Roger Waters: Assange pokret raste, ali mejnstrim mediji su „pokoreni od vladajuće klase“

Roger Waters i Julian Assange
24 komentara

Kako je osnivač WikiLeaksa Julian Assange napunio 50 godina u zatvoru, njegov dugogodišnji prijatelj i pristalica, frontmen Pink Floyda Roger Waters, napao je „prezirne“ glavne medije zbog ignorisanja rastućeg pokreta za njegovo oslobađanje.

Assange je u petak napunio 50 godina, sjedeći u londonskom zatvoru Belmarsh. Američka vlada pokušava da dobije izručenje Assangea kako bi mu sudili zbog optužbi za špijunažu, u vezi s njegovim objavljivanjem dokumenata koji navode američke ratne zločine u Iraku i Avganistanu, i, iako je britanski sudija u januaru presudio da on ne može biti izručen Sjedinjenim Državama zbog zabrinutosti zbog uslova u zatvorima u SAD, nije mu odobrena kaucija.

“Ponestalo mi je psovki za ove š**ke koji su zatvorili Julian Assangea”, rekao je Waters za RT u utorak. Waters je glasni zagovornik puštanja Assangea otkako se osnivač VikiLeaksa prvi put sklonio u londonsku ambasadu Ekvadora 2012. godine, ali je priznao da protesti koje je vodio i na kojima je govorio nisu pokrenuli političare sa obje strane Atlantika da puste Assangea.

„Julian Assange je izdavač koji nije počinio zločin“, rekao je Waters, napominjući da „moćnici imaju gluve uši za njegovu nevolju“, i izgleda da su srećni što ga drže „pod ključem sve dok ne umre, što čini se da imaju namjeru da učine“.

Dok je Assange obilježavao svoj rođendan, demonstranti u Velikoj Britaniji i SAD izašli su na ulice tražeći njegovo puštanje. Demonstranti u Londonu plovili su brodom pored Parlamentarnih domova, dok se grupa u Washingtonu okupila ispred Ministarstva pravde, koje je optužilo Assangea za litaniju krivičnih dijela špijunaže zbog kojih bi mogao da provede 175 godina iza rešetaka ako bude osuđen.

Waters je rekao za RT da, iako pro-Assangeov pokret zadobija sve veću podršku javnosti posljednjih godina, političari i glavni mediji nastavljaju da gledaju na drugu stranu. Frontmen Pink Floyda prisjetio se protesta u Londonu prošle godine u kojem su „krenuli od australijske ambasade do Parlamentarskog trga i održali svoje lijepe govore i iznijeli sve stavove koje smo svi ponavljali opet i opet… a vlada to uopšte nije primila na znanje.“

„Gdje svi novinari koji bi trebalo da budu na ulici demonstriraju?“ pitao je, nakon što je prepričao brojne neutemeljene priče objavljene o Assangeu koje su ga prikazivale kao ženomrzaca, silovatelja i vandala. „Nigdje se ne vide. Na žalost, glavnim medijima vlada vladajuća klasa i moć koju ima.“

„Svima nama koji brinemo o ljudskim pravima i kojima je zapravo stalo do slobode … veoma je teško suočiti se sa glavnim medijima koje vladajuća klasa kupuje i plaća da drže zatvorena usta.“

Isti ti mediji uglavnom su ignorisali vijesti prošle nedjelje da je ključni svjedok u američkom slučaju protiv Assangea nedavno priznao da laže. Svjedok, islandski dobrovoljac WikiLeaksa, koji se pretvorio u doušnika FBI, Sigurdur Ingi Thordarson, rekao je islandskim novinama da mu Assange nikada nije naredio da izvrši bilo kakvo hakovanje računara, uprkos ranijim svjedočenjima o tome.

Watersa ne sprječava otpor vlade i medija. „Snažni smo i ne idemo nigdje“, izjavio je.

„Mislim da ću sada započeti kampanju“, rekao je Waters u završnici. „Želim statuu Juliana Assangea na Trgu parlamenta, koji upire prstom u parlamente, jer tamo pripada. On je veliki heroj našeg doba“.

AssangeMedijiRoger Waters
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maddie
3 godine prije

ttps://circleofmamas.com/health-news/12-year-old-suffers-severe-reaction-in-covid-vaccine-clinical-trial/
ttps://circleofmamas.com/health-news/maddie-paralyzed-in-pfizer-vaccine-clinical-trial-as-pfizer-requests-eua-authorization/

Abe 04
3 godine prije

Ponovno nigdje nema fb komentara. Iako nemam fb čitao sam ih na nekim portalima radije nego same članke. Po meni to je cenzura, imamo čitati samo ono sto diktatura plasira, i stvarati mišljenje na temelju njihovih informacija. Drugi razlog, je pojačana kampanja za cijepljenje i micanje glasa javnosti, jer su komentari 70% problematični za agendu.

Žvuž
3 godine prije

Veliki Roger Waters, veliki Pink Floyd. Veliki respekt od mene.

Perun
3 godine prije

Julian Assange nije počinio zločin…..On je veliki heroj našeg doba…..P.S.. Pink Floyd i Roger Waters ….Rastao sam slusajuci njihovu muziku i dan danas je slusam ….Za Pink Floyd i Rogera Watersa a sada i za Juliana Assngea iWikiLeaks mogu reci da su heroji modernog doba koji polako i sigurno utiru put ka Slobodi i Buducnosti…..medijski establisment pod nadzorom velikih korporacija koji ignorira postupanje prema Assangeu moze jako puno novca kostati u domeni gledanosti ….Ovoje citat … koji mnogi prepoznaju kao …jevandjelje po Ivanu……..U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. 2 Ona bijaše u početku u Boga. 3 Sve postade po njoj i bez nje ne postade ništa. Svemu što postade 4 u njoj bijaše život i život bijaše ljudima svjetlo; 5 i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze. 6 Bî čovjek poslan od Boga, ime mu Ivan. 7 On dođe kao… Čitaj više »

medijski rat
3 godine prije

Bild .de/news/ausland/news-ausland/anschlag-auf-peter-de-vries-wer-wollte-den-star-reporter-ermorden-bild. de/video/clip/news-ausland/im-zentrum-von-amsterdam-kopfschuss-kriminal-reporter-schwer-verletzt-77003416.bild.html

Mrčikola
3 godine prije

Roger Waters je zdrav čovjek.

Čudan lik
3 godine prije

Julian Assange je primjer što će se dogoditi svim “parazitima” ukoliko se okrenu protiv Gospodara!
Julian Assange je rijedak primjer parazita koji je evoluirao u čovjeka, nažalost, ostatak života će plaćati cijenu za taj čin!
Jedini razlog zbog kojeg je Assange još uvijek živ je taj da neprestano podsjeća druge parazite da se ne usude ni pomisliti da postanu ljudi.
Budimo realni, da ga je elita željela “maknuti”, učinili bi to još davno prikladnim srčanim udarom ili prometnom nezgodom ili bi se samoubio uz pomoć tajnih službi.

3 godine prije

Nisam baš pratila ovaj slučaj, ali pitam se:

Da sam vlast, da li bih dozvolila kreiranje ovog lika u heroja našeg doba?

U vrijeme kada su svi ustavi, svi zakoni suspendirani, zar baš ovaj o izručivanju funkcionira?

Nisu li USA i UK vrlo prijateljske zemlje povijesno i danas? Ne svjedočimo li tome svaki dan? Ne bi li se mogli dogovoriti o ovome…da žele?

Glavni svjedok optužbe svojevoljno, bez prisile, prizna javno da je lažov! Dakle otklonjena svaka sumnja u njegovu nevinost!

Sada još i Waters!
Ma meni ovo ništa ni s čim!

Scorpiorex
3 godine prije

Assange pocinio najveci zlocin,pustio istinu u eter

Emiliano Zapata
3 godine prije

pokret raste, ali mejnstrim mediji su „pokoreni od vladajuće klase“
Sinko, pa di si ti bio svo ovo vrijeme da nam to kazes?

Kalle balle
3 godine prije

ROGER WATERS JE BOG NA ZEMLJI.

piždro
3 godine prije

Dvije Legende Za Istinu I Pravdu

3 godine prije zadnji put uredio piždro
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI