Rusija u svojim inozemnim, vojnim ugovorima eliminira transakcije u američkim dolarima

Propast dolara
20 komentara

Udio američkog dolara u ruskim vojnim ugovorima s drugim zemljama približava se nuli, prema glavnom obrambenom izvođaču zemlje Rosoboronexportu.

“Većina ugovora Rosoboronexporta trenutno je zaključena u rubljima ili u nacionalnim valutama zemalja partnera. Udio dolara u našim ugovorima stalno se približava nuli”, rekao je direktor tvrtke Alexander Mikheyev novinarima na MAKS 2021 Air Showu.

Primijetio je da Rusija namjerno odustaje od američkog dolara kao valute za svoje izvozne ugovore o naoružanju, koji su posljednjih nekoliko godina zemlji donosili oko 15 milijardi dolara godišnje u protuvrijednosti u američkim dolarima, napominje TV kanal Zvezda.

Sve je ovo dio sve šireg trenda koji vodi prema dedolarizaciji ruskog gospodarstva, s tim što su Središnja banka i Fond nacionalnog bogatstva u zemlji nedavno smanjili upotrebu zelenih novčanih sredstava u svojim transakcijama.

Državna tvrtka za izvoz oružja imala je uspješan tjedan, zaključivši 13 međunarodnih ugovora u ukupnoj vrijednosti od oko 1,2 milijarde dolara na marginama međunarodnog zrakoplovnog sajma MAKS 2021, koji je trenutno u tijeku u Žukovskom, nedaleko od Moskve.

DolarRosoboronexportrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Polako, korak po korak, se bliži bankrot Amerike. Bankrot koji će za sobom povući u provaliju i ostatak svijeta. Što se baš poklapa sa izjavama gamadi iz Davosa.
Zanimljivo, nijedan medij ne navodi gdje su završile sve one silne tisuće milijardi eura i dolara koje su printane za potrebe – Čega i Koga? Kome su te sve milijarde date i zašto?
MI smo dužni vratiti te novce – Kome i Zašto? Čime ćemo vratiti taj dug?

Osion
2 godine prije

Jedna napomena , pošto većina autoindustrije prestaje proizvoditi klasična auta do 2025 a prelaze na struju, a znamo da Amerika najveću moć ima zaslužujuci tome što se nafta prodaje u dolarima , šta će se onda desiti sa amerikom .
Da li znači to da najveću moć dobija država koja ima najviše litijuma sada
Kako ja vidim ovo sve ne može završiti bez velikog rata , nema pada Amerike na miran nacin

Bosanac
2 godine prije

About Rusija & SAD i šta (ko) ih povezuje u mlađoj istoriji:

Putin: Soviet Government Was Mostly Jewish 80-85 %h ttps://youtu.be/oIeYoF1VhHc

George Lincoln Rockwell – Jews And Communismh ttps://archive.org/details/GeorgeLincolnRockwellJewsAndCommunism_201807

Max
2 godine prije

Logičan potez . Samo ne znam zašto provode ista planove kao i oni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI