Rodno urbanističko ludilo: “Pariz je grad stvoren samo za muškarce, treba ga reurbanizirati” (VIDEO)

Urbanističko ludilo
43 komentara

“Muškarci su stvorili gradove samo za muškarce, a što je puno kompliciranije za žene”, započinje izlagati svoju ideju urbanist(kinja) Pascale Lapalud u donjem videu. Radi se o aktivistkinji koja radi na projektu “Rod i grad”. U sklopu grupe Les MonumentalEs, Pascale razmišlja o Parizu i o dva poznata pariška mjesta “Place de la Madeleine” i “Panthéon”, koja bi trebalo reurbanizirati i uskladiti ih kako ta dva mjesta ne bi bila samo za muški “rod”.

Što govori Pascale Lapalud:

“Grad se dijeli i tri dijela. Prvi dio gdje radimo i drugi dio gdje boravimo, a između se nalazi prostor gdje konzumiramo i provodimo slobodno vrijeme. Svi ti dijelovi nisu baš dobro povezani. Vidimo da žene imaju puno više problema da se adaptiraju na ovakav urbanistički ritam – urbanizam nije adaptiran za žene. Žene su preopterećene tijekom cijelog dana. 71% čiste, 65% osiguravaju roditeljski posao (ne majčin op. a.) i 75% žena vode računa o djeci i starijima.”

Na mentalnoj mapi, prikazno je kretanje žena u jednoj urbanoj sredini.

“Ostati na javnoj površini, za ženu znači trpjeti određene primjedbe tipa: suknja vam nije dovoljno kratka, majica vam ima prevelik ili premali dekolte… Žene koje sjede same u parku, predmet su društvene kontrole od strane muškaraca.”

50% žena su bile žrtva napada na javnim mjestima, a 100% žena u javnom transportu su bile žrtve seksističkih ispada i napada.

“Ako instaliramo “inkluzivne” (optimizirane za žene) ulične objekte u jednom ugodnom okruženju, to će promijeniti puno toga. Žene će dobiti volju da ostanu na javnoj površini. Imali smo primjer u Parizu (Panthéon) gdje su žene na takvim inkluzivnim objektima mogle leći i sunčati se, ali su se kao žene našle na tradicionalnom mjestu za odmor. Već od 2015. godine postoji zakon koji u sebi već ima reguliranu jednakost koja obvezuje općine veće od 20.000 stanovnika da naprave audit koji će reći što je učinjeno da se respektira jednakost. Tim zakonom je omogućeno da se za svaki investirani euro, provjeri je li investiran samo za muškarce ili investicija respektira jednakost između žena i muškaraca.

Budućnost gradova je u prihvaćanju svih identiteta. Nadam se da ćemo se osloboditi svih stereotipa i prihvatiti sve vrste rodova (danas ih imamo 52 op. a.)? Po mom mišljenju, bit ćemo oslobođeni svih tih stereotipa koji nas danas tjeraju da budemo samo žena i muškarac”, završava Pascale Lapalud.

(Slobodan prijevod videa s francuskog jezika)

rodna ideologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Radi na projektu “Rod i grad” jer se danas dobiva velika lova upravo za takve projekte. Pa kao prava poslusna placenica, govori upravo sto sponzori ocekuju.
Usput, da li ce pod ideologijom oslobadjanja stereotipa i prihvacanju svih identiteta biti osiguran i javni prostor za zoofile ? Zasto bi oni bili zapostavljeni, eno u Njemackoj ih je sve vise, sigurno ni Francuska ne zaostaje. Oslobadjanje od stereotipa ! Prostor za sve !

Našili
6 godine prije

obzirom da su liderri sad a francuske njemacke i britanije dali izjavu da je britanija napadnuta od rusije kemijskim napadom svi su izgledi da ce ovaj projekt biti jednog dana i ostvaren jer ranije navedena cetvorka svim silama se trudi i radi na tome da izazove treci svjetski rat pa bi njihovoj bolesnoj politici u preuredjenju gradova mogla sudjelovati i rusija i njena vodeca firma SARMAT d drustvo ogranicene odgovornosti

Sinisa
6 godine prije

Nista ja ne kontam to sa rodom.

PDVNK bre
6 godine prije

Ja mislim da joj je krivo sto joj niko nije uputio zvizduk ili namigivanje, pa je zbog toga frustrirana.

tom
6 godine prije

dobra stara inkvizicija i vještice …

Ana
6 godine prije

Tipican primjer libtardskih burzijskih pi*darija! Hoce li mozda preraditi Point de la Chapelle? 93? Jel se tamo malo prosetala, cak i u sred dana, onako individualno, da razmisli kako ce prepraviti??Subvencionirano laprdanje- po mogucnosti iz stanova i posjeda gdje cijena 1m2 pocinje od 11 000 eura pa gore,

Ostati na javnoj površini, za ženu znači trpjeti određene primjedbe tipa: suknja vam nije dovoljno kratka, majica vam ima prevelik ili premali dekolte… Žene koje sjede same u parku, predmet su društvene kontrole od strane muškaraca.” Ovo je za povracanje! Bas kako bi libtardi i feministice (koje su sve prije nego borci za zene) definirali kalvariju kroz koje zene, narocito same, prolaze u puno dijelova Pariza, i Francuske!

Majk Majers
6 godine prije

Svaka, al baš svaka aktivistica za prava (pitaj Boga koja sve) je grdna ka vuk u ponoć. Svaka

neko ime
6 godine prije

Treba li se pazit na rodno ravnovjesje i kod urbane legalizacije ilegalnih objekata ili je to, dajbože, vec ugradjeno u regulativu?

Bart
6 godine prije

A naravno da zagovara rodnu ideologiju. Ružna je kao noć. Riga mi se od ovog rodnog fašizma i liberalnog pranja mozga. Na žalost ne smiješ ništa reći u zapadnim zemljama jer te odmah oznace kao nazadnog. Živim u Norveškoj i moram biti jako oprezan što ću reći o ovakvim temama i moram imati autocenzuru

Perun
6 godine prije

Dotična bi se mogla deklarirati kao perverzija postojanja da se oslobodi svih stereotipa. I još dobije lovu da bi to laprdala. Sodoma i Gomora. Administrator mora potvrditi vaš komentar (ovo je da vas malo zezam jer znam i sam da će mi tako pisati jer imate Crnu Listu na kojoj sam izgleda završio. Da napišem riba ribi grize rep moralo bi čekati potvrdu.) Zar ne bi bio bolji forum gdje bi mogli putem privatnih poruka objasniti u čemu je problem umjesto da se stalno ponavljaju magične riječi ADMINISTRATOR MORA POTVRDITI VAŠ KOMENTAR

Busola
6 godine prije

Daj nemojte me molim Vas plašiti … kojeg je ovaj(ova…) roda alien?

Jaran..
6 godine prije

Nije vrijedno citanja..budalastina

otpisani
6 godine prije

Je, pa Sodoma i Gomora su bile slično koncipirane, ali, kako kažu, to se čika Jahvi nije baš sviđalo, pa ih je malo – rekoncipirao 😉

Bashar
6 godine prije

Ako je ovde reč o spodobi sa slike, jasno mi je zašto mrzi muški rod (ako u današnjoj Francuskoj uopšte ima takvih). Svakom muškarcu čiji pogled bi nehotimično pao na akrepa, automatski bi se na licu javio izraz snažnog gađenja. Jadnica, naravno da je postala teško istraumirana i da je zamrzela muškarce.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI