Rusija otkriva gubitke posade potopljenog ratnog broda

Brod Moskva
52 komentara

Tokom borbe za spašavanje broda, jedan vojnik je poginuo, a još 27 članova posade je nestalo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U požaru 13. aprila, vodeći brod Crnomorske flote Moskva ozbiljno je oštećen usljed detonacije municije, saopštilo je u petak Ministarstvo odbrane Rusije. Jedan vojnik je poginuo, a još 27 članova posade je nestalo, a pokušaji posade da ugase požar nisu bili uspješni, dodaje se u saopštenju.

Ukrajina je tvrdila da je brod pogođen njenim projektilima.

„U borbi za opstanak broda poginuo je jedan vojnik, a nestalo je još 27 članova posade. Preostalih 396 članova posade evakuisano je sa krstarice na druge brodove Crnomorske flote u toj oblasti i prebačeno u Sevastopolj,veći ruski lučki grad“, objasnilo je ministarstvo.

Ogromna većina oficira, vezista i mornara sa Moskve izrazila je želju da nastavi službu na brodovima Crnomorske flote, dalje se insistira u saopštenju.

Jedan broj vojnika koji su željeli da prijeđu u druge garnizone nastavit će da služe na brodovima drugih flota. Ministarstvo odbrane saopštilo je da pruža svu neophodnu podršku i pomoć rođacima i prijateljima poginulih i nestalih članova posade broda  Moskva.

Ruska vojska je ranije saopštila da je brod Moskva potonuo dok je bio vučen u luku u lošim vremenskim uslovima na moru. Ministarstvo odbrane saopštilo je da je trup ratnog broda oštećen u eksploziji municije koju je izazvao požar na brodu.

Prije tvrdnji ruske vojske o požaru na brodu Moskva, Kijev je rekao da je brod pogođen ukrajinskim protivbrodskim projektilima. Šef vojne administracije Odeske oblasti Maksim Marčenko izjavio je da su ukrajinske rakete Neptun ispaljene iz Odese uzrokovale „veoma ozbiljnu štetu“ Moskvi.

Brodrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Zapravo, gubitak “Moskve” će samo šteti Ukrajincima jer su sad samo dali dodatno za pravo ruskoj vojsci korištenje raketnog arsenala.

Usput, svim pravoslavcima- Srećan Vaskrs, a onima koji ne slave, i neradni ponedjeljak.

Mакедонац, Христос воскресна 😉

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ah . To im se djesava vec koji put . Previse su sigurni a to nikada na dobro , nije izislo ! No na njima je , vidjet sto dalje .. Jos od Kurska , nist nijesu naucili sad su se susrjeli sa torpedoe Seawolf class podmornice a biti ce toga jos – sve dok ne nauce ! Nema to nikakove veze sa Ukraincima . Ruske podmornice su bescujne I nevidljive ( za radare ) te mogu , vrlo dugo , provesti na velikim dubinama ali su , jednovremeno I – TROME – treba te tjelesine pokrenut cak I nuclearnim pogonom . Ove – Americke su puno manje , cujne su ( uz valjane sonare ) , takodjer – vidljive ali , nemjerljivo – brze I manipulativnije od Ruskin , malne – diverzantsko oruzje ! Hit and run !!! Do sada su u tomu , koliko se vidi , bile… Čitaj više »

Kinez
1 godina prije

Rusi su rekli da je uzrok potapanja broda požar. No zaboravili su navesti uzrok požara, a to je sitnica kao što je protubrodski projektil

1 godina prije

Jedan poginuo? U redu, dešava se – nije čudno da i vatrogasci nastradaju, opasan je to posao.
27 – pazite, 27 nestalih??? Pri gašenju požara?!?
Da, postoji više načina da “nestanu” – recimo razlete se u sitne komade pri eksploziji sopstvene municije… i tehnički jesu nestali, više se ne mogu pronaći.

Kredibilitet se gradi na istini i Rusi su tu bili prilično uspešni. Ali morali su da uče od mnogo iskusnijih kako se laže – za ovakve prilike.

1 godina prije

ako trazite nesto da ne vjerujete rusiji, onda je ovo takav slucaj.
ratni brod u zoni ratovanja, prestiznog imena “moskva”, stradao u slucajnom pozaru.
dajte nejte.

hiber
1 godina prije

Opasan požar. Jos traje iako je Moskva otišla na dno, pa se čitava flota odmakla 100 milja od obale, da i nju ne zahvati.

Max
1 godina prije

Velika bruka za Rusiju što god da je bilo.

Lucija, prva
1 godina prije

Њихово (Ukrajinsko) највеће складиште муниције код Балаклеје, које су добили у наследство од СССР. а највеће складиште у Европи, сада је под потпуном контролом Руса.

       У њему су хиљаде и хиљаде тона пројектили 152 мм за тешку артиљерију, али и за ракетне бацаче„Град“ и „Ураган“.

Zanimljivo, ovo skladište je doživjelo eksplozije 2017., – otišlo 250 zgrada u okolini, te, požar 2018.

Такве пројектиле сама Украјина више не производи, а нема од кога ни да их добије у потребним количинама (производи их још само Бугарска).

       Зато је Запад почео да кијевском режиму испоручује тешку артиљерију калибра 155 мм. Засад се ради о 200 хаубица и вишецевних ракетних бацача. Плус око 200.000 пројектила за њих месечно.”

E, pa ovo- nije za*ebancija.
Ako netko ovo isporuči zemlji s kojom si u ratu…zna se.

nessy
1 godina prije

Pojavila se snimka Putina u katedrali, na misi, kako grize usnu. Zapadni MSM to tumace kako ga muci savjest. Putin je u tom momentu vjerojatno mislio “nikad vise nove cipele, kad moram stajati satima. Ubili me zuljevi”.

Tristan
1 godina prije

Poginuo je jedan oficir, a 27 mornara je nestalo, nisu nađeni.
Ili sabotaža ili NATO.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI