Rusija osujetila novi ukrajinski plan za napad na Krim

Zelenski Krimski most
11 komentara

Ruska vojska saopštila je u petak da je presrela grupu ukrajinskih plovila koja je krenula prema poluostrvu Krim. Plovila, uključujući čamac s posadom i više vodenih dronova su uništena od strane mornaričkih aviona.

Gliser, koji je vojska identificirala kao polukruto plovilo američke porodice Willard Sea Force, prevozio je ukrajinski desant. Vojska nije elaborirala vrstu i tačnu prirodu bespilotnih plovila, navodeći samo da je uništila sedam vodenih dronova.

Grupu je otkrila ruska pomorska avijacija tokom patrole u jugozapadnom dijelu Crnog mora. Plovila su odmah otpremljena uz pomoć naoružanja aviona, dodala je ruska vojska ne precizirajući koliko je aviona učestvovalo u incidentu.

Usred sukoba između Rusije i Ukrajine, Kijev je više puta napadao Krim morskim bespilotnim letelicama, gađajući infrastrukturu luke i vojne brodove stacionirane na poluostrvu. Također je napravio nekoliko pokušaja slanja malih diverzantskih grupa morem, pri čemu su pokušaji sletanja uglavnom bili neuspješni.

Početkom oktobra, jedan od ukrajinskih komandosa završio je u ruskom pritvoru nakon još jedne neuspjele racije. Prema ruskoj Federalnoj službi bezbjednosti (FSB), krajnji cilj racije je zapravo bio snimanje fotografija i video zapisa na poluostrvu uz pozadinu ukrajinske zastave.

Krimrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Buničar
5 mjeseci prije

Riskirati zivot ISKLJUCIVO zbog toga da se uslikas ispred zastave svoje domovine na podrucju koje drzi neprijatelj je poprilicno idiotski cin.

Max
5 mjeseci prije

Još jedan u nizi.

wagner r.
5 mjeseci prije

polukruto plovilo?!

Zvone
5 mjeseci prije

Mislim da če ukrajinci prije ili poslije uspjeti jer se rusi ponašaju kao da je to neki manji rat. Ili ne znamo svega pa se rusi moraju tako ponašati.

Darko
5 mjeseci prije

Rusi previše maze i paze Ukrajince koji su bezobrazni i drski. Trebali su ih samljeti kao što Izrael drobi Gazu pa im svijet ne bi ništa rekao niti im zamjerio niti im uvodio sankcije..

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Ma daj 🤣 .. Koristili zrakoplove za gumene čamce 😁 ?! Što je ovo ?! Neka zahebancija
🤔 ?!

Gjuro1977
5 mjeseci prije

Šta oni uopće pokušavaju,stvar je svršena,šanse su kao osvojiti Eurojackpot

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI