Rusija je sada četvrti najveći vlasnik deviznih rezervi

Rusija - oporavak rublje
22 komentara

Imovina zemlje, uključujući one zamrznute zapadnim sankcijama, premašila je 540 milijardi dolara

Rusija se popela na četvrto mjesto među najvećim svjetskim gospodarstvima po deviznim rezervama, pokazuju izračuni RIA Novosti objavljeni danas.

U prvih devet mjeseci ove godine ruska imovina, uključujući i one koje je Zapad zamrznuo zbog sankcija povezanih s Ukrajinom, porasla je na 540 milijardi dolara, pokazuju podaci Središnje banke. To je omogućilo Rusiji da istisne Indiju, koja je od prošlog ljeta zauzimala četvrto mjesto. Indijska imovina na kraju rujna iznosila je 532 milijarde dolara. Dvije zemlje natječu se po ovom pokazatelju od 2015. godine. Kina je zadržala svoje višegodišnje vodstvo u pogledu međunarodnih pričuva, s nevjerojatnih 3,193 trilijuna dolara imovine na kraju rujna ove godine. Drugo mjesto zauzeo je Japan s 1,238 bilijuna dolara, a treća je Švicarska s 892 milijarde dolara imovine.

Prema izvješću, zanimljiv je trend uočen u donjoj polovici prvih deset, u kojem su gospodarstva u nastajanju nadmašila svoja razvijena tržišta. Hong Kong je zamijenila Saudijska Arabija kao šesti najveći nositelj, Brazil se pomaknuo na deveto mjesto, potisnuvši Singapur na deseto. Južna Koreja pala je na sedmo mjesto. Njemačka i SAD zadržale su 11. odnosno 12. mjesto od prošle godine, a Francuska se popela na 13. mjesto, slijedi je Italija. Meksiko se pomaknuo tri mjesta na 15. mjesto. Tajland, Ujedinjeno Kraljevstvo, Izrael, Poljska i Češka zaokružili su prvih 20.

Studiju je provela RIA Novosti na temelju podataka središnjih banaka 90 najvećih svjetskih gospodarstava od 2021. Konačni uzorak uključio je 50 gospodarstava s najvećim rezervama, koja su svoje podatke za rujan objavila sredinom studenog.

Devizenovacrubljarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jomla
1 godina prije

I to u godinama sankcija!? KAKO SE USUĐUJU?! 😛 😛

Max
1 godina prije

Krenuše na vrijeme.

tihobl
1 godina prije

Jadna Rusija izdise pod sankcijama, samo sto se nije slomila, vodi rat, a samo sto nije ostala bez municije. Cak se ni dolara ne moze osloboditi iz rezervi. Nista im ne polazi za rukom.

Optimista
1 godina prije

Zasto su onda nekidan posudili 13 mlrd dolara?

mrdo
1 godina prije

Dobre sankcije! Dobre!

BanOvan
1 godina prije

Zasto li samo Rusi rastezu ovaj rat? Mora da ne mogu da zauzmo ni jedno selo sa par ‘iljada stanovnika.
Plavim Jadrabnom plovU tanker, vjerovatno prevozeci pistacije, za posrnulu kjuravu njemacku.

Pravednik
1 godina prije

Kako to?
MMS mediji pišu suprotno, da rusija propada ekonomski, da će Putina silom smijeniti, da nemaju raketa, da im je veći dio vojnika pobijen u Ukrajini.
Hmmmm, kome vjerovati, možda Debelom Đuri?

Mrčikola
1 godina prije

Devizne rezerve!?…o, yebem li te zemljo Indijo!…bolje mi se ne izjašnjavat povodom ove vijesti.😁

AJeTo
1 godina prije

Koliki je udio usdolara u rezervama?

MurtA
1 godina prije

Pa genijalcu sta mislis kako posluje, na dodjem ti? Morali su da imaju zlato ili rezerve u stranim bankama kao garanciju za trgovinu. I drugo mislis da ce se usuditi da im otmu novac.Vrednost stranih kompanija u Rusiji su vece od Ruskih depozita, i na kraju mislis da Rusija nije racunala na to, pljackom Ruskog novca ce doci do nepoverenja u takav vid trgovine i to ce USA i EU mnogo vise da kosta.

hiber
1 godina prije

Poanta je da je zamrznuto barem 300 milijardi, a rat siše sve više.

Jimbo
1 godina prije

Nije putler genijalac, on je občina pedercina

Dr.
1 godina prije

Taj zamrznuti novac će ionako ići za obnovu štete koju su napravili u Ukrajini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI