Rusija nema drugog izbora nego da brani svoje interese i ljude

Vladimir Putin
15 komentara

Ruske akcije u vezi sa sukobom u Ukrajini imaju za cilj odbranu interesa zemlje i njenog naroda, izjavio je predsjednik Vladimir Putin.

“Uvjeren sam da se krećemo u pravom smjeru. Mi štitimo naše nacionalne interese, interese naših građana, našeg naroda. Jednostavno nemamo drugog izbora osim da zaštitimo naše građane”, rekao je u nedjelju za kanal Rossjia 1.

Ruski lider je podsjetio da Moskva od 2014. traži diplomatsko rješenje za krizu u Ukrajini. Kijev, međutim, u režiji Zapada, nije pokazao spremnost za pregovore.

„U srži svega leži politika naših geopolitičkih protivnika, koja ima za cilj da razdvoji Rusiju – istorijsku Rusiju. ‘Zavadi pa vladaj’ – to je ono što su oduvek pokušavali da urade, a pokušavaju i sada”, rekao je on.

U međuvremenu, Moskva ima drugačiji prioritet, jer je njen cilj „ujediniti ruski narod“, naglasio je Putin. Rusija ostaje željna da razgovara o “prihvatljivim rješenjima” sa svim stranama uključenim u sukob u Ukrajini, rekao je predsjednik. “Nismo mi ti koji odbijamo pregovore, već oni”, dodao je on.

Putinu je takođe postavljeno pitanje o planiranoj isporuci baterije protivvazdušne odbrane Patriot od strane Vašingtona Ukrajini. „Naravno, mi ćemo ih izbrisati, 100 %“, odgovorio je. Američka vlada se obavezala da će Ukrajini isporučiti jednu bateriju naprednog antiraketnog sistema MIM-104 Patriot, koji zahtijeva desetine obučenog osoblja za rad. Kurs obično traje mjesecima.

Moskva je dugo osuđivala isporuke zapadnog oružja Kijevu, rekavši da one samo produžavaju sukob i povećavaju rizik od direktne konfrontacije između Rusije i NATO bloka predvođenog SAD.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tata mata
1 godina prije

a gdje nestade tvoj osjecaj za moral i pravednost ,,nesto mi ne djelujes kao kriticni posmatrac sa strane,

tihobl
1 godina prije

Sporo rusi sazrijevaju. Trebace vremena da stvari pocnu nazivcati pravim imenima. Ne postoje nikakvi jukrajinci i nikakva Jukrajina. To su rusi i privremeno okuprana ruska teritorija.
Ovde se jugosloveni nisu primili iako su englezi nastojali da ih nakaleme, a tamo su uzgojili ukrope nacisticko-banderaskog tipa.

R M
1 godina prije

Malo off topic, ali ima veze, edukativno je. Moj ćale je radio u Moskvi, 94-95, išao sam da ga posetim, sankcije itd. Istovremeno moj drugar bio tamo na nekoj razmeni studenata, i ajde da odem tamo u studentski dom, da se podružim sa tim mladim ljudima, bilo ih je iz svih krajeva sveta, iz Nemačke, Španije, Indije, Maroka(ti su najviše šljokali vodku)… Zezali smo se, slušali muziku i igrali šah u pare. I bio tamo neki student Ukrajinac koji mi je objasnio kako se pravi vodka. Kaže: mi uzmemo krompir, izbacimo ga napolje da se smrzne i onda taj skrob pređe u neku vrstu šećera, nepovratno i onda ga kad se odmrzne tretiramo kao jabuku, naseckamo ga, dodamo šećer i vodu, napravimo kominu i pečemo. Pre nekoliko godina mi se desilo da je bila jaka zima, krompir sam umotao u slamu na tavanu da se ne smrzne, ali džaba. I… Čitaj više »

Max
1 godina prije

To znamo.

hiber
1 godina prije

Al’ ga je ujedinio, svaka mu čast. 2-3 miliona je zbrisalo iz Rusije, 2-3 miliona je sredio cjepljenjem i korona zdravstvom, 2-3 miliona se u Ukraini trudi zaboraviti ruski na svaki način, ne racunajući ovih 100.000 koje je smjestio na grobljima i kolicima. Racunajući demografske gubitke za godinu dana biti ce ih barem 10 miliona manje. To su stari rimljani zvali desetkovanjem, danas se to zove “pravi smjer”.

Zvone
1 godina prije

Sa time se slažem ali zašto ste čekali osam godina kad se opšte znalo da zapad aktivno naoružava Ukrajinu i rade sve da bi Ukrajinci mrzili Ruse. Meni se čini da je stvarni cilj ovog rata da se uništi što više slavena.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI