Rusija više nije u milosti globalne elite

Sergei Lavrov
41 komentar

Zapadni politički čelnici više neće imati moć diktirati uvjete Rusiji, rekao je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. U razgovoru s voditeljima regionalnih ureda ministarstva, diplomat je naglasio da će Rusija sada sama odrediti svoje potrebe za razvojem.

“Donedavno, prije nekoliko godina, vanjske uvjete koji su nam bili potrebni za razvoj nismo određivali mi, već zapadna manjina”, rekao je Lavrov. Dodao je da sve vanjskopolitičke inicijative koje promiče takozvana skupina “zlatne milijarde” služe jedinoj svrsi osigurati da svijet živi prema pravilima koja dopuštaju zapadnim elitama da nastave svoju kolonijalnu politiku i žive na račun drugih.

“Stoga se više nećemo oslanjati na nekoga kada je riječ o stvaranju vanjskih uvjeta za razvoj koji nam je potreban”, istaknuo je Lavrov, također obećavši da Rusija neće ići stopama “sebičnog” Zapada, već će uzeti u obzir voditi računa o interesima drugih neovisnih država.

Prema riječima diplomata, Moskva ima za cilj stvoriti vanjske uvjete koji su što je moguće povoljniji za razvoj zemlje, ali je naglasio da ti uvjeti također moraju odražavati “konsenzus svih neovisnih država” i u potpunosti biti u skladu s načelima Povelje UN-a , koje su “opetovano prekršile naše bivše zapadne kolege”.

Tijekom sastanka, Lavrov je također primijetio da se broj zemalja koje se žele pridružiti BRICS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) i gospodarskim blokovima Šangajske organizacije za suradnju (SCO) povećao na gotovo dvadesetak do kraja 2022. godine. Diplomat je istaknuo da zemlje koje se žele pridružiti savezima, poput Egipta, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indonezije, Argentine, Meksika i nekoliko afričkih država, “igraju vrlo istaknutu ulogu u svojim regijama”.

“Samo nabrajanje imena tih država već pokazuje neuspjeh pokušaja [Zapada] da izolira našu zemlju”, primijetio je Lavrov, dodajući da se dogodilo suprotno, s neovisnim zemljama koje su se sada ujedinile s drugim državama istomišljenika.

Globalna elitaLavrovrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Znači da je Rusija na pravoj strani.

neon
1 godina prije

Da malo zavirimo, na osnovu javno dostpnih informacija, u privatni zivot glumca Sergeja Lavrova i nesto kazemo o njegovoj cerki i dragom zetu sto je mozda najbolji komentar na njegove “patriotske” govore i zapitamo se sta to elita ima zajednicko sa tzv. stokom sitnog zuba. Ekaterina Lavrova rođena je 1982. u New Yorku. gdje je od 1981. do 1992. njen otac radio u misiji SSSR-a pri UN-u. Ćerka ministra spoljnih poslova Lavrova je državljanin SAD. Studirala u školi na Manhattanu, nakon čega je upisala univerzitet Columbia sa diplomom političkih nauka. Potom je Katarina studirala magistarski rad na Ekonomskoj školi u Londonu, gdje je upoznala svog budućeg supruga Aleksandra Vinokurova. Sam Aleksandar je iz vrlo utjecajne porodice biznismena na farmaceutskom polju. Alexander Vinkurov je radio kao najviši menadžer kompanija poput “američke” TPG Capital, Morgan Stanley, Sumy i A1-Mihail Fridman rusko izraelski oligarh, kao i suvlasnik investicione kompanije Marathon Group, specijalizirane za… Čitaj više »

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Stvari se počinju zvati pravim imenom

1 godina prije

“Donedavno, prije nekoliko godina, vanjske uvjete koji su nam bili potrebni za razvoj nismo određivali mi, već zapadna manjina”

Polako dolazimo na ono što odavno tvrdim: nije Rusija dopustila pljačku svojih resursa zato što su to omogućili izdajnici na vlasti već zato što nije imala drugog izbora!
Što ne znači da oni na vlasti zaista nisu bili izdajnici – oni su upravo zbog toga izabrani da vode zemlju u tom periodu. Kao što je njihova vladavina završena kad više nije bilo potrebe za takvom politikom.

Dragačevac
1 godina prije

Najgore za Zapad je što im se Rusija suprostavlja vojno i pobedjuje u Siriji u Ukrajini itd…
Na taj način se stvara primer ostalim zemljama i podstiču se na otpor kolektivnom Zapadu.

burt
1 godina prije

SAD još uvijek mogu postavljati uvjete, prijetiti vojnom silom i određivati crvene linije za Rusiju i države koje je podržavaju, dužnosnici SAD-a spominju izraz decisive response ako Rusjia upotrijebi taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, ako Kina napadne Tajvan, ako Sjeverna Koreja izvede nuklearni test i ako Iran dođe u razinu za pravljenje nuklearne bombe, ni jedna od navedenih država još nije prešla crvenu liniju jer znaju što ih čeka

Zoran
1 godina prije

Plandemija, vakcine, id i ostalo pokazuje tko im je ganda. Pizde globalistčke

eks
1 godina prije

Svo zlo dolazi od Londona i Vašingtona .

hiber
1 godina prije

Nema đabe ni u stare babe. Osim u Rusiji koja daje samo da prodaje. Eto i ja želim u BRIC za dva tankera nafte po četr’est dolara.🤣🤣🤣

Миле Шапоњић
1 godina prije

Па, дружино, ово већ иде испод сваког нивоа, да не помињем ниво који бих ја очекивао од вас. Нигде није изрекао оно што пише у наслову, а чему бих се ја наравно јако обрадовао. Поменуо је “западне челнике”. Да се Велики Руски народ није још ослободио доказује потпуно глобалистичка унутрашња политика у свим областима. Навешћу само оно што просто вришти да се каже. Мафија, у значењу организовани криминал повезан са државним институцијама и даље несметано ради и уништава народ! Проституција, трговина белим робљем, па и децом такође. Не негује се аутохтона Руска велика култура, него се углавном ради по западњачким, холивудским моделима. Народу се не допушта да самостално нешто ради, него је све у рукама олигархије која је у спрези са државом. Такав економски систем називао се у прошлом веку – фашизам. А у СССР-у колхози и совхози. Резултат је исти. Монополизација читавог живота. Ту се могу родити, али се… Čitaj više »

Zorule
1 godina prije

… “zapadna manjina”… “bivše zapadne kolege”…
Zanimljiv izbor riječi koje same po sebi imaju svoju težinu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI