Rusija i Kina dogovorile su se o proširenju zajedničkog projekta nuklearne energije

Rusija-Kina nuklearna energija
30 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega, predsjednik Xi Jinping, službeno su pokrenuli izgradnju novih reaktora u dvije nuklearne elektrane u Kini.

Službena ceremonija, s bilateralnim razgovorima, održana je u srijedu putem video veze. Događaj obilježava izgradnju četiri nova reaktora u dvije nuklearne elektrane u kineskim provincijama Liaoning i Jiangsu. Navodno se obje tvornice razvijaju uz upotrebu ruske tehnologije.

“Ruski i kineski profesionalci pokreću nedavno sklopljen, zajednički projekt”, rekao je Putin tijekom ceremonije, opisujući tehnologiju kao “snažni vrhunski nuklearni reaktor ruske proizvodnje u skladu sa svim sigurnosnim propisima i propisima najviših ekoloških standarda.”

Prema ruskom predsjedniku, projekti bi trebali biti dovršeni do 2026. i 2028., što će “dati veliki doprinos održavanju energetske sigurnosti Kine.”

Nuklearna elektrana Tianwan najveći je zajednički projekt Kine i Rusije, koji označava revolucionarnu suradnju nacija u nuklearnoj energiji. Prva dva reaktora dovršena su i puštena u rad 2007. godine. Treći i četvrti blok pušteni su u komercijalni pogon 2018. godine.

Elektrana je u suvlasništvu Jiangsu Nuclear Power Corporation, zajedničkog ulaganja u djelomičnom vlasništvu China National Nuclear Corporation i Atomstroyexporta, ogranka izvoznika nuklearne opreme ruske korporacije Rosatom. Kada bude dovršen, Tianwan će navodno postati najveće takvo postrojenju u svijetu, s ukupnom proizvodnom snagom od oko 8.100 megavata.

kinaNuklearna energijarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Rijeka
2 godine prije

Sjećam se kako sam jednom gledao vrlo poznatu sezonu igranja tenisa gdje se poznata ruska igračica (možda Maria Sharapova) na BBC-u gdje se komentatorica neprestano hvalila kako “predstavlja republiku Sibir u ovoj sezoni. Sada znam zašto, suptilne dezinformacije koje ostavljaju dojam i natjeraju gledatelje da pomisle da postoji zemlja koja se zove “republika Sibir”.
Sada znam, Englezi rade sve u svojoj moći da fragmentiraju Rusiju.
Mnoge rusofobe boli svaki ruski uspjeh.
Kina je trgnula zapad i uzet će na sebe svu pohlepu Amerike i olakšati situaciju Rusije.

Slo
2 godine prije

Vi samo sanjajte ako vi kao kao katoliki hocece da zivite kao katolici rusija ja zadnja nada ako ne postat cete muslimani nemate izbora za sto godina nece biti nikakve hrvatske

Hugo de Payens
2 godine prije

ujutro vadi zube popodne se igra sa čuvenim kovčegom za ispaljivanje raketa ,navodno ima tetris u njemu možda je xi-a navukao na tetris samo da ne promaši tipku pa slučajno pošalje par sarmata ili satana amerima i vazalima…..kopajmo bunkere , buksajmo votku i učimo Ruski i Kineski bit će svega

Yui
2 godine prije

I think, Russia is out of the woods

2 godine prije

mislio sam …
da bi se problem prostora mogao rijesiti urbanistickim rjesenjima. prostore gdje ne trebaju prozori u podzemlje, transport u podzemlje, stanove u visinu, parkove u predgradja.
problem resursa novim materijalima, dubinskim rudarenjem, dobrim izvorima energije, trajnoscu proizvoda, recikliranjem, toplinskom zastitom, besplatnim javnim prijevozom, porezom na konzumerizam.
zapravo, sibir treba samo turistima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI