Rusija naređuje ambasadoru zemlje EU da ode

Margus Laidre
19 komentara

Rusija je smanjila nivo diplomatskih odnosa sa Estonijom i rekla ambasadoru Margusu Laidreu da napusti Moskvu do 7. februara. Taj potez uslijedio je nakon što je Estonija zahtijevala da Moskva otpusti osoblje svoje ambasade u Talinu.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je u priopćenju u ponedjeljak navelo da “estonsko rukovodstvo namjerno uništava cijeli kompleks [bilateralnih] odnosa”.

“Talin je totalnu rusofobiju i gajenje neprijateljstava prema našoj zemlji podigao na nivo državne politike”, navodi se u saopštenju.

Ovog mjeseca, estonske vlasti su poručile Rusiji da drastično smanji broj osoblja u svojoj ambasadi u Talinu do 1. februara. „S obzirom da osoblje ruske ambasade ne radi na poboljšanju estonsko-ruskih odnosa usred agresivnog rata, vjerujemo da je trenutna veličina ruske misije neopravdana”, rekao je tada estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova osudila je zahtjev za smanjenjem njenog diplomatskog osoblja u Tallinnu. “Nije tajna da je Estonija jedna od zemalja koje su najneprijateljskije prema Rusiji” , rekla je tada.

Ruska ambasada u Talinu saopštila je prošle nedelje da su radnje estonskih vlasti onemogućavale njeno normalno funkcionisanje i da su dovele do “poremećaja u konzularnim službama”.

estonijarusijaTalin
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Estonci prednjače u mržnji

Amar
1 godina prije

Rusija treba ukinuti diplomatske odnose sa neprijateljskim drzavama,sa onima koji naoruzavaju ukrajinske naciste.

nekoime
1 godina prije

Opet Rusi, ničim neizazvani…

Kurir ili espreso?
1 godina prije

Kakav naslov
zemlje EU da ode

gigi pinna
1 godina prije

Čudim se da i prije te baltičko-poljske krumpiraške neo-nazi šake jada nisu najurili iz Rusije.
Ova finska ženka pavijana Sanna Marin kaže da su spremni naoružavati Ukrajinu i slijedećih 15 godina ako treba. Beskrajni ratovi – jedino to dolazi u obzir, ne niti nekakva fantomska ukrajinska pobjeda.
Konvencionalnim oružjem teško da će Rusija prisiliti kijevske Hazare na kapitulaciju. Povećat će proizvodnju vojno-industrijski kompleks na Zapadu. Npr. gerontofil Makaron – suočen sa masovnim demonstracijama zbog mirovinske reforme (znam, i ti bi Francuzi u mirovinu kao da su “rvacki brntelji”), on, mrtav-hladan, najavljuje povećanje vojnog proračuna na 450 milijardi eura – i to je više od, istinabog prijeratnog, ruskog vojnog proračuna.

Umpah Pah
1 godina prije

Laidreu must go !

Prijatelji Estonije

tihobl
1 godina prije

Генералштаб Оружаних снага Украјине потврдио је пребацивање из Естоније свих расположивих хаубица ФХ-70.

Према отвореним изворима, Естонија има 24 артиљеријска система овог модела.

Voltaire
1 godina prije

Bojim se da je zapadu jedino preostalo da se naguze..i mozda neki pijani rus opci sa njima 🙂

Gnostic
1 godina prije

Suicidalna nedonoščad..

nessy
1 godina prije

Udruze li se tri balticka lava, Blitva, Kupus… i ona treca, Rusi bi mogli imati velikih problema. Ne mogu se domisliti kakvih, ali ipak, neka se Rusi paze. Recimo, da skupe lovu za jos jedan dron sa e-Baya, od 600-700e.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI