fbpx

Roditelji gdje ste, bojkotirajte škole!

Bojkot

Još od kolovoza 2020. pisala sam o problemu koji tek dolazi, o posljedicama na koje se nitko nije osvrtao a ponajmanje roditelji. Još tada sam u vezi svega kontaktirala prof. Milu Alečković jer u Hrvatskoj nitko nije bio spreman o toj temi razgovarati. A što je tada rekla prof. Alečković?

Moje, tada, pitanje prof. Alečković u našem prvom intervjuu, tada za portal  HOP. U ovom pLandemija ludilu svi tražimo ISTINU, razne izvore pokušavamo doći do relevantnih podataka. Rijetki su hrabri ljudi kao Vi, znanstvenici, koji se usude iznijeti svoje – prije svega – znanstvene stavove – a potom i svoja mišljenja o okolnostima u koje smo dovedeni na globalnoj razini. Negdje od proljeća ove godine (2020.), nekako odmah iza potresa u Zagrebu i ja sam tražeći po mrežama prvi puta naišla na jednu Vašu emisiju na nekom kanalu, a potom i sve ponuđeno vezano za Vaše ime pogledala. I prije par dana sam, nakon emisije na TV Balkan info, odlučila doći do Vas. Bilo je malo komplicirano, no, evo, uspješno. I za ovo Vam se najprije zahvaljujem.

Još u jednoj od prvih emisija u proljeće ove godine izjavila ste (a to i često ponavljate) kako je „…pandemija  zbog nekih drugih rješenja globalnih problema te kako je narod totalno izluđen.“

Danas, s odmakom od pet – šest mjeseci i svih saznanja do kojih i pored teške cenzure dolazimo, što o svemu sada mislite? Kuda ovo vodi? Što čini zdravlju općenito, a najviše psihičkom zdravlju društva kao cjeline ali i svakom čovjeku?

A djeci?

Pogledajte fotografije iz Škotskih škola. Sigurna sam kako Vi o ovome imate i te kako što reći. Što će biti s ovom djecom? A njihovim roditeljima, obitelji kao takvom?

Škola u Škotskoj
Škola u Škotskoj

Sigurno znate i za ona istraživanja u Kini gdje djeca nose elektronske „rajfove“  kojima im se provjerava stanje emocija, ali i stresa. Nije li ovo rat protiv čovjeka općenito? Ili možda bolje rat za uništenje čovjeka, ljudske vrte kao takve?

Big Brother - Kineska djeca
Big Brother – Kineska djeca

 Prof. dr. sc. Mila Alečković:

Deca koju pominjete koja stoje u redu i čekaju nagradu ili kaznu kao pacovi, ta deca su u stvari novi robovi. Kreatori novog robovlasničkog poretka žele da što mlađem detetu u psihu usade psihologiju potlačenosti, submisivnosti i ropstva. Zato su sada smislili besmislene mere za decu i ozloglašene maske iako deca uopšte nisu ugrožena populacija i to žele da počnu što ranije, na što nižem dečjem uzrastu. Neki već traže da i bebe nose nepotrebne i štetne maske. Ovo je već domen satanizma i ozbiljnih zlikovaca i zato se svet danas definitivno deli na one koji uspostavljaju robovlasnički poredak (a koje eufeministički zovemo globalisti) i na slobodne ljude u pokretima otpora koji svuda počinju da se dižu, a koji se danas zovu suverenistički pokreti. To nisu samo klasični suverenisti geopolitičkog tipa, oni su danas pre svega moralni i psihološki suverenisti koji ustaju u odbranu slobode pojedinca i slobode čovečanstva.

Svima nam je potrebno udruživanje i zajednička akcija za spas naše dece. Svaki roditelj treba da se probudi i ustane protiv obaveznih maski i svih drugih besmislica, pa makar deca i ne išla u školu. U Francuskoj postoji zakon da svako svoju decu može da uči kod kuće a da kasnije moraju da idu samo na proveru znanja iz matematike i jezika.  Ako se teror nad decom nastavi, mora se tražiti donošenje takvog zakona, ili takve prakse. Roditelji su suvereni, deca pripadaju njima, a ne režimu!

Nisam odustajala u toj „borbi“ oko ovog ludila a prije svega oko djece, tri tjedna nakon početka škole 2020., od  prof. dr. sc. Mile Alečković  zamolila sam stručno mišljenje.  Prof. Alečković je poslala svoje stručno mišljenje uz još neke informacije koje smo tada građanima  prenijeli. Bitno je i danas, još kako. Citiram prof. Alečković:

OVO OBVEZUJE SVE ZEMLJE KOJE SU DEO EU:

Političko-pravni argumenti

 1. Nošenje maski je dekret koji se svodi na preporuku, a ne zakon. Ništa što nije izglasano kao zakon u zemljama EU ne može da bude obavezujuće .
 2. Deklaracija o pravima  čoveka i gradjanina UN u članu 5 štiti  svakog  čoveka od fizičkog i psihičkog mučenja, svakog roditelja, kao i Konvencija o pravima deteta (La Convention Internationale relative aux Droits de lEnfant (1989), articles 8, 9, 13, 14, 16), kao i Ms. Mary Lawlor , Special Rapport on the situation of human rights defender on 1 May 2020, following the Human Rights Council decision 43/115., as well as Madame Dr Najat Maalla M’Jid, specijalni izaslanik UN za pitanja terora nad decom (urgent-action@ohchr.org  enfance, procédures spéciales ; srsaleofchildren@ohchr.org)
 3. Presuda Suda u Strazburu protiv obaveze nošenja maski na javnim mestima, odnosi se i na populaciju dece koja nisu ugrožena populacija, budući da ne postoji nijedan dokaz za suprotnu tvrdnju, te štiti decu od nasilnog nametanja maski
 4. Dokle god traje ispitivanje parlamentarne medicinske nemačke komisije EU (ACU, the Extra-Parliamentary Corona Investigation Committee) o zloupotrebama i lažima u vezi sa virusom COVID 19, dotle nijedna institucija nijedne zemlje EU ne sme da tera ljude na mere čija se osnovanost tek ispituje: German physicians formed an extra-parliamentary inquiry commission to expose the truth – the Coronavirus was never dangerous, the lockdown was unconstitutional, the motives were never health concerns, it was always only about money and power. – Extra-parliamentary Inquiry on corona COVID-19
 5. Tim pariskog advokata , predsednika advokatske kancelarije CAB ASSOCIES i predsednika Association REACTION 19, Maître CARLO ALBERTO BRUSA , 63, rue de la Boétie, 75008 Paris svim policijama , žandarmeriama , opštinama i školama EU prosledio je mogućnost krivične prijave protiv svakog ko vrši ZLOUPOTREBU POLOŽAJA I MOĆI kako bi ljude terao na neopravdane mere, a posebno na meru nošenja maski kod dece. Svi učitelji, nastavnici koji budu terali roditelje da deci stаve maske, odgovaraće krivično za zloupotrebu moći i službenog položaja, kao i žandarmi ili policajci. https://www.youtube.com/watch?v=peNyQqSX07I&app=desktop
 6. Roditelji u EU imaju pravo da svoje dete ispišu iz škola kojima nisu zadovoljni, a i to da decu školuju daljinski ili čak sami u kući, s tim da su deca u obavezi da na kraju godine idu na ispit matematike i jezika.

Svemu  ovome nije bio kraj. Apel, vapaj roditeljima da zaštite konačno svoju djecu, stanu u njihovu obranu, uputili smo i  10. lipnja 2021. člankom: „Otvoreni poziv, zadnji vapaj za spas naše djece!“

https://www.logicno.com/politika/otvoreni-poziv-zadnji-vapaj-za-spas-nase-djece.html

Tad smo pisali: Dragi svi koji ste progledali i shvatili lakrdiju i opakost stožeraških mjera za zaštitu od nevidljivog neprijatelja! Vremena za međusobne podrške na mrežama ili za osvješćivanje kovididiota su prošla. Trenutak je za konkretnu akciju. Koronacističko ludilo ne prestaje. Upavo su krenuli na našu djecu. Na našu i njihovu budućnost. Na opstojnost Čovjeka stvorenu na sliku i priliku Božju.

U nakani oduzimanja nam i ovo malo preostale ljudskosti i slobode. Oslobodimo se straha, neodlučnosti i konformizma. Slijepo pokoravanje nebuloznim mjerama kojima nas teroriziraju već 15 mjeseci, dovelo nas je u slijepu ulicu. Nema dalje.

Ako ne pružimo otpor, pristajemo da bjelosvjetski monstrumi i njihovi domaći podrepaši do kraja provedu svoj sotonski naum. A to je genocid nad cjelokupnim čovječanstvom! Kako su oni nas naumili porobiti i/ili potamaniti  putem pandemije koja to nije i igle smrti koju su prozvali cjepivom.

Recimo im i bojkotirajo ih:  odj…te vi i vaše mjere. I vaše novonormalno. A što se događa danas? Još gora je situacija. Roditelji su odšutjeli. Izgleda, očekivali su kako će se sve samo od sebe riješiti. Ili, kao i inače kako je uvriježeno razmišljanje u narodu, riješiti će sve netko drugi.

E, dragi ljudi, kao što vidite, bez vaših aktivnosti, akcija, bojkota nema ničega. I, sad, opet pitam, hoćete li se pokrenuti? Hoćete li stati u zaštitu svoje djece?

A što su spremili ti slugani bjelosvjetske mafije, gangstera, zločinaca?

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (inače beskorisna agentura slugana) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja od 28. 08. 2021. izdali su:

UPUTE  ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Ove upute odnose se na rad ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (dalje u tekstu: vrtić) te ustanova osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja (dalje u tekstu: škola).

Rad u dječjem vrtiću i školi (dalje u tekstu: ustanova) u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje ovih uputa, smatra se jednako sigurnim za djecu/učenike i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće kada nisu na snazi mjere potpunog zatvaranja.

Mogućnosti provedbe.

Svaka ustanova, ako ima uvjete za to, dužna je provoditi sve preporuke. Ako nema uvjete, dužna ih je prilagoditi uvjetima rada u ustanovi.

Informiranje o uputama.

Važno je da roditelji/skrbnici (u daljnjem tekstu: roditelj) i djelatnici budu na vrijeme obaviješteni o ovim uputama.

Telefonom ili na drugi primjeren način ustanova obavještava roditelje o sljedećem:

 • da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi koronavirusom,
 • da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ako: – ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) – ima izrečenu mjeru samoizolacije – imaju saznanja da je zaraženo koronavirusom.

Link 5 – Uputa-preporuka HZJZa i Ministarstva obrazovanja kojom potiću ravnatelje škola na kršenje zakona tj Odluke (Link 1) kojom su škole izuzete od obveze nošenja maske: Članak V se nije mijenjao nego isključivo čl. VI, da bi HZJZ donio upravo suprotne mjere!

Silno normativno rješavanje nečega čega – nema! Tko će za sve ovo odgovarati? Roditelji, jeste li popisali sve te ravnatelje i učitelje koji su zlostavljači vaše djece?

Ipak, ima i hrabrih  ravnatelja i učitelja  te njihovih odluka koje su izvan ovih uputa i ovog ludila. Svi bi trebali stati u obranu djece, a ovakvim postupanjem prema ovim UPUTAMA, ne zakonskoj odredbi, suprotstaviti se, bojkotirati ih, ODMAH!

Radio Mrežnica je objavila kako  Čabar ukida odluku o nošenju maske u školama svog kraja: Maske ugrožavaju psihičko i fizičko zdravlje djece.

Na konferenciji je prisustvovalo i stotinjak roditelja i djece, koji su pozdravili Dražovićevu odluku o ukidanju obaveznog nošenja maski.

U Gerovu gradonačelnik Čabra Antonio Dražović i zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Vilibor Sinčić održali medijsku konferenciju na kojoj su najavili ukidanje obveznog nošenja maski u školama u Gradu Čabra.

 „U kontaktu sam s brojnim nezavisnim svjetskim stručnjacima, sve nove informacije koje saznam ću podijeliti sa sugrađanima. Dosta je bilo jednosmjerne i nekritičke propagande i kampanje straha. Drago mi je da se svijet sve više okreće od restriktivnih mjera i besmislenog lockdowna i da se kreće koristiti zdrav razum“, rekao je Sinčić. Dodao je da se nada kako će i ostali gradovi u Hrvatskoj pratiti primjer Čabra i da će sloboda i zdrav razum prevladati.

https://radio-mreznica.hr/cabar-ukida-odluku-o-nosenju-maske-u-skolama-svog-krajamaske-ugrozavaju-psihicko-i-fizicko-zdravlje-djece/

I na kraju važna obavijest za sve roditelje, učenike i školske djelatnike. Pokrenite se, sad je gotovo, nema više čekanja. Više informacija kruži među članovima raznih grupa („Thinking Wide“) po mrežama već što je dostupno roditeljima.

Počinje nova školska godina. Trenutno važeći zakon je škole i zdravstvene ustanove izuzeo od obveze nošenja maske. Dokaz o tome je Link 1, članak 5 (linkovi na kraju teksta). Iako su škole izuzete od obveze nošenja maske, ravnatelji na web stranicama škole obavještavaju roditelje da učenici moraju nositi masku.

Zašto je tako i kako se roditelj/učenik/školski djelatnik/ravnatelj treba postaviti, odgovoriti ćemo u ovom tekstu.

 • Odluka (Link 1) kojom su škole izuzete od obveze nošenja maske stožer samo produžuje svaka 2 tjedna. Ta odluka je vrijedila do 31.07.2021. Stožer je tu odluku produžio do 15.08.2021.
 • Link 2 Odluka je ponovno produžena do 31.08.2021.
 • Link 3 Odluka je ponovno produžena do 15.09.2021.
 • Link 4 To je sada važeći zakon koji je na snazi. Citat važećeg zakona: “Ova Odluka ne primjenjuje se na rad u osnovnim i srednjim školama, visokim učilištima te ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja.”

Zakon je nedvosmislen i jasan, škole su izuzete iz obveze o nošenju maske. Ipak, ravnatelji najavljuju nezakoniti rad i prisilno nametanje maski. Zašto?

Problem je u tome što su ravnatelji pravno nepismeni i ne mogu se odlučiti što je doista zakonito, te koje su njihove stvarne obveze. Problem je nastao kada je HZJZ u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja napravio uputu-preporuku (Link 5) za rad škole, u kojoj su u potpunosti ignorirali zakon -Odluku stožera (Link 1), kojom su škole oslobođene obveza nošenja maske.

Tako su se ravnatelji našli u situaciji da ako pitaju svoje nadređene u Ministarstvu obrazovanja, oni im na lijep način kažu da neka slobodno krše zakon i prisiljavaju učenike na maske, iako nemaju zakonske ovlasti za to. Ravnatelji misle da je uputa-preporuka HZJZ-aa važnija od važećeg zakona – Odluke stožera Link 1.

Kako pravno nepismenom ravnatelju objasniti da radi nezakonito kada mu nadređeni lažu da je sve u redu? Prvo treba informirati ravnatelje. Slobodni ste poslati ravnateljima ovaj cijeli tekst koji sadrži informacije potrebne da savjestan i odgovoran ravnatelj postupi onako kako je dužan moralno i po zakonu. Roditelj tu ne smije stati jer iz iskustva se pokazalo da informiranje ravnatelja najčešće nije dovoljno. Neću sada ulaziti u razloge zbog kojih su ravnatelji nevoljni poštovati zakon, da li je to pohlepa za stolicom, običan kukavičluk, veliko pravno neznanje ili kombinacija svog troje, sada je nevažno.

Pitanje je kako zaštititi djecu koja idu u školu.

Ako ste prošli fazu informiranja ravnatelja, i vidite da se u roku dan-dva ništa nije promijenilo, tada je vjerojatno da ravnatelj niti ne namjerava poslovati po zakonu. Ako je to slučaj onda nema druge opcije nego privatno sudski kazneno goniti takve prekršitelje zakona. Ako se obratite njihovim nadređenima poput ministarstva obrazovanja, inspekcije, pravobranitelji, nećete mnogo postići jer oni su upravo glavni krivi i odgovorni zbog toga što ravnatelje potiču na kršenje zakona.

Ravnatelji nisu svjesni da oni nemaju zaštitu HZJZ-a niti Ministarstva obrazovanja, jer su od njih dobili samo upute-preporuke koje nisu zakon. S druge strane, ravnatelji su odgovorni ako će kršiti Odluku stožera (Link 1 članak 5). Ukoliko će slijediti nezakonite dijelove iz uputa-preporuka HZJZ-a, tada će svaki od tih ravnatelja biti osobno kazneno odgovoran i može završiti u zatvoru – no to se može dogoditi samo ukoliko ga netko od građana tuži.

HZJZ uputom nije obvezao škole da učenici moraju nositi masku, niti to može napraviti da baš i žele jer nije u skladu sa zakonom (Link 1). HZJZ je samo dao preporuku, a ravnatelji se drže toga kao pijan plota iako to nije zakon. To je kao da vam šef na poslu kaže da preporuča da vozite kroz crveno svjetlo na semaforu, a vi ga slušate i pravite se da ne znate da je to nezakonito. Šef neće biti odgovoran ako napravite prometnu nezgodu. Isto tako je i sa učiteljima koji će zahtjevati od učenika na nastavi  nositi masku. Oni također krše zakon i kazneno će odgovarati ako ga tužite.

U kaznenom zakonu za djela zloupotrebe položaja i ovlasti čl 291., povrede ravnopravnosti  čl. 125., kazne su do 5 godina zatvora. Ako mislite da su sudovi spori, i tu se varate. Sudovi su spori samo kada su stranke nezainteresirane da ubrzaju proces. Postoje požurnice za sporove koje ljudi rijetko koriste, i takva tužba mogla bi se završiti kroz par mjeseci.

Prvo ročište može biti već u 10. mjesecu ako sada pravilno odradite stvari. Obratite se odvjetniku, ima ih samo nekoliko u Hrvatskoj koji će sigurno reagirati i sve odraditi.

Dobro je znati da će djeca odrastati slobodna od pseudoznanstvenih i po zdravlje štetnih mjera kao što je to obveza nošenja maske. Informirajte ravnatelje i učitelje o njihovim obvezama, a učenike i roditelje o njihovim pravima.

LINKOVI:

 • Link 1 – Odluka o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski vrijedila je do 31.07.2021, pa se produžuje i još danas vrijedi. Tom odlukom škole su izuzete obveze nošenja maske u članku 5.:
 • Link 2 – Odluka o produženju odluke kojom su škole izuzete obveze nošenja maske, ta odluka vrijedila je do 15.08.2021.
 • Link 3 – Odluka o produženju odluke kojom su škole izuzete obveze nošenja maske, ta odluka vrijedila je do 31.08.2021.
 • Link 4 – Na trenutno važeći zakon, i zadnju izmjenu odluke koja vrijedi do 15.09.2021., a kojom su škole i dalje izuzete od obveze nošenja maske.
 • Link 5 – Uputa-preporuka HZJZa i Ministarstva obrazovanja kojom potiću ravnatelje škola na kršenje zakona tj Odluke (Link 1) kojom su škole izuzete od obveze nošenja maske: Članak V se nije mijenjao nego isključivo čl. VI, da bi HZJZ donio upravo suprotne mjere!

Ima li još itko tko može kompetentno negirati sve navedeno?

Tko su svi ti koji se – provodeći ovu torturu nad djecom i roditeljima – nadaju kako će izbjeći odgovornost?

Predlažem svima, prije svega roditeljima, poslušajte prof. Alečković, svjetsku znanstvenicu i eksperta, a rekla je u intervjuu kao što i često ponavlja na mnogim TV gdje nastupa: „manja je šteta ispisati dijete iz škole jednu godinu već mu uništiti  zdravlje i cijeli život.“

Ujedinimo se i zavrištimo da nas i Nebo čuje: Dosta je bilo! Hoćemo živjeti kao ljudi. Slobodno disati, družiti se, voljeti, veseliti se i tugovati kao prije ovog globalnog koronaludila.

BOJKOTIRAJMO IH!

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
406 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Moreno
Member
Famed Member
Moreno
1 mjesec prije

A dobro je, samo triba bojkot svega, a ne samo škola . . . danas bi ka tribala počet škola i svak ko ima dicu u školi triba bi danas ili sutra bacit oko u školu šta se događa . . . ministar je nešto mantra ovako i onako, međutim… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Moreno

Tačno. Bojkot svega kao što su uradili Moskovljani kad su hteli da im uvedu kovid propusnice. Neće da može.

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije
Reply to  Iva

A tek Francuzi. Tamo su ugostitelji pred bankrotom, a veliki prodajni centri bilježe katastrofalne prihode.

xyx
Gost
xyx
1 mjesec prije
Reply to  Moreno

Kako tebi i ovoj ekipi ovdje ,ne pade na pamet,da je zavjera inverznog tipa.Dakle ,kulturne i vladajuće narode,nafilovati cjepivom i antitijelima,prije nego li dođe očekivana superpandemija koja će potamanit Afriku Aziju itd…To je puno logičnija teorija od ovih koje vi zagovarate.

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Tako je, to je inverzna zavjera! Maske su sasvim sigurno od koristi za dišni sustav pa tako čine veliku dobrobit ‘kulturnim i vladajućim narodima’ koje žele sačuvat.

Mene ti više zanima, šta tvoja teorija kaže, šta će se dogodit sa mačkama?
Mjau-mjau

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije

ako ovako i dalje nastavi, ne gine vam tepsija;)

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Tepsija-a nema struje?

Prodajem šporet na drva !
U odličnom stanju.
Sitno nasjeckana -stane i direktorica škole u pećnicu-a kamoli mačka!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  CAN

sport moze, *ebes direktoricu;)

xyx
Gost
xyx
1 mjesec prije

Nisi čuja nikad za NNNI u doba Jugoslavije?Dakle ,vježbalo se i s maskama. Narod je svaku godinu vježbao za neku moguću katastrofu. Ako Zemlja ima sresti neki meteroit ili ko zna koji se imaju dogodit virusi u skoroj budućnosti,nuklerani rat itd..sve to će trebat nekakve maske,neku distancu, nekakvu spremnost bolnica… Pročitaj više »

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Vidim ja da je tebi dosadno. A šta ne pročitaš koju priču?

Predlažem ti ‘Mačak u čizmama’. Mijaaauuuu

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

A ne, bolje “Mačak pod šljemom”, vrlo poučno i domače !

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Pinokio pod maskom crvene smrti?

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Nije virus jake nego si ti slab !
Mene skršio prije 3 godine tako da ovog nisam ni osjetio, malo nos, hunjavica, rekli bi doktori virozica, nema bolovanja, marš na posao !

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Ma laže…………………

Debeli đ uro
Gost
Debeli đ uro
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

A što ne pitaš za mišljenje o virusu i KORONI karlovčanku ,SNJEŽANU MATIĆ,kojoj je od korone pomrla gotovo CIJELA OBITELJ???Eto mogla bi je gospođa Arna intervjuirati da to vidimo IZ PRVE RUKE !!?

Radar
Gost
Radar
1 mjesec prije
Reply to  Debeli đ uro

A ja tebe pitam samo jedno, da li su umrli u bolnici ili kod kuće ?
To će ti riješiti sve nedoumice i misterije korona virusa.

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije

Šta ce biti sa mačkama? Zavisi da li mačka prede ili grebe…

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
1 mjesec prije
Reply to  Dejan

Ma to ne zna ni Schrödinger.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije

zna zna…. samo nesmeš pogledati… 😒

Novi kolac
Gost
Novi kolac
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Dobices ono sto si cijelog zivota trazio?

Metabaron
Gost
Metabaron
1 mjesec prije
Reply to  Novi kolac

Hehehehe …

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Novi kolac

A, ovdje je savršeno u pravu.

Točan odgovor. O Schroedinger ovoj mački. 😌

Shumadinac
Member
1 mjesec prije

Pazi se mačjeg kašlja

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

mačke moraju izbjegavati leteče miševe, ptice su okej, nema straha, preživjeti će.

xyx
Gost
xyx
1 mjesec prije

Vama ova logična teorija COVID zavjere ,koju ja iznosim,ne odgovara.jer ako bi to bila vaša mantra,ne možete rušit Hrvatsku.S obzirom da ste vi ovdje Jugoslaveni,sveti cilj je uništiti RH,a to znači huškat na pobunu u njoj,po bilo kojoj osnovi. Imate u Srbiji ,npr.Palmu,Jagodinu,pedofiliju i bordele političara ,a taj Palma je… Pročitaj više »

Krunoslav
Gost
Krunoslav
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Sve je moguće. Ja čak mislim da”cjepiva”nisu svugdje ista,pa čak niti za sve kategorije stanovnika iste države. Sve je čudno i nelogično, pa se ne bih čudio da smo mi svi čak i premalo pesimistični. Velika(najveća) moć je upregnuta. Mislim da nitko nikom ne vjeruje.Možda čak naprave i meku”pauzu”,a onda… Pročitaj više »

Stipe
Gost
Stipe
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Moguće. Zato se i zove zavjera.

Debeli đ uro
Gost
Debeli đ uro
1 mjesec prije
Reply to  xyx

E,u tome i je NAJVEČI PROBLEM I NEPOZNANICA,sve dosada je bilo trajla be,malo zajebancije p eto Židovi u Izraelu ispali konji i bedaci,a o Australiji da ne govorimo !!!Doista NIKADA NITKO DO SADA NIJE SPOMENUO TU MOGUČNOST,a eto VESLAMO o KORONI skoro dvije godine !!!

Mujo&Haso
Gost
Mujo&Haso
1 mjesec prije
Reply to  Debeli đ uro

Probudio di se, znači uspio si u triumfu.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Debeli đ uro

Osim što sam ja to pričao PRE korone (dok je većina veslala o nuklearnom ratu)…

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  xyx

Hahaha…………………….

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  xyx

e sad si pogodio nešto o čemu su kumice na placu raspravljale prije 20+ godina a to je pražnjenje afrike od domicilnog stanovništva i migracije iz europe u Afriku kao obečanoj zemlji. E sad, ideja ti je na mjestu ali od tada bi to već odavno bilo isprlanirano i ne… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije
Reply to  Moreno

u sloveniji se jako povečalo, posebno sad u vreme covida, učenje djece na svojem domu… i vrlo jednostavno je, 14 dana prije najaviš i zakonito učiš svoju djecu od doma…. čak se ne traži od roditelja neka izobrazba.. to mi je malo čudno?. struka baš nije zadovoljna, kako kažu, deca… Pročitaj više »

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

“Jako povečalo”, MS mediji kao 24ur kažu čak “drastično”!

Samo što je to cijelih 600 učenika od približno 190.000 osnovnoškolaca.

Pa više ih je već u prvom tjednu škole stavljeno u karantenu – 636.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije

Ispravak.

Prošle školske godine ih je bilo 687.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
1 mjesec prije

.. popravek ni sprejet, zamujaš celih 20 sekund😒

Metabaron
Gost
Metabaron
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Najebaces .

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Malomorgen

Namjerno desocijaliziraju ljude pa i djecu nedruženjem, mi smo socijalna bića kojima treba radi psihičkog zdravlja socijalni kontakt u trećoj dimenziji a ne virtualno binarnim kodom posredovano. Još veći problem za ljude a naročito za djecu pored ovog psihičkog silovanja je to što se ne rukujemo i ne udišemo sve… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Buraz!?
Nek’si im rek’o !
Pozdrav

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  CAN

Pozdrav i tebi buraz u selo pored Berlina pruskog, jedini prave švabe su ovi istoćni, ovi zapadni prave sisi kučke varanske izdresirane.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Moreno

Triba molit salam 91!?

Patricija
Gost
Patricija
1 mjesec prije

Mislili ste Psalam 91 ……”Jer andjelima svojim zapovjedi da te cuvaju na svim putevima tvojim. Na rukama ce te nositi da se ne spotaknes o kamen. …….Izbavit cu ga jer me ljubi, zakrilit ga jer poznaje ime moje. Zazvat ce me, a ja cu ga uslisiti, s njim cu biti… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Patricija

O, nije loše…

Ja bih odgovorila: “salam il’ parizer”?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Patricija

Svi bi se pouzdali da je takav ali nije…
Ovaj nas ni netrepne kad milijuni nevine djecice umiru a kamoli da nekog nosi na rukama ili pazi da se ne spotakne o kamen.

Patricija
Gost
Patricija
1 mjesec prije

“Tko ima usi neka cuje, a tko ima oci neka vidi”. Isus Krist.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Children of the Great Reset Covid-19 Coronavirus Lockdowns Masks Quarantine Pandemic
h ttps://rumble.com/vc6wtn-children-of-the-great-reset-covid-19-coronavirus-lockdowns-masks-quarantine.html

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Užas što nam rade varani……………….

Martin
Gost
Martin
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1780593.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210902_21

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1779839.html

grom iz vedra neba
Gost
grom iz vedra neba
1 mjesec prije

Ne znam kako i zašto, ali meni ni jedan link ne radi. Uvijek se otvore NN ali,se javi ‘adresa nije pronađena’

Robert
Gost
Robert
1 mjesec prije

Gđa Arna , upravo prije pola sata sam napisao komentar koji je očito izbrisan kao nepodoban , nema ga…….mislim da bi trebali provjeriti dosljednost ovog portala jer imate lažnjaka dosta kao i populista , npr…Marin Miletić………

Martin
Gost
Martin
1 mjesec prije

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1780593.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210902_21

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1779839.html. nedostaje. h na pocetku

L. R.
Admin
Famed Member
1 mjesec prije

Poštovani, sada sve radi kako treba.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  L. R.

Sve osim linka na video s Youtubea jer je račun na kojem je objavljen obrisan.

Martin
Gost
Martin
1 mjesec prije

Mazda je nesto namjerno izostavljeno zbog. kon. trole

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Što se tiče cjepiva, Allah je još davno zabranio unos takvih supstanci u tijelo:

http://www.jimstone.is/1/islamicdeclaration.png

Sve islamske države koje cijepe svoje ljude se ne drže zapovijedi Allaha!

Ah Ah aH
Gost
Ah Ah aH
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Koliko znam nisam ništa zabranio

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Cak se i Jehovini svjedoci poceli cjepit. Zanemaruju cinjenicu da su mozda celije abortiranih fetusa unutra…
Izgleda da to ne smeta niti jednom vjerskom vodi,nebitno jer pravoslavan ilo katolik…

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Poznajem nekoliko Jehovinih svjedoka i iako se pridržavaju “epidemioloških mjera” jasno su mi rekli kad sam ih pitao da cijepljenje za njih ne dolazi u obzir. Nego pišeš ti majstore da cijepljenje ne smeta nijednom vjerskom vođi bio on pravoslavni ili katolik. Interesantno kad ti i tebi slični pišete o… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Mislim da je vec svima dobro poznato da su Izraelci ,dakle Jevreji medu najprocjepljenijima pa da to netreba dodatno isticati. Gore je komentator vec objasnio za Muslimane, a za ostale neznam pa nemogu pisati ono sto neznam… Eto ,zap mi je sto sam te razocarao nepisuci o onome o cemu… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

“za ostale neznam,,, židove netreba dodatno isticati… komentator vec objasnio za Muslimane…” Pa si se ti temeljit i pedantan kakav već jesi potrudio da nikako ne zaboravimo ispljuvati kršćane je li? Red je..Malo sam ipak razočaran. Od takvog pofinjenog svjetskog čovjeka očekivao bih malo bolje izgovore. No nema veze. Barem… Pročitaj više »

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Sve abrahamske religije su nagužene kurtoni a i ostale nespomenute…………..

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Hvala Bogu da imamo ovdje i nekog tako inteligentnog, argumentiranog i rječitog kao ti. Sve si objasnio doktore.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Po broju minusa vidim da se Prva proleterska opet mobilizirala pod vodsvom svog Maršala iz kabrioleta.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Ja se nešto ne sjećam da nas je netko puškom tjerao na cijepljenje. NAŠIM cjepivom. Protiv dokazane zarazne bolesti. Sa smrtnošću 30%. Drugo, baš to: IMENA. To sam nekoliko puta predlagala prošle godine. Zato što je pravo na privatnost kada se važe sa drugim pravima u uvjetima epidemije, – p*… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Kako bi bilo da više odyebeš od mojih upisa luda uspaljenice?

Debeli đ uro
Gost
Debeli đ uro
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

LUDA USPALJENICA ???,MILA MAJKO !!!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Debeli đ uro

Hm…a što je vama čudno?
1. Njemu smeta svatko tko ne da mu se usprotivi, nego ukaže na bilo koju nelogičnost ili samo nadopuni komentar. Nastoji takve obeshrabriti na bilo koji način.

2. Sasvim moguće da zbilja misli to što je napisao…a to bi značilo …što?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

1. Iskreno, meni si opterećenje. Tek sad idem pisati dva komentara o tradicionalnom odgoju i “atomskoj ” obitelji. Ali netko mora reagirati.

2. Prestani pisati glu.posti, netočne stvari i propagandu.

3. Pričaj s ogledalom.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Kako znaš da je napaljenica, frigidna je ona koliko ja kužim na daljinski, menopauza i to…………..

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Pa nasrće na moje upise k’o mutav na telefon. Prati me od članka do članka ko udba. Pokušavam ju ignorirati, ali nikako da mi se više skine s…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

A da se vas dva trola meni skinete?

Za portal, ako niste shvatili: forsiranjem svega i svačega dobijate isti broj komentara kao i kada bi brisali glu.posti.

Samo daleko manje kvalitetnih.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ispravak: daleko kvalitetnijih.

I ne sviđa mi se što ovo ispravljam.

Previše ih ima koji puno govore, a
ništa ne kažu.
Ništa o onom što bi trebalo
Samo svoju propagandu.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Pa nasrće i na moje, menopauza je puca, sad topla sad hladna, sječam se stare pokojne maše rukama i govori ne znam što mi je prevruće mi je…………ignorancija najbolja jer je ne možeš promjeniti….

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

Poznato je da vi oko 70 godine imate izražene radare…

Btw ne laži da nisi završio gimnaziju 🙃 i da nisi znao povjest.🤨

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Nisam završio, imam 60 banki i slabo mi se diže………………

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Sve što sam naučio je bilo poslije tridesete kad sam upalio mozak i polako sebe vlastoručno mijenjao na bolje………….

Debeli đ uro
Gost
Debeli đ uro
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ti kolegica znaš tko je Snježana Matić iz Karlovca ???Gotovo cijela familija joj pomrla od korone,pogledaj na netu !!!

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ja sam se sa 15 g trebao nešto docijepiti pošto sam bio u nekom svom filmu nisam htio, vidim danas bio u pravu a da toga nisam tada ni bio svjestan.

Radar
Gost
Radar
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Druže Stara Kuko ljubićice plava, reci ti nama kojom vakcinom je cijepljeno 17-18 mil ljudi i gdje je proizvedena, da sad ne tražim po arhivama povesnih bespuća.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije

Pa đehovini su najveći poslušnici stvora i ekipe…………..

Martin
Gost
Martin
1 mjesec prije

Dvoumim mnogi su Jehovi prezivili gulage u tvrdoj vjeri a danasnja “braca”” ??

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Tacno tako. Ja svjedocim da je to istina. Zabranjeno je svakom muslimanu uzimati bilo sta sto mu steti. Zato je najispravniji stav da je i pusenje zabranjeno jer steti i aktivnim ali i pasivnim pusacima. I oma jedan hadis koji govori o Zadnjem vtemenu da ce se pojaviti kao “uceni… Pročitaj više »

Davko
Gost
Davko
1 mjesec prije

Gledam djecu sa maskom koju vode roditelji . Najradije bih ih prijavio za zlostavljanje.
Neki su roditelji očito spremni žrtvovati i svoju sopstvenu djecu !!!

Patricija
Gost
Patricija
1 mjesec prije
Reply to  Davko

Mislim da su roditelji ovaj put zakazali. Imali su cijelo ljeto vremena da dogovore strategiju za borbu protiv maski i cjepiva. Svi su se sigurno povezali preko fb, wa itd., a da to nisu iskoristili za akciju prije pocetka nastave je neoprostivo. Vjerujem da bi polucili bolji rezultat i ozbiljnije… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Patricija

Mozda su ipak nesto poduzeli?
Mozda su se predano molili za pomoc??
Mozda im Bog pomogne??

Patricija
Gost
Patricija
1 mjesec prije

Bog svakako pomaze, ali na zalost ga se premalo i usrdno moli.

Previse se oslanjamo na vlastite snage koje ne znamo koristiti kad je najpotrebnije, pa nam je dragi Bog dezurni krivac za sve, a posebno ga Vi volite prozivati.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Patricija

Hm…a sasvim moguće da Mu se i premalo zahvaljuje.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Komentar večeri.
Bravo

Patricija
Gost
Patricija
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

To sigurno.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Davko

Čitav svijet ti je sado mazo svijet u stvarnosti, roditelji mazohistički dozvoljavaju mjere terorističke i protiv djece i njih samih……………

Martin
Gost
Martin
1 mjesec prije
Reply to  Davko

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1780593.html?utm_source=thedaytoday&utm_medium=email&utm_campaign=tdt_20210902_21

ttps://today.rtl.lu/news/luxembourg/a/1779839.html. doodad h na pocetak

Šole
Gost
Šole
1 mjesec prije

Hahahaha dest lajkova za ovo govno na maski hahaha

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
1 mjesec prije

Izrael (populacija 9,4 milijuna) imao kampanju testiranja prije dva tjedna svih učenika prije odlaska u školu. Dva milijuna roditelja testiralo svoju djecu, otkrili 7.900 pozitivnih, zbog čega je 180.000 učenika otišlo u samoizolaciju. Planiraju ih još jednom testirati već sljedeći mjesec. U sljedeća dva mjeseca Izrael misli odboriti Covid-19 cjepiva… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Tupko Glupko

Sjetih se sad jedne scene dok sam bio osnovnoškolac, 6. razred, već klipani i dođe jedan na zadnji sat. Pita ga razrednica gdje je bio, kaže on, kad sam se probudio imao sam temperaturu i nisam otišao na vrijeme. A koliko pita učiteljica, 37C odgovori, a tako, jel ti znaš… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Ne slažem sa sa Vama. Zbog tih šamara, packi i zavrtanja ušiju sam mrzela školu. Nema učitelj/nastavnik pravo da bilo čije dete ošamari ili vuče za uši. Bile su ocene iz vladanja,… Škola je obrazovna ustanova, vaspitanje se stiče u kući a i radne navike. A što su danas roditelji… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Zato smo tu da se složimo ili ne složimo ali kažem ti, nikad ali nikad nisam dobio packu ili šamarčinu ako to nisam zaslužio i toga sam bio vrlo svjestan. Tada su nastavnici i profesori bili vrlo ozbiljne i odgovorne osobe, ovo danas ne bi znao što je, čast izuzecima… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Ja sam dobila packe zato što smo drug iz klupe i ja pričali na času. Mnogi dečaci su dobijali šamare. Sećam se kako su plakali. Sve mi je to bilo užasno. Uvek je u prosveti bilo nekog ko je zalutao. Kod mene je većina profesora bili OK, manjina nas je… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Samo što nije plan države već je nametnuta agenda kao i LGBT-rodna ideologija, klimatska agenda i sve ostalo o čemu svakodnevno diskutujemo. Države su ucenjene i prinuđene na poslušnost (čak i kad političari nemaju direktnu korist). p.s. Ja sam 68. godište ali u školi nije bilo fizičkog kažnjavanja. Većini profesora… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Nama je školstvo u haosu poslednjih 25 godina. Misliš da nam je to agenda nametnula? Ko ide u prosvetu? Studenti koji su prepisivali na ispitima, čast izuzecima, i u poslednje vreme i neki koji imaju samo kurs (strani jezici). Kakve su bile plate pre 20 godina? Bedne u odnosu na… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Sve pitanja koja zaslužuju dužu diskusiju. Ali ukratko: Da li ozbiljno pitaš da li agenda traje 25 godina? Razmisli koliko dugo traje (na Zapadu) LBTG agenda. Pre 30 godina se pričalo da je naše obrazovanje (prosečno) duplo bolje od zapadnog a duplo lošije od ruskog. Mi ka ruskom modelu nismo… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Moguće da traje mnogo duže. Pišem o onome što primećujem poslednjih 25 godina kod nas. Neke moje drugarice su završile 4. godinu u Americi. Sve su rekle da je to bačen novac. Jedina korist je što su jezik nešto više naučile. Škole su im katastrofa, a tek na fakultetu se… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

A, ne. Osnova dresure (nije slučajan termin). Nagrada i kazna. Tko bi i kako trebao objasniti djetetu od 2,3 godine da ne gura prste u utičnicu? Neka djeca su neslavno završila prevrnuvši na sebe vruću juhu sa stola. Ili, djeca od 4,5 godina i balkon. Jednog sam osobno uhvatila. Prut,… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Mislila sam na školsku decu i nagrađivanje i kažnjavanje. Jednu moju drugaricu je mama kažnjavala kad bi dobila slabu ocenu. Nedelju dana nije smela da izlazi napolje da se igra sa decom, nije bilo televizije (crtaća) nedelju dana. Jedna kojoj je mama bila profesor u srednjoj je skroz omašila u… Pročitaj više »

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Eto ja nisam htio više ići u srednju školu, stari mi nikad nije ništa žvocao…………..

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Pametan čovek.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Hahaha, tako sam izbjegao indoktrinaciju i programiranje, sam sam sebe programirao zdravim razumom…………

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

To je i najbitnije – zdrav razum.

ZriBra
Gost
ZriBra
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Prepričat ću moj roditeljsko iskustvo,pristup koji bi mogao biti i od pomoći pedagogiji.Pošto mi je supruga od 11.mj. 2011. pa do samog kraja 23.11.2018.bila uz bolesnu kćerkicu boreći se da joj spasi život ostalo mi je voditi brigu o tada sinu šest OŠ.,kćeri 1.srednje i sinu 2g.faksa fizike. Vraća se… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  ZriBra

Dobar pristup. Svaka Vam čast!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Hm…zanimljivo.

Znači, Shumadinac je išao u školu u gradu, a vi ne u BG, nego u nekom manjem mjestu?

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ne razumem.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Pa nećete mi reći da su u BG fizički kažnjavali učenike?

Meni je to poznato samo za neka mjesta u Bosni. I da se razumijemo, 🤗 derišta su bila pravi dripci. Dobili bi i doma ako bi rekli.
Danas im je jasno.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Mislim da je ovo tema za više članaka: Tradicija Kultura. U Švedskoj Kukić popije sam mlijeko i mirno najnirmalnije ode u krevet kad je vrijeme. Kod plemena Apaša, nitko nikad ne tuče djecu. Jedno dijete se ubilo samo kad je majka podigla glas i izgradila ga. Niti u jednom primitivnom… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Kikić.
Ne Kukić.
Vratite mogućnost Edita.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ono premudro pismo koje je napisao onaj poglavica indijanski trebao bi bijeli čovjek izučavati na univerzitetima…………a ne varansko programiranje glupostima i mitovima njihovim……

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija, verujte da jeste. Kao što sam već napisala, nije mi se išlo u školu i mrzela sam je. Ovo je bilo daleko od pravih dripaca.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Istina je na pola puta njegovog napisa i tvog…………………

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Slažem sa sa tobom.

PS Nisi mi odgovorio za onaj lokum.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Lokum ti najbolje rade turci, ima stotine vrsta, u Zagrebu ima dućan La turka shop, potraži nešto slično u Begišu.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Hvala ti na informaciji. Pre par godina sam kupovala lokum u “Rodi” ali ga više nema. Moram da vidim da li ga negde opet ima.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Ja bio kod prijatelja u Dubravi (ZG kvart na istoku) i kad sam se vraćao naletim u Dankovečkoj na taj dućan, nema čega nema i sa kakovim okusom, uzeo sam dosta toga i nisam se pokajao.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Baš ti zavidim.

Zašto sam mislila da živiš u BiH?

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Rođen sam u BiH a živim u Zagrebu tridesetak godina.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

OK.

Je l’ ovde ima dvoje Vas sa tim nikom sa slovima ili sam ja nešto umislila?

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Ja sam prvi to počeo ali kod mene su uvijek mala slova i nema brojeva, ovi koji su na Logičnom od početka me znaju pod Subaru a i lako me je prepoznati po stilu pisanja jer ga ne mijenjam ko cigo konje.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Pretpostavila sam da si ti Subaru. Hvala ti što si potvrdio.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Iva

DONIA LOKUM s orasima, rucni rad, da, da;)

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Hvala na informaciji. Obožavam orahe.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Da ne kvarim uživanje ali… rahat lokum (iliti ratluk) je čist šećer.

Ne uklapa se baš najbolje u priču “prirodno, imunitet…”

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Tako je shumi… ali pusti ljudima na zadivoljstvo, neka se goste šećerom, bolje šećerom nego kokainom

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Dejan

Onaj naš dr Feelgood kaže da je opasno sve belo – so, šećer, brašno.

Makić
Gost
Makić
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Da, kao i beli voz ili beli autobus kad nekog pregaze.
Jedino je sreća u nesreći kad nekog pregaze kola hitne pomoći, naravno bela 🙂

Metabaron
Member
Metabaron
1 mjesec prije
Reply to  Dejan

Kako ko ………….

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Svaka informacija je korisna. Držim situaciju pod kotrolom kad su slatkiši u pitanju.

Prirodna je domaća čokolada koju smo drugarice i ja spremale kriznih 90-ih. Ima puno kakaa.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

PS Ja sam mislila na bosanski lokum. To nije isto što i ratluk.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Iva

sličan tolumbi al nije šečeru nego suh.
Ima u spar u Zg.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

.. Baš tako.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Imaju u Super Konzumu na bazi meda neke skuplje (44 kune) kuglice iz Češke, neki armenac to davno patentirao. Pakiranje u svjetlo zeleno, krem i tamno smeđe sa kakaom. Drže u hladnjaku, tamo gdje drže i baklave, hurmašice, mađarice itd., u pakiranju ima deset onih kuglica, tko voli slatko nek… Pročitaj više »

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Jedi samo sirovi kakao u zrnu, on ima 60.000 tih jedinica antioksidansa, mliječna čokolada 5.000, kakao u prahu 40.000, tamna čokolada 80% kakaa 35.000………..

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Hvala ti na informaciji.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Sve mogu da držim pod strogom kontrolom ali mi sa slatkišima ide najteže.
Pa ipak, kilažu još uvek održavam na optimumu. Znaš li kako su stari govorili za jelo? “Da se založimo”. Tako i ja – “založim” pa sve sagorim 😉

Ali zime su sve veća pretnja 🙁

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Ja se gojim na 10-15 godina 2-3 kilograma. Ne jedem puno, dva obroka dnevno i gricnem nešto slatko ili voće.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Jedna žličica šećera u javi nije opterećenje za organizam…

Znači da uz jutarnju kavu smažete jednog,…nema frke. 🙂

Problem je dodavanje šećera u sve i svašta što se kupuje. Izbjegavati.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Uglavnom izbegavam kupovno sa šećerom.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Ako želiš pogon u mozgu treba ti šečera……………..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

Da.
Ali organizam stvori glukozu iz bilo čega… zdravijeg, prvenstveno.
A što ima i vitamine i minerale.

Voćkica ujutro. Prirodno. Voćni šećer.
Fruktoza = glukoza.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Šumi, Iva me pitala jer voli slatko…………….

Shumadinac
Member
1 mjesec prije

Rekoh da volim i ja ali ne tučem po tortama i sl. već više voćne kolače, pite.
Jer tako smem više da pojedem 😉

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Onda ti Shumy ili Iva ..što točno znači krem..
Idem da jedem krem.. .jel to slatko općenito ili neki konkretni slatkiš?

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Kinder lada i eurokrem su kremovi, a kolači i torte sa kremom su slatkiši.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Mi govorimo rahatluk iako ga ja ne volim.
Napokon malo normalne priče i razbibrige.
Svaka čast

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Bilo je krajnje vreme za normalnu priču – kao i na onom članku o čokoladi.

Samo što smo off topic.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Jednom ćemo postaviti pitanje pojma “pita”.
To će tek biti ludnica.
Portal je nekad imao ovakve lakše teme. Tipa uređenje kupaonice.
Neki su prigovarali.
Isti oni koji i danas nešto “njorgaju”. A malo znaju.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  Lucija, prva

Pita da u Zg i okolici pita bi bila prhko tijesto s obično jabukama u sredini i gore štaub šećer
Jel?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Točno. Prhko masno, čak.
Ili, u sredini neka krema.

Trik je da se donji sloj malo sam zapeče.

A i kod Amera i Engleza ima zafrkancije sa pojmom “pie”.
Američka pita su dva sloja prhkog tijesta unutra jabuke na kockice, šećer i putar. Okrugla.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Orah je najzdraviji orašasti plod, prošle zime pojeo sam od nekog tipa što prodaje pored ona tri velika nebodera u Srednjacima u onom kombiju desetak kila.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Znaš ti šta je dobro.:))

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Orasi, baš ovi naši, spadaju u kategoriju “super hrana”.

RoPe
Gost
RoPe
1 mjesec prije
Reply to  Iva

U BG ima Bombondzija u Gavrila Principa.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  RoPe

Znam – Bosiljčić.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

batina je iz raja izasla, dà, zato se i kaze bog i batina;)

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

No, no.:))

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Iva

tradicija je tradicija, ili tako il’ nikako;)

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Tradicija može i da se prekine.:))

“Volite svoju decu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.” Duško Radović

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Iva

covek ostari dok nauci da voli, sreca njegova ako su unuci tu;)

Mladen
Gost
Mladen
1 mjesec prije

Što dopuštam unuci nisam to isto dopusta kćeri !

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

e, koliko mi je to puta kcer nabila na nos. sutim, smjeskam se,
slusam, dà, daj boze zdravlja i pameti doci ce i njeno vrijeme;)

Debeli đ uro
Gost
Debeli đ uro
1 mjesec prije
Reply to  Mladen

Znači mota te oko malog prsta ???

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Iva

I moji roditelji su me voljeli, i kad sam kriv i kad nisam, samo kad sam kriv pa dobio u školi, sljedila je porcija i kod kuće, to nema nikakve veze sa ljubavlju. kazna je kazna volio ti nekoga ili ne.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Kazna je tu jer je djetetu teško sve objasniti jer nije na tom nivou da bi tu kompleksnost shvatilo, zato kaznu pamti a kasnije kad odraste sjeti se jer bila sa razlogom.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

A neko dete od tih kazni bude isfrustrirano. Treba imati meru kad je kažnjavanje u pitanju. Ne treba dete da se ubije u pojam kaznom, nego da ne ponovi nešto što nije dobro.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Mene sva djeca od prijateljica i prijatelja slušaju, ja im se obratim kao sebi ravnima i to uvijek prolazi. Šetam sa jednom po trgu u Zagrebu, na sve strane tramvaji a mali 4 godine mislim da je imao. Ja ga uhvatim za kapuljaću i onako samo ga ograničavam da ne… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Vidi sa da znaš sa decom. Svaka čast!

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

To ti zavisi dal imaš emotivno socijalnu inteligenciju ili ne i dal znaš čitati ljude a i djecu. Kad mi se od prijatelja rodio sin ja navratio kod njega a mali je imao mjesec i pol čini mi se. Velim ja njemu vidi što ima inteligentan pogled a on u… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Upravo tako.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Sjetio sam se i trećeg slučaja. Prijatelj iz Slovenije živio u Škofiji loki, onako slovenski Dejvid Ajk, stariji od mene 3 godine. Imao jednu kćerku, kad je bila mala ja njoj nešto kažem, vidim ona ima otpor autoritetu, ja je pustim na miru. Pošto sam se znao viđati sa tim… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Slažem se sa tobom.

Ni ja ne volim Mek. Kratko vreme sam radila u njemu. Posle godinama nisam kročila u isti.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Otrov čisti, ja nisam bio četvrt stoljeća nit ikad više namjeravam, da nemam što jesti nebi otišao.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Isti slučaj. Kad sam videla kako se sve sprema. Grozno.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Iva

PS Neko ko rezonuje kao ti treba da radi sa decom, a ne tamo neki puni kompleksa.

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije

Koker španiel?

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Ne uspijevam dokučiti asocijaciju…………….

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije

‘ebi ga kada je nemoguće pohvatati postove hronološki.
Tvoja priča kako “dresiraš” klinca držeći ga za okovratnik…
Može li portal malo poraditi na ovome?
Postove je nemoguće pohvatati…

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Odličan predlog.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Stock

Hahaha, da, ma mali me iznenadio kako je brzo skužio i prihvatio moje rješenje dok mu mati nije mogla ništa. Velim joj sada da ga šalje sa ocem nek ide raditi sa njim nek ući zanat, ima sada 6 godina.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Preporučujem knjigu “Put kojim se ređe ide”.
Nije laka za čitanje (zahteva puno razmišljanja) ali vredi…

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Čula sam za tu knjigu, ali je nisam čitala. Moram da je potražim.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Ima i nastavak koji je isto tako dobar, ne znam da li ima još delova.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Hvala na informaciji.

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Da, slažem se , odlična je knjiga. svakako vredi pročitati… i promisliti o pročitanom. Sećam se citata iz knjige:
“put duhovnog razvoja traži hrabrost i inicijativu, nezavisnost misli i akcije. taj put moraš proći sam.”

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Nisam pristalica kažnjavanja.

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Ne valja ni previše ljubavi, autoritet mora postojati jer bez njega stado obiteljsko podivlja…………u svemu treba imati osječaj za mjeru…………imam prijatelja koji je onako autoritet za djecu, i zaheban je, no vidim djeca sasvim normalna, a onda imaš roditelje koji misle da je popuštanje djetetu i ljubav sve što mu… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

U pravu si.

duk
Gost
duk
1 mjesec prije

Moj otac je govorio, ne dozvoli da dijete ovlada tobom, nikad udario, ali iz pogleda se sve znalo

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  duk

Tako je………roditelj mora imati autoritet…….može ga imati i bez fizičkog kažnjavanja i dernjave…………gledao sam par videa od onog iz Srbije novinara sa Nina, sjeda kosa u perćin, sad živi dolje na jugu Srbije, veli on kad je bio mali (tip ima sedamdesetak godina) kad su išli sa starcima kod djeda… Pročitaj više »

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije

Daj Subaru ne zajebaji narod…kakav autoritet???
To dvoje dzuturuma su dosadili jedno drugom i ne pričaju godinama. A djeca neće da im remete odnos.
Kod mojih baba i djedova je bila uvijek cika, vriska i smijeh kada bi se našli svi zajedno.

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  Stock

To je takovi odgoj bio davno, negdje poslije rođenja rozmarine bebe, onda se društvo promjenilo nagore……………..

Stock
Member
Famed Member
Stock
1 mjesec prije

Jebo ti kuću u kojoj svi zabiju nos u tanjir (danas u telefone) i niko ni sa kim ne komunicira.
I onda im kriva škola, društvo…svako, samo ne oni sami.

Shumadinac
Member
1 mjesec prije
Reply to  Iva

Za voljenje nema dileme ali deca moraju da shvate da rade šta ne treba i da to ne smeju da rade. A svi znamo da imaju periode kad namerno rade upravo ono što ne smeju – to su kritični periodi u kojima se formira buduće ponašanje.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Apsolutno si u pravu.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 mjesec prije

“batina je iz raja izasla”
Zanimljivo je da se taj izraz koristi uvijek kada je nečija tuđa guzica u pitanju.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Mölltaler

ljudi smo, il’ tako nekako;)

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  Mölltaler

Sve zavisi na koga tu mjeru primjenjuješ, ako je dijete razumno moći češ mu objasniti i ono će te poslušati, znam to iz iskustva sa djecom od prijateljica, e sad ako je onako divlje tu je problem, netko misli da može samo pomoć batina, nije istina, meni prijatelj veli da… Pročitaj više »

duk
Gost
duk
1 mjesec prije

Imam unuku 3.5 g mala prgavica melje sve pred sobom, ali kad padne dogovor i njoj prebacim dio odgovornosti stvari idu glatko na obostrano zadovoljstvo

iviaewrfawurferwfqew
Gost
iviaewrfawurferwfqew
1 mjesec prije
Reply to  duk

Znaš kako se treba postaviti……………….

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije
Reply to  Mölltaler

Tu se lepo slaže i ona -lako je tudjim rukama za vrelo gvoždje hvatati.

Dejan
Gost
Dejan
1 mjesec prije
Reply to  Dejan

Biti ili ne biti, pitanje je sad… nemoj sad da bijem 🙂

Makić
Gost
Makić
1 mjesec prije

Butina je iz raja izašla. Ups! Lapsus – batina i ima dva kraja 🙂

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije

Pa tu vam sve kaže.🙂

IZAŠLA – zato što nije dobra za raj.

Ali, izašla iz RAJA. Znači, nastala na dobrom mjestu. 🙃

KISIK
Gost
KISIK
1 mjesec prije

Kad smo već kod raja-ode nam nekidan i direktor do jaja.

Lee Scratch Perry.

Živio u švici ,dok nije kurcona krenula.
Prije povratka u rodnu grudu,rekao je: ode i švica sa kuronon i pratećom energijom u krasni qrac.
A meni pade na pamet-ona njegova viječna:

Panic in Babylon 🙂

iviaewrfawurferwfqe
Gost
iviaewrfawurferwfqe
1 mjesec prije
Reply to  KISIK

A i Belmondo ode u vjećna lovišta.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 mjesec prije
Reply to  Mikojan

Kad mi je razrednik opalio šamarčinu (gađao sam kredom jednu nastavnicu) kad sam došao doma nisam smio roditeljima reći jer bi dobio još. Ne kažem da je to bila ispravna odgojna metoda ali sam je zapamtio i dan danas se sjećam, a bogami djelovala je jer mi nešto slično nikad… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije
Reply to  Sparkling

To ne mogu shvatiti ove novonormalne generacije a samo zato što ih se stalno gladilo perom i udovoljavalo u svim prohtijevima.