Rusija postaje ”fašistička” država zbog političke ”represije” i ”kanibalističkih” reformi, izjavio je bivši komunistički dužnosnik Putinu

Gennady Zyuganov
30 komentara

Čelnik Komunističke partije Rusije rekao je predsjedniku Vladimiru Putinu da zemlja postaje “fašistička”, upozorivši ga da će nezadovoljstvo stanovništva “neizbježno” porasti ako Kremlj nastavi istim putem.

Govoreći na konferenciji za novinare u Moskvi, Gennadij Zjuganov kritizirao je vlasti zbog odbijanja bivšem predsjedničkom kandidatu njegove stranke Pavelu Grudininu da se kandidira za parlament, te je bijes usmjerio izravno na predsjednika.

“Sada se službeno obraćam predsjedniku Putinu. Vi, Vladimire Vladimiroviču, u ovoj situaciji imate samo dva izbora: ili socijalizaciju ili fašistoizaciju. Povijest ne poznaje drugi primjer”, rekao je Zjuganov.

Zjuganov je zatim prelistao dugačak popis pritužbi, koje je naveo jer vjeruje da zemlja skreće u smjeru fašizma. Posebno je istaknuo „represiju protivnika silom“, „neprijateljska preuzimanja državnih poduzeća“ i „kanibalističku mirovinsku reformu“, kao i poreze.

Napao je i vladu zbog njezina neuspjeha “reguliranja cijena čak i najjednostavnijih proizvoda”, pa je čak i okrivio Kremlj za ogromne požare koji su ovog ljeta viđeni diljem zemlje. Ako se stvari nastave, “nezadovoljstvo građana neizbježno će rasti, a cjelokupno stanje samo će se pogoršati”, rekao je.

“Čak je i [bivši ruski predsjednik Boris] Jeljcin, koji je previše pio, imao smisla i hrabrosti voditi zemlju prema ljevičarskom patriotizmu”, istaknuo je.

Ruski komunisti posljednjih su dana pojačali svoju retoriku protiv vlasti, nakon odluke Središnjeg izbornog povjerenstva koja je zabranila Grudininu kandidiranje na parlamentarnim izborima ove jeseni. Grudinin, direktor ogromne državne farme Lenjin, optužen je za posjedovanje inozemne imovine, što je zabranjeno ruskim zastupnicima.

Odbacio je optužbe i u odgovoru, optužio vlasti da se boje “velikog učinka ujedinjenja lijevih snaga”.

S izborima pred vratima, sve je više komunističkih političara koji su kritizirali Kremlj o raznim pitanjima. Glasnogovornik stranke Aleksandar Juščenko u utorak je osudio odluku državnog nadzornika za medije Roskomnadzora u pogledu blokiranja službene web stranice oporbenog aktivista Alekseja Navaljnog, optužujući vlasti za zlouporabu ovlasti.

Gennady Zyuganovrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
2 godine prije

Zna čovjek tko im je gazda

Maki
2 godine prije

Gennadij Zjuganov za svasta nesto “kritizira” Putina, ali ne i za priznavanje lazne “pandemije” i zagovaranja “prijeke potrebe” uporabe laznih cjepiva za “suzbijanje” “pandemije” te predaju zdravstvenog suvereniteta Rusije i njenih gradjana zlocinackoj WHO-prvom vidljivom ministarstvu Svjetske (cionisticke) nad-vlade. Znaci sve je kazaliste i predstava za mase

So baby talk to me
2 godine prije

Grudinjinu je deda Jevrejin. To je sam priznao. A sad ima i imovinu u inostranstvu…jadničak

Ringo10a
2 godine prije

E nek su se komunjare javili…koji su ujebali sve sto se ujebat moglo I sad nesto pametuju

Suze Roni
2 godine prije

Stara olinjala komunjara vidi sansu u nadiranju neoliberalnog fasizma pa se zeli prikljuciti.Njegovi su se prilagodili nacifasizmu i ideologiji koju bastini vecina ljevicara iz doba komunizma.

Mali Ivica
2 godine prije

Gnjidanij se ljuti jer gubi, da pobijeđuje slavio bi. Sve je tu OK

Dragačevac
2 godine prije

Komunjare svaki napad na sebe tretiraju kao fašizam.
Ne vezano za to šta je putin uradio ili nije.

Max
2 godine prije

Zjuganov je nesposoban vječna oporba

Lopata
2 godine prije

Je je. Predstava za mase.a onda si ko peđa grbavi i andreja plenkavi izdddrrrkaju ispod stola.

Sven
2 godine prije

Pa ne bih bas rekao da je to istina.

Siniša
2 godine prije

Nikako da kaže da li si optužbe na račun toha komuniste istinite!?
Lično…nikada ne mogu uporediti komunisće i nacigašiste ali bih komuniste ustavom zabranio.

mladen
2 godine prije

Znači Zjuganovu je čak i izdajnik Jeljcin bolji od Putina jer bi, što, ostavljao dojam ljevičarske tradicije zadržavajući Rusima neodrživu dob za odlazak u penziju dok bi istovremeno dopuštao strancima pljačkanje države i razvoj kaotične oligarhije? Stranka mu čak brani i plaćenika Navaljnog? Pa ovaj isprdak bi, da dođe na vlast, UNIŠTIO Rusiju! Marš!

no koment
2 godine prije

Kad komunjare govore protiv fasizma…Komedija

Paja
2 godine prije

Sve je manje Putin, a sve je vise jevrejin. Izgleda da je doslo vreme diktatura po uputstvima cionista. Putin napada i leve i desne. Dozvolio je jevrejima usred Moskve da osude velikog patriotu Olega Platonova, koji je pored ostalog napisao najbolju verziju protokola sionskih mudraca. Takodje je uhapsen i veliki starac Romanov sa laznom komunistickom optuznicom da je podstrekivao monahinje i narod na samoubistvo, a prepricavao je zitije jednog od najvecih ruskih svetaca Serafima Sarovskog, gde je Bogorodica javila Serafimu da ce njegov mecena umreti, a on pita njegovu rodjenu sestru monahinju, da li hoce da umre umesto brata, nakon cega ona pristaje ! E na osnovu citiranja te knjige, demonska vlast salje starca u gulag ! Naravno da je uhapsen sto se protivio vakcinaciji i ostaloj demonizaciji !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI