Rusija optužena za širenje navoda oko lošeg zdravlja Bidena

Joe Biden
20 komentara

Donald Trump javno je izazvao svog demokratskog predsjedničkog suparnika Joea Bidena na polaganje ispita kognitivnih sposobnosti, pogotovo nakon nekoliko lapsusa koje je bivši potpredsjednik napravio tijekom cijele predizborne kampanje. Ali navodno je Rusija bila ta koja je bila odgovorna za širenje navoda o lošem mentalnom zdravlju Bidena.

Američko Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) objavilo je obavještajni bilten, upozoravajući na navodne napore Rusije u smjeru širenja “neutemeljenih navoda” o lošem, mentalnom zdravlju demokratskog predsjedničkog kandidata, Joea Bidena, o čemu je izvijestio ABC News, pozivajući se na kopiju predmetnog dokumenta.

Prema ranijem izvještaju ABC Newsa, DHS je izradio nacrt biltena koji je upozorio agencije za provođenje zakona na “ruske planove” širenja “navoda o lošem mentalnom zdravlju” bivšeg potpredsjednika još u srpnju. Dokument, koji je navodno naslovljen “Rusija će vjerojatno ocrniti zdravlje američkog kandidata kako bi utjecala na predsjedničke izbore u 2020. godini”, trebao je biti distribuiran lokalnim, ali i saveznim i državnim tijelima i to do 9. srpnja.

Međutim, bilten nije trebao biti pušten za javnosti, primijetili su iz ABC Newsa, što je na kraju stvorilo buku u medijima, nakon što su neki medijski portali saznali za nacrt izvješća. Bilten DHS-a sada je očito ažuriran tako da uključuje “detalje” o navodnim operacijama “ruskih glumaca”, zahvaljujući kojima se Bidena prikazivalo kao kandidata koji ima “loše mentalno zdravlje”.

Tvrdi se kako dokument sugerira da “Rusija koristi i tajne, pomoćne, internetske stranice, kao i otvorene državne medije, radi pojačavanja i davanja naglaska na navodima o lošem zdravlju Bidena, često i s drugim vrstama sličnih navoda, kojima Rusi žele potkopati predsjedničke izbore, što im je navodno bio cilj još od 2016. godine”.

Ruski napori na snazi su od rujna prošle godine. Njihov glavni cilj je stvaranje priče o Bidenovom lošem mentalnom zdravlju, kao i o tome da je on mentalno i tjelesno nesposoban voditi Sjedinjene Američke Države. Takvi navodi bi trebali odjeknuti kod američkih birača, koji bi zbog njih trebali promijeniti mišljenje i glasovati za Trumpa.

“Ruska strana objavila je negativne komentare i neutemeljene navode o lošem mentalnom zdravlju Bidena. Na primjer, pomoćne, internetske stranice tvrde da su Bidenovi gafovi zapravo simptomi demencije, da je on mentalno nesposoban za predsjednika i da vjerojatno ne bi niti mogao odslužiti puni vijek mandata zbog svoje dobi“, dodaje se u biltenu.

Međutim, na sve češće gafove i ”rupe” u govoru i pamćenju, koje je Biden pokazivao, nisu ukazivali ruski, već američki korisnici društvenih mreža, koji su se jednom prilikom iznenadili kad su od bivšeg potpredsjednika (Bidena) saznali da je “više od 120 milijuna Amerikanaca umrlo od posljedica Covida-19” i nakon što su čuli da demokratski kandidat samog sebe naziva ”mužem Joea Bidena”.

Aktualni predsjednik Donald Trump ranije je inzistirao na tome da 77-godišnji političar ima “obvezu” položiti kognitivni ispit, kako bi uvjerio javnost u zdravlje svojih mentalnih sposobnosti. Trump je u nekoliko navrata tvrdio da Joe Biden nije u najboljoj tjelesnoj, ali  ni mentalnoj formi i da ne može postati sljedeći POTUS. Trump je čak Obaminog bivšeg zaposlenika nazvao “glupim”.

To nije prvi puta da je Rusija optužena za pokušaj utjecaja na stavove Amerikanaca u vezi s izborima. Prije ove optužbe, ruska je strana bila optužena da je pomogla Trumpu kako bi pobijedio Hillary Clinton na predsjedničkim izborima 2016., kroz takozvanu, zloglasnu podvalu ”Russiagate”. Te optužbe kasnije su opovrgnute od strane posebnog izvještaja specijalnog savjetnika Roberta Muellera.

Američki izbori 2020Donald Trumpjoe bidenrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
LauerNalis
3 godine prije

Ovakvih plačipi**i povijest ne pamti!

onaj najgl... Dalton
3 godine prije

B li Vi dali kodove za aktivaciju atomske bombe tipu koji za svoju ženu ne zna jel’ mu sestra ili ……. tetka?!?

P.S.
Ja bi…..
Sad sam se izvukao!

3 godine prije zadnji put uredio onaj najgl... Dalton
LZN
3 godine prije

Neki dan sam dobio kaznu zbog prebrze vožnje.
Žalio sam se i u žalbi napisao da su vjerovatno krivi rusi pošto su mi pokvarili brzinomjer………..
Kakav je trenutno trend vjerovatno moja žalba neče biti odbijena. Nadam se da če sudija uvesti sankcije Rusiji.

davor3
3 godine prije

Rusija je u srijedu pozvala njemačkog veleposlanika Gezu Andreasa von Geyra kako bi uputila oštar prigovor na postupke Berlina u navodnom slučaju trovanja ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog. Ministarstvo vanjskih poslova prosvjedovalo je protiv “neutemeljenih optužbi i ultimatuma protiv Rusije” njemačkih saveznih vlasti, rekavši da “Berlin koristi situaciju da diskreditira Rusiju na međunarodnoj sceni”. Ministarstvo je ponovilo zahtjev “da hitno dostavi sadržajni i detaljan odgovor njemačke strane na službeni zahtjev ureda ruskog državnog odvjetništva od 27. kolovoza sa svim medicinskim podacima, uključujući biomaterijal, rezultate pregleda i uzorke analize u tu svrhu njihovog sveobuhvatnog proučavanja i provjere od strane stručnjaka “, priopćilo je ministarstvo. Ministarstvo je upozorilo da će se izostanak odgovora smatrati “odbijanjem savezne vlade Njemačke da utvrdi istinu u okviru objektivne istrage” i “grubom neprijateljskom provokacijom protiv Rusije, ispunjenom posljedicama za rusko-njemačku odnosa, kao i ozbiljnu komplikaciju međunarodne situacije. ” “Puna odgovornost za posljedice takve politike svalit će se… Čitaj više »

Blut und Ehre!
3 godine prije

Šta se ložite pojedinci … Svaki kandidat mora izmisliti vanjskog neprijatelja da potakne i motivira birače da izađu na izbore. Biden krivi Ruse, Trump Kineze, Putin Amerikance itd. To je danas postala uobičajena praksa koju svi koriste.

3 godine prije zadnji put uredio Blut und Ehre!
Kažun d.d.
3 godine prije

Kako to da nitko ne primjećuje aip/ac,mošu i
“one-čije-se-ime-ne-spominje” ?
ONI odavno financiraju i biraju novog/starog vazala.

JumpingJackFlash
3 godine prije

Nedavno je David Icke napisao dobru foru:
“Rusija je hakirala mozak Džoa Bajdena da izgleda glup i nitko to nije primijetio!”
Nisam još siguran imaju li za to zasluge ruski hakeri ili njegovi roditelji…

Ua političari
3 godine prije

Ја сам железничар. Железничари који раде у извршној служби сваке године имају здравствене прегледе, који између осталог, обухватају и психологе. Замислите ову пародију!!! Железничари иду сваке године на здравствене прегледе да због лошег здравља не би угрозили животе људи а “људи” који воде земље не морају да иду ни на какве прегледе, а располажу животима милиона људи!!!! Ко је овде луд а ко збуњен, остављам Вама да размислите.

Max
3 godine prije

Rusija kriva što on ne razlikuje crno od bijelog- Pa on takve greški čini da i malo djete. da s nijim nešto nije u redu.

kemičar
3 godine prije

ovi levičarčići i chenife (tajno ime antifa) doista to vjeruju..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI