Rusija mora biti realna i shvatiti da će sankcije koje su uvele zapadne države „ostati zauvjek“, upozorava zamjenik ministra spoljnih poslova

Sankcije protiv Rusije
13 komentara

Sankcije protiv Rusije, koje su nametnule SAD i EU, ostat će zauvjek na snazi, a Moskva mora biti realna i prihvatiti da one nikada neće biti uklonjene, smatra zamjenik ministra spoljnih poslova zemlje.

Govoreći na parlamentarnom saslušanju u ponedjeljak, zamjenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Pankin rekao je novinarima da su sankcije toliko duboko ugrađene u zakonodavne i regulatorne akte zapadnih država da će ih biti nemoguće „isključiti“.

„Režim sankcija je uvijek postojao i ostat će zauvijek“, rekao je Pankin. „Budimo realni.“

Pankinovi komentari dolaze nekoliko dana nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu da SAD uvode sankcije protiv Rusije sa ili bez ikakvog razloga.

Kao odgovor zameniku ministra spoljnih poslova, portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da je Rusiji uvedeno više od 90 sankcija od njenog formiranja i da je to postao začarani krug.

„Sankcije vam ne dozvoljavaju da postignete bilo kakve ciljeve“, rekao je, napominjući da svaki dijalog mora biti zasnovan na uzajamnom poštovanju.

Prošlog mjeseca Dmitrij Biričevski, direktor Odjeljenja za ekonomsku saradnju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, upozorio je da bi bankama u zemlji moglo biti blokirano korištenje SWIFT, platnog sistema sa sjedištem u Belgiji koji omogućava pouzdane i sigurne finansijske transakcije, kao dio novih ograničenja protiv Moskve.

U aprilu su SAD uvele nove sankcije protiv Rusije, optužujući Moskvu za pokušaj podrivanja demokratskih izbora i podržavanje kolosalnog slučaja sajber-špijunaže SolarWinds, za koji Vašington tvrdi da ga je režirao Kremlj – navod Kremlj negira. Posebno nove mjere brane američkim kompanijama da direktno kupuju akcije ruskog državnog duga.

Aprilska runda sankcija uslijedila je nakon što su u martu uvedene mjere usmjerene na nekoliko ruskih zvaničnika za koje je Vašington tvrdio da stoje iza zatvaranja opozicionara Alekseja Navaljnog. SAD su takođe najavile proširenje sankcija na izvoz u Rusiju, posebno usmjeravajući pažnju na odbrambene proizvode.

Američke sankcijerusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
2 godine prije

Danas je javljena vijest da Amerika i EU formiraju neko politicko tijelo koje ce sihronizirati dijelovanje protiv Rusije.

2 godine prije

I Rimsko carstvo je namjeravalo “ostati zauvijek”…

Miyamoto
2 godine prije

Jednom prilikom sam se noću, bila je mjesečina, vozio kroz Posavinu. Stao sam na nekakvom ugibalištu da zapalim cigaretu. Oslonjen na vrata auta povukao sam dim a potom ugledao nešto što me je užasnulo. Pognuta životinja nalik čovjeku je čučala okrenutih leđa pokraj grma šiblja te se polako uspravila. Ne to nije bio čovjek, te oči. Pobjegao sam u auto i očepio gas do poda. BMW je riknuo kao zvijer noseći me od tamo. Sjećam se smrada koji se širio..te buljave oči..

Miyamoto
2 godine prije

Želio bih napomenuti da je te noći bio uštap. Zbog siline dojma i sveopće konfuzije naučenog od zbilje, vjerovanja da se nemaš čega plašiti.. Ima itekako! Nakon nekog vremena sam se odlučio vratiti, danju, te istražiti tu i slične pojave i viđenja. Bacio sam alkohol ali ne i cigarete.

preseren3
2 godine prije

Ima jedna “mala” mana u tom zapisu…. Rusija je zbog svojeg ogromnog teritorija, največa zemlja svijeta, gdje sva bogastva nisu još niti slučajo otkrivena…. Znači, Rusija, ako uspije oohraniti svoje ODBRAMBENE mogučnosti, može opstajati još 1000 godina… A države zapada, mogu sisati vesla… NEMA ŠANSE! Tamo nema baš puno… Svaki kamenčič preokrenut….
A što mene brine, portal, koji je osnovan na uzrečici, koja stoji na prvoj stranici. “E nečete razbojnici”, svakim danom gubi smisao.
Jer, ovaj zapis je rušenje temelja ovog portala….

Nema Ime
2 godine prije

Kad Rusi zaustave plin biti će kme kme

La_fiera
2 godine prije

Uh uh uhhhh
Zabole Rusiju za vaše sankcije

rdnbgpisnrpbngtbptrb
2 godine prije

Ma nemoj mi reći šerlok, isti vas konstantno hebu od kad ih Svjatoslav sheba u desetom stoljeću……………..

Natalia Hilda Fernan
2 godine prije

Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospođe Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga.Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: 
([email protected])

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI