Rusija upozorava Zapad na ”ekonomsku agresiju”

Lavrov
28 komentara

Strpljenje Rusije u pogledu zapadnih sankcija i djela ekonomske agresije nije neograničeno, rekao je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“Očito imamo sve sposobnosti za obranu naših nacionalnih interesa. Ako bude potrebno, rasporedit ćemo ih punom snagom”, rekao je Lavrov ruskim novinama Argumenti i Fakti u subotu. “Oni koji Rusiji govore jezikom sankcija moraju imati na umu da smo do sada na akte ekonomske agresije odgovarali prilično suzdržano, a naše strpljenje ipak nije bezgranično.” Mnoge zemlje nametnule su opsežne sankcije Moskvi kao odgovor na njezinu vojnu operaciju u Ukrajini, koja je pokrenuta u veljači. “Njima nije uspjelo da rusko gospodarstvo visi ‘u komadima’. I nastavit će propadati”, dodao je Lavrov, referirajući se na opis tadašnjeg američkog predsjednika Baracka Obame o namjeravanim učincima sankcija 2015. godine.

Ministar vanjskih poslova ustvrdio je da su se ekonomske restrikcije izjalovile, potaknuvši visoku inflaciju i nestašicu energije na Zapadu. “Ovo je cijena koju obični građani plaćaju za rusofobiju svojih političara”, rekao je.

Lavrov je izjavio da će se Rusija usredotočiti na “jačanje svog gospodarskog i tehnološkog suvereniteta, uspostavu alternativnih financijskih i logističkih lanaca za olakšavanje vanjske trgovine”.

Kako bi to učinila, Moskva će nastaviti poticati trgovinske veze u Aziji, Africi, Južnoj Americi i na Bliskom istoku, rekao je. SAD je prošlog tjedna uveo daljnja ograničenja, stavljajući dodatne tvrtke na crnu listu i ciljajući na više od 200 ruskih zakonodavaca. EU je u četvrtak predstavila svoj osmi paket sankcija, dodajući 30 pojedinaca i sedam subjekata na crnu listu.

Nova ograničenja uslijedila su nakon što je predsjednik Vladimir Putin potpisao ugovore o pridruživanju četiri bivša ukrajinska teritorija Rusiji. Narodne republike Donjeck i Lugansk, kao i regije Herson i Zaporožje, velikom su većinom glasovale za pridruživanje Rusiji na referendumima održanim prošlog mjeseca. Ukrajina i njezini zapadni saveznici smatraju glasovanje nezakonitim i odbili su priznati rezultate.

rusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Sankcjama je evropa dovela samu sebe na rub propasti…
Sad Lavrov treba samo malo da ih cibne preko ruba u zvanični rang trećerazrednih zemalja…

A ovde se trolovi kurče po portalu a sutra neće imati s čime platiti struju /grijanje😂..
Eto blesana , kapitalci !

Max
1 godina prije

Lavrov nikad ne priča uzalud.

Optimista
1 godina prije

Nije ni Lavovu lako, brine se I za svoje I za neprijatelje
Jos će biti proglasrm svecem

MladenSt
1 godina prije

Iskreno se nadam da rusi nece uraditi sve sto mogu,jer u tom slucaju nitko ne bih ostao postedjen.Ja ne ratujem direktno u ukrajini,nije nas problem.

1 godina prije

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? uz navedeno na portalu moremo napisati svoj komentar koji ništa ne mjenja ili ima ??? ovisno do kud je posjetilac stigao i kako je u stanju sagledavati širu sliku po svom traganju. Dakle…….imamo spoznaju dvije rječi……”Gospodar lutaka” upitna porijekla postojanja za kojeg se navodi da bez njegova odobrenja nitko ne ide u vodstvo države pa tako i ne čini što mu se prohtije već dobije što mu je činiti.Imamo povijesne tragove postave koja vlada planetom i eto nas do 12 zavojnica našeg DNK koji je prepravljen na dvije da se omogući nadzorno robovanje a ostatak je blokiran, proglašen junkdnk od “stručnjaka” a po tragovima nalaza zapisa iz dobaSumera imamo ime Enlil koji je izvršilac.Kad će svijet do istine-neki će dočekati ili prepisujem podmetnuto di arheolozi ulijevaju nadu istine iako su dokazi iz Aleksandrijske biblioteke uništavani od sluga zla?jer smo pod nadzorom di… Čitaj više »

1 godina prije

što se ima još za primjetiti ?
Upotreba bojevih atomskih glava neće biti dozvoljena za što su već dobili upozorenja svi koji su u posjedu di su elektroploče za upravljanje rastopljene ili su lansirne rampe jednostavno nestale kao i skupljeno zlato za Marduka u FortKnoxu.Ima istupa generala sa tih silosa koji su svojim očima vidjeli učinjeno kao i nedavna najezda nlo-a iznad Ukrajine da se obznani nadzor i što su objavili Ukrajinski astronomi.

Alex
1 godina prije

“Brzi oporavak rublje na predratni nivo bio je dobrodošao, ali naknadna aprecijacija je zapravo vrlo neugodna.
Moskva se oslonila na “antikrizne mjere” poput povećanja kamatnih stopa sa 9,5 na 20 posto i “neograničene injekcije likvidnosti za banke”, što je negativno utjecalo na valutu.Kada Rusija svoje devizne prihode potom pretvori (prezentira) u rublje, za troškove, plaće, penzije i sl, visok tečaj znači da gubi novac.Ruski ekonomisti sada se trude da namjerno oslabe rublju. U srpnju je Banka Rusije smanjila kamatne stope za 150 baznih poena na 8 posto, čime su bile ispod predratnog nivoa.To znači da bi brza aprecijacija rublje znači da zapadne sankcije, ipak dosta narušavaju rusku ekonomiju.” – glavni ruski ekonomista ING-a Dmitry Dolgin.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Sve Slavenske zemlje ujediniti u Panslavensku uniju. A one Slavene koji se tome suprotstave dignuti na vješala i ostaviti vranama da dovrše posao.

1 godina prije

zanimljivo………Edgar Cayse U nizu onoga što on naziva „Čitanja svjetskih pitanja” (‘World Affairs Readings,’), Cayce je objavio mnoge izvanredne izjave o budućnosti svjetskih financija, svjetskog vodstva, kolektivne duhovnosti i vrlo zanimljivo, ulogu koju će Rusija igrati kao snaga prava u nadolazećim globalnim previranjima, koja vidimo da se danas odvijaju pred našim očima. Trn u strani Europe Cayce je predvidio da će buduće svjetske krize ovisiti o financijama i ukazao je na Rusiju kao trn u oku financijskih sila, koje su se organizirale protiv dobra čovječanstva u poslijeratnom svijetu. Na pitanje koje mu je 1932. bilo postavljeno o političkim i ekonomskim kretanjima u Europi, Cayce se usredotočio na Rusiju: „Europa je kao kuća razbijena. Prije nekoliko su godina moćni narodi iskusili da su bili pregaženi za zadovoljenje i zadovoljstvo nekolicine, bez ikakvog obzira na pravo drugog čovjeka. Ti ljudi prolaze kroz iskustvo ponovnog rođenja (op.prev.: obnove) i to je trn u… Čitaj više »

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Zelena agenda skrivena iza rata u Ukrajini ide dalje,stanje u Europi je najblaže opisano kao stanje šizofrenog čovjeka pod terapijom i nadzorom . Dosta vremena živim na zapadu ,u zadnje 2,5 godine sve se potpuno promijenilo,od nekad finih i uglađenih europejaca za samo 2,5 godine postali su arogantni,nekulturni ,egoistični ,mentalno ograničeni i jako agresivni neprepoznatljivi ljudi,jako usamljeni sa netaživom glađu za materijalnim pod svaku cijenu,prevara je postala sastavni dio života što je bilo nezamislivo do skora. Od vrlo radišnih i vrijednih Njemaca postala je jedna neprepoznatljiva masa lijenih ,tromih ,depresivnih ,potpuno beskorisnih ljudi. Kronični nedostatak radne snage u svim sektorima ,18 miliona penzionera,4 miliona socijala/Hartz 4/,preko 3,5 miliona trenutno zavodu za zapošljavanje.47%ne posjeduje vlastiti krov nad glavom 50% od vlasnika krova nad glavom su ili u fazi vraćanja kredita za stan-kuću ili imovinu moraju pokloniti institucijama koje bi im za uzvrat omogućile staračku njegu i skrb. Ovo je samo dio… Čitaj više »

goran
1 godina prije

koga boli ona stvar šta ovi lažljivi političari u eu misle

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI