Rusija se bori za samo postojanje

Putin
46 komentara

Tekući sukob s Ukrajinom – i Zapadom – je borba za samo postojanje Rusije, a ne puka geopolitička igra, rekao je predsjednik Vladimir Putin. On je to rekao u utorak dok se sastao sa radnicima fabrike aviona u glavnom gradu ruske Republike Burjatije, Ulan-Udeu.

Za naše zapadne takozvane ‘partnere’ – za, zapravo, naše protivnike, to možemo danas otvoreno reći – radi se o poboljšanju njihovog geopolitičkog stava”, rekao je Putin, dodajući da je situacija za Moskvu veoma drugačija.

Za nas ovo nije borba za neki geopolitički stav, već borba za samo postojanje ruske državnosti.

Destabilizacija i “razdvajanje” Rusije dugo su bili među glavnim ciljevima protivnika zemlje, rekao je Putin, pozivajući sve da pokažu jedinstvo usred tekućih teškoća.

“Da bismo približili mir i stabilnost, moramo, naravno, pokazati konsolidaciju našeg društva, staloženost. Kada neprijatelj vidi da je naše društvo jako, iznutra zdravo, konsolidovano, onda će se, bez ikakve sumnje, desiti ono čemu težimo: i uspeh i pobeda“, rekao je Putin .

Zaštita Rusa koji žive u Ukrajini od progona kijevskog režima ostaje među glavnim ciljevima Moskve, ponovio je Putin, dodajući da se više puta susreo sa ljudima iz Donbasa koji su ” potpuno isti kao mi”. Nakon raspada Sovjetskog Saveza, Moskva je pokušala da izgradi čvrste i obostrano korisne veze sa Kijevom, ali su napori na kraju propali, priznao je predsednik.

„Rusija je decenijama strpljivo pokušavala da popravi odnose sa modernom ukrajinskom državom, ali se situacija promenila 2014. godine, kada se dogodio državni udar potaknut Zapadom“, rekao je on . Čak i nakon toga, Moskva je godinama pokušavala mirno riješiti građanski sukob u tadašnjem ukrajinskom Donbasu, zaključio je.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Fitcher
1 godina prije

Činjenica je da sve dok je SAD-a Rusija neće biti sigurna. Još od kraja 2. svj. rata su je oni sustavno htjeli uništiti. I to se do danas nije promjenilo. A razlozi nisu samo ideološki i resursi. Doslovno mislim da su Amerikanci opsjednuti sa Rusima.

alexosijek
1 godina prije

Dakle, nakon gotovo 13 mjeseci od dana ulaska ruskog tenka preko ukrajinske granice, nakon beskonačnih preserancija zapadne političke elite apsolutno podupirane udarima svih živih MSM, nakon stotina tisuća mrtvih Ukrajinaca (najviše muška populacija na ratištu) i desetke tisuća mrtvih Rusa, nakon milijuna raseljenih osoba, nakon što će od Ukrajine ostati spaljena zemlja…i nakon još mnogo užasa koji su u toj zemlji izazvali zapadni ratni huškači — nakon svega toga Washington Post i New York Times objavljuju članke o ogromnim ukrajinskim žrtvama (citirajući rijetko preživjelog ukrajinskog zapovjednika) i gotovo sigurnom porazu ukrajinske vojske. Naravno, još i dalje oni spominju nekakav veliki kontranapad, no evidentno ipak navode kako ukrajinska vojska za neku veću operaciju niti nema više ljudi, niti municije, niti naoružanja. (izvor: Moon of Alabama)…Koji je slijedeći korak zapadnih političkih idiota – ne znam, no znam kako ovima u hrvatskom Saboru koji su glasali protiv obuke ukrajinskih vojnika treba zahvaliti što… Čitaj više »

Emiliano Zapata
1 godina prije

Putin mora odigrati svoju ulogu koja ce dovesti do jedne svjetske vlade..

nepoželjni
1 godina prije

Ma ne bojim se ja za Rusiju !
Kada bi i zanemarili geopolitičke igre, ostaje ona izreka – “ono što te ne ubije, to te ojača”

Deki RS Bijeljina
1 godina prije

Tekuci sukob je dogovoreni sukob.Pogledajte samo navodni pokusaj atentata na Malofejeva,bliskog Putinu.To je bila false flag operacija.Malofejev je oligarh i vlasnik kanala Carigrad TV.Svoju cerku je udao za sina jednog od vodecih ljudi u Habad kabala organizaciji.Hazarima odgovara klanica bijelih slovena i sto duze da traje ovaj sukob.Putin da hoce moze narediti unistavanje svih puteva i pruga i gotovo bi bilo sve.Ali nije dobio takvo naredjenje od svojih sefova.

tihobl
1 godina prije

На Твитеру је корисник са надимком „Донбас Девушка“ написао да је амерички беспилотни летелица РК4 Глобал Хавк са позивним знаком ФОРТЕ10 нестала са радара отприлике у исто време када и данашњи МК-9 Реапер, а такође и код обала Русије.

Испоставило се да су на Флигхтрадару24 сви записи о летовима ФОРТЕ10 у протекле две недеље нетрагом нестали.

РК4 Глобал Хавк је напреднији УАВ од МК-9 Реапер. Његова цена је око 99 милиона долара по јединици. А најновија верзија Блоцк 40 кошта огромних 129 милиона долара.

Ако је РК4 Глобал Хавк пао са наше обале, онда је ово озбиљан проблем за Сједињене Државе.

Извор: Украина.ру

Dnevna doza cirilice na temi o njemackom generalu.

Vojni analitičar
1 godina prije

Ovdje se radi o početku sveopće borbe za opstanak. Ne samo za opstanak Ukrajine i Rusije, nego i za opstanak cijele zapadne civilizacije, uključujući i SAD. Jer ako ovaj rat ode do kraja, ako na kraju da jasnog objednika, to će biti početak kraja poražene strane. S time što pod “strane” računam Rusiju i nasuprot njoj čitav Zapad, odnosno NATO i EUnuhijiu, a ne samo Ukrajinu. A sve to iz prikrajka promatraju oni koji će u svakom slučaju biti pobjednici u ovom ratu iako u njemu ne sudjeluju – Kina i islamski svijet. Ali u ovom ratu, paradoksalno, Rusja se ne bori samo za svoj opstanak, nego se bori i za opstanak svojih ratnih neprijatelja – Zapada koji je toliko degenerirao i de facto poludio da ga samo šok i bol teškog vojnog poraza i potpune ekonomske propasti možda može trgnuti iz te hipnoze koja je od zapada napravila ovakvu… Čitaj više »

Dux
1 godina prije

Ameri se zaigrali, žele kotrolu cijelog svijeta, za primjer odabrali Rusiju, jbg ne ide kako su zamislili, mislim da povratka nema, otišlo predaleko a Rusija ne odustaje. Jedino što je uspjelo Anglosasima je to da su još jače ujedinili ruski narod, jer su im obećali rasturit državu, malo su se prešli, a kako će završit to niko ne može predvidjeti.

neon
1 godina prije

U Rusiji od 1. travnja Rotsildova centralna banka pocinje sa testiranjem digitalne rublje. Putin se bori za postojanje WEF Schwabove Rusije.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pa i zapad se bori ” za samo postojanje ” 😉

Dawor
1 godina prije

Sve svijet to zna i vidi,Vladimire dragi ……. ali kako si mogao biti toliko naivan ???

burt
1 godina prije

Rusija treba vratiti teritorije Ukrajine i rat će završiti, Krim nije Rusija nego Ukrajina a to stanovnici krima moraju shvatiti a oni koji su kolonizirani iz Rusije na Krim morat će se vratiti u Rusiju i da sam na njihovom mjestu nebi čekao dolazak ukrajinskih vlasti na Krim

Ivan
1 godina prije

Biti ce spas za cijeli svijet ako Rusi i Kinezi uspiju rastresti i unistiti ovu trulez zapada u kojoj je najvece zlo umobolna, lakoma i pokvarena Amerika. Na zalost i glupa EU se priklonila tom zapadnom anglosaksonskom smecu i danas placamo ceh veleizdaji cijele EU koju je unistila odmetnuta Ursula..

Zvrk
1 godina prije

onda, jesu li se škartocom po glavi pokrili oni kojima je Rusija u jednakosti sa zapadnim zemljama jer su eto, zaključali za vrijeme prdemije?

Max
1 godina prije

Nedvojbeno točno.

Tim
1 godina prije

O dobrobiti ruske vlasti svjedoče grobovi neistomišljenika u zemljama koje su poslije 45. pale u Medin zagrljaj. Za svijet bi bilo najbolje da se Britanija, Rusija, Amerika i Kina što skorije raspadnu u građanskim ratovima da se oni koji moraju kušati popare koje ovi kuhaju malo odmore. Brate mili, dosta nam je tih krvoločnih seratora, krvarite malo i sami, a mi oklade uz kokice…..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI