Rusija poziva ukrajinske diplomate da prebjegnu

Kremlj, Rusija
6 komentara

Ukrajinska vlada sve više provjerava zvaničnike stacionirane u inostranstvu zbog potencijalne nelojalnosti, tvrdi ruska spoljna obavještajna služba (SVR). Šef agencije Sergej Nariškin pozvao je mete “čistke” da pobjegnu u Rusiju.

Navodna kampanja Kijeva proizlazi iz “degradacije domaće političke i društveno-ekonomske situacije u Ukrajini”, naveo je Nariškin u poruci objavljenoj ruskim medijima u utorak.

Zaposleni u ukrajinskoj vladi, uključujući i one koji služe u diplomatskom koru, vojsci i specijalnim službama, često pokušavaju da izbegnu povratak u domovinu sa radnih putovanja u inostranstvu, tvrdi šef ruske špijune.

“Ako se osjećate odgovornim za sudbinu svoje nacije, za obezbjeđivanje mira i stabilnosti u Evropi, i osjećate pritisak od strane zločinačkog režima u Kijevu, koji Ukrajinu vodi u nacionalnu katastrofu, dođite u Moskvu, gdje je sigurnost sebe i svojih najmilijih one će biti zagarantovane”, navodi se u saopštenju.

Vlada ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog sve je oštrija prema svim kritičarima njene politike. Proces je započeo prije nego što je Rusija pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini, a Kijev je zabranio opozicione stranke i razbio medije koje je označio kao “proruske”.

Među najnovijim zakonodavnim inicijativama predsjedničke frakcije u parlamentu je nacrt zakona kojim se nastoji inkriminisati svako objavljivanje “destruktivnih informacija” na internetu. Ukoliko se usvoje, takve radnje bi mogle biti kažnjene kaznom zatvora od sedam godina i oduzimanjem imovine počinitelja. Sponzori zakona, koji je predstavljen u aprilu, posebno su naveli operatere “botova” koji su kritični prema Zelenskom kao ciljane mete.

Političarirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
10 mjeseci prije

e da to ucine ,, djuro bi se uzro od bijesa ,,a da ne govorim za burta i ostali otpad

Max
10 mjeseci prije

Neće oni bježati dok ima novca.

hiber
10 mjeseci prije

Da, sigurnost je na visini. O tome puno može reći Tatarski.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI