Rusi “hakovali” telefon Liz Truss

Lizz Truss - Hakovan telefon
61 komentar

Osumnjičeni strani hakeri su navodno dobili jednogodišnju komunikaciju od “veoma osjetljivih razgovora” bivše britanske premijerke Liz Truss, navodi Mail on Sunday

Sigurnosni proboj je navodno otkriven još u ljeto kada se tadašnji ministar vanjskih poslova Truss borio za vodstvo Torijevaca, što je nagnalo Borisa Johnsona, tadašnjeg premijera, da naredi potpuno zamračenje medija zbog osjetljivosti stvari, piše Mail on Nedjelja pozivajući se na neimenovane sigurnosne izvore.

Poruke koje su dobili hakeri su navodno uključivale Trussove  “veoma osjetljive razgovore s visokim međunarodnim ministrima vanjskih poslova o ratu u Ukrajini, uključujući detaljne razgovore o isporukama oružja”, navodi list. 

Iako detalji hakovanja ostaju nejasni, vjeruje se da su krivci preuzeli snimke u vrijednosti do godinu dana, uključujući privatne razgovore u kojima su Truss i njen politički saveznik Kwasi Kwarteng kritizirali Johnsona.

U izvještaju se krivica pripisuje stranim državnim akterima za koje se „pretpostavlja da rade za Rusiju Vladimira Putina“, iako je cyber stručnjak kojeg citira list također imenovao druge uobičajene osumnjičene kao što su „Kina, Sjeverna Koreja i Iran koji bi imali ogroman interes da saznaju šta ministar vanjskih poslova komunicira.”

Iako je incident izazvao zabrinutost za potencijalnu ucjenu, naređeno je zamračenje vijesti, jer “obavještajnim službama nije bilo baš najbolje ako se telefon ministra vanjskih poslova može tako lako opljačkati zbog sramotnih ličnih poruka” , citira Mail jedan izvor.

Glasnogovornik vlade odbio je komentirati “sigurnosne aranžmane pojedinaca”, insistirajući na tome da britanska vlada ima “snažne sisteme za zaštitu od sajber prijetnji”.

Britanske opozicione stranke već su zatražile hitnu nezavisnu istragu ovih navoda.

Sekretarka unutrašnjih poslova laburista Yvette Cooper rekla je da postoje “ozbiljna sigurnosna pitanja o tome zašto su i kako su ove informacije procurile ili objavljene upravo sada, što se također mora hitno istražiti”.

U međuvremenu, glasnogovornica liberalnih demokrata za vanjske poslove Layla Moran rekla je da bi to bilo neoprostivo ako se ispostavi da su ove informacije skrivene od javnosti kako bi se zaštitila kandidatura Liz Truss za liderstvo.

Truss je zamijenila Johnsona na mjestu vođe Torijevaca i postala premijer 6. septembra, da bi 45 dana kasnije podnijela ostavku, postavši premijer s najkraćim stažem u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva.

HakovanjeLiz Trussrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

pa gospoda su htjela da nema nikakve sigurnosti u telefonima da mug svakog prisluskivati ,i sad se bune kad se prisluskuje jeda opancara koja je njima bitna

1 godina prije

Mozemo li ovo direktno povezati sa svjezim ruskim tvrdnjama o direktnoj britanskoj upletenosti u razaranje NS 1 i NS 2 ? Ah,nebitno..stoka sitnog zuba ionako nece nikada dobiti informacije do kraja.inace,spominju ruse,korejce,irance,kineze.. a Ameri poznati,javno,po prisluškivanju merkelice! Hehee,sjevernokorejci..a u pm. Lahva.

tata mata
1 godina prije

kad vidim ovu sliku povise ,prodje me zelja za keksom za naredna 3 dana ,, mozda bi je trebalo promovirati uz psiho kastraciju ,,jedini problem da kod hibera i djure ima suprotan efekat ,, naime narajcaju se do ludila

Ivan
1 godina prije

Tko jos vjeruje u te anglosaksonske budalastine?

sdgerzuhoo9oooooooo
1 godina prije

našli rusi slike mačaka,selfije i kuvaricu…

Ico
1 godina prije

Zašto bi netko hakirao mobitel Liz Truss, pa radi se o krmački, koja je umno debelo potkapacitirana. Liz Truss je intelektualni kapacitet za, eventualno, hraniti majmune u ZOO-u

Ico
1 godina prije

Preporuka za Liz Truss: “ Nemoj se razmnožavati”!

Ico
1 godina prije

Kruži informacija ga je Liz Truss u mladosti bila konobarica?!? Obzirom na njen umni potencijal, to je vrhunac njene karijere

1 godina prije

i još poneka iz broda koji tone i koji je pred vojnom upravom…… ……Želja svih koji žele predvidljivo i stabilno vodstvo sadržana je u izrazu ‘čvrsta ruka na čelu’. Brod na moru može se prevrnuti ako ruka na kormilu divljački zanjiše brod s boka na bok. Teret se može kolebati i pasti, i događa se. Brod može izgubiti ravnotežu i nagnuti se, uzimajući vodu. Liz Truss, koja nikad prije nije bila na vodećoj poziciji, bila je najgori izbor u burnim vremenima u Europi. Liz je imala još jednu manu, dobro skrivenu. Ona nije bila Dvojnica pod kontrolom Saveza Bijelih Šešira.Kraljica i princ Charles bili su Dvojnici od jeseni 2019., a Boris bio je Dvojnik od proljeće 2020. Dakle, Savez je udobno kontrolirao Britance posljednjih nekoliko godina, ali blokade zbog Covida-19 i sotonske sheme depopulacije te preventivni potez Rusije da se zaštiti od invazije NATO-a iz Ukrajine destabilizirali su Britance i… Čitaj više »

Dokurčilomi
1 godina prije

Nije bilo buke kada su ameri hakirali predsjednicima i premijerima Europskih zemalja ili se zaboravilo. Prisluškivanje partnera, saveznika i članova NATO-a.

Гавран
1 godina prije

Najsigurnija je klasična žičana telefonska komunikacija. Alo Orao. Ovde Soko!

cro crv
1 godina prije

A ZATO SU JE I SMJENILI JADNU NIJE IM VISE NI INTERESANTNA KAO PREMIJERKA TO JE SIGURNO BAJDEN NAREDIO I ZATO JE ONAJ INDUS NA CELU BRITANSKE NAREDBODAVNE SLUZBE HAHAHAHAHA .VIDJET CEMO DOKLE CE I TO ICI.

Max
1 godina prije

Jassn da Rusi znaju što ona govori i radii ali za to ne treba puno truda.

imee
1 godina prije

a ko je hakovao liz?

Aug
1 godina prije

Jedna od pomorskih bespilotnih vozila koja je 29. listopada napaloa brodove Crnomorske flote u blizini Sevastopolja lansirana je s civilnog plovila, lansirano je s civilnog plovila, koje je bilo namijenjeno za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih luka. To je izvijestilo Ministarstvo obrane Rusije.

“Koordinate kretanja jedne od pomorskih bespilotnih letjelica pokazuju početnu točku u morskom području sigurnosne zone “žitnog koridora” u Crnom moru. Prema mišljenju stručnjaka, to može ukazivati na preliminarno lansiranje ovog uređaja s jednog od civilnih brodova koje je unajmio Kijev ili njegovi zapadni pokrovitelji za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz morskih luka Ukrajine.

Ante
1 godina prije

Možda je zato dala otkaz nakon samo par dana kao premijer?

Zoki
1 godina prije

Ne nasjedajte na ovo. Namjerno podmecu ove informacije, kako bi se stvorio dojam da je potrebna kontrola, zastita, dodatna osiguranja i provjere za EUID. Schwabova skola lazi.

Čudan lik
1 godina prije

False flag!!

Ova laž o hakiranju mobitela Liz Truss je izmišljena kako bi se na zapadu utišale Ruske optužbe za miniranje plinovoda.

Laži o prisluškivanju političara se i inače koriste u dnevno političke svrhe.
Zašto bi netko prisluškivao nekog političara kada će mu taj isti lik dati kakve god informacije želi za smiješne sume novca?
Za recimo milijun funti svako može dobiti od Truss informacije kakve mu srce želi.
Kako ne bi bilo baš očigledno, praksa kupovanja informacija i usluga od političara na zapadu se ne zove veleizdaja i korupcija nego lobiranje.

Vrata
1 godina prije

Nije nista posebno ni bilo u telefonu,recept za grah…

Nekoime
1 godina prije

Još ni jedan antivirusni program ne štiti od gluposti, a nje ovdje očito ne fali.

Zorule
1 godina prije

to netko prevodi Fulforda, gdje se mogu naći njegovi hopium prijevodi?

Promatrac
1 godina prije

Sto ne pisete malo o tome kako cenzurirate i promovirate kriminal kroz Luciju prvu?

goran
1 godina prije

e kad bi bar ti famozni hakeri iz rusije mogli ispraznit bankovne račune svih manipulatora iz eu i amerike ja bih im osobno digao spomenik u tu čast.
bravo hakeri čestitam vam

Partizan
1 godina prije

Mail on Sundej…??? WTF??? Nikad čuo za njih. E, ajmo napraviti portal i pisati besmislice pa će nas ostrašćeni naivci šerati, lajkati i komentirati. Ma daj, kakva špijunaža. Peru se nesposobnjakovići preko jeftinih medija. Čista dnevnopolitička propaganda.

nedokučiva_dikcija
1 godina prije

“It’s done!” Navodno je pisalo u jednoj od poruka L. Truss prema A. Blinkenu samo nekoliko minuta nakon što je NS1 i NS2 raznesen. Sad je li to istina tko zna!?
Mislim da je Gandi rekao “ako se dvije ribe svađaju na morskom dnu, vjerovatno je neki britanac negdje u blizini”. Možda bi se moglo slično reći i “ako su dva plinovoda raznesena u isto vrijeme na morskom dnu – vjerovatno je britanac odgovoran.” 😀

Lucija, prva
1 godina prije

“Pošto nismo ni bogovi ni zveri nama (Homo sapijensu) je za preživljavanje potrebna kultura. Izvorno – kultura (lat. colere), što je značilo: nastanjivati, uzgajati, štititi, poštovati. Ali kod nas se ne uče primarni elemnti kulture već je težište na (sekundarnoj) tzv elitnoj kulturi (visoka moda, muzejska umetnost, klasična muzika…). Kako mislimo, šta možemo razumeti, kako tumačimo stvarnost, kako postupamo da bismo preživeli, kako, na primer, vozimo kola ili kako se družimo i sl – sve to potpuno zavisi od opštih kulturnih pretpostavki ugrađenih u temelje našeg vaspitanja. Preciznije sve to zavisi od “primarnih elemenata kulture” (pogled na svet, norme, etike, empatije…) – inače ti se primarni elementi kulture instrumentalizuju u sociološke mreže tradicije koja stvara naša iskustva, opažanja, asocijacije, osećanja, sećanja, našu orijentaciju u društvu. Nažalost naša deca već 30 g rastu između čekića i nakovnja: “utopiskog nacionalizma” i “elektronskog sveta” koji od njih ne stvaraju – kultivisane osobe –… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Kak je ova došla na vlast?
Isto pitanje kao kod one Finkinje?
Naravno da su Wefovke i Soroševke.

Ali nisu mogle same. Znači još ih je ohoho iz tih njihovih stranaka umočeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI