su uvijek bile i ostale naš nepokolebljivi stub”.

Kremlj je demantovao izvještaje da se predsjednikova adresa mijenja nakon ukrajinskog udara na ruski grad Belgorod. “To nije istina”, rekao je ranije u nedjelju portparol Kremlja Dmitrij Peskov. U ukrajinskom napadu u subotu poginule su 24 osobe, uključujući djecu, a više od 100 je povrijeđeno.

Ruski mediji su objavili i da je Putin već razmijenio novogodišnju čestitku sa kineskim predsjednikom Xi Jinpingom. Ruski lider tradicionalno u decembru šalje praznične čestitke sadašnjim i bivšim stranim liderima. Kremlj je prošle nedelje otkrio ko je bio, a ko nije na predsednikovoj listi – nije bilo pozdrava za lidere ‘neprijateljskih nacija’, rekao je Peskov.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 mjeseci prije

@Iva “Ja mislim da od konflikta nema ništa. A ako se desi, od ruske pomoći nema ništa. Šta u tom slučaju ostaje od Srbije? Konfete. Stvarno ne kapiram ljude koji veruju da će Rusi ući u sukob sa US i nato zbog Srbije. A vidim na našim portalima da ih ima baš puno.” Tema gde si mi replicirala je zastarela, ovde ćeš lakše naći komentar. Ti si se ovde relativno skoro uključila pa nisi čitala moje komentare od pre više od 10 godina u kojima sam ne samo pisao već i detaljno objašnjavao zašto do sukoba Istoka i Zapada mora doći. Tada sam dobijao podršku samo od onih koji žele uništavanje Zapada i to čisto navijačka podrška bez stvarnog prihvatanja napisanog. Mislim da sada nema dileme oko sukoba. NATO zaista ne bi imao razlog da napadne Srbiju osim da uvuče Rusiju na još jedan front. Razvlačenje neprijateljskih snaga je osnovna… Čitaj više »

Max
3 mjeseci prije

Prigodno obraćanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI