Rusija upozorava da će se Zapad suočiti s ”posljedicama” za naoružavanje Ukrajine

Vasilij Nebenzija
20 komentara

Zapadne zemlje čije oružje koriste ukrajinske trupe za ubijanje civila u Donbasu suočit će se s pravnim posljedicama, upozorio je ruski izaslanik pri Ujedinjenim nacijama.

Govoreći u Vijeću sigurnosti UN-a u petak, Vasilij Nebenzia je rekao da se višecevni raketni bacači HIMARS i vođene artiljerijske granate M982 Excalibur koriste za neselektivnu vatru na Donjeck i druge gradove.

„Na primjer, sportska arena Družba [u Donjecku], gdje se civilima dijelila voda za piće, napadnuta je 4. decembra granatom Excalibur. Ukrajinske snage, ohrabrene zapadnim zemljama, bukvalno pokušavaju da sravne grad”, rekao je ruski diplomata.

Prema Nebenzijinim riječima, u Donbasu su od 27. novembra ubijena 22 civila, a ranjeno više od 80 civila, a oštećene su brojne kuće i škole. Dodao je da su HIMARS rakete pogodile civilne objekte, poput vrtića i hotela.

“Pažljivo bilježimo sve takve kriminalne aktivnosti SAD i njihovih saveznika. Oni će dovesti do konkretnih pravnih posljedica za sve koji su uključeni”, rekao je Nebenzia.

Mogu li svi ovi brojni zabilježeni udari na civilna mjesta biti greške ili nesreće? Očigledno je da se radi o svjesnom i namjernom učešću SAD i NATO-a u zločinima kijevskih vlasti.

Pentagon je u petak najavio dodatnih 275 miliona dolara sigurnosne i vojne pomoći Ukrajini, uključujući rakete HIMARS i 80.000 artiljerijskih metaka od 155 mm.

Moskva je ranije opisala isporuke dalekometnog i teškog naoružanja Ukrajini kao “crvene linije”, upozoravajući da bi to moglo dovesti do direktnog sukoba između Rusije i Zapada. Washington i njegovi saveznici insistiraju da nisu strana u neprijateljstvima, ali nastavljaju slati pošiljke oružja Kijevu.

rusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Ma pusti ih neka prave presedane, pa kad ruski iskander promasi cilj na teritoriji NATO i pobije civile pozoves se na presedan kojim je ustanovljena nekaznjvost raketiranja civilnih ciljeva. Kako ste sacekali 15 godina da iskoristite presedan Kosova, tako se strpite i sa ovim. Za 10 godina trebace vam presedan.

1 godina prije

“Pažljivo bilježimo sve takve kriminalne aktivnosti SAD i njihovih saveznika”
Kako reče onaj Švabov u našoj poznatoj seriji: “Ja ih neću zapisane, ja ih hoću otpisane!

Dovoljno je pogledati vesti u poslednjih par dana – najviši svetski zvaničnici i iz Rusije i iz Amerike, EU, Kine, NATO-a… upozoravaju kako smo opasno blizu linije bez povratka, kako jedna greška može izazvati nesagledive posledice…
————————-
“Ma kakvi, svetska privreda je toliko umrežena da nema pojma da dođe do većih tenzija jer bi svi trpeli ekonomske posledice” – i slične nebuloze kojih sam se naslušao poslednjih desetak godina.

1 godina prije

nista to. kadija tuzi kadija sudi a ti nisi ni blizu kadija.
ne mozete vi ni podmornicu poslati da presjece city – wall street internet zicu kao osvetu za st2.

vanja
1 godina prije

Ništa gore od impotencije.Do ovog rata Rusija je važila za silu kojoj se nije dobro zamerati jer može da te uništi.Sad je gola,ne može da počisti neku Avdejevku i odbaci te ubice civila van dometa.8 godina!!!

Max
1 godina prije

A nas naši guraju

Red Dog
1 godina prije

Naravno.
Svakodnevne pucnjave po Swedistanu… oruzje je uglavnom iz Hrvatistana, jer se je tokom Domovinskog krijumcarilo ludo. To je rucno, ali ode covek.
Iz Ukrajine idu stingeri i Javelini. Bum – ode kamionce, ode avionce.

nessy
1 godina prije

E moj druze Nebenzija, kada bi zapad odgovarao za sve ilegalne djelatnosti na nivou drzave, sud bi poceo zasjedati, i zavrsio ne bi nikada. Suvisno je nabrajati. Jedini pravi odgovor je, po usima, greskom, naravno.

lot
1 godina prije

The truth is America is worst then German Nazi rule after WW2 end. In fact the WW2 didnt end but continued by US influence

goran
1 godina prije

ništa rusi imate potpuno pravo napasti sve članice eu i ameriku zato što snabdijevalju ukrajinu sa oružljem zbog ubijanja civila u donbasu i zbog učešča nato-a u ukrajini

Zvone
1 godina prije

Ovi rusi su neverovatni. Opet pričaju o pravu kojeg se zapadne zemlje ne pridržavaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI