Rusija se ”bori do kraja”

Josep Borell
64 komentara

Komesar EU za vanjsku politiku Josep Borrell rekao je u petak da Zapad mora nastaviti slati oružje Kijevu, upozoravajući one koji misle da je Rusija izgubila ili joj ide loše da Moskva ima povijest pobjeđivanja u dugim ratovima.

“Rusija je velika zemlja, velika nacija koja je navikla da se bori do kraja, skoro da gubi, a zatim se oporavlja”, rekao je Borrell u govoru u Madridu, govoreći o invaziji francuskog carstva Napoleona Bonaparte 1812. i invaziji Adolfa 1941. Hitlerova Nemačka kao istorijski primer za to.

“Bilo bi apsurdno misliti da je Rusija izgubila rat ili da je njena vojska nesposobna”, dodao je Borrell.

Tvrdio je da je Moskva do sada “gubila rat, ali i dalje ima ogromnu snagu i kapacitet da nastavi borbe”.

Zbog toga je, rekao je, “sada vrijeme da se nastavi s naoružavanjem Ukrajine potrebnim materijalnim i vojnim sredstvima za vođenje rata kakav mora da vodi”. On je ovo opisao kao “ne samo odbrambeni rat, već i rat koji joj omogućava da preuzme inicijativu i razbije frontove i spriječi Rusiju da započne novu, vrlo moćnu i krvavu ofanzivu za nekoliko mjeseci”.

Borelovo pozivanje Napoleona i Hitlera bilo je neobično, jer je Moskva u više navrata upoređivala trenutne napore kolektivnog Zapada sa dvije invazije, poznate kao Otadžbinski rat, odnosno Veliki domovinski rat.

Napoleon je predvodio multinacionalnu vojsku regrutovanu iz cijele Evrope kojom su dominirali Francuzi i stigao do Moskve, ali nije uspio primorati Rusiju na predaju. Rat je završen ruskom konjicom na ulicama Pariza dvije godine kasnije. Hitlerovi napori, takođe potpomognuti brojnim kontinentalnim saveznicima i vazalima, nisu uspeli da dođu do Moskve. Vojske Osovine su podivljale kod Staljingrada i vratile se kod Kurska, dok su ruski vojnici zauzeli Berlin 1945.

Prema ruskim procjenama, SAD i njihovi saveznici su 2022. godine ukrajinskoj vojsci ubacili oružje, municiju i zalihe u vrijednosti od skoro 100 milijardi dolara. Uprkos ovom dosadašnjem naporu, Borrell je u petak nastavio insistirati da Zapad nije strana u sukobu, a da je EU učinila sve što je mogla da to izbjegne. Bivši čelnici Njemačke i Francuske , međutim, javno su priznali da su sporazumi iz Minska uz posredovanje Evrope bili trik da se Ukrajini kupi vrijeme da se pripremi za rat.

Visoki komesar EU za vanjske poslove govorio je u madridskom Teatru Real, gdje mu je uručena nagrada Foruma za novu ekonomiju 2022. Jedan od izlagača bio je i Havijer Solana, Borelov prethodnik na mestu EU i generalni sekretar NATO-a 1999. godine, kada je blok predvođen SAD pokrenuo ničim izazvan rat protiv Jugoslavije.

Borelleurusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
64 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eukolonija
1 godina prije

Ova karikatura mješa babe i žabe. Rusija se ne bori do kraja. Rusija se bori do pobjede. Ima razlike zar ne samo on ništa nije naučio a omatorio

Sam
1 godina prije

😀
Da li je moguce da je ovaj glupi necovjek makar ovo shvatio?!
Ne sekira se on zbog Rusije sto se bori do kraja,nego sto na kraju njega nema,nestaje.
Zapadna civilizacija je sebi pucala u stomak onda kada je odlucila da se zove krscansko-jevrejski zapad ili civilizacija ili evropa i …
Otprilike oko francuske revolucije i evo ih izabrani odvedose na smetljiste historije.
E moj Zapade,neminovno ti propade.

LZN
1 godina prije

“Bilo bi apsurdno misliti da je Rusija izgubila rat ili da je njena vojska nesposobna”, dodao je Borrell.
Dobro jutro Kolumbo….

1812 Pariz
1945 Berlin
2024 London

Tell
1 godina prije

SAD moli Latinsku Ameriku da donira svoju rusku vojnu opremu Ukrajini u zamjenu za američku vojnu opremu, naravno, Latinska Amerika neće poslušati padajuće carstvo nacističkog SAD-a i NATO-a. Sada povlače oružje iz Južne Koreje da ga doniraju Ukrajini! Strah u Pentagonu je stvaran! Sjeverna Koreja bi se trebala smijati demokratima ratnim zločincima u SAD-u. 😂 Njemačka i SAD se boje same donirati Tenkove. Oni žele da jedni drugi to učine prvi 🤡 Zelenski mora da se svakodnevno sere u gaće

Sir Oliver
1 godina prije

Baš me interesuje koje zemlje će se prve umoriti od ovih Ukrajinskih prosijaka.

Rozu
1 godina prije

Rusija je prihvatila igru Zapada sada mora da igra do kraja ili pobjeda u Ukrajini ili raspad Rusije i kraj Putinonog režima. Treće opcije nema…

Max
1 godina prije

Došao pameti.

Benty20
1 godina prije

Dopiru li ove riječi do ukrajinaca??? Još malo, imat će sveg mogućeg oružja, ali neće imat tko rukovati njime! A za koga ginete, budale blesave!? Za ovakve likove…

Komplicirano
1 godina prije

Svatko polu normalan bi vec trazio pregovore sa tom istom Rusijom,,,,ipak?,,,ovaj ishlapjeli,kao i ostali sa zapada namjeravaju da dignu uloge u ovome ,,,,ovome putu u ambis,,a tko ce ti nadoknaditi ono nenadoknadivo,kada sve ode predaleko?kada se ljùdski gubitci ne budu niti brojali?kada nasa zapadna udobnost postane nocna mora?kada ovakvi satrapi kao ovaj uspiju isprovocirati Ruse da udare svom silinom? A ne,ne misle stati jer sluzbeno kazu,,,oruzje ce donijeti mir??pa dobro,,,,,mir hoce donijeti,,,no internet,,no udobni topli dom,,no pravo na zalbu-kome?,,no msm podstrekaci,,no stari zivot,,,ambis i jadna nevina,nicim kriva djecica kojoj necemo moci objasniti,,,,,,,zasto,,,,,,haleluijah

Rimtutituki
1 godina prije

Koji glupsoni imaju vodece pozicije u eu,nule ljudske,jasno je onda sto nam je ovako nizbrdo krenulo.

tihobl
1 godina prije

Borelj se nada ordenu od Putina.
Fino kaze: napad na Rusiju zavrsava se uvijek pobjedom Rusije zato moramo nastaviti slati oruzje.
Nije to losa strategija – sto brze posalju svo oruzje sto imaju to ce lakse biti ruskim tenkistima napredovati kroz EU.

M.r. H.F
1 godina prije

Oslobodili su Europu od Nazi šljama u WW2 i platili to sa 27,000,000 milion ljudi …..a kolike žrtve ste vi imali???

tihobl
1 godina prije

„Кока кљуца зрно по зрно“ – Владимир Путин

pari
1 godina prije

Rusija je prihvatila igru Zapada, ako izgube rat u Ukrajini Rusija će se vratiti u 1918-tu a Putin i ekipa će završiti kao posljednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič Romanov…

Гавран
1 godina prije

Ovaj Veliki Alhemičar će nas sve pretvoriti u radioaktivni otpad.

goran
1 godina prije

svi zapadni lideri opasno podcijenjulju rusiju i rusku vojsku,ali ne brinite se gospodo idioti sve če vam se to obit o glavu i 3 put.

ogo
1 godina prije

Svu pomoc veselo placaju EU gradjani vodjjeni podmuklim politicarima.
Usput koliko je ovaj govnar uplatio za pomoc Ukrajini

Tegy
1 godina prije

Ipak ima razlike. Ovdje su Rusi napadači a Kijev se brani. Tako da…

Oli
1 godina prije

A ča ste vi kurčevi mislili?

hiber
1 godina prije

Rusija je već odavno izgubila, to je jasno svakom ruskom generalu. Nade Kremlja da ce doći do nekakvog remija nikoga ne zanimaju. Dakle, rasprava o tenkovima ne postoji, već se sudaraju dva koncepta “saveznika”. Brzi poraz ili spori poraz. Koncept brzog poraza zagovara Britanija sa svojim istočnim saveznicima, dok koncept sporog poraza zagovara Njemačka. Amerika je tu arbitar, a na koncu zagovara poraz u pravom trenutku. U tom smislu na granicama Ukraine nagomilavaju su ogromne snage, a u Ukrainu se slijevaju ogromne količine oružja u pravilnom redosljedu. Prvo kratka, srednja pa dalekometna protuzračna obrana, pa oklopne motorizirane brigade, pa tek naposlijetku tenkovi. 300-400 modernih tenkova lako je i brzo prebaciti sa granica na ciljano bojište, posebno sto se Ukrainci već tjednima obučavaju na poljskim Leopardima 2, a i sami Nijemci ionako ih dekonzerviraju vise stotina. Dakle ukrainci mogu ocekivati 300-400 njemačkih Leoparda 2 i barem 100 -tinjak odgovarajućih britanskih i… Čitaj više »

Samuraj
1 godina prije

Hrvat, vjera, pobjeda, snaga, ljubav, čast, ratnik, Hrvat. Ljudi, sve ove riječi govore o onome tko smo i što smo mi. Sve ove riječi su utkane u naš genetski kod. One su dio naše povijesti, sadašnjosti, a i budućnosti. Ti to imaš u sebi. Od davnina, pa do danas, sve svjetske sile, a danas njihove prodane duše pobočnici infiltrirani među nama, od vrha vlasti, pa na niže, trude se svim snagama promjeniti naš genetski kod. Od pobjedničkog prema gubitničkom, od vjere prema nevjeri, od snage prema slabosti. Neće im uspjeti. Od davnina, svijet je imao čast, ponavljam čast, vidjeti tko je Hrvat. Gledati će to i dalje. La Grande Armée, velika vojska. 600 000 vojnika je krenulo na Rusiju. Znate li od tih 600 000 koji su vojnici ušli u Moskvu? Samo Hrvati. Toliko je bilo povjerenje Napoleona u Hrvate, da su kod ulaska u Moskvu, s Napoleonom ušli samo… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Arestovič je pozvao vladu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da posluša upozorenja o mogućnosti skorog nestanka Ukrajine, koja je izrekao poljski lider Andžej Duda.

Arestovič je takođe priznao da je unutar Ukrajine počela borba za vlast koja bi u najkraćem mogućem roku mogla da dovede do poraza ukrajinske vojske.”, objektivno

Otpornik
1 godina prije

Svima je već jasno da je EU strana u sukobu, što god vi pričali o tome. Nesposobni vođe EU po nalogu Amera uvukli svoje države u rat protiv Rusije bez da je itko išta pitao ljude. To je demokracija.

Gnostic
1 godina prije

Rusi su tek počeli da vas tešu.Strpljen-spašen.😋

Gnjida
1 godina prije

Ma do kojeg kraja, truli stvore. Rusija se još nije niti krenula boriti. Zato se ti boriš da ostaneš govno do kraja.

Karma
1 godina prije

Govnaru masonski posalji im insekte ka i svojim gradjanima po eu. Mi cemo insekte zderat gnjoju a ti ces mladu govedinu. Jebla vas CO2 isto. Budaletine vi i pljacke i ratovi. Sramota planete. Gurnuli ste ukre na rodjake ruse svoje.
Evropljane gurnuli u inflaciju. Americki robovi. Dobro Milanovic kaze.

koov
1 godina prije

Južnoafrička Republika ugostit će mornarice Kine i Ruske Federacije u multilateralnoj pomorskoj vježbi između 17. i 27. veljače”, potvrdila je južnoafrička vojska u priopćenju.

“Kako bi se ojačali već cvjetajući odnosi između Južne Afrike, Rusije i Kine”, zajednički manevri održat će se kod Durbana, najveće luke u južnoj Africi, i Richards Baya nekih 180 km sjevernije, stoji u priopćenju.

“Ovo će biti drugi put da se takva vježba održava u nazočnosti triju mornaričkih snaga, a prva je održana u studenom 2019. u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici”, podsjeća vojska.

Perun
1 godina prije

Smrad se širi Evropsim kontinentom smrad euRopske unije Komesara EU za ,,vanjsku politiku ” Josepha Borrella …..P.S..Imbecil i potkapacitirani euRopski i briselski ćato i nadribirokrata …za njega nema pardona , ne zaslužuje i nadam se da ce skončati na smetlištu Historije …..SFSN…

Grdi
1 godina prije

Pogledajte lice ovog lika, pogotovo oci …. iz njega viri cisto ZLO !! …..

Ivan
1 godina prije

Jedino Rusija moze spasiti covjecanstvo od fasizma i trulezi zapada.. Zato Rusi derite..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI