Rat kao pandemijski intermezzo

Intermeco

Nakon dve godine pandemijske histerije Covid narativu je ponestalo daha pa se sada povlači sa naslovnih strana, da bi je zamenila “Ruska agresija nad Ukrajinom”.

Notorni “filantrop” Bill Gates je prilikom Minhenske Bezbednosne Konferencije 18. februara konstatovao da je bitka protiv Covida izgubljena za farma industriju, ali da se rat protiv budućih pandemija nastavlja. Gates je tom prilikom bio prisiljen da prizna poraz: “Na žalost, sam virus, i naročito njegova Omikron varijanta, je jedna vrsta vakcine, on stvara imunizaciju B-ćelija i T-ćelija, i bio je efikasniji u širenju u svetskoj populaciji nego što smo mi bili sa vakcinama.” Time je Gates potvrdio ono što su svi sa pola funkcionalnog mozga znali od samog početka: vakcine su nemoćne protiv koronavirusa zbog njihovih brzih mutacija, kao i da prirodni imunitet pruža višestruko veću zaštitu, što je potvrdila Izraelska studija prošle godine. S druge strane, Gates je odmah “prognozirao” novu pandemiju sa još smrtonosnijim patogenom i potvrdio da će on i njegovi globalistički saveznici nastaviti da se brinu o našem kolektivnom zdravlju – drugim rečima, da ne odustaju od njihove agende zarobljavanja planete.

“Kill Bill” Gates na Munich Security Conference 2022

Da izbušeni Corona brod tone potvrdjuje činjenica da je Stéphane Bancel, izvršni direktor Moderna Therapeutics – drugi najveći proizvodjač mRNK vakcina – nedavno prodao deonice te firme u vrednosti od $300 milliona kao i brisanjem svog Twitter naloga. Predsednik i ostali direktori te firme su sledili njegov primer i prodali akcije čija se vrednost srozala 72% od avgusta prošle godine.

Prethodno se ispod medijskog radara provukla vest iz Indije da je Pfizer početkom februara povukao zahtev za odobrenje Covid-19 vakcina, što znači da je ono nedostupno na oba najveća svetska tržišta, Indija i Kina, kao ni u Ruskoj Federaciji. Indijska agencija za lekove je izjavila da ne može preporučiti Pfizerovu Covid-19 vakcinu zbog nuspojava  koje su zabeležene u drugim zemljama, kao i odbijanja te firme da u Indiji sprovede kliničko ispitivanje.

Jedna od tih mnogobrojnih nuspojava je opisana u studiji Journal of the American Medical Association (JAMA) koja je utvrdila da učestalost miokarditisa – potecijalno fatalne upale srčanog mišića – je čak 133-struko povećana kod muškaraca od 12 do 24 godina starosti nakon vakciniranja sa mRNK vakcinom. Ministarstvo Zdravlja Izraela, zemlje koja je imala privilegiju da prva na svetu primi Pfizerovo eksperimentalnu vakcinu, je 9. februara izdalo izveštaj ankete o nuspojavama nakon treće vakcine, po kojoj su dve trećine “boosterovanih” prijavili zdravstvene tegobe. Taj izveštaj je ubrzo uklonjen sa sajta ministarstva.

Indijskim vlastima sigurno nije promakla ni činjenica da Afrika, kontinent sa samo 6% vakcinisanog stanovništva, broji ubedljivo najmanji broj zaraženih i obolelih i da je tamo Covid-19 praktično nestao. Takodje im je poznato da je Indijska država Uttar Pradesh sa 230 miliona stanovnika, umesto vakcinom uspešno iskorenila Covid koristeći Ivermektin, lek koji tamo košta manje od $2 dolara za petodnevni tretman, dok se na zapadu za lečenje najviše koristi Remdesivir koji se pokazao kao neefikasan i toksičan lek čiji petodnevni tretman stoji preko $3.000.

Dok Bill Gates i njegova kohorta ne budu spremili njihov novi, opasniji, patogen, sva pažnja javnosti će biti usmerena ka zbivanjima u Ukrajini i predstojećem, manjem ili većem, okršaju koji je već duže vreme u pripremi. Zapadne medije tvrde da se ruski medved probudio iz dugog zimskog sna i odlučio da je sada vreme da proguta još jedan deo Ukrajinske teritorije. Ali ta bajka ne pije vodu: Rusija je pre osam godina bila u stanju da prisvoji istočnu Ukrajinu, i to bez velikog otpora, kada je 2014. mirno povratila Krim. Tada je Ukrajina bila vojno neuporedivo slabija nego danas, i dva njena pokušaja da silom povrati odbegle regije Donetsk i Lugansk su se neslavno završile. U medjuvremenu je Ukrajina od NATO pakta dobila vojnu opremu i obuku u vrednosti od više milijardi dolara, i svaka inkurzija unutar Ukrajine bi Rusija sada mogla skupo da plati. Zbog unapred spremljenih sankcija će Rusija puno izgubiti i malo dobiti od rata, ali od 2,5 miliona stanovnika Donetska i Luganska koji su na meti Kijevskog režima, njih polovina poseduje Rusko državljanstvo i Kremlj ima obavezu da im pruži pomoć. Rusija je 2014. odbila zahtev te dve republike za priznanje nezavistnosti, ali zbog najnovijih dogadjaja predsednik Putin  je 21. februara potpisao tu odluku. Tokom ceremonije Putin je, izmedju ostalog, izjavio:

“Poznato je da stranci kontrolišu Ukrajinske obaveštajne službe; SAD i NATO otvoreno koriste Ukrajinsku teritoriju u vojne svrhe. NATO planira da izvrši nekoliko velikih vojnih vežbi u Ukrajini radi jačanja svog prisustva. NATO je u gradu Očakov uspostavio komandni centar koji je u stanju da cilja i uništi Rusku Crnomorsku flotu. SAD i NATO su imali slične planove za Krim, ali im je narod Krima poremetio te planove. NATO se previše približio Ruskim granicama i pojava vojne infrastrukture u Ukrajini je pitanje koje je već odlučeno. NATO želi da dodje u Ukrajinu da bi mogao jako i iznenada da udari na Rusiju. Ukrajina će biti iskorišćena kao platforma za napad na Rusiju. Iz Ukrajine, NATO će moći da dosegne Rusku teritoriju do Urala. Tomahawk rakete će moći da dolete do Moskve za 35 minuta, dok NATO balističke rakete će dostići Moskvu za 5 minuta.”

Ceremonija priznanja nezavistnosti Republika Donetsk i Lugansk u Kremlju

NATO sile već godinama rade na postavljanju Ukrajinske zamke ruskom medvedu; ona je bila slabo kamuflirana ali se u javnosti malo znalo o njoj pošto su je medije ignorisale i stalno omaložavale upozorenja Rusije kada bi digla alarm o zbivanju blizu njenih granica. Slični scenario se odigravao pred Prvi Svetski rat, ali ovog puta svetske sile poseduju atomsko oružje i zato Rusija svo vreme nastoji da pronadje mirno rešenje, ali da su Ukrajina i njeni mentori željni mira oni bi već odavno sproveli Minsk II sporazum potpisan pre sedam godina koji je odobren od strane UN Saveta Bezbednosti čime su svi potpisnici, uključujući Velika Britanija i SAD, obavezni da se pridržavaju njegovih uslova, ali oni umesto toga podržavaju nepopustljivost Kijeva za centralizovanu nacionalističku državu, bez obećane autonomije za Donetsk i Lugansk, što je na kraju rezultiralo ovim ishodom.

Ali nije Rusija ta koja okupira Ukrajinu, već Amerika kada je organizovala i uložila $5 milijardi u Majdansku revoluciju i svrgavanju predsednika Viktor Janukoviča u vreme kada je Rusija bila preokupirana sa organizacijom zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju, februara 2014. godine.

Sada se Rusiji uvode nove sankicje i Nemačka je već zaustavila certifikaciju Nordstream 2 gasovoda, i ako joj je taj plin neophodan zbog isključenja preostalih atomskih centrala ove godine. Jedina zemlja koja će profitirati od rata – ako ne bude došlo do nuklearne razmene – je Amerika, koja će Evropu još čvršće privući u svoje naručje, i NATO pakt koji već tri decenije luta u potrazi za svojim raison d’être. Putin je u intervjuu sa režiserom Oliver Stone potvrdio da je 2000. godine Billu Clintonu predložio da Rusija udje u NATO pakt, ali američki predsedenik nije imao interesa, pošto je Zapadu uvek potreban neprijatelj – ako nema istinskog, onda je i imaginarni dovoljan. Sada je njihov glavni cilj potpuna izolacija i destabilizacija Rusije radi stvaranja nezadovoljstva u društvu i unutrašnjeg otpora domaćih oligarha radi povratka Rusije u devedeste godine, kada je pokorni Jelcin predao Rusiju na milost i nemilost lešinarima sa Zapada.

Na sreću, ima dovoljno čestitih Amerikanaca kao što je Russel Bentley, Teksašanin koji kao dobrovoljac 2014. došao u Donbas i sudelovao u borbi protiva snaga Ukrajinskih “fašista”, kako ih on zove. On je za američki Jeff Rense radio otkrio da se linija razgraničenja nalazi na deset kilometra od centra grada i da Ukrajinci svakodnevno krše mirovni sporazum i granatiraju grad teškom artiljerijom koja je zabranjena za obe stane. Linija fronta se proteže na 320 km i sa druge strane se nalazi 150.000 regularnih Ukrajinskih trupa od kojih su, kako on tvrdi, 80% demoralisani i žele što dalje od fronta, ali njih podupire i kontroliše zloglasni Azov bataljon i nekoliko hiljada Blackwater plaćenika kao i ISIS teroristi koje je Erdogan doveo iz Sirije. Od kraja prošle godine je više desetina kargo aviona sletelo u Ukrajinu sa vojnom opremom i municijom NATO kalibra. Pored teške artiljerije i Turskih bespilotnih letelica, Ukrajinske snage su snabdevene modernim noćnim nišanima i digitalnom komunikacionom opremom; naspram njih se nalaze 30.000 dobrovoljaca koji brane svoje domove zastarelim oružjem i analognim radio stanicama koje se lako ometaju, tako da im je Ruska vojska jedina nada za opstanak u slučaju Ukrajinskog napada. Nešto se slično odigralo 2008. godine kada je Gruzija, koristeći Američku i Izraelsku vojno-tehničku pomoć, izvršila napad na otcepljene teritorije Abhaziju i Južnu Osetiju. Taj petodnevni rat se odvijao tokom olimpijade u Pekingu i tada je Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili tvrdio da se radilo o samoodbrani, što je istražna komisija EU odbacila 2009. godine kada je utvrdjeno da je Gruzija bila inicijator agresije.

Russel “Tex” Bentley, američki dobrovoljac

Kada Ukrajinska kriza/rat bude prošao, svet može da očekuje novu, opasniju pandemiju koju je Bill Gates najavio. Tada će marionetski političari uvesti novi talas restriktivnih mera koji će rezultirati trajnim gubitkom preostalih ljudskih prava, kao što su sloboda govora i pravo na protest. Oni koji u to sumljaju bi trebali okrenuti pogled ka Kanadi, gde je odani djak Klausa Schwaba, novokomponovani diktator Justin Trudeau, preko noći uveo vanredno stanje i njegovim fašističkim dekretima oduzeo mogućnost političkim protivnicima da iskažu svoje nezadovoljstvo i da se suprotstave tim nelegalnim merama. Svi oni koji sudeluju ili finansijski podržavaju proteste kamiondžija sada rizikuju hapšenje, konfiskaciju imovine i blokadu bankovnih računa, a novinarima koji prate te mirne proteste koji ne pripadaju režimskim medijama takodje preti hapšenje.

Ako to dozvolimo i nastavimo se ponašati kao da je sve što se oko nas dešava normalno, onda je ulazak u novo Mračno doba neminovan.

“Oni koji su spremni da žrtvuju osnovnu slobodu radi prolazne sigurnosti ne zaslužuje ni slobodu ni sigurnost” – Benjamin Franklin

Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dervo
1 godina prije

Sve je ovo dio planiranog Velikog Reseta 2030!

Stock
1 godina prije

Da, ovaj rat, najavljivan odavno od pojedinih komentatora, može poslužiti kao kao
1. Dimna bomba kojom će se prikriti pokolj stanovništva injekcijama
2. Kao uvod u sljedeću fazu injektiranja gdje će se, pod krinkom ratne opasnosti, uvesti vojni zakoni a da bi se uvelo obavezno injektiranje.
3. Kako je već najavljeno, prenos ovlasti u ruke SZO i UNa.

Vendetta
1 godina prije

QR code je i dalje na mnogim granicama, i u mnogim ustanovama i dogadjajima, kraj nije tu sve traje i dalje, samo lagana priprema u miru za nadolazecu jesen:zimu

ajmo realno
1 godina prije

“Rat kao pandemijski intermezzo” – naslov je tačan. Kao i prvi dio članka. sve ostalo u članku je održavanje nategnutog narativa o smislu i opravdanju ruske akcije u Ukrajini…iako se taj smisao ne može otkriti ni sa najvećim teleskopom sa kojim se mogu vidjeti daleke planete u svemiru. tačna je i konstatacija da je rat zamjenio koronu, samo što se autor ne može izidići iznad nategnutog narativa,– da prizna, da ovaj rat baš najviše koristi zapadu , tojest jedino zapadu i nikomu drugom, i da iz toga izvuče logični zaključak, da je rat u Ukrajini, ili teški gaf i autogol Putina, ili su Putun i rusko rukovodstvo također igrači istih gospodara, kojima paše ovaj rat. Sve ostalo izuzev ove dvije opcije je bajka, koja nema veze sa stvarnošću. samo da se osvrnem na 3 citata u ovom nategnutom narativu: “…Tada je Ukrajina bila vojno neuporedivo slabija nego danas, i dva njena pokušaja da silom… Čitaj više »

Sardelino
1 godina prije

Pročitao sam intervju O.Ston prenešen u Indexu u kojem obrazlaže greške koje je počinio Putin. Jedna od krucijalnih grešaka, po njemu, je činjenica da je Ukrajina angažirala silu od 110 tisuća vojnika prema Lugansku i Donjentsku a da tu činjenicu Putin ni na koji način nije iskoristio kao jedan od razloga vojne operacije. Dakle Ukrajina je spremala *oluju usaglašenu sa NATO organizacijom koja je tu akciju osim u fazi planiranja potpomagala vojno i financijski. Ova činjenica otvara neka neugodna pitanja i sumnje. Što je predsjednik sa svojom delegacijom u prosincu radio u Ukrajini. Zašto se predsjednik javno hvalio kako je Zelenskom ponudio na uvid riješenja za mirnu reintegraciju navedenih oblasti a ovaj ga isto tako javno pohvalio za njegov doprinos Ukrajini u očuvanju suvereniteta i nezavisnosti kad se eto sad zna da nikad nije bilo ni riječi o mirnoj integraciji već da su se odvijale radnje za pripremu *oluje. No,… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

iako oni to žarko žele, – ne mogu oni napraviti nikakav jači i smrtnonosniji virus, inače bi ga davno napravili i pustili u opticaj. oni samo mogu opet napraviti umjetni, lažni, insilico virus, nacrtan na kompjuteru.. i ovaj “koronavirus” je bio takav, umjetni virus sa računala.. ako ne postoje pririodni viusi, kao živa stvorenja, koja se razmnožavaju i šire sama od sebe-onda ne postoje ni umjetni virusi, koji bi se razmnožavali sami od sebe, ali naravno fanatični satanisti kabale, mogu bacati svakojake otrove impotencija i frustracija satanista je što oni žarko žele napraviti umjetni život, koji bi se razmnožavao sam od sebe, ali ne mogu… ni ono što je navodno najprimitivnija i najjednostavnija vrsta-virus. ali gadovi naravno mogu stalno iszmišljati nove podlosti–dok imaju ovoliko ovčica koji im i dalje vjeruju, a sada još imaju i toliko navijača rata u trumanovom šouu. Jučer sam izvjestio ovdje, da je njemački Beroš, Karl… Čitaj više »

pirat sa kariba
1 godina prije

znaci u svijetu nema mira i blagostanja dok se ovi izrodi ne istrebe ,,,u 3 rijeci , sto opet znaci ako ne uspiju u jeddnoj agendi ,stvarat ce drugu samo da ne bude stabilnosti u svijetu ,i sto je veci kaos ,oni zadovoljniji

łedeno doba
1 godina prije

David Icke – Globalisti su strah od pandemije preko noći zamijenili strahom od rata „Pa, primijetili ste da je sada pažnja javnosti potpuno promijenjena i koliko je to zapravo lako učiniti. Imali smo dvije godine kontinuiranog ‘Covid fašizma’, a ipak se sada iznenada i, jasno, uz sjajnu koordinaciju onih koji s nama manipuliraju, skoro posvuda povukao Covid narativ, i rečeno nam je: 0, ne, zaboravite to, sada je na repertoaru rat. I ljudi masovno kreću s ponavljanjem „raaaaat“. Dakle, zaboravite da se tu radi o istim likovima koji osuđuju zloupotrebu života i ljudskih prava, a posljednje dvije godine su proveli uništavajući oboje. Zaboravite da su isti ti ljudi krivi za masovna ubojstva diljem svijeta, putem njihovih Covid ograničenja i njihovih lažnih cjepiva, čija se katastrofa i dalje nastavlja. Zaboravite sve to. Zaboravite da smo uništili slobodu i ono što zovemo demokracijom. Zaboravite to, jer mi smo sada branitelji slobode i… Čitaj više »

The Beatles
1 godina prije

Ma pitamo li se mi išta

ZriBra
1 godina prije

Rat kao pandemijski intermezzoKreatorima novonormalnog iz straha da bi moglo doći do djelomićnog slabljenja straha
stvara se stanka i kratki povrat na staronormalnu proizvodnju straha.

anna
1 godina prije

Novo normalana riječ narativ mi ide na k.!

hiber
1 godina prije

Glupost. Nema potrebe za novim virusima. Oni smrtonosniji nisu kontrabilniji, tako da je za fingiranje kuge bio dovoljan i ovaj raspiratorni. Sada ide rat, pa glad pa smrt. Sve po redu.

Max
1 godina prije

Sve je točno.

CAN
1 godina prije

“Šta posle ?”
Nema posle Dragane moj.
Ovo nije pošlo dabi stalo.
Svejedno sam negativni Optimist!

Lucija, prva
1 godina prije

Bravo, Filipoviću!

Najtočniji osvrt na događaje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI