Rusija je trebalo ranije da počne operaciju u Ukrajini

Vladimir Putin
29 komentara

Rusija je ranije imala previše povjerenja u svoje protivnike u pokušaju da diplomatskim putem riješi dugotrajnu ukrajinsku krizu i trebala je ranije pribjeći odlučnoj akciji, sugerirao je u srijedu predsjednik Vladimir Putin.

Nakon puča u Kijevu 2014., Moskva je pokušala da riješi krvoproliće u Donbasu “mirnim sredstvima”, odnosno Sporazumom iz Minska, koji je predviđao poseban autonomni status Donjecke i Luganske Narodne Republike unutar Ukrajine, rekao je Putin novinaru Pavelu Zarubinu.

“Jedino za čim možemo žaliti je što nismo ranije krenuli u aktivnu akciju, smatrajući da imamo posla sa pristojnim ljudima”, naveo je ruski lider.

Rusija je navela potrebu da zaštiti narod Donbasa od kontinuiranog progona od strane Kijeva kao jedan od glavnih razloga za pokretanje svoje vojne operacije u februaru 2022. U svjetlu puča na Majdanu 2014., dvije bivše ukrajinske teritorije s pretežno ruskim govornim stanovništvom proglasile su njihovu nezavisnost od Kijeva.

Ukrajinska vlada nakon državnog udara odgovorila je pokretanjem “antiterorističke” operacije protiv dvije republike, što je izazvalo dugotrajan sukob koji od tada bjesni, u ovom ili onom obliku.

Moskva je potom optužila uzastopne lidere u Kijevu da odbijaju da se pridržavaju sporazuma iz Minska, čiji su posrednici Njemačka i Francuska, što je dovelo do njihovog sloma.

“Kasnije se pokazalo da smo bili prevareni po tom pitanju, jer su i bivša njemačka kancelarka i bivši predsjednik Francuske otvoreno u javnosti priznali da nikada nisu planirali da ispune dogovore. Umjesto toga, kupovali su vrijeme da isporuče više oružja kijevskom režimu, što su upravo i učinili”, rekao je ruski lider u srijedu.

Moskva je više puta insistirala na tome da je i dalje spremna da riješi neprijateljstva pregovorima, okrivljujući Kijev za nedostatak bilo kakvog diplomatskog prodora. U martu 2022. Ukrajina je potpisala preliminarni sporazum koji je obavezao Rusiju da povuče svoje trupe iz okoline ukrajinske prijestolnice. Međutim, Kijev je prekršio sporazum gotovo odmah nakon što je tadašnji britanski premijer Boris Johnson navodno savjetovao Ukrajincima da “samo nastave borbu”.

Ako se Rusija i Ukrajina ikada vrate za pregovarački sto, potencijalni razgovori neće biti isti, jer će Kijev morati da prihvati “novu realnost”, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov prošle nedelje, očigledno misleći na inkorporaciju četiri bivša ukrajinska regiona – Zaporožje i Herson, kao i DNR i LNR – u Rusiju nakon referenduma krajem 2022.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
3 mjeseci prije

da Rusija ima puuunoooposla……ma nemoojte meee z……..a kao ostali mogu raditi što hoče i čekati s rukama u đepu……no razotkrivanja napreduju o zbivanju na Zemlji pa evo malo vijest u obliku za zabavu masa dok ispod svega čeka a tko ili što………………iiii stina……………………
mali kopi…….

U srijedu poslijepodne, House članovi su počeli ulaziti i izlaziti iz vrlo sigurne sobe u podrumu Capitola, poznate kao SCIF, gdje se najosjetljivije, povjerljive informacije dijele sa zastupnicima.” [
i s drugog]
Predsjedavajući Zastupničkog doma Intel najavljuje ‘ozbiljnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti ,’ izvori kažu da je to povezano s Rusijom
14. veljače 2024.
i mali + jer moguće imaa veze, Tucker je bio sa Putinom kažu 7 sati objavljeno je oko intervjua 2h i još +bez kamera i zuji da ima veze sa ……gledaj u sat a neki su lanuli da je tamo bio i Trump…stoga strpljivo sačekajmo što je istina

3 mjeseci prije

Daj Putine, nemoj i ti: “Jedino za čim možemo žaliti je što nismo ranije krenuli u aktivnu akciju, smatrajući da imamo posla sa pristojnim ljudima”

Niste znali da je nacistički puč organizovan sa Zapada (pa to nisu ni krili)?
Niste znali da Zapad ukrajinsku vojsku obučava i naoružava za rat protiv vas?
Zar sami niste rekli da ste sve vreme znali za postojanje i namenu bioloških laboratorija na vašim granicama?

Tvrdnja da ste mislili da imate posla sa normalnim ljudima me samo da vas predstavlja nesposobnim već govori da nas smatrate !mbec!lima. Došlo je vreme za ozbiljne priče – ljudima je preko glave politikanstva.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Sada kada je 61 milijarda dolara odobrena u Senatu jer je 17 Republikanaca prešlo u suprotan tabor, ista odluka treba biti potvrđena u Zastupničkom domu da bi Bidenu došla na potpis, a tamo većinu imaju Republikanci.

I što se dešava da bi se i to poguralo?

Čelnik obavještajnog odbora američkog Zastupničkog doma, Republikanac Mike Turner jučer je medijima poslao vrlo neodređeno priopćenje u kojem stoji da je to tijelo svim članovima Kongresa dalo informacije o “ozbiljnoj prijetnji za nacionalnu sigurnost”, za koju izvori tvrde da je povezana s Rusijom, gdje se tvrdi da Rusi pokušavaju razviti protusatelitsko nuklearno oružje za korištenje u svemiru.
Navedeni Turner pozvao je na deklasifikaciju obavještajnih podataka o toj prijetnji kako bi dužnosnici i zastupnici mogli o tome raspravljati sa saveznicima.

Bruno
3 mjeseci prije

Ovaj svijet je stvarno otišao u muško spolovilo ili ti kurac. Pogledajte u povijest i vidjećete da anglosaksonci nikada, NIKADA, nisu ispoštovali niti jedan dogovor, počevši od Indijanaca, Indijaca, Aboriđina, svih crnaca u Africi, U ratovima s Evropljanima. Zašto iko misli da se nešto promjenilo u njihovim glavama? Kod njih je u glavistvorena mreža laži, koja se genetski prenosi na potomstvo. Gdje god su se povukli s okupirane teritorije ostavili su nered imogućnost izbijanja rata. Pogledaj te BiH. Večerasa mogu zakuhati rat između glupih plemena. Dovoljno je potlatiti, Dodika, Čovića i Bakira.

tihobl
3 mjeseci prije

Eto bio sam naivan, vjerovao sam svabama i francuzima. To sto tad niko u Rusiji nije proizvodio hranu i sto bi pomrli od gladi da su nam tad uveli sankcije nije uticalo na odluku. To sto avangard, posjedon i burevjesnik nisu bili zavrseni takodje nije uticalo na odluku.

Ovo je zvaka za zemlje treceg svijeta – vjerovali smo kolonijalnim silama.

tihobl
3 mjeseci prije

Група украјинских војника предала се у близини Работина у Запорошкој области без иједног испаљеног метка – команданти су послали војнике на положаје који су већ били под контролом руске војске.

Po kilometar do dva je razlika linije fronta izmedju zapadnih i ruskih karti. Ovi jadnici su vjerovali kijevskoj propagnadi i svojim komandantima koji su u debeloj pozadini koji pojma nemaju ni o cemu i usetali u ruske linije misleci da jos imaju ici do svojih linija.

tihobl
3 mjeseci prije

Украјина ће чувати пореске податке својих грађана у Пољској.

Ukrajina je suvereno donijela ovu odluku.

tihobl
3 mjeseci prije

Ne znam da li je ovo tuzno ili smijesno:

Док бесне битке, а главнокомандујући Сирски баца своје бригаде у бесмислену одбрану, Кијев преименује градске улице у Авдејевци у част нациста. Локалне јавне странице пишу да улице назване по руским писцима и генералима сада мењају имена у имена бандерових хероја.

tihobl
3 mjeseci prije

Наш извор у Генералштабу рекао је да су јединице Оружаних снага Украјине вечерас наставиле да напуштају своје положаје у Авдијевки без дозволе и да су ноћу напуштале град у групама од 10-15 људи.

tihobl
3 mjeseci prije

UA kanal: Дозволите да вам једноставним језиком дешифрујемо вест зашто за америчку елиту (транснационалне корпорације ТНК) није од користи да замрзне сукоб у Украјини и зашто је Путинов предлог одбио Вашингтон. 1. Сједињеним Државама Украјина није посебно потребна као држава, али као тампон „сива зона“ између Европе и Русије, она већ постоји де фацто. Чак и такав рат, када Украјина дневно изгуби село, за месец-два град, а за годину велики град, одговара Американцима. Од овога ће зарадити стотине милијарди. Русија ће добити спаљену земљу, ЕУ неће моћи да пронађе тржиште за јефтине енергенте и тржиште продаје, што ће је учинити још више зависном од Вашингтона. Осим тога, уз све ово, можете уплашити своје бирачко тело „руским чудовиштем“ и зарадити. 2. Уз помоћ Кијева и живота Украјинаца увек можете да се цењкате. Ако треба да даш играчке и уништиш неки други гасовод или логистику са бродовима и лукама. Добивши добар профит,… Čitaj više »

Zorule
3 mjeseci prije

Malo spinovanja, ali dobro, niste ušli iz očitog razloga jer još niste bili spremni, još je trebalo riješiti zamjenu sa swift, i pripremiti ekonomiju, industriju i banlarski sektor za potpuno otkačivanje od zapada, napraviti potrebne pripreme unutar BRICS-a. I posao je odrađen solidno, ekonomske sankcije su više pogodile zapad nego Rusiju. A i ono povlačenje oko Kijeva baš ne drži vodu, to je bilo više radi smanjenja vlastitih žrtava jer je početni plan uzvratnog državnog udara propao. Taj planirani državni udar je mogao spasiti brojne žrtve na obje strane, i spasiti Ukrajinu od potpunog uništenja, nažalost Zapad je dobio tu bitku.

Уно
3 mjeseci prije

Al ga mulja Vlado, svaka mu čast… “Putin je poslao desetine hiljada ruskih vojnika u Ukrajinu kako bi prisilio naciste za pregovarački sto. Ali kada su nacisti bili spremni da potpišu sporazum o denacifikaciji, dvolični Zapad je pitao Putina: “Hej, možete li skloniti pištolj? Činite naciste nervoznim” – i naravno Putin je ispoštovao ovaj vrlo razuman zahtjev. A zašto ne bi? Kao što je Putin rekao Takeru oko 10.000 puta, bio je primoran da pokrene SMO jer ga je Zapad varao 20 godina i bio je bolestan i umoran od njihovih komplikovanih laži, njihove taktike kliznih pregovora i njihovog nacizma, a brutalna sila je bila jedina stvar koju su ti čudaci razumeli. Zaista se morate zapitati šta je bilo u istanbulskom sporazumu (koji je nastao zahvaljujući marljivosti i diplomatiji Romana Abramoviča, najcjenjenijeg ruskog turbo-patriote), i zašto se Putin osjećao ugodno dobrovoljno povlačeći ruske trupe — očigledno bez ikakve kolaterala ili… Čitaj više »

dulebg
3 mjeseci prije

To je diplomatski rečnik. Kaže se: verovali smo bitangama, namesto “nismo bili spremni”. U međuvremenu Zapad je Istoku učinio veliku uslugu razgrađujući se i pretvarajućiu laku metu.

dulebg
3 mjeseci prije

U februaru 2022. Rusi su u Ukrajinu ušli sa malim, praktično policijskim snagama – da pokažu šta mogu i da traže pregovore. Kijev su napustili jer je sa tim snagama njihova okupacija bila neodrživa, takođe nisu imali vojske ni za Harkov, a u Hersonu je postalo jasno da će Ukri izazvati poplavu – to su sve velike pobede koje Ukri slave.

Max
3 mjeseci prije

Neka kažu zašto nije.

No.1
3 mjeseci prije

Pobjede u bitkama ništa ne odlučuju. Odlučuje pobjeda u ratu.

čaruga
3 mjeseci prije

srbija treba da prihvati novu realnost, bivša pokrajina kosovo nije dio entiteta zvanog srbija.

Miro
3 mjeseci prije

To kao kad su se sastali Milošević i Tuđman u Karađorđevu više od 20 puta.
Srbi i Hrvati se tukli a ova dva jeli, pili i pevali pesme.
Totalno dogovoreni rat u Ukrajini sa ciljem da se pobije što više Pravoslavaca jer na kraju ovo je Jevrejski rat protiv Pravoslavnog Sveta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI