Rusija tvrdi da mirno razrješenje ukrajinske krize trenutno nije moguće

Zelenski i Ukrajinska vojska
16 komentara

Predsjednik Vladimir Putin ranije je optužio Kijev za odbijanje daljnjih pregovora

Oružani sukob u Ukrajini ne može se riješiti pregovorima u sadašnjim okolnostima, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Interfax.

Na pitanje o tome postoji li put prema diplomatskom rješenju, Peskov je rekao da se “u ovom trenutku ne može vidjeti takva perspektiva”, izvijestila je novinska agencija. Moskva je okrivila Kijev za obustavu mirovnih pregovora. Krajem ožujka dvije su strane raspravljale o nacrtu mirovnog sporazuma, kojim bi Ukrajina postala neutralna država u zamjenu za sigurnosna jamstva velikih svjetskih sila. Međutim, ukrajinska vlada okončala je razgovore u travnju, nakon što je optužila ruske trupe da su počinile ratne zločine, što je tvrdnja za koju je Moskva rekla da se temelji na krivotvorenim dokazima.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenskij u međuvremenu je izjavio da će njegova zemlja biti zadovoljna jedino porazom Rusije na bojnom polju i potiskivanjem njezinih snaga s cijelog teritorija, na koji Kijev polaže pravo.

To uključuje Krim, bivšu ukrajinsku regiju koja se ponovno pridružila Rusiji nakon oružanog udara u Kijevu 2014. Moskva smatra da je Krim pod njezinim suverenitetom i da njegov status nije predmet rasprava.

Ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je prošlog tjedna stav Kijeva rekavši: “Zelenski je javno rekao kako nije spreman razgovarati s Rusijom. Pa, ako nije, to je u redu što se nas tiče.” Ranije ovog mjeseca Ukrajina je pokrenula veliku vojnu protuofenzivu na svom sjeveroistoku. Istovremeno su se ruske trupe povukle iz nekih područja, čime su se izbjegli veći gubici. Još jedan od pokušaja Kijeva za postizanjem uspjeha na jugu bio je daleko manje uspješan i navodno je rezultirao ozbiljnim žrtvama i gubitkom vojne opreme.

pregovorirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krim
1 godina prije

Hm, naravno da ne moze
Kako razgovorom rijesiti prestanak ubijanja kada Putin i dalje ne moze reci što ga konkretno muci i koji je konacni cilj.

rade
1 godina prije

To je tacno,sa nacistima nema mirnog rijesenja.

Max
1 godina prije

I nije slijedi još žešći rat.

davvor
1 godina prije

Ukrajini ne daju demokrati da pregovara, tako od minskog sporazuma. Po novom zakonu stranac Koji bude ruski vojnik godinu dana dobija rusko drzavljanstvo.

Partizan
1 godina prije

Nije Putin optužio Kijev, nego je Zelenski hiljadu puta rekao da neće da pregovara!

tihobl
1 godina prije

Dodik juce dodje u Moskvu, a danas mobilizacija u Rusiji.

hiber
1 godina prije

Eto i Prebeg dosao kući. Putin mu radio i sendvič za po putu. Nakupila Ukraina zarobljenika po Harkovu. Vise, manje Putin nije rekao nista bitno, osim da mu je rat propao, pa ce rezervisti da ga spašavaju. Ako ga ne spase rezervisti, uvijek se može javiti zapjenjenima na ovom portalu. 12 mjeseci rata u Ukraini i dobiju rusko drzavljanstvo ili ukrainsku zemlju. Pa izvolte….

Josip
1 godina prije

Već su odavno trebali ubiti ovu ništariju Zelenskog i Ukrajina ne bi ovako stradala. A sada će zahvaljujući tom židovskom majmunu i Ursuli koja se upetljala biti razorena do temelja..

Ante
1 godina prije

Ukrajina je mogla biti neovisna, ali zapad bi rađe napravio harakiri nego da dodjeli Ukrajini neovisnost. Možda bolje bi bilo bolje rećeno ovako, zapad bi rađe ratovao do posljednjeg Ukrajinca nego da ukrajini da neovisnost. Da im daju neovisnost onda bi i druge države tražile isto od zapada.

Tupko Glupko
1 godina prije

“Na pitanje o tome postoji li put prema diplomatskom rješenju, Peskov je rekao da se “u ovom trenutku ne može vidjeti takva perspektiva.” “Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenskij u međuvremenu je izjavio da će njegova zemlja biti zadovoljna jedino porazom Rusije na bojnom polju i potiskivanjem njezinih snaga s cijelog teritorija, na koji Kijev polaže pravo. To uključuje Krim”. Ovo znači samo jedno – nastavak rata i osvajanja/gubljenja teritorija sa ovim političkim garniturama na vlasti, pitanje je koja i kada će prva pasti. Ukrajina je ovdje u puno lošijoj poziciji. I prije rata Ukrajina je bila zadnja od 45 europskih država po standardu, tj. kupovnoj moći (PPP). Na začelju joj čini društvo Moldavija, Albanija, Gruzija i Armenija. Ukrajina je – poslije Rusije – i najkorumpiranija europska država. Rusija je na toj listi na 34. mjestu sa duplo većim standardom od Ukrajinaca (podaci za 2021., dakle prije rata). Svega jedno mjesto više… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI