Rusija će pomno pratiti NATO-ove aktivnosti u svemiru

Rusija će nadgledati Svemir
15 komentara

Nakon sastanka NATO-ovih ministara vanjskih poslova u Bruxellesu u srijedu, glavni tajnik Jens Stoltenberg rekao je da je savez donio odluku o proglašenju svemira operativnim domenom, dodavši kako NATO nema namjeru stavljati oružje u svemir.

Rusija će pomno nadzirati NATO-ovu aktivnost u svemiru i poziva zemlje članice saveza da podrže Moskvu u njenim naporima da spriječi utrku oružja u svemiru, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova uoči odluke ministara vanjskih poslova NATO-a o proglašenju vanjskih prostora kao operativne domene.

“Takve izjave izazivaju uzbunu. Vojno planiranje saveza usmjereno je na postizanje nadmoći u svim medijima sa svim sljedećim posljedicama, poput militarizacije i eskalacije napetosti”, rekla je Zakharova. “Mi budno pratimo što će se učiniti prevođenjem u život izjave generalnog tajnika NATO-a Jens Stoltenberga o tome da organizacija nema namjeru smjestiti oružje u svemir.”

S tim u vezi, rekla je, Moskva poziva zemlje NATO-a da podrže Rusiju u njezinim naporima usmjerenim na sprječavanje utrke u naoružanju u svemiru, a koja bi mogla izazvati najnegativnije učinke na međunarodnu sigurnost i stratešku stabilnost.

“Polazimo od pretpostavke da pretvaranje svemira u poprište vojnog sukoba ne bi zadovoljilo sigurnosne interese bilo koje zemlje na svijetu, uključujući države članice NATO-a”, rekla je.

Nakon sastanka NATO-ovih ministara vanjskih poslova u Bruxellesu u srijedu, Stoltenberg je rekao da je savez donio odluku o proglašenju prostora operativnom domenom, dodavši da NATO nema namjeru stavljati oružje u svemir.

Naoružanje svemiraNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivo
4 godine prije

Nije mi jasno što imaju pratiti. Kako se psihopate polako pripremaju za napad i iz svemira?? Preventivni udar po svim satelitima bez upozorenja (za to već imaju operativno naoružanje), popraćen s upozorenjem da svaka odmazda povlači za sobom puni nuklearni udar na kontinentalnu usa i satelite, uključujući par bulavi za telaviv.
Mir i dobro.

Ha ha
4 godine prije

i ništa neće uraditi
samo će pratiti
kao i onih 30%
uzdignutih glavica

....
4 godine prije

Ali kako ce sve to prevest u svemir, zamolit ruse da im prevezu ili trampolinom ……

Kvisko
4 godine prije

A sto im drugo preostaje osim “pomnog pracenja”?

Max
4 godine prije

postoje sporazumi o zabrani militarizacije svemira.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI