“Robert F. Kennedy Jr.: Zabrinut sam za okoliš, ali ne vjerujem u klimatsku agendu”

36 komentara

Na Dan planete Zemlje, predsjednička nada 2024. Robert F. Kennedy Jr. objavio je srdačnu poruku Americi ponavljajući svoju posvećenost očuvanju okoliša, što je u oštroj suprotnosti s ludilom o klimatskim promjenama ostatka Demokratske stranke.

Dugogodišnji ekološki aktivista najiskrenije vrste, Kennedy nije tip demokrata koji želi da vam oduzme pristup mesu, natjera vas da vozite električni automobil ili vas pretvori u transrodnu osobu kako biste prestali imati djecu i “spasili planetu”. Umjesto toga, on je neko ko poštuje prirodni svijet i jednostavno ga želi očuvati, prepoznajući da je to Božji dar koji treba njegovati i njegovati.

„Zaštita životne sredine nas vezuje za našu ljudskost i za celokupno stvorenje“, piše Kennedy. “Prirodni svijet nas povezuje sa 10.000 generacija ljudskih bića koja su živjela prije nas i na kraju nas povezuje s Bogom.”

„Bog razgovara sa ljudskim bićima kroz mnoge vektore: jedni preko drugih, kroz organizovanu religiju, kroz velike knjige tih religija, kroz mudre ljude, kroz umetnost, muziku, književnost i poeziju. Ali nigdje s takvim detaljima i gracioznošću, bojom i radošću kao kroz stvaranje. Kada uništimo vrstu, kada uništimo posebno mjesto, smanjujemo svoju sposobnost da osjetimo božansko, razumijemo ko je Bog i kakav je naš vlastiti potencijal kao ljudskih bića.”

Robert F. Kennedy Jr. je umjereni demokrata koji vjeruje da sloboda i sloboda idu ruku pod ruku sa očuvanjem životne sredine i upravljanjem
Umjesto guranja retorike o globalnom zagrijavanju i klimatskim promjenama, ili „zelenoj“ agendi koja ide uz to danas, Kennedy je posvećen pravilnom upravljanju okolišem , koji usklađuje ljudsku slobodu i slobodu s poštovanjem prema svijetu prirode koji svi volimo i uživamo.

“Naša sveta obaveza kao civilizacije, nacije, generacije je da stvaramo zajednice za našu djecu koje im pružaju iste mogućnosti za dostojanstvo i bogaćenje, prosperitet i dobro zdravlje kao zajednice koje su nam dali naši roditelji”, kaže Kennedy.

“Kao predsjednik, neumorno ću štititi našu ekološku infrastrukturu: zrak koji udišemo, vodu koju pijemo, naše divlje životinje, ribarstvo i javno zemljište. Briga o životnoj sredini bit će središnji cilj mog predsjedavanja, baš kao što je to bio cijeli moj život.”

Kennedyjev put očuvanja prirode započeo je davne 1961. godine kada je posjetio svog ujaka, pokojnog predsjednika Johna F. Kennedyja, u Ovalnom uredu Bijele kuće kako bi mu pokazao daždevnjaka kojeg je uhvatio. To ga je na kraju odvelo u polje ekološkog prava, gdje se obavezao da će se u rovovima boriti protiv onih koje naziva „velikim zagađivačima“.

„Želio sam da radim sa ljudima koji ne samo da su najviše oštećeni ekološkom povredom, već su bili i marginalizovani iz glavne ekološke zajednice“, piše on.

Od zaštite ranjivih zajednica da ne postanu odlagališta toksičnog otpada do rada zajedno s komercijalnim i rekreativnim ribarima na zaštiti dragocjenih vodnih resursa naše nacije, Kennedy je većinu svog života proveo pokušavajući učiniti ono što je najbolje i za ljude i za planet – jer oboje mogu koegzistirati u harmoniji, uprkos onome što radikalne levičarske demokrate govore suprotno.

“Posvetio sam svoj život zaštiti dragocjenih resursa Zemlje”, kaže Kennedy. „Upravljanje životnom sredinom će biti osnovni cilj mog predsjedavanja. Zaštita životne sredine je ključna za socijalnu i rasnu pravdu, za ekonomski prosperitet Amerike i za opstanak čovečanstva.”

Kennedy JrklimaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Prvo uči onda piši
11 mjeseci prije

Humanity is using nature 1.8 times faster than our planet’s biocapacity can regenerate. That’s equivalent to using the resources of 1.8 Earths.
Therefore, we would need (8.1/ 1.6) = 5.1 Earths if everyone lived like Americans
250 times the subsistence level of clean water.
So if everyone on Earth lived like a middle class American, then the planet might have a carrying capacity of around 2 billion

Prvo uči onda piši
11 mjeseci prije

Mikroplastika je otkrivena u krvi i majčinom mleku, a sada je možda ima i u našim mozgovima
Plastika je do sada otkrivena u krvi, majčinom mleku i placenti, a nova studija orkriva da bi je moglo biti i u našem mozgu. Čestice plastike mogle bi negativno uticati na neurološko zdravlje uzrokujući bolesti kao što su Parkinsonova bolest i Alchajme

Prvo uči onda piši
11 mjeseci prije

Mikroplastika je otkrivena u krvi i majčinom mleku, a sada je možda ima i u našim mozgovima
Plastika je do sada otkrivena u krvi, majčinom mleku i placenti, a nova studija orkriva da bi je moglo biti i u našem mozgu. Čestice plastike mogle bi negativno uticati na neurološko zdravlje uzrokujući bolesti kao što su Parkinsonova bolest i Alchajme

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Zanimljivo da ne spominje ogromno zagađenje podzemnih voda i vodocrpilišta koje se radi vađenjem nafte i plina frakiranjem. A izuzetni su svjetski prvaci u količini nafte i plina kojeg pridobivaju na ovakav način. Prosječan građanin SAD-a troši 4.39 litre motornog goriva dnevno. Drugi su Kanađani sa 3.62 litre. Razvijeniji dio Europe troši daleko manje – Švicarska 1.35 l, Švedska 1.12 l, Njemačka 0.84 l, Velika Britanija 0.80 l, Hrvatska 0.51 l. U Kini potrošnja goriva je tek 0.22 litre. I dok nas u Europi dave na tehničkim pregledima sa količinom emisije štetnih plinova automobila o kojima ovisi hoće li automobil proći tehnički pregled, Trump je u travnju 2020. godine odlučio ukinuti sve ekološke norme u emisiji štetnih plinova automobila. UN-ovu konvenciju o klimatskim promjenama nastaloj u Kyotu 1995. godine potpisala je 191 država svijeta, ali ne i SAD. “Vodeni otisak” Amerike je 2.300 m3 godišnje po glavi stanovnika, u Japanu… Čitaj više »

onaj najglu...Dalton
11 mjeseci prije

Da ga ne stigne ”prokletstvo Kennedyjevih”…
Da su ljudi diljem svijeta suočeni s tjeskobom zbog klimatskih promjena, kaže Trudeau.
I da cjepivo izaziva neke nuspojave…
A on nikoga nije prisiljavao da se cijepi.

P.S.
U Kanadi osjetno poskupilo dizel gorivo…
Razlog takvog povećanja cijena još uvijek nije utvrđen.
Trudeau sumnja na Putina…

Mirko
11 mjeseci prije

“We are in Ukraine for the right reasons,’ Kennedy also said. ‘We are there because of our compassion for the Ukrainian people who’ve been brutalized, who’ve been illegally invaded”

Ivan
11 mjeseci prije

Sve demokrate treba cijepiti protiv sveopceg ludila. Po mogucnosti s injekcijama cijankalija 🙂

Мунгос
11 mjeseci prije

Појам „екологија“ је веома згодан за сакупљање поена политичара. Зато и видимо много срцепарајућих еколошких изјава у предходници америчких демократских избора.
Али многи политичари заборављају да је сада присутно неко друго време, формулисано у правилу да „нису еколози ови ови који су еколози, еколози су данас они који нису еколози“.
Ако Роберт Ф Кенеди не верује у климатску агенду, зашто је онда потписао Париски споразум?
Потписао, потписао, али га то не кошта да нас лаже да не верује у оно што је потписао.
Нека крене у кампању да УСА иступи из Париског споразума, као Трамп, и да тако спаси целу куглу земаљску. Пази да неће, његови сорошоидни Демократи би га одмах скратили за главу. Овако, дозвољено му је да прича те опасне ствари, да се удвара бирачима и нама навијачима, зато што сви знају да пас који лаје, то ветар носи.

Ljudevit
11 mjeseci prije

Kakva finta americkih Demokrata. Ako ovaj bude izbran za predsjednicku utrku neki naivni i labilni s desna mogli bi glasati za njega, sto bi smanjilo sansu bilo kojeg Republikanca. Vecina politika Demokrstske stranke se nebi mijenjala.

alexosijek
11 mjeseci prije

Da je kao Tulsi Gabbard prekinuo suradnju sa demokratima i objavio neovisnu kandidaturu, možda bi bilo bolje, no nemoguće…Da li ima ovdje komentatora koji su šumari, biolozi ili sličnih zvanja, jer sam primjetila na većini drveća ovdje kod mene u okolici nekakve sivo-plave fleke na deblima drveća (kada se priđe bliže to izgleda kao nekakva suha plijesan) – pa ako netko zna zanima me da li je to neka pojava koja ima veze sa prijelazom iz zime u ljeto, ili je to neka bolest drveća….lp P.S. pokušala sam potražiti putem googla “plijesan na deblu drveća”, no jedino što dobijem su neki preparati za obradu dasaka drveta (dakle, iako je slabo pisalo o tome i skrivalo se – za mene je ovo samo još jedan dokaz kako je google chrome bio izložen hakeraju prije desetak dana i sada krpaju koliko mogu i što prije mogu i kao obično fušare…vrijeme je za… Čitaj više »

Schroder
11 mjeseci prije

Klimu mjenja GEOINZENJERING KOJI SE ODVIJA DAN I NOC U mome gradu nema sunca vec pola godine Ti avioni koji ispustaju te sare od koji nastaju sivi oblaci puni su otrovni metala oni djeluju na susu na zemlji ili poplave NEMA VISE PRAVE KISE I GRMLJAVINE ; ILI SNIJEGA :To namjerno rade da nam uskrate slobodu i da nas truju, To je dozvolio UN 2007 godine i sve su zemlje potpisale osin Svetske, jer je Svetska vidjela da taj Geoinzenjering mjenja klimu na gore a na tome ti zaraduju niliarde To je bila ideja Bill Gatesa da nam zakloni sunce sivom paucinom Covjek je psihopst, i demon koji se igra Boga Ovo sto sada rade treba RECI NE TOJ ELITI KOJA NAS TRUJE I SVE ZIVO NA ZEMLJI

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Ak je to izjavio – taj će bit Predsjednik kada mi na vrh glave , banana izrasti !

Jomla
11 mjeseci prije

Dotičnog Kenedija bih mogao opisati kao “zeleni” (pogledaj pod “njemačka stranka “zeleni”). Dakle, neprihvatljiv! G-đa Gabbard je jedina prihvatljiva opcija u SAD, iako se možda debelo varam, ali…

sffertfhhggh233dfg
11 mjeseci prije

mišo ja sam čuo upravo suprotno! da je veliki pobornik klimatskih promjena…klasičan shill…

Max
11 mjeseci prije

Najiskreniji kandidat

Zorule
11 mjeseci prije

od kad su stasali i ojačali pokreti zelenih zagađenje okoliša teškim metalima (jedan od uzroka su upravo el. auti) i hiperprodukcija plastične ambalaže se višestruko povećala. Ne znam da li ste primjetili kada kupite novi proizvod kolika je nevjerovatna količina plastične ambalaže, neki dan kupio ležaljku u Pevexu, popizdio sam dok sam je raspakirao, svaki je*eni komad konstrukcije je bio omotan u nekakvu plastiku. Ali zelene izgleda to uopće ne zanima, imaju pogled fokusiran na “ultra toksični” CO2 i dalje od toga ne vide.

Stela
11 mjeseci prije

Ja sam tim Kennedy. Jedini kandidat koji se istinski suprotstavio plandemiji. Trump se na tom području nije iskazao.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI