Putin upozorava Zapad

Vladimir Putin
18 komentara

Ruski lider odgovara na zapljenu imovine njegove države u inostranstvu.

Nacionalizacija imovine je oružje sa dvije oštrice, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom sastanka vlade u odgovoru nekim zapadnim državama koje predlažu zapljenu imovine njegove zemlje u inostranstvu.

„Već čujemo najave nekih zvaničnika o mogućoj nacionalizaciji neke naše imovine. Pa, ovo može otići i veoma daleko. Neka niko ne zaboravi da je ovo oružje sa dvije oštrice“, upozorio je on u utorak.

Putin je napomenuo da se situacija u globalnoj energetskoj sferi značajno pogoršala kao rezultat „surovih i netržišnih mjera“ koje su uveli strani partneri, uključujući povećanje pritiska na ruski gasni gigant Gasprom. Putin je optužio evropske države da pokušavaju „prebaciti krivicu za sopstvene greške u ekonomiji i energetici na Rusiju“.

Prošlog četvrtka, predsjednik je potpisao dekret kojim se od zemalja koje su uvele sankcije Moskvi zahtijeva da ubuduće gas plaćaju rubljama. Kremlj je upozorio da bi odbijanje da se prilagode tome značilo kraj isporuke energije, koju, kako je tada primijetio, neće davati „besplatno“. Moskva insistira da joj nije preostalo ništa drugo nego da prijeđe na svoju nacionalnu valutu, jer bi dolari i euri mogli biti „oduzeti“.

Ranije, u utorak, Njemačka je objavila da je preuzela vlasništvo nad lokalnom filijalom ruskog Gasproma, rekavši da je to „hitno neophodno“, dok je Bloomberg prošle sedmice otkrio da vlada Ujedinjenog Kraljevstva planira da nacionalizuje lokalni maloprodajni dio kompanije.

ImovinaNacionalizacijaPutinzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
2 godine prije

Monstruozna izolacija i pljačka ruske imovine je “osveta” za neuspeh pohoda zvanog “Drang nach Osten” , kojeg je započeo Hitler, a nastavili njegovi sledbenici USA-NATO . Vojni neuspeh Ukronacista i NATO je doprineo povećanju frustracija i histerije na zapadu. “Štafetu” rusofobije preuzimaju Englezi, kao najveći poltroni imperije zla – USA .

2 godine prije

Čitav govor Putina, kao i Lavrova, koju su cenzurisani, znači zabranjeni na zapadu, možete nači na Moon of Alabama. Da, američkom blogerskom mediju!
Jer tako jedan, kao drugi, znamo več, najpametniji političari na svjetu, rekli su još puno više.
A postoji jedan alat na vašem googlu. Zove se Prevodioc.

Mark.
2 godine prije

Tipično za zapadnu demokraciju, otimačina i prebacivanje krivice na drugu stranu. Ovoga puta će polomiti zube samo šta će to na kraju platiti obični građani.

Zoxx
2 godine prije

Pljacka imovine privatnih lica, bez sudskog naloga, je samo jos jedan dokaz da medunarodno pravo ne postoji. Ima ih puno jos od bombardiranja Srbije bez rezolucije un, preko pljacke imovine arapskih drzava i ovo je samo jos jedno u nizu. Sta je slijedece? Odstrelite svakog Rusa?

Max
2 godine prije

Ako to učine I RF će nacionalizirati niihovu imovinu.

tihobl
2 godine prije

Koliko je zapad u panici najbolje pokazuje to sto su Medvedovu zabranili da u Engleskoj igra tenis. Toliko se boje rusa i ruskih pobjeda da nisu u stanju da podnesu da dodje rus i odnese pehar u tenisu.

abc
2 godine prije

Dok su USA ucjenjivale i embargirale par država, je to još nekako djelovalo. Ali sad, kad praktički ucjenjuju ceo svet i svakoj državi prete embargima, su USA same sebe izolovale i pouzročile odklon i odpor do dolara. Sve više država traži način, da trguje sa ostalim državama bez kontrole i transakcija preko američkih banaka, a to znači da posluju mimo dolara, u drugim valutama, direktnoj izmjeni robe ili čak u zlatu. Dolar sve više postaje nepotreban, pa čak i nepoželjan, a to znači za USA katastrofu, jer je svoju ekonomija gradila na napuhanoj valuti, koja je hiper zadužena i nema stvarne podloge. Dolar je plivao na lažnoj propagandi trgovinskih burzi i vojnim američkim prijetnama prema ostalim državama. Sve to sad polako gubi na svojoj moči i realnost če za USA biti veoma surova. Svedoci smo jakih svetskih strateških promjena, tako u gospodarskom kao vojnom smislu. Ništa više neče biti kao… Čitaj više »

Ivan Ivan
2 godine prije

Sad će izvršavati neviđene pljačke u svojim državama, a okrivit će rat i Putina.

2 godine prije

Zanimljivo, kako se potencijalni komentatori kriju od osobe, koju je zapad nazvao “Hitlerom”.
Odjednom muda se smanje na lešnik…
Dali vas je stid? Jer vam je zapad oprao mozak?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI