Rusija – Otkrivan njemački helikopter s visokim razinama radijacije

Helikopter
6 komentara

Carinski službenici u najvećem ruskom lučkom gradu Vladivostoku zaplijenili su civilni helikopter iz Njemačke, koji je imao 55 puta više od dozvoljene razine zračenja, što je izjavom potvrdila u utorak glasnogovornica gradske carinske službe.

„Civilni helikopter Bo 105 s 55 puta većim dozvoljenim razinama radijacije otkrili su carinici na kontrolnoj točki u Vladivostoku. Opasni radioaktivni objekt stigao je iz Njemačke u kontejneru za rusku kompaniju”, rekla je novinarima glasnogovornica Asya Berezhnaya.

Prema Maksimu Shesterninu, šefu regionalnog odjela carinske kontrole radioaktivnih materijala, prilikom pregleda helikoptera uočeno je očitanje više od pet mikro-siverti po satu.

„Izvori zračenja su prijenosnik i poklopac mjenjača stražnjeg rotora. Sve informacije proslijeđene su Odboru za sanitarni nadzor Rospotrebnadzorove [ruskog nadzornika sanitarne jedinice] podružnice Primorskog teritorijalnog ogranka”, rekao je Shesternin, dodavši da će pošiljka biti podložna vraćanju.

Od početka 2020. carinici u Vladivostoku identificirali su 14 zasebnih objekata za Rusiju koji su premašili dopuštene razine zračenja.

Bo 105Radijacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

Planet se pregrijava. Permafrost se topi. Prirodna radijacija se pojačava. Ili je možda nešto od vanzemaljaca ostalo zarobljeno u ledu, pa se otkravilo😁

Ante
3 godine prije

Prije koji tjedan zapadni su mediji izvjestili o većoj količini zračenja koje dolazi baš iz tog djela Rusije. Sada ovaj helikopter koji dolazi iz Njemačke je ozračen. Sada se postavlja pitanje tko je zaista odgovoran za tu veću količinu zračenja?

Venom
3 godine prije

Brača Njemci poslali helikopter ozračenog uz pomoč MI6 ili CIA prijateljima Rusima, da bi poslje nekog vremena mogli reči, kako je opet Putin putem radiacije otrovao one koji se ne slažu sa njim.

Zvuči nekako poznato, kao u turskoj seriji, ovo sa Rusima.

Max
3 godine prije

Što li je taj prevozio ? Prljavu bombu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI