Razlika između totalitarnih režima i slobodnih demokracija

Razlika između totalitarnih režima i slobodnih demokracija
47 komentara

U totalitarnim režimima, imaju masakre i ratove. U slobodnim demokracijama imaju humanitarne intervencije.

U totalitarnim režimima koriste mučenje. U slobodnim demokracijama koriste poboljšane tehnike ispitivanja.

U totalitarnim režimima financiraju terorističke skupine, kako bi stvorili nestabilnost. U slobodnim demokracijama financiraju terorističke skupine radi stvaranja stabilnosti.

U totalitarnim režimima zli diktatori ubijaju vlastiti narod. U slobodnim demokracijama to činimo umjesto njih.

U totalitarnim režimima jedna stranka podržava i provodi status quo. U slobodnim demokracijama dvije stranke podržavaju i provode status quo.

U totalitarnim režimima vlada kontrolira tisak i određuje kojim informacijama javnost smije imati pristup. U slobodnim demokracijama to čine milijarderi.

U totalitarnim režimima vode brutalno nasilne akcije protiv prosvjednika, kako bi ukinuli neslaganje. U slobodnim demokracijama i to čine, ali tada kleknu noseći kente tkaninu.

U totalitarnim režimima točno znate tko vlada vama. U slobodnim demokracijama pravi se vladari kriju iza lažnih marionetskih vlada.

U totalitarnim režimima svi izbori koje imaju namješteni su, a autoritarni vladari sami biraju obnašatelje dužnosti. U slobodnim demokracijama vladari namještaju izbore i sami biraju kandidate, a to čine i drugim zemljama.

U totalitarnim režimima zatvaraju novinare zbog otkrivanja nezgodnih istina o moćnicima. U slobodnim demokracijama zatvaraju novinare zbog otkrivanja nezgodnih istina o moćnicima, a svi ostali novinari skaču na društvenim mrežama kako bi rekli da je to zaslužio.

U totalitarnim režimima vlada politički regulira politički govor. U slobodnim demokracijama vlada politički regulira politički govor putem Silicijske doline.

U totalitarnim režimima građanstvo je osiromašeno, dok vladari žive raskošno s više nego što bi ikada mogli potrošiti. U slobodnim demokracijama građanstvo je osiromašeno, dok vladari žive raskošno s više nego što bi ikada mogli potrošiti.

U totalitarnim režimima postoji manjak. U slobodnim demokracijama postoji umjetni nedostatak.

U totalitarnim režimima vladina špijunska agencija vijestima priopćava koje će se priče voditi, a mediji ih bez sumnje objavljuju. U slobodnim demokracijama vladina špijunska agencija kaže “Prijatelju, imam vijest za tebe!” Mediji to bespogovorno objavljuju.

U totalitarnim režimima skupine naoružanih nasilnika patroliraju ulicama kako bi provodili poslušnost vlasti. U slobodnim demokracijama skupine naoružanih nasilnika patroliraju ulicama kako bi provodili poslušnost vlastima, a Hollywood snima filmove o tome koliko su te skupine junačke.

U totalitarnim režimima studenti uče bezumno štovati sliku zlog diktatora. U slobodnim demokracijama studenti uče bezumno štovati zastavu.

U totalitarnim režimima studenti uče da nikada ne preispituju autoritet. U slobodnim demokracijama studenti uče nikada ne preispitivati medije.

U totalitarnim režimima čine zla djela koja slobodne demokracije nikad ne bi mogle učiniti. U slobodnim demokracijama, oni imaju totalitarne režime koji za njih čine ta zla djela.

U totalitarnim režimima narod je previše zastrašen i progonjen da bi ustao protiv svojih tlačitelja.  U slobodnim demokracijama narod se previše propagira i ispire im se mozak, da bi ustao protiv svojih vladara.

U totalitarnim režimima moćnici određuju što će se dogoditi, bez obzira na želju ljudi. U slobodnim demokracijama moćnici određuju što će ljudi željeti da se dogodi.

U totalitarnim režimima svi su robovi moćnika. U slobodnim demokracijama svi su robovi moćnih ™.

U totalitarnim režimima prisiljeni ste pokoravati se. U slobodnim demokracijama naučeni ste misliti da je vaša poslušnost vaša vlastita ideja.

U totalitarnim režimima niste slobodni i to znate. U slobodnim demokracijama niste slobodni, a to ne znate.

Autor: Caitlin Johnstone

Caitlin Johnstonedemokracijaintervencijetotalitarizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pozitivan pesimista
2 godine prije

ma, bilo kako bilo, nema srece bez narodne diktature;)

Ninja
2 godine prije

Sloboda je utopija …. svi smo mi svojevoljno ili po diktatu unutar odeđenih parametara i to je tako jer u protivnom bi bila opća anarhija i bezakonje !!!

Marko9
2 godine prije

Hvala piscu na ovom clanku, nesto novo za razmisljanje.

Stara kuka
2 godine prije

U totalitarnim režimima vlada eksploatacija čovjeka po čovjeku, a u slobodnim demokracijama je obrnuto.

buga
2 godine prije

Demokracija zapadnog kova je gora od totalitarnog režima, vladari u diktaturi ponekad rade poteze u interesu naroda dok marionetske vlaste rade isključivo za interese svojih gazda. Diktatori pokušavaju biti gazde u svojoj zemlji dok marionetske vlasti narod uopće nezanima, njima je puno važnije mišljenje gazda izvanka koje su ih dovele na vlast i napraviti će sve da ih zadovolje. Najbolji primjer su nam ove balkanske kvazi državice koje
naprosto uništavaju vlastito stanovništvo. Primjer je RH gdje su vladajuće strukture u ovih 30 godina doveli hrvatski narod na prag izumiranja i bez plandemije. Situacija nije bolja ni u ostalim državama u okruženju.

Jomla
2 godine prije

1 Sloboda je prirodna težnja ČOVJEKA!
2 Čovjek je društveno biće.
3 Ergo, sloboda je OBVEZA ČOVJEKA da vodi računa i o drugima.
4 U suprotnom: konflikti >> sukobi>> nametanje, znači gubitak slobode.
5 Zato su uvijek postojala pravila ponašanja koja odgovaraju praktično svima (ne i svima).
Tko ne želi prihvatiti, povlači se ili je izbačen iz zajednice.
6 Ako se pravila NAMEĆU protivno volji zajednice, silom ili prevarom, pogledaj pod 4.
Može se o slobodi puno truniti, ali jok ja!

TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Razlika je drastična, sve po spisku. Očekujemo da će biti uvedene drastične mjere za prevladanje iste, kako tamo, tako i ovamo.

Red Dog
2 godine prije

Amin, drugarice Johnstone.
Ima jos nesto.
U totalitarizmu se zeli nesto. Desavaju se stvari. U slobodnim demokratijama se ne zeli nista, samo se tapka na mestu i zadrzava status quo.
Dobro nam dosla u Komunisticku Partiju, drugarice 🙂
–        Sta hocemo?
–        Drustveno vlasnistvo nad sredstvima za proizvodnju!
–        Kako hocemo?
–        Diktaturom proletarijata!
–        Uraaaa…

KISIK
2 godine prije

… Kad se jednom naučimo sramiti, to nas prati cijeli život.” Meluzzi Osjećaj srama i krivice su naša ulaznica u društveni sistem, tj. pokazatelj da smo dovoljno zreli da bi postati sastavni dio kolektiva. Dijete se ne rađa sa sramom, već se ono uči sramiti, oponašajući one starije. Tko je ismislio ideju srama, Tko propovjeda ideologiju srama i krivice? Nije li priča iz rajskog vrta utopljena u ta dva osjećaja? Nismo li svi mi po definiciji rođeni sa bremenom tog nepojmljivog i neobjaünjivog prvobitnog grijeha, zbog kojeg osjećamo krivicu i sramimo se cijeli život? Sistem odgoja i edukacije je glavni čimbenik koji je zaslužan da se u djetetu razvije umjeren osjećaj krivnje i srama. Sram se na poseban način pojačava u jednom od glavnih stadija razvoja ljudskog bića: pubertetu. Rast u tom periodu je često nemiran i neharmoničan. On prisiljava adolescenta da doslovno obitava u osjećaju neprimjerenosti u odnosu na… Čitaj više »

Spacevoodoo
2 godine prije

Ovo je zatupljujuće. Radi se o reptilskoj izmišljotini u kojoj nas nasoje držati i ovdje na ovom portalu.
Radi se o tkz diktaturama i tkz demokracijama.
Jedno i drugo su totalitarni režimi. Egzekucija vlasti se uvijek svodi na isto i provodi se istim metodama. Danas najveća demokracijs na svijetu s 5,% svijetske populacije ima 20% zatvorske populacije na svijetskoj razini, više od ijedne diktature.
Totalitarizam se očituje u kontroli misli i oganičenjima koja totalitarni sustav postavlja, bez obzira bio on tkz diktatura ili tkz demokracija. I ako baš hoćete, demokracija je također diktatura, samo što je diktator nevidljiv, zato demokracija i funkcionira na dokazima, ako se diktator nevidi, onda diktator i ne postoji.
Ako se u nekog upre prsto i proglasi ga se diktatorom onda diktator postoji a samo postojanje je lako dokazivo jer se diktatora može vidjeti, čuti, rukom dodirnuti itd.

2 godine prije zadnji put uredio Spacevoodoo
Bosanac
2 godine prije

To su dva brata robovlasnika, svaki na svoj način kontroliše svoje robove. Slobodni su oni koji ne #ebu sistem ni 2%, ali s napretkom tehnologije (u njihovim rukama) to postaje sve teže i teže.

2 godine prije zadnji put uredio Bosanac
TIKTAKTIKATAKATAK
2 godine prije

Inspiriralo me, nastavljam niz : U totalirizmu zna se TKO,KADA I KOLIKO može srat, a u demokraciji zasralo šefa i stanicu.

Драгогост 屋
2 godine prije

Demokratski sistemi prirodno naginju mRNA vakcinama.

Davor drugi
2 godine prije

Mađarska-Portugal 0:0 71min.
Iako nema potrebe to ovdje posebno isticati ipak ću navesti rad propagande.
Obratite pozornost da li u ovoj tekmi ima uopće i jedna slika koja prikaziva publiku na treibinama u navijačkom zanosu. Do 56-min nije bila ni jedna jedina. Od 60-70min. samo dva puta, ali ne dužr od jedne sekunde.
Sinoć kada su igrali Poljaci i Španija, savake druge minute gro-plan, preko cijelog TV-a presretna publika sa brnjicama, velika većina onako kako je propisano, manjina onako ispod nosa. Svi presretni, zaštićeni snagom cjepiva uživaju u nogometu.
Obratite također potzornost večeras kada budu francuzi igrali.
Sada kako to kamera profesionalno odrađiva i izbjegava svaki prikaz publike.Ogavno!
U komentaru sam zaboravio navesti za one koji nisu gledali: stadion skoro pun, bez ijedne maske u publici.

2 godine prije zadnji put uredio Davor drugi
Stribor Panov
2 godine prije

Dodao bih samo da je za razliku od totalitarnih režima koji su etno-centrični (državni) i gdje vlast drži uski krug elite, “slobodnim demokracijama” cilj globalna vlada koju robovi nemogu srušiti jer neznaju tko točno vuće konce i previše je umreženih parazita.
Što se mene tiče, kao što su Sokrat / Platon rekli, draža mi je oligarhija od demokracije (u kojoj popularni ali neadekvatni ljudi birani od naroda (ovce) mogu doći u poziciju moći) jer barem znam što mogu očekivati i tko mi je neprijatelj.
(Op. Sokrat /Platon ; monarhija > oligarhija > demokracija > tiranija)

Dokurčilomi
2 godine prije

Odličan i istinit tekst.

Mali Ivica
2 godine prije

Pardon, postoje tri različita sistema: diktatura, demokracija i demokarancija.

Za diktaturu znamo, to je sve u okvirima.
*****************************************
Demokracija je pak teoretska postavka koja nigdje nije zaživjela niti će u skoroj budućnosti.
********************************************
Demokarancija je pak situacija kada stoka krupnog zuba nasilno jebe stoku sitnog zuba i onda to umjesto silovanja naziva radnjom kojom se stoci sitnog zuba radi malo zadovoljstva.

trsje
2 godine prije

Kakvi borci za slobodu, brišete komentare! Evo, ponavljam ga: trkeljanja protiv demokracije, nezamisliva u totalitarnim režimima, probajte to u Kinu, pa onda pričate kako je sve to isto.

Max
2 godine prije

Točno.

Gubec
2 godine prije

Domonkracija i diktatura razlika je u pravom gazdi?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI