Rusija tvrdi kako neće napasti Ukrajinu

SU-57 5.generacija
13 komentara

Kremlj je snažno demantirao sugestije da Rusija planira invaziju na Ukrajinu, nakon što su se pojavili izvještaji da su dužnosnici iz SAD-a upozorili svoje kolege u Europi da Moskva razmatra “vojnu operaciju”.

Obraćajući se novinarima u petak, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov osudio je prijedlog kao neutemeljen.

“Ovo nije prva publikacija i nije prva izjava SAD-a da su zabrinuti zbog kretanja naših oružanih snaga u Rusiji”, rekao je. “U više navrata smo govorili da kretanje naših oružanih snaga na našem teritoriju nikoga ne bi trebalo zanimati. Rusija nikome ne predstavlja prijetnju.”

Izvještaje da se Washington boji ruske agresije na Ukrajinu prvi je objavio poslovni medij Bloomberg u četvrtak. Pozivajući se na neimenovane izvore, novinska agencija izvijestila je da su američki dužnosnici izvijestili svoje partnere u EU o “potencijalnoj invaziji”, ističući da su njihove zabrinutosti potkrijepljene “javno dostupnim dokazima”.

“Ovakvi naslovi nisu ništa drugo nego prazno, neutemeljeno gomilanje napetosti. Rusija nikome ne predstavlja prijetnju”, ponovio je Peskov.

Taj prijedlog je ranije odbacio Dmitrij Poljanski, prvi zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u, koji je u potpunosti zanijekao bilo kakav plan napada na susjeda.

“Nikada nismo planirali [invaziju] i nikada nećemo, osim ako nas ne isprovocira Ukrajina ili netko drugi, a radi se o obrani našeg nacionalnog suvereniteta”, rekao je.

Ruski zastupnik Viktor Vodolatsky također je komentirao optužbe, sugerirajući da je članak više indikativan za NATO-ov plan za stvaranje sukoba u Ukrajini.

“Sve je to učinjeno samo s jednim ciljem: uvući Ukrajinu u rat, shvaćajući da Rusija neće zažmiriti na to”, rekao je. Vodolatsky je prvi zamjenik predsjednika parlamentarnog odbora za poslove ZND-a, euroazijske integracije i odnose sa sunarodnjacima.

Napadrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
2 godine prije

Zašto bi Rusija napala Ukrajinu, najsiromašniju zemlju na Europskom kontinentu?
Da je riješi okupacije zlotvora u obliku Europske Unije i SAD?
Samo, ako oni napadnu Ruse, koji žive na tom teritoriju, koji ne žele u NATO, koji ne žele primiti oružje i postati branik tih zlotvora na istočnoj granici…
Pa neče vajda Rusija, da ikome prijeti…

Greven
2 godine prije

Bivšu Ukrajinu su Američki kapitalisti/imperijalisti uništili i kolonizirali, pa bi bilo besmisleno da Rusija napadne propalu crkotinu koja nije zaslužila pomoć.

Sparkling
2 godine prije

Ha,ha, željeli bi se “izuzetni” riješiti beskorisne Ukrajine jer im je propao projekt da na Krimu naprave svoju bazu. Ali sad je ni Rusi više ne žele nazad.
Sami ste zakuhali pa sad bacajte novac na propali projekt.
Šalu na stranu, svašta se tamo može dogoditi a najviše bolno bi bilo Ukrainskom narodu da mora ratovati protiv jedne super sile, to još i susjedne zemlje.
Znaju dobro Ukrainske pod.uzne muhe šta ih čeka ako napadnu. Ali zato če “izuzetni” izginuti do posljednjeg Ukrainskog vojnika. Već viđeno toliko puta.
Nisu ni Rusi ljubičice, no ovog puta se neće dati navući.
Lp

Гавран
2 godine prije

Ključna bitka zapada sa Rusijom se odigrala kod Debeljceva. Rusi su kao kod Staljingrada propustili napadačke snage i zaokružili ih. Nastao je pokolj. Poginulo je 3000 napadača, uglavnom zapadnih plaćenika i jako malo Ukrainaca. Poginula su dva američka penzionisana generala. Oko 250 Rusa je poginulo sa druge strane. Merkelova je hitno molila Putina da prekine operacije. (podaci po profesoru Nestoroviću). Na netu ima samo broj poginulih i slaže se. Od tada zapad uglavnom napada samo virtualno.

Max
2 godine prije

Pa jasno da neće to je propaganda

Feniks
2 godine prije

Može biti svašta Nato se mnogo uzgorobjesio nevjerujem da Rusi planiraju invaziju(imaju u ladici za svaki slučaj) ali mislim da ce isprovocirati Rusiju na tako nesto i da neće imati izbora. Inače i Istočnoj Europi se mnogo zakuvalo nece to proci mirno.

Scorpiorex
2 godine prije

Sad znamo 100% da hoce

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI