Rat između Dobra i Zla

Borba dobra i zla

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je na konferenciji za štampu 3. marta izjavio da Rusija nije ta koja preti nuklearnim ratom, već da su zapadne sile te koje stalno zveckaju atomskim oružjem i da se njihova nuklearna doktrina sastoji od “eskalacije radi deeskalacije”, što podrazumeva njihovu ”ograničenu upotrebu da bi se izbegao širi rat”, što je potpuno nerealno. Lavrov je čak optužio Zapad da nastoji da izazove rat sa Rusijom, izjavivši da mu je britanska ministarka inostranih poslova Elizabeth Truss zapretila da je spremna ”za rat između Severno-atlantske Alijanse i Rusije.”

Sergej Lavrov

Tog istog dana, Russel Bentley, američki dobrovoljac koji od 2014. živi i ratuje u Donbasu, je zapadu poslao oštru poruku upozorenja:

“Stvari se lako mogu izmaći kontroli. Sva ta propaganda i demonizacija Rusije očigledno su deo pripreme za širi rat. Svi moraju da znaju da Rusija nije instigator ovog rata, i da Rusija nije izvršila ‘invaziju’ Ukrajine. Ovaj rat je započet 2014. godine kada su tu ubačeni plaćenici i snajperisti opremljeni i dirigovani od strane agenata SAD koji su radili po uputstvu (tadašnjeg potpredsednika) Bidena.

Od tada taj rat sve vreme vode SAD. Rusija sada oslobađa Ukrajinu od inostrane okupacije i nacističke opresije. Svako ko govori o Ruskoj ‘invaziji’ to jedino može da kaže u kontekstu Savezničke invazije Normandije 6. juna 1944. Rusija neće ‘zauzeti’ Ukrajinu, ona žrtvuje svoju krv i blago da bi Ukrajinu vratila Ukrajinskom narodu.

Ovo je bukvalno rat izmedju DOBRA i ZLA – i Rusija NIJE na strani zla. Ali oni koji nastoje da unište Rusiju to jesu. Ili vladari SAD i EU pate od terminalne gluposti, ili žele da namerno unište svoje zemlje i populaciju.

Ako NATO uđe u konvencionalni rat sa Rusijom, Rusija će ih zgaziti kao mrave. JEDINA preostala opcija za ova kriminalno luda kopila je termonuklearna opcija. Putin je već izjavio, ako atomske rakete počnu da lete, ‘Mi ćemo otići u nebo kao mučenici, a vi nećete imati ni vremena da se pokajete. Vi ćete samo biti mrtvi.’

Vi ćete samo biti mrtvi… kada bi Amerikanci i Evropljani dozvolili njihovim vladarima da započnu rat sa Rusijom, to se neće dobro završiti za njih. Razumite, Rusija nije započela ovaj rat, i mi smo preduzeli sve moguće korake da se minimizira smrt i destrukcija tokom oslobodjenja. Ali ako vlade SAD i EU eskaliraju ovu operaciju u regionalni ili globalni rat, to lako može značiti kraj života na Planeti. Rusija neće izgubiti. Bili ste upozoreni.

Puno sreće svim dobrim ljudima. Neka Bog zaštiti nevine, a mi ostali dobili ono što zaslužujemo.”

Na početku “Operacije Z” Putin je objavio da je cilj ‘Demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Protiv kakvih zlih sila se Rusi tamo bore može se zaključiti iz izlaganja jednog od ključnih saveznika zapada u Kijevu, koji je otvoreno priznao da su oni ti koji su započeli rat. Na skupu desničarskih stranaka 5. februara, vođa ultra-desničarske grupacije S14 Evgeni Karas je u svom izlaganju potpuno razotkrio zle namere i licemerje zapada:

“Majdanska revolucija je bila pobeda nacionalističkih ideja. Nacionalisti su odigrali ključnu ulogu i uvek su bili na prvoj liniji fronta. Sada ima puno rasprava, kao ‘pa, bilo ih je samo malo neonacista’ – kako LGBT i strane ambasada govore – ‘nije bilo puno Neonacista na trgu Majdan, možda oko 10 % od onih ideološki naklonjenih.’

Stvar je u tome da tako nešto može da izgovori samo jedan kreten koji nikada nije ratovao i ne razume koliko je taj mali broj, možda 10 % ili 8 %, efikasniji i koliko ima veći uticaj, njihov uticaj je bio beskrajan. Da nije bilo tih 8 % efikasnost bi opala za 90 %. Tako da brojevi nisu bitni… Sada neki levičari kao iz ‘Boell Fondacije’ nastoje da umanje uticaj nacionalista, ali da ih nije bilo, cela stvar bi se pretvorila u gej paradu.

Nama je sada isporučeno toliko puno oružja, ne zato što ‘nam Zapad  želi pomoći’, kako neki tvrde, ne zato što nam žele najbolje, već zato što mi izvršavamo zadatak koji nam je Zapad postavio, zato što smo jedini koji smo spremni da ga obavimo. Pošto nam je to zabava, zabavno nam je ubijati i ratovati… i to je razlog nove alijanse između Turske, Poljske, Britanije i Ukrajine.

Mi smo ovde zastavnici pošto smo započeli rat koji nije viđen 60 godina. Zamislite koliko oružja i veterana imamo, i zamislite da se Rusija raspadne u 5 raznih Rusija… imamo najviše Javelina (američke antioklopne rakete) na Evropskom kontinentu, možda ih samo Velika Britanija ima više. Potencijal te vojne sile je postao problem za sve one koje nam se suprotstavljaju… to nam čini veliku radost i tugu. Morate razumeti zašto, ne zato ‘što smo mi Ukrajinci, čije su zadnjice patile 300 godina i sada je sve dobro i dobili smo sve, dobri smo ljudi… hoćemo u Evropu.’ Ne, mi smo jedna ogromna i jaka zemlja, i ako dođemo na vlast, to će doneti radost i probleme za ceo svet. Zato je to veliki i ambiciozan zadatak… ne da postanemo deo Evropske porodice koja se već raspada, već se radi o novim savezima na globalnom nivou, novim političkim izazovima.”

 

Konferencija neonacističkog bloka – Evgeni Karas je drugi s leva

 

S14 je osnovan kao omladinski pokret stranke Svoboda čiji je suosnivač Oleg Tijagnibok – ovde vidjen sa Joe Bidenom 2014. godine

Brazilski novinar Pepe Escobar je u članku sa Strategic Culture napisao da mu je Putinov bliski savetnik Sergej Glaziev još decembra 2014. godine otkrio šta Zapadne sile pripremaju:

“Vlada u Kijevu ne postoji; američki ambasador odlučuje sve. Vašington je kreirao antirusku doktrinu da bi podstakao rat u Evropi – i Evropski političari u tome saradjuju. Washington želi rat u Evropi pošto gubi u natecanju sa Kinom… Evropa će na kraju biti privredni gubitnik sankcija; birokratija u Evropi je izgubila ekonomski fokus, dok su Američki geopolitičari preuzeli kontrolu.”

Escobar je takođe izašao sa informacijom da mu je izvor iz Dume otkrio da je Ruska vojna obaveštajna služba GRU imala dokaz da su ukrajinske vojne i paravojne formacije planirale invaziju Donbasa za 25. februar, te da je ‘Operacija Z’ započeta dan pre te ofanzive da bi se sprečio masakar.

Bidennuklearni ratRatrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pirat sa kariba
2 godine prije

Rusija laku noć i dobrodošli u bijedu i neimaštinu!

korištenje
2 godine prije

Za vrijeme bivse Jugoslavije tamo godine 1970 nije se vrsio pritisak na ljude tko je za Sovjetski Savez a tko za Ameriku. Ljudi su otvoreno zauzimali stav u javnim debatama i nitko nije bio izbacen s posla i uhapsen. NITKO. Danas sirom svijeta svaka osoba od znacaja se mora izjasniti da je za Ukrajinu da ne bi pala pod americke sankcije, da mu ne bi bila zapljenjena imovina ili da ne bi bio izbacen s posla ako ima neki posao od drustvenog znacaja. Teror je zapoceo. Nitko se ne pita koliko je to legalno nekom ruskom kapitalistu zapljeniti jahtu. Danas ruskom a sutra nekom trecom i to bez suda, bez prava na visi sud…pa ovako je bilo u tzv. komunizmu do 1950 a poslije nije bilo ni vise ni u tzv. komunizmu. Ne samo da zapljenu ono po gusarski nego nitko, bas nitko od pravnika nesmi reci da to nije… Čitaj više »

Gost
2 godine prije

Za upravljanje svjetskim istorijskim procesom judejska finansijska oligarhija je izabrala strategiju koja se naziva »politika ravnoteže sila«. Njena suština je – u istovremenom finansiranju nekoliko država koje su približno jednake prema snazi, koje bi potencijalno mogle da ratuju jedna sa drugom. Zahvaljujući tome oligarhija je uvek mogla da nahuška jednu državu protiv druge i da prema bilo kojoj državi primjeni prijetnju ratom sa strane druge države. To je jedan od vidova »Zavadi pa vladaj«.
Sve revolucije, i svi ratovi nisu posledica nekih objektivnih uzroka. Ratovi i revolucije – to su sredstva preuređenja svijeta u rukama svjetske judemasonske mafije i njihovih okultnih gospodara.
Osnovni cilj svjetskih ratova je stvaranje svjetske vlade, čiji će gospodar postati najviša svjetska judejska finansijska oligarhija, a još više i gospodari tih gospodara – okultne satanističke sile-u vidu judejskog “mesije” kao apsolutnog gospodara “zigosanih” robova sto je iluzija jer Bog ima zadnju rijec.

korištenje
2 godine prije

Hvala Logicnom, hvala svakom novinaru logicnog i svakom komentatoru koji se suprostavlja ovom novom americkom teroru.
Ne samo da je ovo upereno protiv Rusije nego ovo ce se iskoristi kao plandemija da nam se unese jos vise strah u kosti , jos vise kontrole i proganjanja, da budemo ponizniji naspram americke sile i da prihvacamo goli teror nad nama.

Mrčikola
2 godine prije

Mene je “oduvijek” zanimalo kad je i u koju svrhu nastala priča o dobru i zlu.
Ovomu, u koju svrhu, sam se poprilično približio, a ovome, kad je i od koga nastala, ni blizu…ma ni “z” bliže nego sam bio na samom početku.

2 godine prije

Vrlo je neprijatno živjeti u državi, koja je jedna od potpornica ovog ZLA!
Od zore do mraka vrišti propaganda iz svih medija.
Ne možeš nijednog otvoriti. I onda svi ti gloopi ljudi, koji javno nastupaju.
Isto, kao kod korone.
Ono u Ženevi, kad su Soroševi plačenici ustali i otišli sa konferencije, kad je govorio Lavrov, pokazalo je, koliko je drušvo na zapadu duboko bolestno..
Ali ima nade, eto več to, da se nađemo ovdje, nešto prečitamo, zapišemo i več je lakše.
A Rus če da sredi tu bagru.

Tupko Glupko
2 godine prije

Plenković i Banožić poslali vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti od 124 milijuna kuna, tj. pješačko naoružanje i opremu (strojnice i puškostrojnice s pripadajućim streljivom) za četiri pješačke brigade. Hrvatski Sabor je većinom od 133 glasa za i  jednim suzdržanim usvojio Deklaraciju o Ukrajini kojom najoštrije osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije na njen suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost. Plenković je u kolovozu prošle godine na samitu Krimske platforme u Kijevu održao govor na ukrajinskom koji je završio sa krilaticom “Krim je Ukrajina”. Plenković još 2014. u Europarlamentu zagovarao pozitivna iskustva hrvatskog modela mirne reintegracije kao vanjskopolitičkog i sigurnosnog izvoznog proizvoda. 2016. godine u Ukrajini je prenašao iskustva mirne reintegracije okupiranih područja, primjenjiva na istočnu Ukrajinu, i kako Hrvatska podržava provedbu politike nepriznavanja ilegalne aneksije Krima. Uspoređivati mirnu reintegraciju hrvatskih područja od male i nebitne Srbije u regionalnom kontroliranom ratu i moguću reintegraciju područja od najjače nuklearne sile na svijetu koja želi spriječiti nuklearne… Čitaj više »

Auslander
2 godine prije

Mislite rat zla protiv zla….

NMK
2 godine prije

Pročitajte tekst ruskog vojnog stručnjaka Mihaila Hodarenoka na ruskoj web stranici, članak pod nazivom: “Прогнозы кровожадных политологов”. Tekst dodan prije više od mjesec dana, prije rata. Predvidio je točno ono što se događa sada na ratištu. Rusija gubi ovaj rat, ima velike gubitke, a nitko neće “ruskog mira” u Ukrajini. Ruska politička klasa oko Putina pogrešno je procijenila situaciju.

Krle
2 godine prije

Odličan tekst! Nema se šta ni komentarisati, sve je rečeno.

Jedino bih rekao, da me duša zaboli kad vidim izbjeglice i pomislim kroz šta sve prolaze ta djeca, žene i starci, a najgore ih tek čeka. Jedino što me i od toga više boli je njihovo viđenje cjelokupne situacije i stav. Niko nije ni pomislio da je to što oni prolaze, već 8 godina način života ljudi u Donbasu. Nisu prstom mrdnuli da se usprotive kriminalnoj vlasti koja ih je osiromašila, oduzela ljudska prava i dovela u vojni sukob sa Rusijom, sve skupa s “prijateljima” sa zapada, i činila da “neki drugi” Ukrajinci sve to prolaze.

ega eci
2 godine prije

“Putin je naredio nuklearnim snagama da budu u najvišoj pripravnosti”

logicno.com/politika/putin-je-naredio-nuklearnim-snagama-da-budu-u-najvisoj-pripravnosti.html

razlika je samo u uglu gledanja, šta je bilo prije, kokoš ili jaje?

ovi sa zapada tvrde da je Rusija prva prijetila nuklearnim oružjem, a ovi iz Rusije, da je zapad prvi prijetio

međusobne optužbe, kao i davno nekada prije 50-60 godina u doba prvog hladnog rata, između SAD i SSSR

isto tako je razlika u uglu gledanja šta je dobro, a šta zlo
ono što je za jedne dobro, za druge je zlo, i obrnuto…

łedeno doba
2 godine prije

David Icke – Globalisti su strah od pandemije preko noći zamijenili strahom od rata „Pa, primijetili ste da je sada pažnja javnosti potpuno promijenjena i koliko je to zapravo lako učiniti. Imali smo dvije godine kontinuiranog ‘Covid fašizma’, a ipak se sada iznenada i, jasno, uz sjajnu koordinaciju onih koji s nama manipuliraju, skoro posvuda povukao Covid narativ, i rečeno nam je: 0, ne, zaboravite to, sada je na repertoaru rat. I ljudi masovno kreću s ponavljanjem „raaaaat“. Dakle, zaboravite da se tu radi o istim likovima koji osuđuju zloupotrebu života i ljudskih prava, a posljednje dvije godine su proveli uništavajući oboje. Zaboravite da su isti ti ljudi krivi za masovna ubojstva diljem svijeta, putem njihovih Covid ograničenja i njihovih lažnih cjepiva, čija se katastrofa i dalje nastavlja. Zaboravite sve to. Zaboravite da smo uništili slobodu i ono što zovemo demokracijom. Zaboravite to, jer mi smo sada branitelji slobode i… Čitaj više »

Badžo
2 godine prije

Da, baš će Elizabeth Truss kao i Joe Biden koji jedva hoda uzeti oružje u ruke i krenuti u rat sa Rusijom. Dajte, najte!! Što se tiće sjeverno – atlanske alijanse, trebaju znati da Rusija nije sama i da ima svoje saveznike!!

Gorki
2 godine prije

Tko još puši te djetinjaste podjele na dobre i zle ? Vama su dobri ovi što sad ubijaju i razaraju ?

kibler
2 godine prije

@ łedeno doba – Na karaju svog posta pozivas ljude da zauzmu stranu.
Pa covjece, zar ne vidis da ne imenujes zlo?

Kako cemo zauzeti stranu kad zlocin radi, nek te citiram “nevidljiva ruka”….
Probudi se jednom.

Zar zelis ubjediti narod da mu je lansirao planemiju, strah, unistenje demokracije i zapljenu imovine i hapsenje po svijetu i ratove tamo neki y-e-bistan?

To sve zlo proizlazi od onog tko ima najvise POWER a to je Amerika, Washington, Bijela Kuca, americki senat i americki kongres i pentagon.
samo onaj tko ima POWER to moze raditi. Probudi se jednom.
Inace ispada da radis i podrzavas americki imperijalizam.

Detektor
2 godine prije

Kratka informacija za Alerikovog sina i sve ostale portalske antifašiste. Poštovani drugovi i drugarice. Ideologija zvana nacionalsocijalizam (ili “nacizam” za one kojima je preteško zapamtiti i izgovoriti tako dugu složenicu) je zajedno s fašizmom u potpunosti poražena završetkom II svjetskog rata prije 77 godina kada se dogila “smrt fašumu a sloboda narodu”.. Te 1945 izvršena je temeljita denacifikacija Njemačke, Erurope i svijeta. Ta ideoligija je osuđena, iskroijenjena i demonizirana do te mjere da danas nitko tko ima ikakve političke ambicije ne smije ni pomisliti pozvati se na njih čak ni u najmanjem segmentu. Poštovani drugovi i drugarice zakašnjeli antifašisti vi se danas “borite” i to uglavnom tipkanjem po mobiltelima poput “Ghostbustersa” protiv duhova. Vaš je problem samo što svi mi znamo da duhovi ne postoje osim na filmskom platnu. Predsjednik Putin je postupio vrlo mudro kad je najavio “denacifikaciju” Ukrajine jer je to ključna riječ koja je bitno otupila oštricu… Čitaj više »

hiber
2 godine prije

Kako da ne. I Hićo je imao saznanja da ga je Poljska planirala napasti 02.09.1941. pa ju je u očaju napao dan ranije, sve uz pomoć druga Staljina. Sada imamo fenomen predsjednika židova za kojeg je glasalo 70% ukrainaca-nacista. I naš @ledeno doba ima logičnija objašnjenja.

Biba
2 godine prije

Nikome nisu čudne ove silne prijetnje po portalima? Do sada se takve pritvaralo, a sad ništa.

Biba
2 godine prije

Neko je spominjao klopku. Iz jednog komentara: cilj je smijeniti Pu tina.

Max
2 godine prije

Jezovita istina ogoljena do kosti.

Hrvat
2 godine prije

Ja se i dalje pitam koga se to Rusi boje?
Tko želi napasti Rusiju?
Imaju najbolje obrambene sustave na svijetu i dalje mi nije jasno zašto ratuju.
Ako ih NATO napadne to je vjerojatno kraj ljudske vrste ili u najmanju ruku života kakvog poznajemo.

Oli
2 godine prije

Drugarice i drugari, objavljujem rat. Svima

bauštelac
2 godine prije

uvijek sam se pitao zašto se hitler okomio na židove mislim komičar je židov

Bruno
2 godine prije

Rusija na strani dobra, a vodi bezumni rat protiv susjedne zemlje bez ikakvog hitnog razloga???? Stvarno je Rusija zemlja koja štrca nježnost i ljubav iz svih pora. Putin je uvalio i sebe i svoju zemlju u situaciju iz koje više nema dobrog izlaza. Ukrajina je žrtvovana od strane zapada s ciljem da nanese katastrofalnu štetu Rusiji, ali da je Putin postupio tako glupo, to je nevjerojatno. Da nije razumio tako očitu igru. Što prije ga maknu s vlasti, to bolje po samu Rusiju.

Lucija, prva
2 godine prije

@ledeno doba
Molim komentar. Ovo su stavovi Henry ja Kissingera o Ukrajini, 5.3.2014., Washingtonpost:

“1. Украјина треба да има право да слободно бира своје економско и политичко удруживање, укључујући и Европу.

2. Украјина НЕ ТРЕБА да уђе у НАТО, став је који сам заузео и пре седам година, када је ово последњи пут и искрсло.

3. Украјина би требало да буде слободна да формира било коју владу која је у складу са израженом вољом свог народа. Мудри украјински лидери би се потом определили за политику помирења између различитих делова своје земље.

На међународном плану, требало би да заузму став који се може упоредити са оним у Финској. Та нација не оставља никакву сумњу у своју жестоку независност и сарађује са Западом у већини области, али пажљивоv избегава институционално непријатељство према Русији.”

A, on nije “kabala”?
Kako to objašnjavate?

Štef
2 godine prije

A. Baerbock iz stranke Zeleni, trenutno ministrica vanjskih Njemačke, sugerira nam da ćemo se u budućnosti trebati smrzavati, ako to bude potrebno. Zašto: zato jer Rusiju treba ruinirati kaže ona, za naše ukrajinske prijatelje.

Amerika će i dalje navodno kupovati ruski plin po nekih 3 dolara za barel, a onda će preprodavati Europi za 27 dolara.

Luda kuća.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI