Rasmussen: “NATO je isti, ali se Trump promijenio”

Anders Fogh Rasmussen - NATO
9 komentara

Američki predsjednik Donald Trump NATO više ne smatra zastarjelim savezom, prenosi CNN.

“Novi šef Bijele kuće je promijenio svoju viziju na bolje, nakon što se suočio sa stvarnošću i neprijateljskom Rusijom, a okupio je oko sebe tim razboritih sigurnosnih savjetnika”, rekao je za CNN bivši tajnik NATO pakta Anders Fogh Rasmussen.

“Spomenuli ste da su Sjedinjene Države zapravo NATO. U prošlosti je američki predsjednik Donald Trump NATO, na čijem ste čelu bili, nazvao zastarjelim. Sada kaže da savez nije zastario i da radi svoj posao. Mislite li da se nešto promijenilo s dolaskom Trumpa? Je li NATO promijenio kurs?”, Rasmussena je pitala novinarka CNN-a.

Anders Fogh Rasmussen: Ne mislim da je NATO promijenio smjer. Po mom mišljenju je predsjednik Trump promijenio svoju viziju, ali na bolje. Vjerujem da se dogodilo sljedeće: prvo, on se suočio da stvarnošću, osobito s neprijateljskom Rusijom, iako time ne odustaje od svoje namjere da Ameriku učini velikom. Drugo, on je okupio oko sebe tim razboritih sigurnosnih savjetnika. To su Tillerson, državni tajnik, ministar obrane Mattis i njegov novi savjetnik za pitanja nacionalne sigurnosti. Svi oni su pristaše kontinuiteta u američkoj vanjskoj politici.

Anders Fogh RasmussenCNNNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Trump ne zna niti nabrojati države u NATO-u, on je posve nebitan za svrhu postojanja NATO-a, NATO je CIA-ino igralište za šverc-komerc koje je nažalost i na sramotu američkog naroda i svih nas “saveznika” ratificirao i nastavlja ratificirati američki kongres izrazitih koruptivnih sklonosti. Slažem se s Rasmussenom da je NATO isti uvijek, od početka je to bila agresorska organizacija i nakon što je pobijedila sve neprijatelje to je i ostala. Sada su joj ostali samo imaginarni neprijatelji i lov na vještice zbog teritorijalnih ustupaka.

Ivan1
6 godine prije

Psihopatija na djelu. Oni bi nekome da nameću realnost. Trumpa i ekipu treba razumjet, nije lako kad ti netko stavi nož pod grlo i kaže: govori.
Što očekivat od kreatora ISIL-a, nego ovakva čudovišta.

Qweet
6 godine prije

Natovci su isti vec 70 godina a njihov cilj je Rusiju izbrisati s mape svijeta.

čitatelj portala
6 godine prije

Da Rusija neprijatelj? NATO izmišlja da bi opravdao svoje postojanje.

Perun
6 godine prije

“Rasmussen: “NATO je isti, ali se Trump promijenio””

To kao da je Trump sa Balkana – prije izbora govori jedno a poslije izbora radi drugo. Očigledno je da se političari vucibatine se ne boje naroda. Dok motika (kalšnjikov?) ne bude radila ništa se neće promijeniti.

Georgij Žukov
6 godine prije

na licu se vide neprospavane noci , hebena vremena dosla , podocnjaci do poda , nakon jugoslavije , afganistana , iraka , libije dosla sirija kost u grlu nato predatora , kako dalje , koga demokratski bombardirati ,asad pokazao zube , sada nek probaju kod debeljucka srecu , trebat ce im .

nbava kua
6 godine prije

“To su Tillerson, državni tajnik, ministar obrane Mattis i njegov novi savjetnik za pitanja nacionalne sigurnosti. Svi oni su pristaše kontinuiteta u američkoj vanjskoj politici.”Pametnom dosta.

Tedi
6 godine prije

NATO vec 70g pikira na Rusiju,pa Tramp je u pravu,ali banditi sa onim McKejnom na celu,nikako da se opasulje da od toga poska nema nista.A ovoj konjini od Rasmussena bilo bi bolje da se sakrije pod kamen.Jer ste zasrali sefa stanice i 100 km pruge.Mislim americki narod postaje najomrazeniji na svjetu, a to je vama vasa borba dala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI