Republikanski senatori potpisali pismo Bidenu u kome traže da se povuče iz WHO sporazuma o pandemiji

SZO - WHO
3 komentara

Prvog svibnja, svi republikanski članovi Senata Sjedinjenih Država potpisali su svoja imena u pismu pozivajući predsjednika Bidena da prekine svu suradnju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) i njezinim tekućim pregovorima o pandemiji.

Tijekom sljedećih nekoliko tjedana očekuje se da će Bidenov režim obvezati SAD na dva međunarodna sporazuma koji bi ojačali ovlasti WHO-a da proglašava javnozdravstvene izvanredne situacije od međunarodnog značaja. Ukratko, WHO-u bi bilo dopušteno zamijeniti Kongres u načinu na koji se postupa s takvim hitnim slučajevima.

Nazivajući dogovor “neprihvatljivim”, senatori GOP-a istaknuli su “neuspjeh” WHO-a tijekom “pandemije” koronavirusa Wuhan (COVID-19) da se pravilno nosi s krizom, ostavljajući za sobom “trajnu štetu zemlji”.

“Sjedinjene Države si ne mogu priuštiti ignoriranje ove najnovije nemogućnosti WHO-a da obavlja svoju najosnovniju funkciju i moraju inzistirati na sveobuhvatnim reformama WHO-a prije nego što uopće razmotre izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) ili bilo koji novi ugovor vezan uz pandemiju koji bi povećao ovlasti WHO-a,” pismo glasi.

“Duboko smo zabrinuti što vaša administracija nastavlja podržavati ove inicijative i snažno vas pozivamo da promijenite kurs.”

WHO krši vlastite zahtjeve izmjenama IHR-a

Ispada da prije nego što države članice poput SAD-a uopće mogu razmotriti bilo kakve predložene izmjene IHR-a, njihov tekst mora biti dostavljen najmanje četiri mjeseca prije Svjetske zdravstvene skupštine (WHR) na kojoj se trebaju razmatrati. To se navodno nikada nije dogodilo.

“Članak 55. IHR-a zahtijeva da se tekst bilo kojeg amandmana IHR-a priopći državama članicama najmanje četiri mjeseca prije WHA-a na kojem se trebaju razmatrati”, objašnjava se u pismu.

“Budući da WHO još uvijek nije dostavio konačni tekst amandmana državama članicama, tvrdimo da se amandmani na IHR možda neće razmatrati na WHA sljedećeg mjeseca.”

Osim toga, izmjene i dopune IHR-a kakve trenutno postoje su glavne za koje senatori GOP-a upozoravaju da bi “znatno povećale ovlasti WHO-a za hitne zdravstvene situacije i predstavljale nedopustivo kršenje suvereniteta SAD-a.”

“Kao takvo, bilo je bitno da se WHO pridržava roka od četiri mjeseca obavijesti kako bi se državama članicama dalo vremena da osiguraju da nikakvi tragovi takvih prijedloga nisu uključeni u konačni paket izmjena i dopuna za razmatranje WHA-a”, nastavlja se u pismu.

“Budući da to nije uspjelo, amandmani nisu na redu.”

U proteklih nekoliko godina bilo je brojnih ponavljanja predloženih izmjena i dopuna. Najnovije verzije su “mrtve po dolasku”, inzistiraju republikanski senatori, jer su sve usredotočene na širenje moći i kontrole WHO-a nauštrb suvereniteta država članica.

Budući da svijet još uvijek nije siguran odakle je uopće došao COVID-19 zbog stalne blokade pravilne istrage, sada nije vrijeme da WHO preuzme više ovlasti nego što je već imao tijekom posljednje “izvanredne situacije” za javno zdravstvo.

“Snažno vas pozivamo da se ne pridružite nijednom ugovoru, konvenciji ili sporazumu vezanom uz pandemiju koji se razmatra na Sedamdeset sedmoj WHA”, pozivaju senatori GOP-a. “Ako zanemarite ovaj savjet, izjavljujemo najstrožim mogućim riječima da svaki takav sporazum smatramo ugovorom za koji je potrebna suglasnost dvije trećine Senata prema članku II. odjeljku 2. Ustava.”

“U svjetlu velikih uloga za našu zemlju i našu ustavnu dužnost, pozivamo vas da (1) povučete potporu svoje administracije trenutnim izmjenama i dopunama IHR-a i pregovorima o pandemiji, (2) pomaknete fokus svoje administracije na sveobuhvatne reforme Svjetske zdravstvene organizacije koje se bave njegove stalne neuspjehe bez proširenja njegovih ovlasti, i (3) ako zanemarite ove pozive, podnesite bilo koji sporazum vezan uz pandemiju Senatu na savjet i pristanak.”

BidenSenatSporazumwho
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 dana prije

To ! Nikako ! Pa to je u osnovi agende Klaus Schwab a 😁 I deep state !

Max
11 dana prije

Žele dobro svojpj naciji.

Biti-ili-ne-biti
11 dana prije

Igrači Kabale u pravilu ignoriraju sve normalne zahtjeve i prave se grbavi kao da nisu ništa čuli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI