Ratni brodovi ruske ratne mornarice kreću u misiju na velike udaljenosti usred napetosti s NATO-om

Ruske mornaricke vjezbe
27 komentara

Par korveta iz ruske Baltičke flote isplovio je usred nagomilavanja snaga Zapada.

Dva broda klase Steregušhij ruske Baltičke flote porinuta su iz svoje matične luke Baltijsk kako bi sudjelovali u velikim mornaričkim vježbama koje bi trebale trajati do veljače.

Dva plovila su napredne višenamjenske korvete Soobrazitelnij i Stojkij, priopćila je u ponedjeljak tiskovna služba flote. Brodovi te klase pretežno su namijenjeni za operacije u priobalnoj zoni, ali imaju i neke mogućnosti dubokog mora.

Par će provesti niz vježbi obuke kako bi usavršio vještine članova posade u različitim vrstama misija, uključujući otkrivanje i potjeru podmornica, protu-brodsko ratovanje, protuzračnu obranu i operacije potrage i spašavanja, navodi se u izvješću. Oba nose jedinice marinaca, koji će se uvježbavati u odbijanju simuliranih terorističkih napada na brodove tijekom razdoblja izloženosti, poput prolaska kroz tjesnac ili pristajanja u luku.

Iako mornarica nije precizirala kamo će se plovila uputiti, navodi se da su krenuli na ”daleko” putovanje.

 

Razmještaj je dio velike serije vježbi koje će ruska mornarica provoditi do veljače. Mornarica šalje preko 140 ratnih i pomoćnih brodova, oko 60 zrakoplova i 10.000 vojnika na vježbe. Obuka će se odvijati u vodama u blizini Rusije, kao i u strateškim dijelovima svijeta poput Mediterana ili Sjevernog mora, priopćilo je prošlog tjedna rusko Ministarstvo obrane.

Vijest dolazi usred raspoređivanja dodatnih vojnih sredstava u baltičku regiju od strane članica NATO-a. Savez je u ponedjeljak priopćio da će Danska poslati fregatu u Baltičko more i premjestiti ratne zrakoplove F-16 u Litvu. Druge zemlje šalju vojnike i opremu u druge zemlje članice koje se nalaze u blizini Rusije. Pokreti su hvaljeni kao jačanje NATO-ovog odvraćanja od moguće ruske invazije na Ukrajinu, za koju je Rusija više puta rekla da nema namjeru pokrenuti.

Moskva je ranije rekla da je širenje bloka na istočnu Europu i raspoređivanje vojnika blizu Rusije ugrozilo rusku nacionalnu sigurnost. Washington i Bruxelles odbacili su prijedlog Rusije za ublažavanje napetosti davanjem pravno obvezujućih jamstava da će vrata NATO-a biti zatvorena za zemlje susjedne Rusiji i uklanjanjem nekih od vojnih sredstava raspoređenih u susjedstvu.

BaltikNATOrusijaVojne vježbe
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
2 godine prije

Približavaju se olimpijske igre….

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sta bi se sad opet trebao bojati hladnog rata?

Гавран
2 godine prije

Evropa pred izborom. Prisilno vakcinisanje ili učenje Ruskog jezika. Ovo drugo se čini da je zdravije.

“Ovaj put, cilj gospodina Putina je veći od zatvaranja NATO-ovih “otvorenih vrata” Ukrajini i zauzimanja više teritorija – on želi izbaciti Sjedinjene Države iz Europe. “

.nytimes.com/2022/01/24/opinion/russia-ukraine-putin-biden.html

Ja to onako
2 godine prije

Davaj,davaj.

burt
2 godine prije

sve je to igra oko Ukrajine jer Ukrajina nikad neće ni biti u razmatranju za NATO dok se ne riješi situacija sa separatistima i zato bilo koji predsjednik nema izbora jer ili on pobjeđuje ili separatisti i zato je sada situacija naoružavanja Ukrajine i dovođenje stranih dobrovoljaca

Scorpiorex
2 godine prije

Šteta što ovde svak o svemu oise,pa puno poluinformacija,hajmo se držati da svako svoje stručne spoznaje komentariše,da ne idemo u glupost

can
2 godine prije

Ti brodovi su krenuli prema americkoj obali.
Nego nesto drugo, po najnovijim vijestima Nato-vci su uspili okrenuti stol na Rusiju.
To znaci za ono sto je njih Rusija optuzila, da su agresivni naspram Rusije, Amerika je uspila to sve okrenuti protiv Rusije pa ce je jos jace ugroziti.
Tako izgleda situacija danas a za sedam dana moze biti nesto drugacije.

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ja ne znam tko bude pobjedio u buducem sukobu , jedino znam da sve bude otislo vragu a piva u New Yorku ne bude manje of 600 Rubalja ..

Praetorian
2 godine prije

Davaj blyat davaj. Ima vam jedna super baza, ruski brodovi su vec tamo obitavali, a to je otok zvan Kuba. Stanovnistvo ce vas vrlo rado vidjeti

ad astra
2 godine prije

Brod je poronut s navoza a iz luke isplovljava. Ratni brodovi isplovljavaju na “plavo more”, a ne u duboko more. Naziv plavo more koristi se za otvorena mora i oceane.

Max
2 godine prije

Rusija uzvraća NATO u demonstracijom sile. Rusije nije Grenada. Što mnogi zaboravljaju.

rusi_luzeri
2 godine prije

Samo da ne isplovi onaj njihov parobrod kuznjecov,nadam se da je na navozu i da mu jos uvijek popravljaju dimnjake, jer taj nosac aviona parobrod zagadjuje vise nego koksara, za takav cilj netreba satelistsko pracenje, dovoljno je pogledati kolicinu dima kojeg ispusta , vidljiv je iz svemira.

Žilevski
2 godine prije

War , hmm winter is coming !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI