Rusija oborila dva ukrajinska aviona

Ukrajinski avioni
19 komentara

Ruske snage oborile su dva ukrajinska ratna aviona u posljednja 24 sata, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo odbrane u Moskvi.

Ministarstvo je identifikovalo jedan kao avion bliske vazdušne podrške Su-25, za koji je rečeno da ga je ruska protivvazdušna odbrana oborila nedaleko od Dnjepropetrovska (poznatog kao Dnjepar u Ukrajini), nekih 150 km severno od linije fronta. Drugi avion je bio lovac Su-27, oboren nedaleko od Krivog Roga, oko 140 km zapadno od Dnjepropetrovska, dodali su zvaničnici.

Ruska vojska je također saopćila da je presrela 14 projektila ispaljenih iz američkih raketnih sistema HIMARS i Uragan iz sovjetske ere, kao i šest ukrajinskih protivbrodskih raketa Neptun. Kako se navodi u saopštenju, ruske snage su u posljednja 24 sata uništile i 38 ukrajinskih dronova širom linije fronta.

Rusija je od početka sukoba u februaru 2022. godine izvela ukupno 567 ukrajinskih ratnih aviona, 265 helikoptera i 10.526 dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U oktobru je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da su moskovske snage dobile nove vojne sisteme, što im je u to vreme omogućilo da obore 24 ukrajinska aviona za samo pet dana. On nije naveo više detalja.

Međutim, novinska agencija TASS je kasnije javila, pozivajući se na izvore, da je Rusija koristila protivvazdušni odbrambeni sistem S-400 Trijumf, koji ima domet do 400 km. Takođe je rečeno da je bio opremljen aktivnim glavama za navođenje i da je radio u tandemu sa avionom za otkrivanje radara velikog dometa A-50.

rusijaSU-25ukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
3 mjeseci prije

U utorak 02.01.2024. Rusi su raketirali koncentracije NATO vojnika i oficira u Odesi i Harkovu . Američki transportni avioni C-130 Hercules prevozili su iz Harkova i Odese pogodjene ( ranjene) u Rumunske bolnice za kasniju evakuaciju u Žešuv (Poljska) . Prevezeno je 27 Poljaka, 13 Britanaca, 19 Čeha, 12 Litvanaca . Osim toga, poseban let predvidjen je za tela 31 NATO vojnika i oficira koji su poginuli.
CIA sumnja da je imala “krticu” u svojim redovima , koja je predala Rusima koordinate NATO oficira i američkih posada, jer su ini najviše gadjani. Neimenovani ukrajinski oficir izjavio da je NATO kompromitovan .

BanOvan
3 mjeseci prije

Za sve je kriva Usrulja fon d’ Lajavica. Odala je taju na kom fazonu lete ruske rakete.
Rusi su opljačkali sve usisivače i vešmašine od Ukra da bi se dočapi čarobnih čip-sova iz njih. Inače u vešmašinama masovno koristeNEC i ATMega8 čipove koje je nemoguće kod kinezovaca nabaviti na vagone. Motore iz usisivača koriste za Kinžale a motore iz vešmašina koriste za Sarmate. Sreća i Ukrima i zapadnoj gamadi da se Rusi nisu dokopali njene metle na kojoj je dojahala sa onim čarobnim Majdan-kolačima. Koliko tu pičksova , ovaj čipova, tek ima. Fak EU, fak usisivači, fak vešmašine, fak Ursula…

Max
3 mjeseci prije

Rutinska stvar.

tihobl
3 mjeseci prije

Jutros: Днепропетровск, Кривой Рог, Запорожје, Харков екплозије – 16 стратешких бомбардера, МИГ 31 и Сухој 37 су у ваздуху. Нове балистичке ракете лете ка Харкову, градонацелник пријављује најмање 8 експлозије до сада. Ракете су примећене у Лвову и Полтави. Ракетни удари у критични објекат у Кривом Рогу Унутар тржног центра “Ашан” у Кривом Рогу налазио се магацински терминал и радионица за производњу беспилотних летелица и ФПВ дронова „Невероватном коинциденцијом“ испоставило се да је власник овог тржног центра друг из разреда нарко-фирера Зељенског и бивши шеф његовог изборног штаба на изборима Иван Бабак. У Кривом Рогу, захваљујући „пријатељским везама” кијевског вође, ради више сличних објеката у којима се покреће производња оружја, оброка, униформи итд. – уопште, оно што купује Укро-министарство одбране по владиним налозима. Рука руку мије. шеф Запорошке обласне државне администрације потврдио је 5 експлозија у Запорожју. Аеродром Староконстантинов – шест експлозија одједном. У Одеској области експлозије су се догодиле… Čitaj više »

tihobl
3 mjeseci prije

Украјинско Министарство одбране саопштава да снаге ПВО нису успеле да оборе ниједну:
– од 7 противваздушних вођених ракета С-300/С-400;
-од четири “Кинжала”;
– од 8 крстарећих ракета Х-22;
– од 6 ракета Искандер-М;
– са две вођене авионске ракете Х-31П.

A nekad su obarali 120 od 100 ispaljenih raketa.

Dawor
3 mjeseci prije

Sovjeti oborili 2 sovjetska aviona !!!
😭😭😭😭😭

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI