Rim i Berlin brinu zbog povratka islamskih terorista i djece “ispranog mozga”

terorista
56 komentara

Iz Italije i Njemačke stižu uznemirujuće vijesti o povratku boraca poraženog “kalifata” i “djeci ispranog mozga” koju su roditelji poveli sa sobom u “raj” takozvane “Islamske države”. Međutim, ni vlasti Berlina ni Rima ne žele priznati odgovornost za ovaj očekivani fenomen, budući da su se 2011. nadali da će slobodni protok islamističkih ekstremista ubrzati pad vlade Bashara Al-Assada.

Interpol je saznao da je oko 50 osumnjičenih terorista “Islamske države” stiglo u Italiju, odakle će se preseliti u druge zemlje Europske unije. Vijest je danas objavio britanski The Guardian, koji je svojim kanalima dobio popis s imenima terorista.

The Guardian navodi kako su 50 terorista državljani Tunisa, koji su u Italiju došli brodom s imigrantima. Popis, koji uključuje imena terorista, kao i njihov datum rođenja, 29. studenog prošle godine je predan Ministarstvo unutarnjih poslova Italije, koje ga je podijelilo s antiterorističkim jedinicama drugih europskih zemalja.

Britanski list skreće pozornost na činjenicu da se oko 5500 Tunižana u Iraku i Siriji borilo u redovima Islamske države, a prema Ujedinjenim narodima je Tunis zemlja koja je dala najveći broj stranih “džihadista”.

Prema talijanskim vlastima, samo od srpnja 2017. godine je više od 3000 imigranata iz Tunisa došlo u grad Agrigento na jugozapadu Sicilije, ali je policija mogla zadržati i identificirati samo oko 400 ljudi.

Stručnjaci ističu da se Tunis nakon 2011. godine, najmanja država na sjeveru Afrike i slavna “kolijevka revolucije” u kojoj je počelo “Arapsko proljeće”, promijenila arapski svijet do neprepoznatljivosti. Danas u Tunisu vrlo lako može započeti novi val političkih i društvenih potresa, koji će svijetom vrlo glasno odjeknuti.

Podsjetimo da je Italija zdušno podržavala svrgavanje režima Ben Alija, nakon čega su vlast u zemlji preuzeli radikalni islamisti Rachida Ghannouchija i stranke Ennahda, lokalnog ogranka Muslimanskog bratstva.

Njemačka: Djeca iz Sirije i Iraka se vraćaju “ispranog mozga”

Burka, islam,

Njemačke obavještajne službe upozoravaju kako se stotine djece i adolescenata iz Njemačke nalaze na područjima pod kontrolom islamističkih terorističkih skupina u Siriji i Iraku.

“Prema našim informacijama, oko 290 djece i adolescenata je odvedeno je u Siriju i Irak, ili su tamo rođeni”, rekao je Hans-Georg Masen, ravnatelj njemačkog Saveznog ureda za zaštitu ustavnog poretka.

Obavještajne službe Njemačke vjeruju da će njihov povratak predstavljati prijetnju javnoj sigurnosti.

Opasnost je što se ta djeca vraćaju “ispranog mozga” i oni pred sobom vide zadaće provođenja terorističkih napada”, rekao je Masen, koji je djecu i adolescente poražene “Islamske države” nazvao “budućim tempiranim bombama”.

Većina ih je sada u Siriji i Iraku, ali neki su se vratili u Njemačku, većinom s roditeljima. Obavještajne službe Njemačke prate te obitelji, kako bi izbjegli moguće terorističke napade.

Naime, 2016. su tri od pet islamističkih napada u Njemačkoj proveli tinejdžeri. Među njima je i bio dvanaestogodišnji dječak, koji je nekoliko puta pokušao aktivirati bombu na Božićnom sajmu u Ludwigshafenu.

Njemačke službe trenutno ne očekuju veliki val onih koji će se vratiti u zemlju s teritorija pod kontrolom terorista “Islamske države”, a Hans-Georg Masen je kazao kako njegov odjel očekuje da će njemački militanti ostati u redovima ISIL-a ili se preseliti na druga područja koja su još uvijek pod kontrolom ove terorističke skupine, na primjer u Afganistanu.

Tunis: Konačno razotkrivena laž o „uspješnoj priči“ Arapskog proljeća

arapsko proljećeNATOtunis
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najgl.....veći Dalton
6 godine prije

I treba da brinu. To su njihova djeca. Za djecu se treba brinuti.

Ana
6 godine prije

Rim i Berlin “zabrinuti”???? Pariz, London, Bruxelles “zabrinuti”??? Vrhunac licemjerja!!!

Kajzer Soze
6 godine prije

Nisu djeca i teroristi povratnici ispranog mozga već oni koji ih primaju nazad !

basso
6 godine prije

Sad se brinu,a kad su ti ljudi isli u Siriju da se bore protiv Asada onda su im bili heroji.

Son of Alerik
6 godine prije

Dok su muslimani iz Njemačke (i Eurpe) odlazili u redove ISiLa, to nikomu nije smetalo. Ako ih nitko od vlasti nije na to poticao, onda ih sigurno nije sprječavao pa bismo licemjerje trebali tražiti tu. Međutim, u zemljama tipa članica EU je zapravo vrlo upitno mogu li vlasti uopće ikoga spriječiti u iseljavanju ili putovanju. Ali u popisu imigranata o kojem govori The Guardian nije riječ o njemačkim ili talijanskim državljanima koji su otišli na privremeno ratovanje u Irak i Siriju (ima takvih povratnika u našem susjedstvu), već o državljanima Tunisa koji dolaze u EU prikriveni kao izbjeglice. Možemo slobodno zanemariti ne/sudjelovanje EU zemalja u sirijskom ratu, to nije uzrok terorizma. Radi se o Tunižanima s kojima sirijski rat nema veze, na djelu su ideje druge vrste. Riječ o posebnom načinu tumačenja islama koji se ne libi odscijecanja glava neprijateljima (a to su svi druge vjere), kakvih je ponajviše u… Čitaj više »

ime
6 godine prije

a ja mislio da asad priča u prazno o nekakvoj karmi koja će se vratiti incijatorima sirijske kataklizme. karma je bič.

Tuborg na mozgu
6 godine prije

Baš kad pomisliš kad ne može biti veća praonica mozga/mozgova od one nekadašnjeg Trećeg Rajha, evo ga hop… CIA (u roku dok si rekao keks) i njihovo sistematsko ispiranje mozga nad istim onim ljudima, koji u Siriji nose nazive >>umjerena oporba<>borci za demokratiju i ljudska prava<<.

Dan Dare
6 godine prije

Lijepo im je Assad govorio da ce ih ekstremisti koje koriste protiv njega jednog dana same ugristi za nogu.

tuf
6 godine prije

Znaci znaju da je 50 terorista doslo preko Italije, znaju njihova imena, cak je i Guardian dobio imena. I, sto se ceka ? Zasto ih ne proguta mrak ? Jel ce ove drzave ici sa socijalnim programima po uzoru na Svedsku, pruziti im utociste, besplatni smjestaj, program integracije, besplatnog psihologa i savjetnika za promjenu karijere iz sjekaca glava u neoliberalnog potrosaca ? Ovo je bolesno, svjesno se u opasnost dovodi vlastite drzavljane i odrzava razina straha.
Znamo sto bi Staljin napravio – ako bi i prezivjeli, skupa s obiteljima bi zavrsili tamo gdje ih ni arheolozi ne bi nasli.

Oko
6 godine prije

Uopste ne razmisljaju da Tunizane vrate u Tunis nego su dokazani teroristi stigli u Italiju I bice razmesteni sirom EU. Bas su se evropejci zabrinuli?! Zabole ih pa pomeraju granicu idiotizms pa gradjane zemlje u kojoj rata nema primaju kao izbeglice ( po un konvenciji oni to nisu ) iako se radi o strancima,teroristima koji su u Iraku I Siriji direktno odgovorni za citav izbeglicki talas. Jedno ludilo sastavljeno iz bezbroj ludila na jednom mestu , sto bi rekao poznati Srpski filozof 90-tih

Ive
6 godine prije

Ako je ISIL u otvorenom ratu sa cijelim svijetom, ne razumijem zasto se uhapsenima ISIL-ovcima sudi pred civilnim umijesto pred prijekim ratnim sudovima.

Pia
6 godine prije

Da idu tati Trumpu ?

Roro
6 godine prije

kako ste sijali tako ce te i zeti….

luni lunovic
6 godine prije

evo ovaj mr palermo kaze bosanski katolici ja nemam nista protiv atako misli i pola hrvatske mozdda i viseali ako nesto nedaj boze kazes protiv njihove politike u bosni bice potebi paljba sa svih oltara daj te nam vise ta imena koji su bili na primanju juznih slavena pa da znamo ko smo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI