Rusija se bori protiv “reinkarnacije fašizma”

Medvedev
46 komentara

Ruska vojna operacija u Ukrajini korak je ka porazu fašizma i nacizma jednom za svagda, izjavio je bivši predsjednik i šef ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

U članku povodom 79. godišnjice pobjede nad nacističkom Njemačkom, on je napisao da je fašizam službeno poražen u Drugom svjetskom ratu, ali je Zapad dozvolio njegovim ideološkim potomcima da i dalje prave pustoš podržavajući kijevski režim.

“Dugi niz godina, čak i demonstracija nacističkih simbola, da ne spominjemo druge simbole i ideje hitlerizma, bila je zakonski zabranjena u većini zemalja svijeta”, rekao je on. Sada je, međutim, rekao da je Rusija „prisiljena da se bori protiv reinkarnacije fašizma, njegovog zombija, koji utjelovljuje odvratnog i ciničnog praunuka hitlerizma – nacistički režim u Kijevu“.

SAD, EU i druge zapadne države čvrsto su stali na stranu Kijeva u njegovom sukobu sa Rusijom. Pristalice Ukrajine potrošile su milijarde na ratne napore i snabdijevale je municijom i oružjem, dok su Moskvi uvele ekonomske sankcije bez presedana. U članku, objavljenom na službenoj stranici Vijeća sigurnosti Rusije u četvrtak, Medvedev je osudio  “bijesne napore da se svijet okrene naglavačke, podijeli i spali u požaru Trećeg svjetskog rata”.

Naši bivši saveznici iz Drugog svetskog rata entuzijastično hrane, pune oružje i huškaju nove naciste, čiji je cilj da izbrišu Rusiju sa mape.

Prema Medvedevu, nacizam neće nestati sam od sebe i stoga ga treba iskorijeniti – to je ono što Rusija vidi kao svoju “istorijsku misiju”. Napomenuo je, međutim, da je ruska vojna operacija i “denacifikacija” Ukrajine samo prvi korak ka izgradnji nove “arhitekture” međunarodnih odnosa, koja bi uključivala stvaranje globalnih instrumenata koji imaju za cilj da osiguraju sigurnost i stabilan razvoj svih država.

Zajedno sa našim kolegama i partnerima gradimo novi, pravedan i multipolarni svjetski poredak u kojem ne može biti mjesta pritiscima i ugnjetavanju, usponu jednih nacija na račun drugih, ponižavanju i eksploataciji čitavih naroda, neokolonijalnim navikama i kriminalne poslovne šeme.

Medvedev je rekao da će pobjeda Rusije nad kijevskim režimom donijeti pravdu i protiv njenih nacionalističkih lidera i njihovih “vlasnika, sponzora i ideoloških inspiratora”, koji profitiraju od napora da se sukob odvuče.

Slična osećanja ranije je u četvrtak izneo ruski predsednik Vladimir Putin. U svom obraćanju na vojnoj paradi povodom Dana pobjede u Moskvi, on je optužio Zapad da vodi kolonijalnu politiku i podstiče regionalne sukobe kako bi obuzdao razvoj nezapadnih nacija. On je obećao da će Rusija učiniti sve da spriječi globalni sukob, ali je upozorio da neće dozvoliti nikome da ugrozi njenu sigurnost i suverenitet.

Medvedevrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podsjetnik
10 dana prije

Znaci, kad zavrse sa ukrajinom, idu dalje!?
U svakoj zemlji gdje su vidjeli jednu iztetoviranu budalu donose oslobodjenje.

Josip
10 dana prije

Vec ste trebali samljeti Ukrajinu i ocistiti ju od fasista.

eks
10 dana prije

Američki ambasador u Srbiji, Kristofer Hil , rekao juče da su se Amerika i Ukrajina u II Sv. ratu zajedno borili protiv Hitlera i Staljina. Možemo slobodno reći da su kretenizam, ludilo, podlost i bezobrazluk USA zločinaca na najvišem nivou .

Schwarze Hunderte
10 dana prije

Kakovi fašizam ?! sotonizam !!!!

Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

Tu je vrlo zanimljiva situacija – Rusi za Ukrajince kažu da su fašisti, jer veličaju poznatog fašistu Banderu, a Ukrajinci za Ruse isto kažu da su fašisti, jer su sklopili sporazum s Hitlerom o nenapadanju, pa su bili na njegovoj strani, sve dok Hitler nije napao SSSR.

Osim toga, obje strane kažu da jedni na druge provode razne fašističke destruktivne vojne mjere.
To znači da su obje strane braća po fašizmu i da ne bi trebali ratovati, nego se prijateljski družiti.
Ništa mi nije jasno zašto braća međusobno ratuju, jer oni su braća čak i po Slavenskim korijenima.
Evo, lako sam riješio problem njihovog sukoba – nema nikakve potrebe da se braća međusobno ubijaju i uništavaju.

Гавран
10 dana prije

Армија групе „Север“ руске војске рано јутрос започела је офанзивне операције на Харковском правцу.
За ову операцију ангажовано је више од 50.000 војника, неколико стотина тенкова и оклопних возила.

Red Dog
10 dana prije

Mislim da je Bob Dylan rekao da jevrejin moze nanjusiti nacistu na 50 metara.
Imam utisak da to vazi i za slavene koje nisu bili pod Austro-Ugarskom.
A zapadnjaci i konjusari; „Pa sta ima lose kod tih fasista? Hoce superiornost nase rase. Napred momci, ali mi se moramo pretvarati radi laznog narativa iz 45 da smo protiv vas“.
Vec 45 je stvoren nezvanicni NATO, Gladio, sa jezgrom od nacista, a 49 su ozvanicili to kao NATO.

10 dana prije

jednom za svagda nece nikad. politicki pokret se javlja kad se nadje ideja koja okupi kritricnu masu ljudi slicne ćudi.
velika carstva kroz povijest su bila fasisticka. julije cezar, aleks mak, dzingis kan. nijanse, u sustini fasisti.

Zmaj Mrdo Špajzilović
10 dana prije

Nije to ništa. Naš Zmaj Smrdo bori se sa inkarnacijom samog sebe, koja ga posjeti u špajzi, i govori mu lude stvari.Nadamo se svi da će naš Zmajček shvatiti prevaru sebe nad samim sobom

Max
10 dana prije

Koja se neće dogoditi.

ante
10 dana prije

Previse kasno, kad su vidjeli 1949 NATO kriz morali su znati da je to reinkracija nacizma. Jucer su hapisili ljude koji su slavili dan pobjede u EU

FELIX
9 dana prije

NE NEGO PROTI FASIZMA NEGO DEMOKRACIJE, KOJA JE GORA OD FASIZMA JER UNISTAVA COVECANSTVO N A FINI NACIN LEGALIZACIJOM DROGE KOJA UNISTAVA U PRVOM REDU OMLADINU KOJU USMERAVA PROTIV RODITELJA I UBEDZUJE DA IMAJU NAPRIME PRAVO DA BIRAJU KOKVOG SU POLA I PUNO PRAVA A NE DUZNOSTI NIKO JIH NE UCI DA SE RODITELJI POSTUJU, PROMOVISU HOMOSEKSUALIZAM, PODUPIRU FEMINISTICKE POKRETE KOJI SU PROTIV PORODICE, PODUPIRU LEGALIZACIJU ABORTUSA NA SVE MOGUCE NACINE, PROMOVISU MODU NAPRIMER PODRAPANIH FARMERICA, UNISTAVAJU PORODICU, SMANJUJU PRIRAST DECE STO I ONEMOGUCUJU, UVELI SU VEC MISELNOST DA JE SVE STO JE NEMORALNO MORALNO, UVODE ZAKONE KAO NAPRIMER, DA SVE DRZAVE MORAJU SLUSATI NAREDBE SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE, UCE NAS DA JE SVE STA JE SLABO DOBRO, KAO UKIDANJE GOTOVINE VAKCINISANJE DOVODZENJE EMIGRANATA ITD..

WEF
9 dana prije

ko jos vjeruje u geopolitiku, mislim stvarno, sama ideja da politicar koji je na strani naroda moze duze ostati na vlasti je u potpunosti apsurdna, ali sta je babi milo to se babi snilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI