Rusija će raspravljati o radikalnom novom prijedlogu crkve o pobačaju

35 komentara

Odbor za zdravstvo Državne Dume Rusije će razmatrati izmjene zakona o pobačaju koje bi ih značajno pooštrile, izvještava RBK news u petak, pozivajući se na izvore u parlamentu.

Paket amandmana navodno razvijen od strane Ruske pravoslavne crkve je predstavila članica odbora Veronika Vlasova na panelu o situaciji u vezi s pobačajem u Rusiji.

Inicijativa predlaže obaveznu saglasnost članova porodice žene prije procedure, prema Parlamentarnom glasniku. Ako je žena u braku, također bi bio potreban “informirani pristanak” njenog supruga. Kod maloljetnih djevojčica, potrebna bi bila odobrenje barem jednog od roditelja. Trenutni zakoni omogućavaju da se odluka donese bez saglasnosti ili odobrenja drugih osoba.

Također, amandmani bi zabranili pobačaj nakon osam sedmica trudnoće, s trenutnih 12, i omogućili žrtvama silovanja da zatraže proceduru do 12 sedmica, umjesto trenutnih 22.

Žene bi također morale proći obavezno savjetovanje prije pobačaja, uključujući i prikazivanje otkucaja srca djeteta tokom ultrazvučnog pregleda, te produžiti obavezni “vremenski razmislek” s trenutnih 48 sati na jednu sedmicu.

Privatnim klinikama bi bilo zabranjeno obavljati pobačaje, dok bi “podsticanje” ili “propagiranje” pobačaja podliježe administrativnim kaznama, uključujući novčane kazne. Kazne za ilegalno izvedene pobačaje bi također bile pooštrene.

Prema RBK, odbor namjerava pregledati predložene amandmane u roku od mjesec dana. Nakon toga, oni bi mogli biti predstavljeni Državnoj Dumi na općoj raspravi i potencijalnom glasanju.

Rusija je više puta bila svjedok poziva za pooštravanje svojih prilično liberalnih zakona o pobačaju. Povjerenik za prava djece u Republici Tatarstan, Irina Volynets, je prošlog mjeseca predložila zabranu privatnim klinikama da izvode proceduru. Duma je odbila njen prijedlog tvrdeći da bi to moglo dovesti do povećanja ilegalnih pobačaja i povećanja smrtnosti.

U avgustu je Republika Mordovija postala prvi ruski region koji je zvanično zabranio “promociju” pobačaja. Poticanje žena na prekid trudnoće, ili vršenje pritiska na njene rođake da je nagovore na to, sada će rezultirati kaznama u Mordoviji.

crkvaPobačajrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starlight
5 mjeseci prije

Od ovih “rasprva” svakako nema nista o cemu govore i sledeci podaci:

Godine 2002. u RF je popisano 119.640.051 Rus.

Godine 2021. u RF je popisano 104.782.811 Rusa.

Godina 2002-2021. u RF je nestalo 14.857.240 Rusa ili 12,42 odsto ili osmina Rusa.

DEDA
5 mjeseci prije

Žena se pita i nitko drugi.

borjana
5 mjeseci prije

Rusija je zaista imala jako liberalne zakone o pobačaju, skoro je prednjačila pred zapadnom demokracijom. Kako vrijeme odmiče Rusija se sve više uklapa u sve preporuke wef-a, odnosno švaba. Po pitanju depopulacije kroz jako upitne zakone o pobačaju, apsolutno istim odgovorom na izmišljenu pandemiju, putinovim potpisom zakona o dogitalnoj cbdc valuti već prednjači u odnosu na zap.demo., zatim digitalizacijom stanovništva gdje je putin osobno predložio da se s tiim i nakon pandemije nastavi i usavrši, a zatim (po epohi) putinovim potpisom na dekrret o “klimatskim promjenama” gdje se navodi da se opsanost “klimatskih promjena” ne može kao riješiti znanstvenim metodama, nego se mora “uravnotežiti” sa politčikim odlukama i procesima, ma šta god to značilo, ali nikako dobro. Sve radnje koje je do sada putin poduzeo nisu slučajne, nego se one savšeno uklapaju u sve globalne wef-ove preporuke. Zaista svake pažnje vrijedne radnje koje je do sada putin u tom smislu… Čitaj više »

nepoželjni
5 mjeseci prije

Zabrana pobačaja je najbolji način da se postigne smanjenje nataliteta !

…Paradoks!?… Ne uopće nije paradoks, zabranom pobačaja drastično će se povećati upotreba kontracepcije koju inače ne bi uzimale mnoge žene.
Osim kontroliranog sprječavanja začeća, pilule nakon duže upotrebe mijenjaju hormonalnu sliku žene i osim što mogu izazvati sterilnost, zasigurno djeluju i na njeno opće zdravlje i skraćuju joj životni vijek pa će se uz smanjenje broja začeća povećati i mortalitet žena.

Dakle ovolika hajka sa (lažnim) ciljem sprječavanja začeća, je u stvari “voda na mlin” depopulacije.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

A joj ! Tada se moraju do maksimuma pooštrit penali za neplaćanje alimentacije ! I zatvorske kazne uz obvezan rad 🤷! Potom podrška obitelji uz stimuliranje upošljavanja i nizove ” sitnih ” beneficija što ” život znače ” . Pade mi na pamet , jedan , interesantan zakon unutar još ponekih Islamskih zemalja …. Ti što su silovali uz uslov da nije udata …. Čestitaju Im … NA ŽENIDBI 😱 ?! Od sada češ majstore to i hraniti i uzdržavat i **avat 🤷 … Nećeš ?! Onda ti kape više i ne treba … Nećeš je imat na što staviti 🤷 ! Dakako … Takovu ponudu 😁 nitko ne odbija 🤷 … Sad … Za te .. Što siluju pa još i dijete naprave a budući Russia nije Islamska zemlja — SVA NJEGOVA IMOVINA I POTENCIJALNO NASLEĐE BEZ MOGUĆNOSTI OTUĐENJA MORA PRIJEĆ NA ….. Ženu i dijete ! A njega… Čitaj više »

Zoran
5 mjeseci prije

Nevezano sa temom.
Putin potpisao dekret o borbi protiv “klimatskih promjena” i poručio da oni predstavljaju rizik za zdravlje građana.
Ključni dugoročni cilj klimatske politike Ruske Federacije, prema dokumentu, je postizanje ugljične neutralnosti najkasnije do 2060. godine.
 Naglašava se i da je općenito dugoročno rješenje problema klimatskih promjena moguće samo uz sudjelovanje svih zemalja, a Rusija je uključena u razvoj kolektivnih mjera.
Putko “borac” za mutipolarnost potpisuje sve zakone što mu šef Klaus naredi. Podguzana muha Wef-a.

Max
5 mjeseci prije

Jedini nornalan put.

BlueZg
5 mjeseci prije

Ako je to istina, ajde hvala Bogu! Tko je izmislio čedomorstvo nek se srami i neka gori u paklu cijelu vječnost. Netko kome ništa ne znači komadanje vlastitog djeteta, onda bi taj komadao i ljude oko sebe. Jednom psihopat, uvijek psihopat. I onda si to stavljaju na đavolje face u obliku kreme. Baš je došlo vrijeme za novi potop. Da Bog opet izbriše ljude sa zemlje. 🇵🇸

lulu
5 mjeseci prije

To je pravo riješenje da… ili da su svi Rusi impotentni ka ja, pa nebi triba ni pobačaj,neka razmisle o pridlogu Božjeg čovika

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

JUST IN – China’s chief epidemiologist Wu Zunyou, who played a key role in the country’s draconian zero-COVID lockdown, has died at age 60. 😁

Darko 7
5 mjeseci prije

Mislim da je abortus možda nešto najgore što si žena može učiniti. “Tvoje tijelo-tvoj” izbor bi se trebalo tumačiti na potpuno drugačiji način , ali sustav to ne želi, već čak i potiče žene da abortiraju u čim većem broju. Ukoliko Rusi stvarno provedu gore napisano kroz zakon, onda im se treba stvarno čestitati i ugledati se na njih.

Tim
5 mjeseci prije

Dobro.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI