Reakcije na test novih ubojitih ukrajinskih sustava “Grom-2”

Petro Porosenko daljinomer
12 komentara

Jučer je na internetu objavljen video mobilnog raketnog sustava “Grom-2”, novog proizvoda ukrajinske obrambene industrije. Testove operativno-taktičkog raketnog sustava “Grom-2” je objavio Nacionalni industrijski portal, a prenijeli su ga mediji i službeni Ukrajinski vojni portal. Međutim, odmah po objavi su korisnici društvenih mreža i blogeri počeli ismijavati snimku. Zašto?

Naime, operativno-taktički raketni sustav “Grom-2” je za sada nedovršeni projekt i mnoge podsjeća na prefarbana i minimalno preoblikovana sovjetska oružja.

“Uobičajeni show, oni su ranije rekli da provode uspješne testove najnovijih višecijevnih raketnih sustava “Joha”, a zapravo su testirani sovjetski “Uragani”, koje su izvukli iz skladišta i prefarbali.

Dobro da su uspjeli i to. I koja slučajnost?! Svi “neočekivani” požari u ukrajinskim vojnim skladištima su se dogodili tijekom testiranja “najnovijih vrsta oružja”, napisao je jedan od korisnika ispod snimke objavljenoj na You Tube kanalu.

“Kakva bijeda. I ovo se događa u zemlji u kojoj se proizvodio Antonov?! Ako nastave ovako, uskoro će “izumitelji Ukrajine” izmisliti i kotač”, istaknuo je Vitalij.

Iskander
FOTO: Lansirno vozilo sistema Iskander

Korisnica Elena Smirnova je savjetovala ukrajinsku vlast da dovrše projekt “Grom-2” i da ga počnu masovno koristiti, pa da se tek onda “razmeću ponosom”.

Snimku testa “Groma-2” je komentirao  zastupnik ruske Državne Dume iz Republike Krim, potpredsjednik Odbora za nacionalnosti Ruslan Balbek.

“Demonstracijom testiranja novog operativno-taktičkog raketnog sustava Ukrajina svjesno nagovještava potencijalnu prijetnju Krimskom mostu. Sa svog područja ovakvo oružje teoretski može doseći Kerčki tjesnac. Službeni Kijev je testirao nove rakete u nadi da će uništiti blagdane na Krimu. Iako možda projektili neće letjeti ni 10 kilometara bili bi oboreni na nebu, cilj propagandne kampanje je zastrašivanje civilnog stanovništva, jer se ruska vojska na Krimu ionako ne boji njihovih eksperimentalnih raketa”, rekao je Ruslan Balbek.

Podsjetimo da je u ljeto 2016. Ukrajina  počela razvijati  sustav “Grom-2”, koji bi, prema tvrdnjama Kijeva, trebao biti sličan ruskog sustavu “Iskander”.

Ranije je objavljeno da je najmanji domet sustava “Grom-2” 50 km, a najviše 280 km, dok je izvozna verzija jača i navodno ima domet 350 km, a po potrebi se njime može služiti i ukrajinska vojska.

Prema nekim izvorima, domet može biti čak 500 km, ali u tom slučaju borbena jedinica bi navodno koristila balističke rakete od 480 kilograma. No, sustav još uvijek nije gotov i pitanje je hoće li se ikada početi proizvoditi u većim količinama. Najnoviji testovi zapravo ne dokazuju ništa, osim namjere da Ukrajina proizvede repliku ruskog “Iskandera”.

VIDEO – Promotivno testiranje sustava “Grom-2”

donbasgrom 2NATOS-400Sankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Sve je rečeno o ovom novom ukrajinskom showbiz cirkusu. Nama ostaje samo da se grohotom smijemo.

17 novembar
6 godine prije

baza sirijske armije u harasti je pred padom .

Damir
6 godine prije

Nikada nije proizvedeno oružje koje neće biti upotrijebljeno kad – tad
Do sad smo samo imali sreće! Ovakva igračka može izazvati medvjeda da glasno prdne!

PeroDD
6 godine prije

Ismijavanje nedovršenog projekta?? To vrijedi i za PAK FA?

Ive
6 godine prije

Cekaju da im Plenkovic dodje dati savijet i onda ce sve krenuti kao podmazano

Mercury
6 godine prije

Nemaju na što pametnije trošiti lovu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI