Rusija povećava izvoz đubriva

Putin - Pomoc zemljama sa djubrivom
11 komentara

Ruski izvoz vitalnih mineralnih đubriva u prijateljske zemlje u posljednje vrijeme raste, rekao je novinarima prošle sedmice potpredsjednik vlade Denis Manturov.

“Možda među redovnim potrošačima trenutno nedostaje samo Evropa na listi onih koji žele da kupe naše proizvode”, objasnio je šef Ministarstva trgovine i dodao da je obim nabavki tradicionalnih kupaca u stalnom porastu. Napomenuo je da i zemlje Afrike i Latinske Amerike povećavaju kupovinu.

Zemlje jugoistočne Azije, posebno Kina i Indija, tradicionalno su među vodećim potrošačima ruskih mineralnih đubriva. Peking i New Delhi su ove godine dramatično povećali svoje kupovine zbog velikih popusta.

Manturov je ranije otkrio da je obim proizvodnje mineralnih đubriva u Rusiji trenutno 2,5 puta veći od potrošnje, tako da zemlja ima mogućnost da snabdijeva velike količine na inostranim tržištima. Međutim, osvrnuo se i na mjere zaštite domaćeg tržišta.

“Postojeći sistem kvota može se očuvati i do početka 2023. godine i u tom slučaju ćemo dalje odluke donijeti na proljeće”, rekao je Manturov i dodao da se ove godine ne planiraju korekcije cijena mineralnih đubriva na domaćem tržištu.

IzvozrusijaĐubriva
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Sta je ono govorio Obama – Rusija je samo jedna velika beznzinska pumpa. A ono ispada da su SAD samo benzinksa pumpa. Sto ne posalju Evropi vjestacko djubrivo, vec salju samo LNG i benzin?

tihobl
1 godina prije

Банке лако и радо дају мале кредите, али се онда ти људи претварају у вечите дужнике. Банке, уз сво поштовање према нашим финансијским институцијама, пију крв од људи до гроба. Ово се, наравно, мора зауставити.

Владимир Путин о прекомерној активности појединих банака на наплати дугова од пензионера.

Max
1 godina prije

Potrebno je.

nepoželjni
1 godina prije

…a moja neprijateljska zemlja meni prodaje umjetno gnojivo po cijeni od 8-15 kn za kilogram što je skuplje od kilograma nekog voća ili povrća u maloprodaji, a otkupne cijene krumpira, pšenice ili kukuruza su i 400-500% niže od tog hebenog gnojiva….

Gnostik
1 godina prije

85% ekonomski rat,ostalo je oružjem protiv NATO i satelita.

Lucija, prva
1 godina prije

“…među redovnim potrošačima trenutno nedostaje samo Evropa na listi onih koji žele da kupe naše proizvode”

?? Pa, kako misle prehraniti ljude? Ne misle?
Treba još dokaza da banda na vlasti provodi veliki reset?

Znam da pričam uzaludno. Rekla sam i u ljeto 2020. što treba s nekima napraviti.

Uključivalo je izraz “bandere”.
🤔 U to vrijeme nije bilo rata u Ukrajini…ah, precognition.

Gnostik
1 godina prije

Bez govana nema hrane

Organski seljak.

gogo
1 godina prije

preprodavat će se sve u 16

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI