Rusija kritikuje napore da je uvuku u sukob sa NATO-om

Vassily Nebenzia NATO i Rusija
12 komentara

Reakcija Poljske i Ukrajine na smrtonosnu eksploziju na granici između dvije države može se posmatrati samo kao pokušaj pokretanja direktnog sukoba između Rusije i NATO-a, izjavio je u srijedu stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzia.

Govoreći na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, ruski izaslanik je osudio, kako je rekao, “neodgovorne izjave lidera” Poljske i Ukrajine o raketnom udaru.

Napomenuo je da ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom nije trebalo dugo da za eksploziju u poljskom selu okrivi Moskvu i pozove NATO da uzvrati.

„Naglašavam da takve tvrdnje iznosi osoba koja ne može, a da ne zna da su ukrajinske protivvazdušne rakete pogodile teritoriju Poljske“, rekao je Nebenzia. Prema riječima diplomate, ovo je bio “svjestan pokušaj da se NATO, koji vodi ‘rat po punomoćju’ protiv Rusije u Ukrajini, uvuče u direktnu konfrontaciju s našom zemljom”.

Dodao je da odgovor poljske vlade na incident nije bio mnogo bolji, jer su “od samog početka bez izvinjenja izjavili da su pretrpjeli napad Rusije”.

Da nije bilo dokaza u vidu fotografija sa mjesta eksplozije, “sve činjenice bi bile sakrivene od javnosti, a Rusija bi bila proglašena krivom”, rekao je diplomata.

U utorak su dva civila ubijena u eksploziji u poljskom selu Przewodow u blizini ukrajinske granice. Poljsko Ministarstvo vanjskih poslova prvobitno je tvrdilo da iza incidenta stoji “projektil ruske proizvodnje”. Kasnije je, međutim, poljski predsjednik Andrzej Duda ukazao da je projektil vjerovatno bio ukrajinski projektil protivvazdušne odbrane.

Rusko ministarstvo odbrane negiralo je bilo kakvu umiješanost, rekavši da su njegovi vojni stručnjaci analizirali fotografije sa lica mjesta i identificirali dijelove projektila “kao elemente rakete iz sistema PVO S-300 koji koristi Vazduhoplovstvo Ukrajine”.

Dok su zapadni zvaničnici priznali da je projektil bio ukrajinski, oni su tvrdili da je krajnja odgovornost na Rusiji, jer se incident dogodio samo zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini.

Poljskarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Ma da odmah se digli poslušni terijeri SAD-a zelenko ,Polska i Pribaltičke banana države. Jadni nisu svjesni da bude otvorenog rata između RF i NATO da bi ih pretvorili u prah i pepeo.

darijoman
1 godina prije

Čuj krajnja odgovornost je na Rusiji jer su raketirali Ukrajinu. Pa cijela odgovornost ovog sukoba je na NATO jer su umastili svoje prste

nonwo
1 godina prije

Ako Zelenski nije zadovoljan odgovorom Poljaka na provokaciju,možda da proba Pariz,London…
Stanley Kubrick, kad je snimao Dr Strangelove-a zaključio je -da ljudi znaju o kojim luđacim@ ovisi ww3 armagedon ,bili bi šokirani…

Best of Dr. Strangelove ,youtube

scenarij iz WAR ROOM-a upravo živimo

Lucija, prva
1 godina prije

“Moguća NUKLEARNA EKSPLOZIJA U EVROPI, NE BI IMALA NEGATIVNE POSLEDICE PO ZDRAVLJE AMERIKANACA, rekao je Alehandro Majorkas, šef američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, u izjavi pod zakletvom, pred Komitetom za unutrašnju bezbednost Predstavničkog doma. „Radiološke i nuklearne pretnje otadžbini ostaju niske. Iako su Sjedinjene Države izrazile zabrinutost što Rusija „zvecka“ oružjem, ne očekujemo da će nuklearna eksplozija u Evropi imati bilo kakve direktne zdravstvene posledice u domovini“, rekao je Majorkas. Krajem septembra, u obraćanju Rusima, Vladimir Putin je izjavio, da je Zapad prešao svaku granicu u antiruskoj retorici, i pokrenuo nuklearnu pretnju. Prema njegovim rečima, predstavnici vodećih država NATO-a, govore o prihvatljivosti upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Moskve, ali autori takvih izjava treba da vode računa da „ruža vetrova može da se okrene u njihovom pravcu“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, izjavio je, da je rizik od nuklearnog rata veoma značajan, ali je i istakao, da je principijelan… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Radilo se upravo o tome ali se i odustalo.

tihobl
1 godina prije

Амерички водитељ „Фокс Њуза“ Такер Карлсон упутио је критике на рачун Зеленског и његових упорних тврдњи да нису украјинске ракете пале на територију Пољске, упркос признању украјинских војника.

„Зеленски је наставио да лаже на ТВ-у. Тачније, када водите државу у којој је слободна штампа забрањена, као што је случај у Украјини, можда нећете схватити да остатак света није дужан да вам верује…

– Морате се запитати да ли је време да престанете да подржавате овог човека? Можда је ризик превелик? Да ли намерно лаже да би нас увукао у рат? Можда уопште није вредело подржати?

– Да ли је он само још један корумпирани источноевропски диктатор у тренерци који се обогатио захваљујући америчким поклонима?”, истакао је он.

V.V.
1 godina prije

OK, znači sada će NATO napasti Ukrajinu jer je NATO teritorij napadnut od Ukrajinaca.

Zoran
1 godina prije

Oj oj,oj pizde globalističke potpisale zajedničku deklaraciju g20o digitalni id.digitalnu valutu i ono što je najgore zlo pelcung zdravstvenu iskaznicu. Toliko o Putku borcu protiv globalizma. FUJ.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI